Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@18:13:23 GMT

مبحث ٢٢ حلقه مفقوده ایمنی ساختمان

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۰۸۵۴۵

مبحث ٢٢ حلقه مفقوده ایمنی ساختمان

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، متن نطق پیش از دستور افشین حبیب زادهدر چهارمین جلسه شورای شهر به شرح زیر است:

به نام خدا

ضمن عرض سلام و ادای احترام خدمت یکایک شهروندان گرامی ؛

همان گونه که مستحضر می باشید اواخرهفته گذشته گزارش نهایی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درخصوص حادثه پلاسکو درصحن علنی مجلس قرائت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازجمله مواردی که دراین گزارش مورد توجه قرارگرفت مبحث 22 مقررات ملی ساختمان است . مبحثی که علی رغم اهمیت فراوان به فراموشی سپرده شده است. قصد دارم از این فرصت استفاده نموده و جملاتی کوتاه در اهمیت این بخش از مقررات ملی ساختمان را به استحضار شما برسانم.مقرراتی که در بیان اهمیت آن شاید همین جمله کفایت نماید که رعایت آن می توانست مانع ازوقوع حادثه پلاسکو شود.اما این مبحث :

مراقبت ونگهداری ازساختمان ازجمله اصولی است که توجه به آن منافع بسیاری رابرای مالکین وساکنین درپی خواهدداشت . منافعی چون حفظ سرمایه ، تأمین آسایش و ایمنی . اما متأسفانه درکشورما کمتربه این مهم توجه شده و می شود . دربررسی علل این کم توجهی به مسائل مختلفی برمی خوریم ازجمله کمبود منابع مالی و تلقی هزینه ای به جای منفعت ازنگهداری ، عدم اهتمام برخی مسئولین ذیربط به اجرای مقررات ملی ساختمان و فقدان ضمانت اجرایی دربرخی موارد شایدازجمله مهمترین آنهاباشند. امابه نظرمیرسد مهمترین وجه این کم توجهی ، فرهنگی است. چراکه اگرنوع نگاه ما به مراقبت ونگهداری نگاه کوتاه مدت نباشد وتلقی سرمایه گذاری جهت حفظ منابع سرمایه ای جایگزین اتلاف آن گردد، موجب توجه بیشتر ازسوی صاحبان سرمایه به این امرخواهدشد. این ادعا درمراقبت ازخودمان هم نمود دارد. چراکه تاقبل ازوقوع بیماری کمتربه سلامت خود توجه می نماییم ،درحالی که مراقبت های اولیه می تواندمنجربه پیشگیری ازوقوع بیماری هایی شود که درمان آنها نیازمندصرف هزینه های بسیار برای ماوخانواده وکشوراست .

یکی ازمقرراتی که موضوع این کم توجهی است ، مبحث 22 مقررات ملی ساختمان است که موردغفلت قرارگرفته . به گونه ای که حتی درواقعه اخیرآتش سوزی ساختمان پلاسکو کمترازاین مبحث سخنی به میان آمد. این مبحث که نقطه ثقل آن مراقبت ونگهداری ازساختمان ها است، بازدیدهای ادواری رادرکلیه بخشهای ساختمان اعم ازمعماری ، سازه ، تأسیسات برقی ومکانیکی به منظورتأمین ایمنی،بهداشت،آسایش ساکنین،بهره دهی مناسب وجلوگیری ازبه هدررفتن سرمایه ازطریق اشخاص ذیصلاح الزامی می داند.

براساس مفاداین مبحث مالک یانماینده قانونی اودربرابرنگهداری ساختمان وکلیه اجزای آن مسئول و موظف است تاکلیه شرایط وامکانات لازم را برای انجام امورمربوطه مانند عقدقرارداد نگهداری،بازرسی،اخذتأییدیه وکلیه امورمرتبط تأمین نماید.همچنین مسئول انجام کلیه دستورالعمل های اجرائی مطابق با ابلاغیه ها وحکم های صادره توسط مراجع ذیصلاح می باشد.

ازجمله اموری که به کرّات دراین مبحث ازآن یادشده، بازرسی ادواری است. براین اساس همه ساختمانها اعم ازمسکونی،تجاری،اداری،آموزشی،درمانی وغیره درحیطه عملکردی مختلف ازجمله ناحیه،منطقه،شهروفراشهر بایدبه صورت ادواری توسط اشخاص ذیصلاح موردبازرسی قرارگیرندوهرگاه بازرس متوجه عدم رعایت الزامات این مبحث شود باید ضمن ارائه گزارش به مراجع ذیصلاح به مسئول نگهداری ساختمان اخطاردهد. اخطاری شامل مواردتخلف ودستورات لازم برای اصلاح .همچنین براساس الزامات این مبحث، نادیده گرفتن اخطار , تخلف محسوب گشته وشخص خاطی موردپیگردقانونی قرارخواهدگرفت. بازرس می تواند به جهت غیرایمن بودن وعدم رعایت مقررات ، ساختمان موردبازرسی راغیرقابل سکونت تشخیص داده وازطریق مراجع ذیصلاح آن رامحصورنماید.

معماری وسازه،نور، تهویه وشرایط سکونت،تاسیسات مکانیکی، بهداشتی وبرقی،تأسیسات گازرسانی،حفاظت دربرابرحریق ، آسانسور وپلکان برقی درساختمان ها همه ازجمله مواردی است که نیازمندمراقبت ونگهداری وبازرسی مستمرودائمی است و مبحث 22 مقررات ملی ساختمان ضمن صحه گذاشتن برآنها عواقب ناشی ازعدم اجرای آن رامشخص می نمایدوتأکیددارد،الزامات این مبحث تاآنجایی که برای تأمین سلامت عمومی،ایمنی،رفاه وسکونت مردم ونگهداری ازساختمانها لازم است،بایداجراشود.

وامانکته آخردرضمانت اجرای این مقررات است.براساس ماده 34 قانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان ، شهرداری ها،مجریان،مهندسان،مالکان وکارفرمایان مکلفندمقررات ملی ساختمان رارعایت نمایند.امابراساس ماده 35 قانون مذکورمسئولیت نظارت عالیه براجرای این مقررات برعهده وزارت راه وشهرسازی است.همچنین براساس موادفصل چهارم آئین نامه اجرایی قانون، وزارت راه وشهرسازی علاوه برنظارت عالیه درآگاهی بخشی به افرادجامعه دراجرای مقررات ملی مسئول است.لذا علاوه برمسئولیت همه نهادهاواشخاص حقیقی وحقوقی مرتبط باساختمان،انتظارمی رود وزارت راه وشهرسازی بیش ازپیش زمینه اجرای این مقررات رافراهم آورد، چراکه براساس مقدمه کمیته تخصصی مبحث 22 مقررات ملی ساختمان :

« ساختمان یک سرمایه ملی است وعدم کنترل های لازم پسازساخت آن،خسارت های جبران ناپذیری براقتصادهرکشوربرجای می گذارد.»

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۰۸۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود

در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران سه تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذارانی از کشور‌های روسیه و مغولستان به امضاء رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در حالی وارد دومین روز کاری خود شد که حضور سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی در غرفه استان فارس قابل توجه بود، به طوری که در نخستین روز این رویداد حداقل سه تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذارانی از کشورهای روسیه و مغولستان به امضاء رسید.

تفاهم‌نامه‌های کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی، بسته‌بندی میوه و تولید گوشت با این دو کشور به امضاء رسید.

امروز نیز سرمایه‌گذارانی از کشور‌های افغانستان، پاکستان، چین، ایتالیا و اندونزی با حضور در غرفه استان فارس از ظرفیت‌های این استان در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی و تولیدات دانش‌بنیان آگاه شدند و چند تفاهم‌نامه همکاری در زمینه صادرات مواد غذایی، واردات و صادرات مواد اولیه تولید بیسکوئیت و همچنین نوشیدنی‌ها و گیاهان دارویی منعقد شد.

از دیگر کشور‌هایی که از غرفه استان فارس بازدید کردند می‌توان به سرمایه‌گذاران کشور‌های عراق، ترکیه، سنگاپور، پاکستان اشاره کرد.

در همین ارتباط حسن شیخ‌نیا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از حضور 32 هیات تجاری کشور‌های مختلف در غرفه استان فارس خبر داد و گفت: در جریان این دیدار‌ها و مذاکرات انجام شده 15 تفاهم نامه همکاری به امضاء رسید.

وی با بیان اینکه اگر این تفاهم‌نامه‌ها به قرارداد تبدیل شود ظرفیت قابل توجهی برای استان فارس ایجاد می‌شود، اظهار داشت: وزارت کشور دو زنجیره ارزش را برای استان فارسی مصوب کرده که شامل فولاد و گیاهان دارویی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس یکی دیگر از ظرفیت‌های قابل توجه استان فارس را در زمینه گندم عنوان کرد و گفت: فارس به عنوان دومین تولیدکننده گندم کشور ظرفیت‌های زیادی برای ایجاد زنجیره ارزش این محصول استراتژیک دارد.

شیخ نیا از افزایش برداشت گندم در سطح هکتار به دلیل استفاده از روش‌های علمی و فناورانه در تولید دانه و نهاده خبر داد و گفت: خوشبختانه در زمینه صرفه جویی در مصرف آب برای بخش زراعت اقدامات خوبی انجام شده به طوری که به ازاء هر هکتار کشت غرق آبی، 9 هکتار کشت به صورت آبیاری قطره‌ای انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود فارس به عنوان پایلوت مرکز تحقیقات گندم کشور معرفی شود، اظهار داشت: علاوه براین در زمینه تولید آرد و نان کامل و همچنین تولیدات پروتئینی به عنوان پایلوت کشور شناخته می‌شویم.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود
  • مانور ایمنی کارگاه‌های پرخطر در ایلام
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • عدم توجه به جلو بازهم حادثه آفرید
  • مسئولان نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بیشتری داشته باشند
  • ورزش‌های زورخانه‌ای یک سرمایه است
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است
  • کادرسازی برای نظام جمهوری اسلامی اولویت حلقه صالحین باشد
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود