Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی>سلامت - همشهری آنلاین:
نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر، از تدوین اطلس‌های مرگ استانی خبر داد و گفت: در این اسناد به تفکیک مشخص شده که عوامل خطر در هر استان چه مواردی هستند.

به گزارش مهر، دکتر باقر لاریجانی در نشست مشترک با کارشناسان EMRO با اشاره به اهمیت بیماری‌های غیرواگیر، افزود: این بیماری‌ها سالانه موجب مرگ حدود ۳۸ میلیون نفر بوده و ۴ گروه از این بیماری‌ها عامل اصلی این مرگ و میرها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به بهبود وضعیت سلامت ایران طی چند دهه اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: امید به زندگی در کشور ما افزایش یافته و مرگ و میر کودکان نیز نسبت به دهه‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته ولی در شرایط فعلی بیماری‌های غیرواگیر عامل ۸۴ درصد از مرگ و میرها در کشور ما است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، بیماری‌های قلبی عروقی و سکته را عامل اصلی بسیاری از مرگ‌ها و ناتوانی‌ها در کشور ذکر کرد و گفت در بیماری‌های مزمن ریوی وضعیت کشور ایران بهتر از متوسط جهانی است و بیماری دیابت هم هرچند طی سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده ولی میزان آن کمتر از متوسط جهانی است.

وی افزود: حوادث ترافیکی اگرچه جزو اهداف سازمان بهداشت جهانی برای ایران نبود ولی با توجه به چالشی که این حوادث در کشور ایجاد کرده و میزان مرگ و میر و ناتوانی بالایی که موجب شده در سند ملی بیماری‌های غیرواگیر دیده شده و در دست پیگیری است.

لایجانی از عوامل خطر بیماری های غیرواگیر کشور یاد کرد و گفت: تغذیه نامناسب و فعالیت بدنی کم از جمله عوامل خطر مهم در کشور ما هستند و در سند ملی بیماری‌های غیرواگیر برای این دو مورد برنامه ریزی شده است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت چاقی را از مسائل مهم سلامت کشور ذکر کرد و یادآور شد: حدود ۱۷ درصد مردان و ۲۹ درصد زنان در کشور ما مبتلا به چاقی بوده و ضروری است برای این موضوع برنامه ریزی شود. کشور ما در این زمینه با برخی نهادهای علمی و بین المللی در حال همکاری است و سیاست‌هایی در این زمینه در دست طراحی است.

وی خاطرنشان کرد: میزان شیوع بیماری‌های غیرواگیر و عامل خطر آن در استان‌های مختلف کشور متفاوت است و این موضوع نشان دهنده لزوم برنامه ریزی منطقه ای برای پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر است.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر اظهار داشت: سند ملی بیماری‌های غیرواگیر تدوین شد و شبکه همکاری داخلی متشکل از حوزه‌های مختلف وزارت بهداشت و همچنین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در این زمینه تشکیل گردیده است. همچنین با سایر وزارتخانه‌های مرتبط نیز برای همکاری بین بخشی برنامه‌هایی طراحی شده و تفاهم نامه‌هایی فی مابین وزارتخانه‌ها منعقد شده است.

لاریجانی به اهداف سند ملی بیماری‌های غیرواگیر و چارچوب‌های ملی تدوین شده ذیل این سند اشاره نمود و گفت: برای کاهش عوامل خطر بیماری‌ها برنامه ریزی‌هایی برای کاهش مصرف نمک، شکر و اسیدهای چرب ترانس صورت گرفته و تفاهم نامه‌هایی با سایر وزارتخانه‌های مرتبط در این زمینه منعقد گردیده است.

وی با اشاره به ارزیابی های صورت گرفته توسط سازمان جهانی بهداشت در زمینه بیماری‌های غیرواگیر گفت: باتوجه به این ارزیابی‌ها ایران در مسیر درستی در حال حرکت است و در زمینه برنامه‌های پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در وضعیت مناسبی قرار داریم.

لاریجانی از تدوین اطلس‌های مرگ استانی سخن گفت و اظهار داشت: در این اسناد به تفکیک مشخص شده که عوامل خطر در هر استان چه مواردی هستند و راهنمای خوبی را برای برنامه ریزی در اختیار مدیران استانی قرار می‌دهد. این اطلس‌ها به مسئولین استانی ابلاغ شده و کمیته‌هایی برای برنامه ریزی در خصوص پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در استان‌ها تشکیل شده است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم ارزیابی و پایش برنامه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر گفت: این کار در قالب برنامه STEPs طراحی شده و در حال انجام است. این برنامه بانک داده خوبی را برای کشور در زمینه بیماری‌های غیرواگیر ایجاد کرده است.

لاریجانی به پایلوت برنامه ایراپن در برخی استان‌های کشور اشاره کرد و گفت: اکنون که در فاز گسترش این برنامه در سطح کل کشور هستیم ضروری است تا طی جلساتی با کارشناسان سازمان جهانی بهداشت، از جمله جلسه امروز برآورد امکانات برای اجرای این برنامه را متناسب با شرایط کشور انجام دهیم تا بتوانیم در اجرای این برنامه موفق‌تر عمل کنیم.

وی به زیرساخت های کشور برای پیشبرد اهداف سند ملی بیماری های غیرواگیر اشاره کرد و اظهار داشت: ساختار شبکه بهداشت و درمان کشور امکان اجرای این برنامه ها را فراهم می کند و تربیت پزشکان خانواده در سطوح مختلف از نقاط قوتی است که می تواند تسهیل کننده اجرای برنامه های غیرواگیر باشد.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر توسعه نظام ارجاع را یکی از اولویت‌های کاری وزارت بهداشت ذکر کرد و گفت: اجرای این برنامه می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر داشته باشد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: در این برهه زمانی نگاه مدیران ارشد کشور به حوزه سلامت نگاه ویژه ای است و این فرصت خوبی است تا با همکاری سازمان جهانی بهداشت گام‌های موثری در کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در کشور برداشته شود.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۰۳۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش وزارت بهداشت برای افتتاح ۱۰ هزار تخت بیمارستانی جدید در سال ۱۴۰۳

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت از افتتاح بیش از ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دولت مردمی خبر داد و گفت: در تلاش هستیم سال جاری ۹ تا ۱۰ هزار تخت دیگر به این تعداد افزوده شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه وبدا، بهروز رحیمی اظهار کرد: در دولت مردمی و تاکنون بیش از ۳ هزار پروژه بهداشتی با رویکرد تقویت ساختار شبکه بهداشت کشور با اولویت مناطق محروم و کمتر برخوردار تکمیل و وارد چرخه خدمت‌رسانی شده است.

وی با اشاره به تبدیل وضعیت حدود ۷۰ هزار نفر با استفاده از ظرفیت قانون ایثارگران و جذب بیش از ۲۵ هزار نیروی انسانی جدید در بدنه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در این مدت تلاش کردیم تا دستگاه‌ها و تجهیزات پزشکی سنگین، سرمایه‌ای و با تکنولوژی بالا را به منظور تسهیل دسترسی مردم به خدمات در کشور توزیع کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت از افتتاح بیش از ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دولت مردمی خبر داد و گفت: در تلاش هستیم سال جاری ۹ تا ۱۰ هزار تخت دیگر به این تعداد افزوده شود.

کد خبر 745512

دیگر خبرها

  • تدوین لایحه حمایت مادی و معنوی از حقوق پرستاران
  • در نامه ای به وزیر بهداشت: وزارت بهداشت حذف هپاتیت C در ایران را اعلام کند
  • وزارت بهداشت حذف هپاتیت C در ایران را اعلام کند
  • معاون درمان وزیر بهداشت: پروانه ۱۰۰ بیمارستان دارای اخطار ایمنی تمدید نشد
  • معاون وزیر ۲ خانه بهداشت روستایی را در گرمسار افتتاح کرد
  • تلاش وزارت بهداشت برای افتتاح ۱۰ هزار تخت بیمارستانی جدید در سال ۱۴۰۳
  • اعطای تسهیلات به صنعت داروسازی و اظهار امیدواری معاون وزیر صمت
  • برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی قزوین رونمایی می‌شود
  • افزایش تعاونی‌ها به حل مشکلات استان‌ها کمک می‌کند
  • ۵ مطالبه مهم استاندار آذربایجان شرقی از معاون وزیر بهداشت