Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@19:05:21 GMT

واردات تخمه آفتابگردان از آمریکا! +جدول

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۰۶۷۳۸

واردات تخمه آفتابگردان از آمریکا! +جدول

براساس آمار گمرک در ۴ ماهه نخست سال ۹۶ بیش از ۴۶ هزار تن تخمه آفتابگردان وارد کشور شده که از این میزان بیش از 3 هزار و 816 تن از ایالات متحده آمریکا خریداری شده است.

خبرگزاری میزان:براساس آمار گمرک در ۴ ماهه نخست سال ۹۶ بیش از ۴۶ هزار تن تخمه آفتابگردان وارد کشور شده که از این میزان بیش از 3 هزار و 816 تن از ایالات متحده آمریکا خریداری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانه آفتابگردان به دلیل استفاده در روغن کشی از ارزش بالایی در بین محصولات کشاورزی برخوردار است و با نگاه به آمار گمرک می‌توان به این موضوع پی برد که هرساله ارز قابل توجهی برای واردات این محصول از کشور خارج می‌شود.
این درحالی است که کشت این محصول پرمصرف به تجهیزات خاصی نیاز ندارد و مانند سایر محصولات کشاوری در بیشتر نقاط کشور می‌توان به کشت آن پرداخت.

در همین راستا چندی پیش رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار در رابطه با واردات تخمه آفتابگردان خاطرنشان کرد: باوجود تولید بالای تخمه آفتابگردان در کشور این محصول پرطرفدار در حجم بالایی وارد کشور می‌شود که نسبت به نمونه داخلی از ارزش غذایی پایین‌تری برخوردار است.

وی افزود:‌ای محصول که امکان تولید آن درکشور وجود دارد و هرساله ارز قابل توجهی صرف واردات آن می‌شود همچنان وارد کشور می‌شود، اما واردات محصول پرطرفداری، چون بادام هندی که توان تولید ان در کشور موجود نیست ممنوع است.

احمدی با بیان ارزش غذایی بالای نمونه داخلی تخمه‌های آفتابگردان گفت: کشاورزان در پی ورود تخمه آفتابگردان خارجی به کشور دیگر رغبتی به کشت آفتابگردان ندارند و از قیمت پایین نمونه خارجی در کنار ارزش غذایی پایین‌تر باعث متضرر شدن کشاورزان شده است.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار از میزان مصرف دقیق این محصول در کشور اظهار بی‌اطلاعی کرد و افزود: مصرف تخمه آفتابگردان در کشور بالاست و در صنعت روغن‌کشی نیز ارزش بالایی دارد که با برنامه‌ریزی و تولید ۱۰۰ درصدی در داخل کشور می‌توان از واردات آن بی نیاز شد.

براساس آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی چهار ماهه نخست سال جاری، در این مدت بیش از ۴۶ هزار و ۹۹۸ تن دانه آفتابگردان از کشورهای مختلف جهان وارد ایران شده است.براساس واردات این حجم تخمه آفتابگردان به کشور، ۴۴ میلیون و ۷۸۴ هزار و ۶۷۳ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر ۱۵۴ میلیارد و ۳۴۰ میلیون و ۵۵۲ هزار و ۹۵۵ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.

گفتنی است تخمه آفتابگردان از ۹ کشور جهان وارد ایران شده است که در این میان اولین و بزرگترین صادرکننده تخمه آفتابگردان به ایران چین با صادرات بیش از ۲۸ هزار تن بوده است که توانسته در مدت ذکر شده درآمد، ۳۲ میلیون دلاری را نصیب خود کند.

بعد از چین، کشور امارات متحده عربی دومین صادرکننده تخمه آفتابگردان به کشور بوده است که در ۴ ماهه نخست سال جاری با صادرات ۴ هزار و ۵۵۳ تن درآمد بیش از ۵ میلیون دلاری را به خود اختصاص داده است.در این میان ایالات متحده آمریکا به عنوان سومین کشور صادر کننده تخمه آفتابگردان به ایران دیده می‌شود که با صادرات ۳ هزار و ۸۱۶ تنی، درآمد ۱ میلیون و ۸۴۴ هزار و ۴۷۱ دلاری را کسب کرده است.

با این تفاسیر درحالی که می‌توان کشت چنین محصولی را برای رفع نیاز کشور در حجم گسترده انجام داد و از خارج شدن ارز جلوگیری کرد حال جای سوال دارد که چرا به این محصول پرمصرف و کشت آن توجهی نمی‌شود و برنامه خاصی برای تولید آن در حجم انبوه وجود ندارد.


منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۰۶۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران

منصور پوریان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: جمعیت بالای دام سبک بیانگر بهبود وضعیت دام در کشور است، هرچند وضعیت دام سنگین همانند سبک در کشور نیست.

به گفته او، بنابر آمار ۷۰ درصد گوشت مورد نیاز از طریق گوساله و ۳۰ درصد از طریق گوسفند تامین می‌شود، از این رو در بخش تولید دام سنگین هم باید برنامه ریزی صورت بگیرد.

پوریان ادامه داد: بنابر اعلام مرکز آمار جمعیت دام سبک به بالای ۷۱ میلیون راس رسیده است که بدلیل حجم بالا مازاد بر نیاز کشور، پتانسیل صادرات ۵۰۰ هزارتن دام سبک و خرید تضمینی ۲ میلیون راس وجود دارد که انتظار می‌رود در راستای حمایت از دامداران حجم مازاد دام خریداری و صادر شود.

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به واردات گوشت و دام از آفریقا افزود: سازمان دامپزشکی از لحاظ پروتئکل بهداشتی هرکشوری را که تایید کند، در راستای تنظیم بازار گوشت و دام از آن کشور وارد می‌شود.

او گفت: بنابر برنامه ریزی وزارت جهاد قرار است امسال در بحث واردات گوساله رقم قابل توجهی واردات صورت بگیرد. البته ۱۰۰ درصد این حجم واردات مربوط به دام پایه پروار است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • واردات چای از کشور سریلانکا
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • قیمت جدید ۲۲ محصول ایران خودرو و سایپا در بازار + جدول
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی