Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@00:13:01 GMT

11 روش براي فريز کردن مواد غذايي

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۰۶۳۰۷

خبرگزاري آريا -
کنسرو کردن و ترشي کردن يکي از راه هاي نگهداري سبزيجات و ميوه جات و مصرف آنها در زمستان است. راه ديگر فريز کردن آنهاست. ولي قبل از فريز کردن بايد کارهاي ديگري انجام داد.
اگر شما هم باغچه اي داريد که در آن ميوه و سبزيجات مي کاريد پس حتماً يخچال و فريزر شما هميشه پر از اين چيزها است و براي بسته بندي آنها دنبال چاره اي مي گرديد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علاوه بر محفظه ها و قوطي ها، کاغذهاي فريزر، نوارچسب هاي فريزر و فويل را نيز پيشنهاد مي کنيم
آن دسته از افرادي که از مزارع و باغچه ها سبزيجات و ميوه جات تازه مي خرند نيز تمايل دارند که اين خوراکي هاي تازه را طوري نگهداري کنند که به هنگام مصرف همچنان تازه باشند. کنسرو کردن و ترشي کردن يکي از راه هاي نگهداري سبزيجات و ميوه جات و مصرف آنها در زمستان است.
راه ديگر فريز کردن آنهاست. ولي قبل از فريز کردن بايد کارهاي ديگري انجام داد. تجهيزات و لوازم مناسب را فراهم کنيد و براي کنسرو کردن بايد ابتدا ميکرب ها را بکشيد که اين کار البته ارزش غذايي آنها را کمي از بين مي برد. البته بايد بدانيد که خوراکي هاي فريز شده به اندازه خوراکي هاي کنسروي سالم نيستند.
مزيت فريز کردن بر کنسرو کردن اين است که وقتي از فريزر در مي آوريد مزه طبيعي تري دارند و مواد غذايي بيشتري نسبت به خوراکي هاي کنسروي دارند. در پروسه فريز کردن، مزه خوراکي کمي عوض مي شود. زيرا آب داخل ميوه و سبزي تبديل به يخ مي گردد.
با يخ زدن آب داخل آنها، حجم يخ افزايش يافته و بعضي از سلول هاي ميوه مي ترکند. اين يعني بافت ميوه و سبزي عوض شده و له مي شود. البته راه هايي وجود دارد که مي توانيد کيفيت بيشتري به ميوه جات و سبزيجات يخ زده بدهيد. قبل از هر چيز در مورد وسايلي که براي آماده سازي آنها لازم داريد صحبت مي کنيم.
• روش اول: يک مسئله عالي در مورد فريز کردن ميوه جات و سبزيجات اين است که شما به وسايل خاصي نياز نداريد. کيسه هاي فريزر براي فريزسازي خشک مناسب هستند و اين شامل خوراکي هاي شيره دار يا پوره دار نمي شود. پلاستيک هاي سفت تر و محفظه هاي شيشه اي هم براي غذاهاي نيمه مايع، مرباها و خوراکي هاي ديگر مناسبند.
علاوه بر محفظه ها و قوطي ها، ما کاغذهاي فريزر، نوارچسب هاي فريزر و فويل را نيز پيشنهاد مي کنيم. اين لوازم براي بسته بندي بعضي خوراکي ها براي ذخيره بلندمدت لازم هستند. منظورمان از بلندمدت يعني بيشتر از 6 تا 12 ماه. هرچه خوراکي ها را به مدت طولاني تري در فريزر نگه داريد، کيفيت آنها پايين تر مي آيد.
براي آماده کردن خوراکي ها، بايد همه سبزيجات و ميوه ها را خوب بشوييد، به خصوص اگر قرار نيست پوست آنها را بکنيد. سپس بگذاريد خوب خشک شوند. بعضي سبزيجات و ميوه ها را مي شود بطور کامل فريز کرد، ولي بعضي از آنها را بايد پوست بکنيد، هسته آنها را درآوريد و خرد کنيد. البته اين موضوع کاملاً به سليقه شخصي شما بستگي دارد.
• روش دوم: ميوه ها و سبزيجاتي که خصوصاً بطور کامل خيلي خوب فريز مي شوند عبارتند از: انواع گيلاس ها و بري ها (توت فرنگي، تمشک، بلوبري، زغال اخته، کرانبري و ...)، موز، فلفل چيلي، لوبيا، مارچوبه، گوجه فرنگي و ذرت.

انواع گيلاس ها و بري ها، موز و ... ميوه هايي که بطور کامل خيلي خوب فريز مي شوند
• روش سوم: محصولاتي که بهتر است بطور خرد شده يا نگيني شده فريز شوند عبارتند از: فلفل دلمه اي، آووکادو، انبه، آناناس، هندوانه، نخود، هويج، بروکلي، گل کلم، ميوه هاي هسته دار مانند هلو، شفتالو و آلو، سيب، کدو مسمايي و کدو حلوايي.
گل هاي کلم بروکلي و گل کلم را خرد کنيد. غلاف نخود را بکنيد و سر و ته لوبيا سبز و مارچوبه را بچينيد. هويج، کدو حلوايي، کلم بروکسل را پوست بکنيد و خرد و نگيني کنيد. برگ هاي بزرگ اسفناج، چغندر و کلم پيچ را بکنيد. قسمت هاي چوبي ريواس را بکنيد و آن را نگيني کنيد.
سيب زميني را نيز مي توان فريز کرد. ولي بهتر است اول آن را رنده کنيد. البته کيفيت سيب زميني فريز شده چندان خوب نيست. کدو نوعي سبزي است که مقدار آّب آن بالاست. مي توانيد آن را خرد کنيد يا رنده کنيد.
ذرت و موز براي فريز کردن انعطاف زيادي دارند. مي توانيد ذرت را بطور کامل فريز کنيد يا دانه هاي آن را از چوبش بتراشيد و سپس فريز کنيد. اين به خودتان بستگي دارد.
موز را هم مي توانيد بطور کامل يا پوست کنده فريز کنيد. اگر موز را پوست بکنيد و خرد کنيد نيز مي توانيد صبح ها چند تکه برداريد و با صبحانه ميل کنيد.
بعد از پوست کردن و خرد کردن و نگيني کردن ميوه ها و سبزيجات نوبت به مراحل ديگر آماده سازي مي رسد.
• روش چهارم: اغلب سبزيجات را بايد قبل از فريز کردن جوشاند. سبزيجات را در آب در حال جوش فرو کنيد و بگذاريد حداکثر 3 تا 4 دقيقه بپزند و سپس آنها را داخل آب سرد فرو کنيد تا بيش از اين نپزند.
چرا اين کار مهم است؟ يادتان باشد که نمي خواهيم سبزيجات يا ميوه جات ما له شوند. اين کار باعث مي شود که رنگ و مواد غذايي آنها نيز حفظ شود و ميکروارگانيسم هاي سطحي که منجر به فاسد شدن مي شوند بميرند.
ذرت، گوجه فرنگي، پياز، سيب زميني و کدو حلوايي نيازي به جوشاندن ندارند. ميوه ها را نيز نبايد جوشاند.
سبزيجات برگدار را نبايد بپزيد. البته يک مسئله هم هست و آن اينکه کمي تفت دادن اسفناج به صرفه جويي در فضاي لازم براي فريز کردن آن کمک مي کند.
حتي مي توانيد اسفناج را تبديل به قالب هاي يخ کنيد و هر وقت خواستيد آن را به اسموتي هاي خود اضافه کنيد.
بعضي از خوراکي ها را نيز مي توان کباب کرد و سپس فريز کرد. براي آلو، گوجه فرنگي و فلفل اين کار را بکنيد.
• روش پنجم: براي کنسروسازي، غذاها را با اسيد سيتريک، آب ليمو يا اسيد اسکوربيک فرآوري مي کنند تا ميکروارگانيسم هاي آن بميرد و از تغيير رنگ غذا جلوگيري شود. اين موضوع براي فريز کردن هم درست است. فکر کنيد که بعد از خرد کردن ميوه ها، همه آنها قهوه اي شوند. اگر آنها را وارد آب اسيدي کنيد چنين اتفاقي نمي افتد.
محلولي از نيم قاشق چايخوري اسيد اسکوربيک (در داروخانه يافت مي شود) در هر 3 قاشق غذاخوري آب، يا 1 قاشق غذاخوري آبليمو در هر 4 فنجان آب استفاده کنيد. ميوه را در اين محلول فرو کنيد و درآوريد و بگذاريد خشک شود. يا اين محلول را به ميوه اسپري کنيد.
براي فريز کردن، ابتدا بايد آن را بسته بندي خشک کنيد. بسته بندي تک لايه ساده ترين حالت ست که اگر ميوه يا سبزي را در يک لايه (بطور کامل يا خرد شده) فريز کنيد، زودتر منجمد مي شود.
• روش ششم: سريع فريز کردن خيلي خوب است زيرا: (الف) ميوه ها و سبزيجات اگر با هم و بطور متراکم فريز نشده باشند، به راحتي يخشان باز مي شود، (ب) کيفيت آنها به هنگام آب شدن يخ، بهتر مي شود.
تنها کاري که بايد بکنيد اين است که خوراکي موردنظرتان را در يک لايه داخل ظرفي که زيرش کاغذ روغني گذاشته ايد فريز کنيد، بطوري که به ته ظرف نچسبد.
هدف از اين کار اين است که خوراکي خيلي زود منجمد شود. تنظيم دماي فريز قبل از اين کار ايده خوبي است. تنظيم تهويه هواي داخل فريزر نيز توصيه مي شود.
اگر مي خواهيد خوراکي موردنظر فوراً منجمد شود در فريزر را باز و بسته نکنيد تا نوسان دمايي وجود نداشته باشد. بعد از منجمد شدن ظرف را از فريزر دربياوريد و غذاي منجمد شده را داخل محفظه، قوطي يا کيسه بريزيد و دوباره در فريزر بگذاريد.
خارج کردن هواي داخل کيسه يا محفظه باعث مي شود که زمان طولاني تري حفظ شود و برفک نزند.

خارج کردن هواي داخل کيسه يا محفظه باعث مي شود که زمان طولاني تري حفظ شود و برفک نزند
• روش هفتم: گزينه دوم، فريز کردن با بسته بندي خيس يا با عصاره شکر است. دستور تهيه عصاره درست همانند عصاره اي است که به هنگام کنسروسازي تهيه مي کنيد. تمام مراحل درست مانند کنسروسازي است، به استثناي پختن. در واقع درست کردن آن بسيار ساده است.
فريز کردن مربا را فراموش نکنيد. در ماه هاي زمستان خيلي خوب دلچسب است که بتوانيد قوطي مرباي منجمدي که در تابستان از ميوه هاي تازه درست کرده بوديد را از فريزر درآوريد و مصرف کنيد. مرباسازي نيز يکي از راه هاي خوب حفظ ميوه جات است.
حتي مي توانيد سبزيجات پوره شده، غذاي بچه، سوپ، سس و خوراکي هاي ديگر را فريز کنيد.
• روش هشتم: بهتر است که تاريخ و محتويات هر بسته را روي آن بنويسيد. زيرا ممکن است بعد از شش ماه يادتان نيايد که داخل هر بسته چيست يا تاريخ فريز سازي آن کي بوده است.
نوارچسب فريز براي اين کار مناسب هستند و عليرغم دماي پايين و رطوبت به خوبي روي کيسه مي چسبند. مي توانيد دور قوطي ها نيز نوارچسب بزنيد تا هوا داخل آنها نرود و برفک نزنند.
بسته بندي کيسه ها و محفظه ها داخل فويل و نوارچسب زدن به آنها نيز به اين هدف کمک مي کند.
کيسه ها زيپ دار نيز براي فريز کردن بسيار مناسبند. قيمت آنها مناسب است و استفاده از آنها آسان است.
• روش نهم: کيسه ها و قوطي ها را بايد بطور کامل بسته بندي کنيد. تا آنجا که مي توانيد هواي داخل آنها را خارج کنيد. يک روش براي خارج کردن کامل هوا از آنها استفاده از ني و مکيدن هواي داخل آنها و بستن سريع سوراخ است.
در مورد محفظه ها و قوطي ها، خارج کردن هوا بدون کمک دستگاه وکيوم کمي دشوار است. براي نگهداري بلندمدت از آنها، بهتر است از دستگاه وکيوم استفاده کنيد. خارج کردن هواي اضافي و مهر و موم کردن بسته هاي ميوه ها و سبزيجات، نتيجه بهتري مهيا مي کند.

کيسه ها و قوطي ها را بايد بطور کامل بسته بندي کنيد
• روش دهم: وقتي از محفظه و قوطي استفاده مي کنيد، بايد به اندازه کافي سرخالي بگذاريد تا مايع داخل آنها جاي کافي براي افزايش حجم به هنگام انجماد داشته باشد.
معمولاً در فريزرهاي عادي، ميوه ها و سبزيجات مدتي طولاني سالم مي مانند. با گذشت زمان غذاي منجمد همچنان قابل خوردن است، ولي کيفيت آن کاهش مي يابد. اگر قصد داريد خوراکي ها را مدتي طولاني در فريزر نگه داريد، فريز عميق در دماهاي سردتر گزينه بهتري است.
• روش يازدهم: ميوه ها تا يک سال خوب مي مانند و سبزيجات تا 18 ماه در فريزر مي مانند.
ميوه ها زماني که يخشان هنوز کاملاً باز نشده، مزه بهتري دارند زيرا له نشده اند. مي توانيد آنها را بپزيد و سس کنيد يا به اسموتي بيفزاييد. سبزيجات را بهتر است درست بعد از درآوردن از فريزر بپزيد و منتظر باز شدن يخ آنها نمانيد.
بعضي از سبزيجات بعد از فريز کردن اصلاً خراب نمي شوند مانند ذرت و نخود. سبزيجات ديگر را بهتر است بگذاريد باز شوند و در سس، خورش، سوپ و ... بپزيد.
هيچ چيز راحت از درآوردن يک بسته بروکلي، هويج، گل کلم و ... از فريزر و انداختن آنها در سوپ و درست کردن يک غذاي آسان نيست.
منبع : bartarinha.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۰۶۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد غذایی که آلرژی بهاری را کاهش می‌دهند

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: افراد زیادی وجود دارند که در فصل بهار با آلرژی فصلی مواجه می‌شوند و لازم است در طی این مدت از مواد غذایی آلرژی زا پرهیز کنند.

سیده سمیه اصغری، در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: آلرژی فصلی که در فصل بهار و تابستان بیشتر شایع است، زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بیش از حد به مواد حساسیت زا مانند گرده گیاهان واکنش نشان داده و منجر به احتقان، عطسه و خارش زیاد می‌شود. 

وی بیان کرد: تغییرات سبک غذایی نیز ممکن است به کاهش مشکلات تنفسی کمک کند لذا افزودن برخی غذاها به رژیم غذایی شما سبب  کاهش علائم مثل آبریزش بینی و چشم می‌شود.

اصغری گفت: زنجبیل ماده غذایی است که به کاهش علائم ناخوشایند آلرژی مثل تورم و تحریک در مجرای بینی و چشم و گلو کمک کرده و لذا چای زنجبیلی گزینه خوبی برای این فصل است.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه بهتر است در طول فصل آلرژی از مرکباتی مثل پرتقال،گریپ فروت و لیمو ترش استفاده کنید، افزود: استفاده از شربت لیمو یا افزودن آب لیمو ترش تازه به غذا و سالاد می‌تواند گزینه خوبی باشد.

وی بیان کرد: ماده فعال زردچوبه کورکومین که ضد التهاب  شناخته شده است سبب کاهش تورم و تحریک ناشی از آلرژی می‌شود،اگرچه هر وقت از ویتامین سی حرف می‌زنیم اسم مرکبات همیشه در ذهن ما می‌آید اما گوجه فرنگی نیز تامین کننده ۲۶ درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین است. 

اصغری افزود: لیکوپن موجود در گوجه فرنگی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و سبب سرکوب التهاب می‌شود و در زمان پخت راحت تر در بدن جذب شده و بنابراین برای تقویت بیشتر گوجه فرنگی پخته شده را انتخاب کنید.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: امگا ۳ در ماهی می‌تواند مقاومت شما را در برابر آلرژی بهبود بخشد. یک مطالعه جدید نشان داده که امگا ۳ به کاهش باریک شدن راه‌های هوایی کمک می‌کند.

وی بیان کرد: کورستین در پیاز  به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل کرده و علایم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد. پیاز قرمز بیشترین غلظت کورستین را دارد و پس از آن پیاز سفید و پیازچه قرار دارند. پخت و پز، محتوای کورستین پیاز را کاهش داده بنابراین برای تاثیر حداکثری بهتر است پیاز به صورت خام مصرف شود.

انتهای پبام

دیگر خبرها

  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • راز لگد تاریخی آقای مو طلایی بالاخره فاش شد!
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • مواد غذایی که آلرژی بهاری را کاهش می‌دهند