Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش «پارسینه»، آزمایش هسته ای تازه کره شمالی موجی از نگرانی و محکومیت جهانی را به همراه داشته است و می تواند به افزایش تنش ها در شبه جزیره کره دامن بزند. «اسکای نیوز» نگاهی داشته است به رخدادهای کلیدی در پیشبرد برنامه های موشکی و هسته ای پیونگ یانگ:
نخستین آزمایش اتمی- ۹ اکتبر ۲۰۰۶
کره شمالی ادعا کرد که نخستین آزمایش هسته ای زیزمینی خود را علی رغم هشدارهای بین المللی انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام از سوی ایالات متحده به عنوان «عملی تحریک آمیز» و از سوی چین با عنوان «گستاخانه» محکوم شد. ژاپن هشدار داد منطقه «وارد یک عصر جدید و خطرناک هسته ای می شود».
پنج روز بعد، قطعنامه ۱۷۱۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد از کره شمالی خواست تا آزمایش های موشکی و هسته ای خود را متوقف کند.
دومین آزمایش اتمی-۲۵ می ۲۰۰۹
کره شمالی تحت رهبری کیم جونگ ایل، خطر انزوای بین المللی بیشتر را با انجام دومین آزمایش هسته ای زیرزمینی که چند برابر قوی تر از آزمایش نخست بود به جان خرید.
شش هفته پیش تر این کشور از مذاکرات خلع سلاح هسته ای در اعتراض به تحریم های سختگیرانه تر سازمان ملل خارج شد و وعده داد برنامه پلوتونیوم را از سر بگیرد.
دو هفته پس از این آزمایش، شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه ۱۸۷۴ را تصویب کرد که تحریم های سخت گیرانه تری را علیه برنامه های هسته ای و موشک های بالستیک کره شمالی تحمیل می کرد.
زمین لرزه هسته ای- ۱۲ فوریه ۲۰۱۳
پس از آن که آژانس های نظارتی درباره یک «رخداد لرزشی غیرمعمول» گزارش دادند، کره شمالی تایید کرد که سومین آزمایش هسته ای خود را انجام داده است. این آزمایش به زمین لرزه ای به قدرت ۴.۹ در مقیاس ریشتر منجر شد.
سئول اعلام کرد این انفجار معادل ۶ تا ۷ کیلوتن تی ان تی بوده و «قدرت ویران گر عظیمی» دارد.
برای مقایسه خوب است بدانید که بمب های انداخته شده بر فراز هیروشیما و ناگاساکی در ۱۹۴۵ نزدیک به ۱۵ کیلوتن و ۲۲ کیلوتن قدرت داشته اند.
آزمایش بمب هیدروژنی- ۶ ژانویه ۲۰۱۶
کره شمالی ادعا کرد نخستین آزمایش موفقیت آمیز بمب هیدروژنی مینیاتوری خود را انجام داده است. این چهارمین آزمایش هسته ای کره شمالی بود.
پیونگ یانگ از این آزمایش به عنوان واقعه ای «تاریخی» یاد کرده که این کشور را به «رده کشورهای هسته ای پیشرفته» پرتاب کرده است.
البته کاخ سفید درباره درستی این ادعا ابراز تردید و اعلام کرد شواهد با ادعاهای کره شمالی مبنی بر انفجار یک بمب هسته ای مینیاتوری «سازگار نیستند».
فرود موشک در آب های ژاپن- ۳ اوت ۲۰۱۶
کره شمالی یک موشک بالستیک را برای نخستین بار درست به داخل آب های زیر کنترل ژاپن شلیک کرد. ژاپن این اقدام را «تهدیدی جدی» خواند. کره شمالی هم گفت این شلیک نشان دهنده برنامه جاه طلبانه پیونگ یانگ برای« حمله گسترده و مستقیبم به کشورهای همسایه و هدف گرفتن چندین نقطه در جمهوری کره، از جمله بندرها و فرودگاه ها است».
شلیک موشک از زیردریایی ۲۴ اوت ۲۰۱۶
پیونگ یانگ در واکنش به رزمایش گسترده کره جنوبی و ایالات متحده، به شکل موفقیت آمیزی از یک زیردریایی در ساحل شرقی موشک بالستیک شلیک کرد.
کره شمالی از مانور نظامی سئول و واشنگتن به عنوان «عمل جنایت کارانه غیرقابل بخشش» یاد کرد و هشدار داد هرگونه نقض حاکمیت این کشور به «حمله اتمی پیش دستانه» منجر خواهد شد.
پنجمین آزمایش اتمی- ۹ سپتامبر ۲۰۱۶
کره شمالی اعلام کرد پنجمین و بزرگ ترین انفجار هسته ای خود را که برای مقابله با دشمنی های ایالات متحده طراحی شده، انجام داده است.
پیونگ یانگ مدعی شد به توانایی ساخت کلاهک های هسته ای کوچک تر، سبک تر و قوی تر دست پیدا کرده است. این آزمایش به زمین لرزه ای ۵.۳ ریشتری منجر شد.
پیام سال نو- ۱ ژانویه ۲۰۱۷
کیم جونگ در پیام سال نوی خود گفت کشورش در «مرحله نهایی» توسعه برنامه موشک های دوربرد است.
او در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «تحقیق و توسعه تجهیزات نظامی پیشرفته فعالانه در جریان است و آماده سازی آزمایش موشک بالستیک بین قاره ای در آخرین مرحله خود قرار دارد».
آزمایش موشک بالستیک بین قاره ای- ۴ ژوئیه ۲۰۱۷
کره شمالی تایی کرد که یک موشک بالستیک بین قاره ای شلیک کرده است که می تواند هر نقطه ای را در جهان هدف قرار دهد. این آزمایش که در روز استقلال ایالات متحده صورت گرفت با واکنش شدید ترامپ روبه رو شد که در توییتر خود نوشت: «آیا این شخص کار بهتری ندارد که در زندگیش انجام دهد؟».
ششمین آزمایش هسته ای- ۳ سپتامبر ۲۰۱۷
زمین لرزه ای به بزرگی ۶.۳ در مقیاس ریشتر در نزدیکی سایت آزمایش هسته ای کره شمالی ثبت شد. این زمین لرزه تنها چند ساعت پس از ادعای پیونگ یانگ مبنی بر ساخت بمب هیدروژنی که می تواند روی موشک های دوربرد سوار شود، رخ داد.
آخرین اخبار، تحلیل‌هایویژهو صفحه نخست نشریه‌های انگلیسی زبان درصفحه بین‌الملل

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۱۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین

ناظران تحریم‌های سازمان ملل متحد در گزارشی به کمیته شورای امنیت مدعی شدند بقایای موشکی که ۲ ژانویه در شهر خارکیف اوکراین فرود آمد، از یک موشک بالستیک سری Hwasong-۱۱ کره‌شمالی بود.

به گزارش ایسنا، در این گزارش ۳۲ صفحه‌ای که نسخه‌ای از آن دوشنبه به دست خبرگزاری رویترز رسید، آمده است ناظران تحریم‌های سازمان ملل «به این نتیجه رسیدند بقایای به دست آمده از موشکی که ۲ ژانویه ۲۰۲۴ در خارکیف اوکراین فرود آمد، از موشک سری «هوآسونگ-۱۱» (Hwasong-۱۱) کره‌شمالی ناشی می‌شود و این نقض تحریم تسلیحاتی کره‌شمالی است.»

هیئت‌های روسیه و کره‌شمالی در سازمان ملل در نیویورک به درخواست ناظران تحریم‌ها برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخ ندادند.

کره‌شمالی که به طور رسمی به‌عنوان جمهوری دموکراتیک خلق کره شناخته می‌شود، از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم‌های سازمان ملل به دلیل موشک‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای خود قرار گرفته و این اقدامات در طول سال‌ها تقویت شده است. روابط نظامی پیونگ‌یانگ-مسکو هم بعد از جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بیش از پیش تقویت شده اما طرفین جزئیات همکاری‌های خود را علنی نکرده‌اند.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که سه ناظر تحریم‌ها اوایل ماه جاری برای بازرسی بقایای یافت شده به اوکراین سفر کردند و هیچ مدرکی دال بر ساخت این موشک در روسیه پیدا نکردند. آنها نمی‌توانستند به‌طور مستقل تشخیص دهند که موشک از کجا پرتاب شده و همچنین نمی‌دانستند چه طرفی آن را پرتاب کرده است.

با این حال آنها بعدا در گزارش ۲۵ آوریل به کمیته تحریم‌های کره‌شمالی در شورای امنیت مدعی شدند: «اطلاعات در مورد مسیر ارائه شده توسط مقامات اوکراینی، نشان می‌دهد که این موشک از داخل خاک فدراسیون روسیه پرتاب شده است. و اگر این موشک در کنترل نیروهای روسیه بوده باشد، اصابت در چنین نقطه‌ای احتمالا نشان‌دهنده این است که از سوی طرف‌های مرتبط با فدراسیون روسیه تهیه شده است. این می‌تواند نقض تحریم تسلیحاتی علیه کره‌شمالی باشد که سال ۲۰۰۶ معرفی شد.»

ایالات متحده و متحدانش، کره‌شمالی را به انتقال سلاح به روسیه برای استفاده علیه اوکراین متهم کرده‌اند، با این حالی مدرکی در اثبات ادعای خود ارائه نمی‌کنند. مسکو و پیونگ‌یانگ با اینکه سال گذشته متعهد شدند روابط نظامی خود را تعمیق کنند، هر دو این اتهامات را رد کرده‌اند.

در نشست شورای امنیت سازمان ملل در فوریه، ایالات متحده روسیه را به پرتاب موشک‌های بالستیک ارائه شده توسط کره‌شمالی علیه اوکراین در حداقل ۹ مورد متهم کرد. ناظران سازمان ملل همچنین گفتند که موشک‌های بالستیک سری هوآسونگ-۱۱ اولین بار در سال ۲۰۱۹ توسط پیونگ‌یانگ آزمایش شد.

روسیه ماه گذشته تمدید سالانه فعالیت ناظران تحریم‌های سازمان ملل را وتو کرد. این گروه به عنوان هیاتی متشکل از کارشناسان شناخته می‌شود که به مدت ۱۵ سال بر اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه کره‌شمالی به دلیل برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور نظارت داشته‌اند. ماموریت هیات کارشناسان فعلی امروز (سه‌شنبه) به پایان می‌رسد.

چند روز پس از حمله ۲ ژانویه، دفتر دادستانی منطقه خارکیف قطعاتی از موشک را در اختیار رسانه ها قرار داد و مدعی شد که این موشک با مدل‌های روسی متفاوت است و «ممکن است این موشکی باشد که کره‌شمالی تهیه کرده باشد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • ۷۱۹ حمله موشکی و پهپادی حزب الله به فلسطین اشغالی طی یک ماه
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • ادعای کره جنوبی درباره ارتباط کره شمالی و جنبش حماس
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • اصابت موشک روسیه به قلعه هری پاتر + فیلم
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین
  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو