Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر هر حرکتی در این مملکت دارای رنگ و لعاب جناحی سیاسی است، شما را به‌خدا شوراهای شهر و روستا را که قانون غیرسیاسی اعلام کرده است، لااقل جناحی نکنید که با این کار کشور را همواره دچار درجازدن کرده‌اید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، به نقل از بلاغ، شورا و دخالت مردم در تعیین سرنوشت خود، از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز در مقاطع مختلف به آن تصریح و تاکید شده و از افتخارات نظام اسلامی و رمز پایداری و ماندگاری آن در قبال انواع توطئه‌های خرد و کلان جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شوراهای شهر و روستا، تجلی مردم‌سالاری دینی

انتخابات در نظام اسلامی ایران، مظهر باور عمیق نظام اسلامی به محور بودن مردم در اداره کشور و دخالت عموم در تعیین سرنوشت‌شان است.

انتخابات در جمهوری اسلامی زمینه‌های لازم برای چرخش نخبگان و دگرگونی در بخش‌هایی از گروه حاکمه را بطور مستمر فراهم می‌سازد. در یک نظام مردمی قدرت در چرخش است و بطور مداوم دست به دست می‌گردد. هیچ کس برای همیشه از دستیابی به قدرت محروم نمی‌شود. بنابراین رقابت و انتخابات به معنای نبرد مرگ و زندگی نیست. هنگامی که گروهی خود را بر سر دو راهی مرگ و زندگی ببیند، امکان مقاومت خشونت‌ آمیز در او افزایش می‌یابد، در حالیکه در نظام مردم ‌گرای اسلامی، انتخابات به معنای حذف از صحنه نیست بلکه چرخش سیاسی و دست به دست گشتن قدرت می‌باشد.

انتخابات خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا از نمادهای شاکله سیاسی جمهوری اسلامی مبتنی بر حضور مردم در همه عرصه‌های اجتماعی است؛ اما در میان همه انتخابات‌ها در جمهوری اسلامی، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا از گستره فراگیر و ویژگی بی‌نظیری برخوردار است که گویای اهمیت این نهاد مردمی در نظام اسلامی می‌باشد.

انتخابات با هدف رفاه و آرامش مردم

طبیعی است در نظام‌های مردم‌گرا، تامین رفاه و آرامش مردم باید هدف انتخابات در گزینش افراد باکفایت و با صلاحیت باشد.

انتخابات به عنوان عالی‌ترین مظهر حضور مردم در عرصه سیاسی و مهم‌ترین مجرای تحقق حاکمیت مردم است. نظام مردم سالار نظام حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش، نظام داشتن حکومتی برخاسته از مردم و پاسخگو در برابر مردم است. برگزاری انتخابات مشارکت‌آمیز و رقابتی احساس مسئولیت نظام در مقابل خواست‌های جامعه را افزایش می‌دهد. انتخابات موجب افزایش احساس مسئولیت حاکمان در مقابل خواست‌های جامعه می‌شود.

انتخابات و نتائج آن از منظر مقام معظم رهبری نیز درخور توجه اساسی است، آنجا که می‌فرمایند: انتخابات، مظهر حضور مردم است. انتخابات، هم حقّ مردم و هم وظیفه آنهاست. حقّ مردم است؛ برای این که بیایند و مدیر اجرایی کشور را انتخاب کنند. تکلیف مردم است؛ چون با حضور شما، نظام تقویت پیدا می‌کند؛ اسلام عزیز می‌شود؛ حاکمیت اسلام در دنیا سرافراز می‌گردد و توطئه دشمن - که اسلام را به جدایی از آراء مردم متّهم می‌کند - باطل می‌شود. حضور شما می‌تواند دفاع از اسلام و کشور و انقلاب محسوب شود. هر مقدار این حضور وسیع­تر و قوی­تر باشد، نشانه اقتدار بیشتر نظام اسلامی است. نظام اسلامی در مقابل چشم­های دوستان و دشمنان خود در دنیا به این می‌بالد که تعداد حاضر شوندگان در پای صندوق‌های رأی، زیاد است. این مایه افتخار نظام اسلامی است.

سکاندار بصیر کشتی انقلاب در ضرورت حضور مردم پای صندوق‌های انتخابات می‌فرمایند: آحاد ملت ما باید بدانند آنچه بکارند، می‌دروند. بعضی ممکن است در رأی گیری شرکت نکنند؛ بعد بگویند چرا فلان کار نشد. شما باید شرکت می‌کردید و آن کسی را که فکر می‌کنید می‌تواند این کار را انجام دهد و می‌پسندید، انتخاب می‌کردید تا آن طور که می‌خواهید، بشود. نمی‌شود ما در انتخابات شرکت نکنیم؛ بعد نتیجه انتخابات احیاناً آن طور که ما می‌پسندیم، نشود؛ سپس بگوییم چرا نشد! بله، وقتی انسان شرکت نکند، همین است. همه باید شرکت کنند؛ این یک وظیفه است؛ هم وظیفه اسلامی است، هم وظیفه میهنی و ملی است و حفظ عزّت و شوکت کشور به این وابسته است.

انتخابات شوراها در مازندران

در انتخابات 29 اردیبهشت امسال، با توجه به اصلاح ماده 7 قانون انتخابات شوراها و قوانین ابلاغ شده برای این انتخابات در زمینه تعداد اعضاء، امسال راه‌یافتگان به اتاق‌های شورای شهر و روستا در مازندران کمتر از دوره گذشته بود.

در این دوره برای حوزه‌های شهری ۳۱۶ عضو اصلی و ۱۹۶ عضو علی‌البدل انتخاب شدند. تعداد مجموع اعضای شورای انتخاب شده در همه حوزه‌های شهری و روستایی مازندران نیز ۱۰ هزار و ۷۹۶ نفر به عنوان اعضای اصلی و علی‌البدل شورا می‌باشند.

براساس تغییرات اعمال شده، در انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی، اعضای شورای شهرهای ساری، قائمشهر، بابل و آمل از 13 و 11 نفر به 9 نفر و اعضای شورای اسلامی شهرهای بهشهر، نکا، بابلسر، تنکابن و چالوس هم از 9 نفر به 7 نفر کاهش یافتند که با این روند تعداد اعضای شورای شهرهای مازندران نسبت به دوره چهارم، در این دوره 24 درصد کاهش ‌یافت.

در مازندران برای دوره پنجم شوراهای اسلامی، 4 شهر با شورای 9 نفره و 5 شهر با شورای 7 نفره و باقی شهرها نیز 5 عضو اصلی شورا دارند.

شورا و ماهیت آن

شوراهای اسلامی شهرها و روستاها طبق قانون دارای ماهیت غیرسیاسی و متکفل ماموریت در حوزه‌های خدمات‌رسانی عمرانی و شهری و روستایی به مردم هستند و هیچ برای این نهاد، کارکردی سیاسی تعریف نشده است؛ لذا آنانی که با انگیزه‌های سیاسی و جناحی وارد شورا می‌شوند و این شورا را از مسیر قانونی‌اش خارج می‌کنند، قطعاً ضمن آن‌که به مردم خدمت نمی‌کنند، بلکه ظلم بزرگی را متوجه مردم و ولی نعمتان خود می‌نمایند.

حسن غلامعباسی دانشجوی دکترای مدیریت شهری، دور افتادن شوراها از وظائف قانونی‌شان را ناشی از تلقی غلط اعضای آن از کارویژه‌های قانونی این شورا دانست و اظهار کرد: طبق نص قانون، شورای اسلامی شهر و روستا دارای وظائف مشخص و تعریف‌شده‌ای غیرسیاسی است که متاسفانه دست‌مایه فعالان سیاسی شده و از این جایگاه برای بدست آوردن اعتماد مردم استفاده می‌کنند و در واقع، این سکوی پرش سیاسیون برای ورود به مجلس شورای اسلامی شده است.

وی با اشاره به هزینه‌کرد چند ده میلیاردی برخی راه‌یافتگان به شورا در برخی شهرهای بزرگ، افزود: برای مردم قابل توجیه و تحلیل نیست که برخی برای راه‌یابی به شورای شهر، چند میلیارد تومان هزینه کنند که مجموع کل دریافتی چهارساله آنها از محل شورا به پنج درصد هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی‌شان نمی‌رسد.

جناح‌بازی پدر مملکت را در آورده است

امیرحسین نجاتی، که خود را دبیر معرفی کرد، می‌گوید: عملکرد شوراها و جنگ و جدال آنها نشان از این واقعیت تلخ دارد که اعضاء، دارای بافت ناهمگون و غیرمتحد هستند و دائم در جلسات شورا با یارگیری و اردوکشی علیه یکدیگر موضع‌گیری می‌کنند و اجازه نمی‌دهند تا امور شهرها به‌خوبی پیش نرود. بدین‌جهت شهرها و مردم در این منازعات بسیار متضرر شده و باید جور دعواهای این اعضا را بکشند.

وی در همین ارتباط یادآور شد: واقعاً این جناح‌بازی به‌خصوص در شوراها پدر مردم را در آورده است. کشور در همه زمینه‌ها به دلیل مشغول شدن بزرگان کشور به کارهای کوچک جناحی و قبلیه سیاسی، فوق‌العاده زیان دیده و این خسارات در شوراها همچنان ادامه دارد و روبه تشدید است.

این دبیر دبیرستان‌های مازندران سپس به بگیر و ببند این روزهای شوراها در امر انتخاب شهرداران می‌پردازد و عنوان می‌کند: در تمامی شهرهای بزرگ کشور جریان جناحی بنام اصلاح‌طلب توانست شوراها را تسخیر کند و بدون استثنا نیز اقدام به تغییر شهرداران کرده، بدون اینکه اصلاً به کارآیی و توانمندی شهرداران توجه کنند و حتی با گذاردن موقت سرپرست بغایت ضعیف، ترجیح دادند که در زمان به قدرت رسیدن یک جناح، حتی برای چند روز تا انتخاب شهردار مطلوب، صبر کنند و با تحمل شهردار قبلی، چند روزی دندان به جگر بگذارند تا شهر و شهروندان آسیب نبینند.

رانت و لابی، جاذبه شورا برای منفعت‌طلبان

یکی از اعضای قدیمی شورای اسلامی یکی از شهرهای بزرگ مازندران، که نخواست نامش اعلام شود، جاذبه شورا برای فعالان منفعت‌طلب را ناشی از رانت‌خواری و لابی‌گری دانست و گفت: کمیسیون‌ها و فعالیت جاری در شورا برای برخی اعضاء ایجاد مفسده کرده و آنها را گرفتار فساد ناشی از پیوند با کانون‌های ثروت و قدرت می‌کند. از همین جاست که هزینه‌کردهای چندمیلیاردی برخی عناصر و سرمایه‌گذاری برخی جناح‌ها در تلاش برای راهیابی به شورای اسلامی شهر و روستا قابل توجیه می‌شود.

به گزارش بلاغ، شوراهای اسلامی شهر و روستا زمانی موفق خواهند شد به اهداف خود که رشد و توسعه متوازن شهرهای‌شان است، برسند که بهیچ‌وجه وارد فعالیت‌های جناحی و نگاه‌های بسته آنان نشوند و تنها در سایه اخلاص و توکل، تمام تلاش خود را مصروف رفاه و امنیت روانی شهروندان کنند که زمان به‌سرعت در حال سپری‌شدن است، تا چشم برهم بزنید این چهارسال به سر می‌رسد و یوم‌العمل جای خود را به یوم‌الحساب خواهد سپرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۰۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراها در تاثیرگذاری مردم در سرنوشت خود تاثیرگذار هستند

شهردار پیرانشهر گفت: شوراهای اسلامی شهر، رکن مردم سالاری در کشور هستند که در گسترده‌ترین حالت ممکن، مردم را در تأثیرگذاری بر سرنوشت خویش و چگونگی تعیین وضعیت محل و مکان زندگی خود کمک می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، به مناسبت روز ملی شوراها، فرماندار و شهردار پیرانشهر با حضور در سالن اجتماعات شورای اسلامی شهر ضمن تبریک این روز به اعضای شورای شهر از آنان قدردانی کردند؛ صفر تفاخر شهردار پیرانشهر در این دیدار با تجلیل از فعالیت‌های مثبت و تأثیرگذار اعضای شورای اسلامی شهر، در جهت پیشبرد امور و توسعه هر چه بیشتر شهر، اظهار کرد: شوراهای اسلامی شهر، رکن مردم سالاری در کشور هستند که در گسترده‌ترین حالت ممکن، مردم را در تأثیرگذاری بر سرنوشت خویش و چگونگی تعیین وضعیت محل و مکان زندگی خود کمک می‌کنند.

وی با تاکید بر بر لزوم همراهی و هماهنگی میان شهرداری و شورا در حل مشکلات و اداره امورات شهر افزود: همکاری میان این دو نهاد در شهر پیرانشهر، در بالاترین حالت ممکن خود، ثمرات فراوانی به همراه داشته است.

شهردار پیرانشهر گفت: با پیشرفت‌های بسیار خوبی که در بهبود امور و انجام شایسته طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی در سطح شهر داشته‌ایم، رضایت مردم شریف شهر پیرانشهر را تا حد قابل توجهی به‌دست آورده‌ایم.

تفاخر وفاق، همدلی، برادری و پرهیز از حاشیه را رمز موفقیت شوراها دانست و خاطر نشان کرد: مجموعه شورای اسلامی و شهرداری همواره برادرانه و بر اساس اصول و موازین قانونی به حرکت خود جهت رسیدن به شرایط مطلوب حرکت می‌کنند.

خضر کاک درویشی فرماندار پیرانشهر نیز ضمن تبریک این روز، بر اهمیت شورا و استفاده از خرد جمعی و تجمیع قوا برای رفع مشکلات مردم تاکید کرد.

وی افزود: اعضای شورا منتخبان مردم و چشم امید شهروندان هستند که برای شناسایی، برنامه‌ریزی و رفع مشکلات شهر و شهروندان گردهم آمده‌اند.

فرماندار پیرانشهر تصریح کرد: با توجه به تأثیر عمیق شورا بر روند اجرایی مدیریت شهری، لازم است آگاهی، مردم داری، توجه به نیازها و اولویت‌ها، تعهد و تخصص در تصمیم گیری‌های شورا نقش اصلی را ایفا کند.

علی روشندل رئیس شورای اسلامی شهر پیرانشهر نیز ضمن تشکر از فرماندار و شهردار ابراز امیدواری کرد که همکاری شورا و شهرداری همچون گذشته تداوم داشته باشد.

کد خبر 748867

دیگر خبرها

  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • اولویت شوراها در شهریار گره‌گشایی مشکلات مردم باشد
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا : ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • لیست حزب باهنر در انتخابات دور دوم مجلس؛ از حسین نجابت و جراره تا پورمحمدی، نظام الدین موسوی و ...
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • شوراها در تاثیرگذاری مردم در سرنوشت خود تاثیرگذار هستند
  • تشکیل شوراها به منزله مشارکت مستقیم مردم در اداره امور شهرها است
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها