Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-30@06:59:37 GMT

کارگاه بین المللی مطالعات بازار کار

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۰۰۲۹۴

تین‌نیوز |

وبلاگ مسعود نیلی-کارگاه بین المللی مطالعات بازار کار روز شنبه یازدهم شهریور ماه با حضور اندیشمندان و صاحب‌نظران حوزه اقتصادی در سالن تلاش وزارت کار برگزار شد. در این کارگاه دو روزه که با مشارکت موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال برگزاری است دکتر مسعود نیلی رئیس موسسه و دکتر ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ارائه سخنرانی افتتاحیه پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر مسعود نیلی به عنوان دبیر کمیته علمی کارگاه و نخستین سخنران کارگاه بین­ المللی مطالعات بازار کار، ضمن خوشامدگویی به حاضرین در نشست، در خصوص این کارگاه و ضرورت شکل­ گیری آن توضیحاتی ارائه داد. وی گفت: «وجود مشابهت­ های جمعیتی و ویژگی­های بازار کار بین کشور ایران و کشورهای منطقه نظیر مصر و ترکیه، و عدم تطابق ویژگی­های دو سمت عرضه و تقاضای بازار کار، ما را بر آن داشت تا این کارگاه را به صورت بین­ المللی برگزار کنیم و بدین­وسیله از هم‌اندیشی و تعامل ایجادشده در مدیریت سیاست‌­های بازار کار با اقتصاددانان کشورهای منطقه بهره بگیریم. ایده برگزاری این کارگاه در سال گذشته با وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح و با استقبال ایشان مواجه شد و در نهایت این رویداد با مشارکت موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ­ریزی و مساعدت مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.» دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقتصادی همچنین ادامه داد: «برنامه‌­ریزی این کارگاه حول سه محور ارائه مقالات از سوی محققان و دانشگاهیان، معرفی طرح­های پژوهشی و نیز ارائه مقالات از سوی اساتید و محققان بین­‌المللی بازار کار صورت گرفته است.»

وی سپس در خصوص مسائل کنونی و چالش­های آینده بازار کار به سخنرانی پرداخت. دکتر نیلی در سه مقطع زمانی پیش از سال ۲۰۰۶، بین سال­های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳ و سال­های پس از ۲۰۱۳ به بررسی شرایط بازار کار از منظر ویژگی­های سطح تحصیلات و نرخ مشارکت پرداخت و عنوان کرد: «در مقطع نخست، هر دو شاخصِ سطح تحصیلات و مشارکت در بازار کار، رو به افزایش بوده است. بین سال­های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳ سطح تحصیلات عالی رشد پیدا کرد اما مشارکت با کاهش مواجه شد. در حالی که از سال ۲۰۱۳ تا به امروز هردو شاخص در بازار کار روندی صعودی طی کرده و این تغییرات منجر به بزرگ‌تر شدن عدم تطبیق ویژگی­های دو سمت عرضه و تقاضا در بازار کار ایران شده است.»

دکتر نیلی همچنین وضعیتی از بازار کار به تفکیک جنسیت را ترسیم کرد و گفت: «بررسی­‌ها نشان می­دهد طی سال­های اخیر ورودی زنان به بازار کار با افزایش معناداری همراه بوده به‌طوری‌که نرخ مشارکت تنها در دو سال اخیر، به حدود ۵۰ درصد و در مجموع به نزدیک ۱۷ درصد رسیده است. با توجه به سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، قله جمعیتی در سنین بین ۲۵ تا ۳۴ سال به چشم می­خورد که به جهت جنسیت و سطح آموزش‌های عالی، میان مردان و زنان تقارن وجود دارد. اما بررسی تعداد شاغلین نشان می­دهد که طی ۲۰ سال گذشته، نرخ مشارکت مردان کاهش و نرخ مشارکت زنان با جهش مواجه شده است. این پدیده بیانگر آن است که بازار کار ایران که با تسلط کامل مردان از نظر نوع مشاغل مواجه است، ظرف سال‌های آینده ورود خیل عظیم زنان را تجربه خواهد کرد و این واقعیت می­تواند در صورت عدم توجه و تدبیر، به بزرگ‌ترین چالش در حوزه بازار کار ایران مبدل شود. افزون بر این، مساله بیکاری قابل‌توجه جوانان و خیل متقاضیان تحصیل‌کرده جویای کار، چالش­‌های دیگر این حوزه به شمار می­رود. بنابراین علاوه بر اشتغال‌زایی قابل‌توجه، کیفیت شغل نیز موضوع با اهمیت است. به عبارت دیگر در سمت عرضه عمدتاً به اشتغال زنان و تحصیل‌کرده­ها معطوف خواهد بود و این در حالی است که سمت تقاضا این آمادگی را ندارد.»

رئیس موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی همچنین به رشد اقتصادی به عنوان پیش‌نیاز ایجاد شغل اشاره کرد و گفت: «طی سال­های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ میزان تولید ناخالص داخلی افزایش داشته و همزمان تعداد شاغلین کم شده است. به عبارتی پدیده رشد بدون اشتغال در کشور رخ داده است. اما از سال ۲۰۱۰ رشد اقتصادی محدود شد و در عوض اشتغال‌زایی رشد کرد و این بار پدیده اشتغال بدون رشد رخ داد. این واقعیت نشان می­دهد که در آینده رشد اقتصادی باید فراگیر باشد تا اشتغال‌زایی پایدار صورت گیرد. اما لازم است فارغ از رشد اقتصادی، سیاست­‌های خاص بازار کار که مستقل از روند تولیدناخالص‌داخلی است، نیز مورد توجه قرار گیرد.»

دکتر نیلی در خاتمه سخنرانی خود ابراز امیدواری کرد که خروجی‌­های حاصل از تعاملات، طی دو روز برگزاری کارگاه بین‌المللی مطالعات بازار کار به نتاج اثربخش تبدیل شده و در قالب جمع­‌بندی، جهت اعمال در سیاست­‌گذاری به تصمیم­‌سازان ارائه شود.▫️

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۰۰۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ادویه عمرتان را زیاد می‌کند

مطالعات زیادی وجود دارد که فواید زردچوبه را در مبارزه با پیری و افزایش عمر نشان می‌دهد و خواص ضد سرطانی آن را تأیید می‌کند.

به گزارش همشهری به نقل از روسیا الیوم، سوتلانا تروفیموا، دانشمند و رئیس انجمن ضد پیری روسیه، در رابطه با این موضوع گفت: مطالعات زیادی وجود دارد که فواید زردچوبه را در مبارزه با پیری و افزایش عمر نشان می‌دهد و خواص ضد سرطانی آن را تأیید می‌کند به لطف کورکومین، که یک ماده فعال بیولوژیکی است که در ترکیب آن، این ادویه محبوب در غذا‌های هندی و شرقی، تولید هورمون سروتونین را افزایش می‌دهد و روند پیری را در بدن کاهش می‌دهد، تأثیر مفیدی بر سلامتی دارد.

وی افزود: کورکومین نه تنها سلول‌های سرطانی را در بدن سرکوب می‌کند، بلکه از ظهور سلول‌های سرطانی جدید نیز جلوگیری می‌کند.

تروفیمووا خاطرنشان کرد: عوامل ژنتیکی تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد بر سلامت ما تأثیر می‌گذارد، در حالی که درصد باقیمانده توسط عوامل مختلفی از جمله سبک زندگی و فعالیت بدنی کنترل می‌شود و غذا نیز نقش بسیار مهمی در این موضوع دارد.

بسیاری از مطالعات پزشکی نشان می‌دهد که کورکومین موجود در زردچوبه اثرات زیادی بر سلامت بدن دارد و به تسکین التهاب مانند آرتریت کمک می‌کند، سلامت قلب را بهبود می‌بخشد، با لخته شدن خون مبارزه می‌کند و به تسریع روند بهبود زخم کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • ۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • توسعه بازار بین المللی محصولات دانش بنیان‌ها
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • این ادویه عمرتان را زیاد می‌کند
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم