Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@10:29:24 GMT

راهکارهای خودمراقبتی روانی کدامند؟

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۰۹۸۱۶

راهکارهای خودمراقبتی روانی کدامند؟

به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، کارشناس گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: خودمراقبتی، فعالیتی است که هر فرد با استفاده از دانش، مهارت و توان خود به منظور پیشگیری، حفظ و ارتقای سطح سلامت‌، درمان ‌یا کاهش عوارض بیماری برای خود یا اعضای خانواده انجام می‌دهد؛ البته در این زمینه فرد می‌تواند به وسیله مشورت و کسب کمک از افراد آگاه اطلاعات خود را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهناز زادانی فرد خودمراقبتی را شامل مراقبت‌های دوران نوزادی، کودکی، نوجوانی و سالمندی عنوان کرد و افزود: بیشتر افراد، قسمت عمده جوانی خود را در سلامت کامل سپری می‌کنند، اما گاه بیماری‌های حاد و گاه بیماری‌های مزمن به ویژه در دوران میانسالی و سالمندی به سراغ افراد می آیند، بنابراین هدف از انجام خودمراقبتی این است که، بخش تخصصی مراقبت از این بیماری‌ها به کمترین اندازه برسد. وی با بیان اینکه انواع خودمراقبتی را می‌توانیم در چهار گروه کلی خودمراقبتی برای حفظ سلامت، خودمراقبتی در ناخوشی‌های جزیی، خودمراقبتی در بیماری‌های حاد و خودمراقبتی در بیماری‌های مزمن طبقه‌بندی کنیم، اضافه کرد: مهم­ترین مزایای خودمراقبتی شامل تجدید انرژی، کاهش استرس، ایجاد چشم اندازی نو و احساس مثبت برای زندگی، افزایش احساس شادی، آرامش و اعتماد به نفس است. این کارشناس گروه بهداشت عمومی، ادامه داد: خودمراقبتی دارای چهار بُعد خودمراقبتی جسمی، خودمراقبتی روانی، خودمراقبتی عاطفی و خودمراقبتی معنوی، است. زادانی فرد گفت: خودمراقبتی جسمی شامل تغذیه منظم و استفاده از غذای سالم، انجام ورزش روزانه، انجام معاینه های پزشکی ادواری، دریافت خدمات و مراقبت های پزشکی موردنیاز، استراحت کافی هنگام بیماری، داشتن خواب و استراحت کافی، رعایت پوشش مناسب بر اساس فصل های سال، رفتن به تعطیلات و دوری از رفتارهای پرخطر می شود. وی اضافه کرد: اختصاص زمانی از شبانه روز برای تفکر و تامل، مراجعه به روان پزشک یا روانشناس در صورت بروز مشکل یا ناراحتی روانی، انجام اقدامات لازم برای کاهش تنش و استرس، توجه به تجارب، آرزوها، افکار و احساسات خود، مطالعه و اختصاص زمان مناسب برای رفتن به دامن طبیعت، از اصول خودمراقبتی روانی به حساب می آید. این کارشناس ارشد گروه بهداشت عمومی، افزود: معاشرت و مراوده با دیگران، برقراری ارتباط با خانواده و دوستان، مهربانی با خود و دیگران، افتخار به خود، گریه کردن در زمانی که لازم است، خندیدن، بیان خشم خود به روشی سازنده، وقت گذاشتن برای بودن در کنار والدین و برادر و خواهر و مطالعه کتاب هایی که به آن ها علاقه مند هستیم، خودمراقبتی عاطفی را در بر می گیرد. زادانی فرد در ادامه، بیان کرد: اختصاص زمانی از شبانه روز برای عبادت و نیایش، تلاوت و شنیدن آیات قرآن، انجام کارهای خیر و دارای سود همگانی، کمک به نیازمندان، شکرگذاری نعمت های الهی، احساس ارزش، خوش بینی و امید، شرکت در مراسم و برنامه های دینی و مذهبی، مطالعه متون و ادبیات مذهبی معنوی و تامل در ارزش ها، شامل خودمراقبتی معنوی می شود.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۰۹۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟

سید صاحب حسینی‌نژاد با اشاره به تمایل به انجام عمل‌های زیبایی از جمله پیکرتراشی اظهار کرد: در حال حاضر عمل‌های زیبایی به ویژه پیکرتراشی در سطح جامعه بسیار فراگیر شده است در حالی که باید توجه شود این جراحی‌ها، عمل‌های درمانی هستند؛ همان طور که افراد برای بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی و گوارشی به پزشک مراجعه می‌کنند باید برای انجام عمل‌های زیبایی نیز به پزشک مربوطه مراجعه کنند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در مدت آموزش جراحی پلاستیک و زیبایی به جراحان فوق تخصص، آموزش‌هایی ارائه می‌شود تا بسیاری از مراجعه‌کنندگان را از انجام عمل‌ها منصرف کنند. یادمان باشد که فرد برای انجام عمل زیبایی به ویژه پیکرتراشی باید از هر نظر در سلامت کامل عمومی باشد. به هیچ عنوان نباید دیابت داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید دیابت کنترل شده باشد. همچنین فرد نباید بیماری تیروئید داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید کنترل شده باشد.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی بیان کرد: زمانی که فردی به یک پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه می‌کند باید ارزیابی‌های قبل از عمل برای وی انجام شود؛ به طور مثال، فاکتور‌های خون، دیابت، تیروئید، کبد و کلیه بررسی شود و فرد باید از هر نظر در سلامت کامل باشد یا بیماری وی تحت کنترل باشد.

حسینی‌نژاد عنوان کرد: پیکرتراشی شامل آبدومینوپلاستی، لیپوساکشن و لیپوماتیک است. لیپوماتیک‌ها، جراحی‌هایی هستند که تنها تجمع موضعی و کوچک چربی در سطح بدن را برطرف می‌کنند، اما لیپوساکشن بسیار فراگیرتر است و چربی‌های قسمت‌های مختلف بدن را تخلیه می‌کند.

وی افزود: آبدومینوپلاستی نیز یک عمل جراحی است که بر لیپوساکشن افزوده می‌شود. در این جراحی، شاخص توده بدنی برای شروع عمل‌های پیکرتراشی بسیار مهم است و فردی که تحت این جراحی قرار می‌گیرد باید شاخص توده بدنی مناسبی داشته باشد و دچار چاقی‌های مفرط نباشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه عمل‌های جراحی پلاستیک برای کاهش وزن نیستند، گفت: اگر فردی احساس چاقی می‌کند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.

وی افزود: تاکید می‌شود کسانی که عمل‌های زیبایی انجام می‌دهند خود را به عنوان بیمار فرض کنند بنابراین بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند و به جز پزشکان دوره‌دیده جراحی پلاستیک که در عمل‌های سخت تبحر دارند، نباید به فرد دیگری مراجعه کرد.

حسینی‌نژاد گفت: جراحی‌های پیکرتراشی با عارضه و مرگ و میر همراه هستند. اگر فردی از نظر سلامت عمومی و ایمنی در شرایط مناسب و ایده‌آل نباشد شانس آسیب، عارضه و مرگ و میر برای وی وجود دارد بنابراین تاکید می‌شود برای انجام جراحی به متخصص جراحی پلاستیک مراجعه شود تا همه جنبه‌های عمومی بررسی و سنجیده شود.

وی افزود: کار‌های زیبایی باید توسط پزشک متخصص زیبایی انجام شود و کلینیک‌های زیبایی یا کسانی که در این خصوص فعالیت دارند، صلاحیت انجام این کار را ندارند. این عمل‌ها توام با عارضه و مرگ و میر هستند و فرد باید در شرایط بسیار مناسب جراحی شود.

دیگر خبرها

  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • قمه‌کش‌های ارومیه دستگیر شدند
  • قمه‌کش‌های ارومیه دستگیر شدند + جزئیات
  • محروم‌ ترین و برخوردارترین استان‌ های کشور کدامند؟
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان