Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بنا بر آمار منتشره در حوضه آبریز دریای خزر تا تاریخ 11 شهریور 331 میلیمتر بارش داشته که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش 30 درصدی داشته است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، در پایان سال آبی 95-96 میزان بارش در اکثر حوضه‌های آبریز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش بارش چشمگیری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان شش حوضه آبریز اصلی، حوضه اصلی دریای خزر با 331 میلیمتر بارش تا 11 شهریور ماه، شاهد کاهش 30 درصدی بارش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته و کاهش 18 درصدی در مقایسه با آمار بلند مدت بوده است.

میزان بارش در سال آبی گذشته این منطقه 475 میلیمتر و میانگین آمار بلند مدت آن (48 ساله) 405 میلیمتر به ثبت رسیده است.

این حوضه به 7 حوضه فرعی شامل ارس، تالش، مرداب انزلی، سفيدرود بزرگ، رودخانه‌های بين سفيدرود و هراز، هراز و قره‌سو، قره‌سو و گرگان و اترك تقسیم بندی می شود.

در حوضه آبریز ارس ارتفاع تجمعی بارش 234 میلیمتر گزارش شده که این میزان در سال آبی گذشته 349 میلیمتر بوده که این اختلاف نشان از افت 33 درصدی بارش با مدت مشابه سال آبی گذشته و کاهش 15 درصدی با آمار بلند مدت داشته است.

در حوضه آبریز تالش، مرداب انزلی تاکنون 773 میلیمتر بارش باران به ثبت رسیده که این آمار برای سال آبی گذشته 967 میلیمتر اعلام شده که با این آمار نشان دهنده افت 20 درصدی با سال آبی گذشته و افت 17 درصدی با آمار بلند مدت بوده است.

در سفيدرود بزرگ تاکنون 274 میلمتر بارش باران داشته که این میزان، اختلاف 28 درصدی با بارندگی سال گذشته خود دارد. گفتنی است میزان بارش در سال آبی گذشته 380 میلیمتر و میانگین بلند مدت آن 334 میلمتر است.

پس از آن در حوضه فرعی آبریز رودخانه‌های بين سفيدرود و هراز تاکنون 668 میلیمتر بارش گزارش شده که این میزان، اختلاف 238 میلیمتری با مدت مشابه سال گذشته خود دارد. کارشناسان میزان افت بارندگی در این منطقه را در مقایسه با سال گذشته 26 درصد و با آمار بلند مدت 11 درصد کاهش اعلام کرده اند.

هراز و قره‌سو از دیگر حوضه های آبریز این منطقه است که 219 میلیمتر کاهش بارش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خود دارد. هراز و قره سو تاکنون 459 میلیمتر بارش داشته که این برای سال آبی گذشته 678 میلیمتر و متوسط بلند مدت آن 611 میلیمتر بوده است.

قره‌سو و گرگان با افت 241 میلیمتری بارش صاحب رکورد در بیشترین اختلاف است. این منطقه تاکنون 340 میلیمتر بارش به خود دیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افت 41 درصدی و با میانگین بلند مدت افت 25 درصدی داشته است.

اترک به عنوان آخرین حوزه آبریز این منطقه با افت 31 درصدی بارش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته و افت 17 درصدی با آمار بلند مدت همچون سایر هم حوضه هایی خود سال آبی به نسبت خشکی را پشت سر گذاشت. میزان دقیق بارش در این منطقه 258 میلیمتر، در مدت مشابه سال آبی گذشته 374 میلیمتر و در بلند مدت 48 ساله 310 میلیمتر اعلام شده است.

بنا بر شواهد این حوضه آبریز سال آبی کم بارشی را پشت سر گذاشته که به طور قطع در روند فعالیت صنعتگران آب، کشاورزان و اهالی این منطقه تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۰۷۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی آماری به بارش‌های امسال کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه بارش‌های بهاری امسال کرمانشاه کم‌سابقه بوده و همین بارش‌ها موجب جان گرفتن رودها و چشمه سارها و جاری شدن آبشارهایی در جای جای این دیار شده است.

بهار امسال چندین بارش خوب در کرمانشاه رخ داد که آخرین آن بارش های اواخر هفته قبل بود که تا روز گذشته هم ادامه داشت. بارش‌هایی که بیش از ۷۰ میلیمتر بارندگی برای استان به همراه داشت و در برخی نقاط از جمله ثلاث باباجانی از ۱۵۰ میلیمتر هم گذشت.

این بارش‌های مناسب سبب شد تا میزان بارش‌های سال زراعی جاری استان از میانگین بارش های ۳۰ سال گذشته استان(دوره بلندمدت) فراتر رود. اگر چه هنوز تا رکورد بارش‌های یک سال استان فاصله زیادی داریم.

براساس آمارهای هواشناسی، میانگین بارش‌های استان کرمانشاه در سال زراعی جاری(مهر ۱۴۰۲ تاکنون) به ۵۱۸ میلیمتر رسیده که از بارش های دوره بلندمدت استان(۴۸۶ میلیمتر) ۱۵ درصد بیشتر بوده است. این آمار در مقایسه با بارش‌های سال زراعی گذشته رشد ۲۷ درصدی داشته است.

آمار بارش‌های شهر کرمانشاه نیز در این مدت ۴۸۸ میلیمتر بوده که از دوره بلند مدت ۱۷ درصد و از سال گذشته ۳۳ درصد بیشتر است.

در سال زراعی جاری پاوه با ۱۰۰۳ میلیمتر، بیشترین بارش را در استان داشته که این آمار هم نسبت به دوره بلندمدت ۳۸ درصد و نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد رشد نشان می‌دهد.

کمترین بارش امسال استان نیز به میزان ۳۰۹ میلیمتر مربوط به سنقروکلیایی بوده که البته این آمار هم از سال گذشته ۱۴ درصد بیشتر بوده، اما نسبت به دوره بلندمدت ۲۰ درصد کاهش داشته است.

در بین تمام ایستگاه‌های هواشناسی استان تنها در ایستگاه سومار(۳۵۴ میلیمتر) بارشی کمتر از سال گذشته به ثبت رسیده است. همچنین بارش اکثر ایستگاه های هواشناسی استان نیز - بجز سرارود، سنقروکلیایی و حمیل- از میانگین بلندمدت بیشتر بوده است.

البته هنوز رکورد بارش های یک سال زراعی کامل در استان مربوط به سال زراعی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ با ۷۷۵ میلیمتر بارش است، اما این پایان بارش‌های امسال کرمانشاه نیست و طبق اعلام هواشناسی از فردا نیز دوباره شاهد وقوع بارش هایی در سطح استان هستیم و باید منتظر ماند و دید آیا امسال رکورد بارش های کرمانشاه شکسته می شود یا خیر که البته کمی بعید به نظر می رسد.

طبق اعلام هواشناسی در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه این هفته گذر موج ناپایدار دیگری مجدداً سبب بارندگی همراه با رعدوبرق و در برخی نقاط رگبار تگرگ - البته نه به شدت و گستردگی سامانه اخیر- خواهد شد. بارش های این سامانه که فردا(دوشنبه) در نیمه غربی و نواحی شمالی استان از شدت بالاتری برخوردار خواهد بود موجب آبگرفتگی معابر و رواناب خواهد شد. در روز سه شنبه هم بارش ها غالباً به شکل رگبارهای موقت و پراکنده خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • کاهش بیش از ۱۰۰ میلیمتری بارش در تهران
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • پیش‌بینی بارش در برخی مناطق کشور طی هفته جاری
  • افزایش ۱۰ درصدی حجم آب سد‌های کردستان
  • رتبه اول استان یزد در زمینه رشد بارندگی
  • پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر
  • بهره‌برداری از دو طرح آبی در تابستان/از ماهیت سدچمشیر دفاع میکنیم
  • ورود سامانه بارشی قوی به کردستان/۹۷۳ میلیمتر بارش ثبت شد
  • نگاهی آماری به بارش‌های امسال کرمانشاه