Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت مدیره انجمن صادرکنندگان نمونه ایران گفت: هنوز پول کالای صادراتی باید در چند کشور حواله شده تا به ایران برسد.

به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری تسنیم، سید مصطفی موسوی عضو هیئت مدیره انجمن صادرکنندگان نمونه ایران در اولین نشست خبری این انجمن اظهار کرد: قوانین صادراتی کشور باید اصلاح و مشکلات مرزنشینان باید رفع و صنایع بسته‌بندی اصلاح شود تا توسعه صادراتی کشور صورت پذیرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: محصولات کشاورزی ایران هنوز به صورت فله صادر می‌شود و برای صادرات خشکبار مشکلات بسته‌بندی و هزینه‌های آن وجود دارد.

عضو هیئت مدیره انجمن صادر کنندگان نمونه ادامه داد: شریعتمداری پایه‌گذار جوایز صادراتی در کشور بوده است و امیدواریم در دوره جدید فعالیت خود دوباره برای احیای جوایز صادراتی اقدام کند.

موسوی درباره دلایل استفاده برخی افراد از کارتهای بازرگانی اجاره‌ای گفت: بسیاری از صادرکنندگان حتی از صادرکنندگان نمونه کشور تمایلی به استفاده از کارت بازرگانی خود ندارند و از کارت بازرگانی اجاره‌‌ای استفاده می‌کنند. وقتی جوایز صادراتی به صادرکنندگان پرداخت نمی‌شود انگیزه آنها برای استفاده ازکارتهای خود کاهش می‌یابد.

وی تصریح کرد:‌امور مالیاتی برای سالهای 84 تا 89 نیز در حال محاسبه است در حالی که خیلی معامله‌ها در گذشته سنتی بوده و اسناد مربوط به آن وجود ندارد.

* تعرفه صادرات سیمان ایران به عراق بیشتر از دو برابر عربستان است

موسوی تصریح کرد: رقمهای نجومی برای ماده 169 صادر شده است و در مواقعی از یک میلیارد تومان تا 100 میلیارد تومان مطرح است و هیچ دستورالعملی برای بخشوده شدن آنها وجود ندارد. اگر حمایتی در این خصوص صورت نگیرد صادرات ما به ناکجاآباد می‌رود.

وی درباره دلایل عدم برقراری تعرفه ترجیحی بین دو کشور ایران وعراق گفت: عراق اکنون با برخی کشورها از زمان صدام تعرفه ترجیحی داشته که اکنون نیز حفظ شده است.

موسوی افزود: در حالی که ایران سیمان خود را با تعرفه 40 تا 50 درصدی به عراق صادر می‌کند که این تعرفه برای عربستان 15 تا 20 درصد است و این شرایط برای صادرکنندگان ما دیگر به صرفه نیست.

*پول کالاهای صادراتی بعد از برجام باید در چند کشور حواله شود تا به ایران برسد

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به تسنیم درباره چگونگی واردات ارز به کشور بعد از اجرای برجام گفت: بعد از اجرای برجام نیز ارز وارداتی به کشور باید از چند کشور عبور کرده و حواله شود تا به ایران برسد که این امر باعث افزایش کارمزد می‌شود و سود صادرکنندگان کاهش می‌یابد.

فراز جبلی دبیر کل انجمن صادرکنندگان نمونه ایران درباره کاهش صادرات غیرنفتی کشور گفت: یکی از مهمترین دلایل کاهش صادرات غیرنفتی کشور در 4 ماهه ابتدایی سالجاری حاشیه سود پایین کالاهای صادراتی است.

وی افزود: این حاشیه سود پایین باعث می‌شود که با کوچکترین مشکل ممکن صادرات موجود از بین برود.

دبیرکل صادرکنندگان نمونه ایران گفت: نوسانات نرخ ارز، تغییرات یک مرتبه قوانین و مسائلی از این دست از جمله دلایلی است که باعث از دست رفتن صادراتی می‌شود که حاشیه سود پایینی دارد که این امر منجر به کاهش صادرات کشور می‌شود.

* مشکلات نقل و انتقال پول هنوز با روسیه برطرف نشده است

فرشچیان نایب رئیس انجمن صادر کنندگان ایران در اولین نشست خبری این انجمن اظهار کرد: بعد از 5 سال موازنه صادرات و واردات در 4 ماهه سالجاری منفی شد و باید مسئولین به این سوال پاسخ دهند که چرا نتوانسته‌ایم وضعیت صادرات خود را حفظ کنیم.

وی افزود: نرخ واقعی ارز برای هیچ کس تعریف نشده است. روز گذشته نرخ سود بانکی کاهش یافت این امر باعث شد که امروز 40 تومان بر نرخ ارز افزوده شود.

فرشچیان درباره صادرات به روسیه گفت: بازار روسیه تنها بعد از قطع ارتباط با ترکیه از بین نرفت بلکه 3 مرتبه شرایط حضور مناسب برای ایران وجود دا شت که نتوانستیم به درستی از آن بهره گیریم.

وی افزود: دولت می‌توانست میان دو کشور ایران و روسیه تعرفه ترجیحی از طریق روبل و ریال برقرار کند اما این مهم محقق نشد.

نایب رئیس انجمن صادر کنندگان ایران ادامه داد: در شرایطی که دو کشور با تحریمهای بین‌المللی مواجه بودند بانک مرکزی از طریق برقراری تعرفه ترجیحی می‌توانست مشکلات نقل و انتقال پول را حل کند.

وی افزود: برای حمل و نقل انتقال پول هنوز هم مشکل وجود دارد و پرداختهای دوجانبه نیز برقرار نشده است.

انتهای پیام/

R1342/P1012122/S7,77,78,79/CT47

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۲۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدمت «دروازه نفته» ممکن است به پیش از اسلام برسد

ایسنا/خراسان رضوی یک پژوهشگر و باستان‌شناس خراسانی گفت: «دروازه نفته» در کلات نادر راه ورود به ایران از آسیای مرکزی است و با مطالعه معماری و پراکندگی قطعات سفال در این فضا می‌توان گفت که قدمت آن ممکن است به دوران قبل از اسلام برسد.

رجبعلی لباف خانیکی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دژ کلات عارضه‌ای طبیعی و بیضی شکل در منتهی‌الیه شمال شرق خراسان و بر میانه رشته کوه هزار مسجد واقع است. این عارضه همواره به منزله یک دروازه ورودی به درون ایران و بسیار با اهمیت بوده است. در دو سوی دژ کلات دو دروازه اصلی به نام‌های دروازه ارغون شاه و دروازه یا دربند نفته واقع است.

وی با بیان اینکه «دربند نفته» در سمت شمال شرقی کلات نادر قرار دارد، افزود: از این دروازه ورود به نواحی جنوبی کشور ترکمنستان امکان پذیر است. در دوران درازی از تاریخ، اقوام متمدن ایران و آسیای میانه از این طریق با یکدیگر در ارتباط بوده‌اند و ورود اقوام مهاجم آسیای مرکزی به قلمرو ایران نیز به داخل ایران از همان طریق صورت می‌گرفته است. نقل قول وجود دارد که تیمور لنگ در ۱۷ مرحله از دروازه نفته قصد ورود به ایران را داشته که موفق نشده است.

این پژوهشگر و باستان‌شناس خراسانی عنوان کرد: با توجه به موقعیت حساس و سوق الجیشی دژ کلات، طبیعی به نظر می‌رسد که در دروازه‌های ورودی کلات تاسیسات لازم به خصوص سازه‌های دفاعی از گذشته‌های دور احداث شده باشد. یکی از آن تاسیسات، سازه معماری جالبی است که بعد از دروازه بر بدنه شمال غرب و مشرف بر راه ارتباطی کلات به ترکمنستان ساخته شده است. آن سازه معماری سنگی که به «تخت دختر» شهرت یافته، بنایی است که به لحاظ ساختار گویا جهت اقامت و پاسداری گروهی قراول یا دیده‌بان و مدافع ساخته شده است.

وی ادامه داد: آن فضا به باور اهالی منطقه، سنگری است که سربازان نادرشاه افشار برای حفاظت از دروازه نفته در آن مستقر می‌شدند، اگر چه این گزاره نمی‌تواند ‌به دور از حقیقت باشد اما در ساختار معماری اولیه آن آثار و شواهدی موجود است که بیانگر احداث آن در زمانی پیش‌تر از دوران نادرشاه است، زیرا گذشته از پراکندگی قطعات سفال در محل متعلق به دوران تاریخی، فرم دیوارها و تیرکش‌های آن شباهت نزدیک به قلعه‌های شناسایی شده مربوط به دوران قبل از اسلام در منطقه دارد.

لباف خانیکی تصریح کرد: روزنه‌های مثلث شکل تعبیه شده بر دیوار جنوبی تخت دختر از نوع روزنه‌های مشابه بر دیوار «ارگ آق‌تپه» مربوط به دوران ساسانی در ترکمنستان است. آنچه از دور نمای تخت دختر به نظر می‌رسد، دیوار مرتفع سنگی با روزنه‌هایی بر بدنه آن است که مانند سدی در راستای شمال غرب و جنوب شرق حد فاصل دو برجستگی در دامنه کوه ساخته شده است.

وی اضافه کرد: بررسی آن سازه از نزدیک جزئیات بیشتری را آشکار می‌سازد. دیوار سد مانندی که از دور مشاهده می‌شود، توسط ۲ برج با نقشه راست‌ گوشه و تقریبا مستطیل مانند برج‌های اشکانی شهر نیسا و برج‌های ساسانی کهن دژ نیشابور، در میان گرفته شده است. دیوار میانی از کف موجود تا بالاترین نقطه بیش از ۸ متر ارتفاع و دو ردیف تیرکش دارد.

این پژوهشگر و باستان‌شناس خراسانی بیان کرد: در دیوارچینی آن سازه بر خلاف برج‌های دیگر کلات دقت زیادی صرف شده، سنگ‌ها قواره شده و در بلوک‌های مکعب مستطیل و منظم چیده شده‌اند. در برخی نقاط نمای بیرونی بقایای اندود گچ برجای مانده است. در امتداد شمال شرقی برج شرقی دیوار سنگی منظم دیگری کشیده شده که در نهایت با یک گوشه قائمه به شمال غرب برگشته و این فرضیه را تقویت می‌کند که در شمال تخت دختر مانند برج مشرف بر دروازه ارغون شاه حیاط نسبتا وسیعی وجود داشته است.

وی با اشاره به اینکه آن سازه معماری در مسیر سیلاب و عمق یک دره قرار گرفته و انباشت رسوبات هویت آن را با ابهام مواجه کرده است، خاطرنشان کرد: در چاله‌ای که حفاران غیرمجاز در پشت دیوار حفر کرده‌اند نشانه‌هایی آشکار شده که ۳ طبقه بودن سازه را حکایت می‌کند و اندود گچ بر رویه داخلی دیوارها هم حاکی از اقامت و استقرار مدافعین در آن است.

لباف خانیکی گفت: آنچه اکنون قابل تشخیص است، عرصه آن سازه معماری با وسعت حدود ۱۶۰۰ متر مربع است. در گوشه جنوب غربی میان سرای تخت دختر اتاقی مربع در ابعاد ۵.۵ متر قابل تشخیص است. با توجه به نزدیکی آق‌تپه و نسا به کلات می‌توان فرض کرد که تخت دختر در دوره ساسانیان، با تاثیرپذیری از ارگ آق تپه یا حصار شهر نسا با برج‌های گوشه‌دار ساخته شده است.

وی افزود: در دروازه نفته تاسیسات دفاعی دیگری نیز ساخته شده که برج‌های دیده‌بانی نیمه خرابه بر دو سوی تنگه از آن جمله است. آن برج‌ها هم به لحاظ معماری بیشتر شباهت به برج‌های الحاقی تخت دختر دارند تا برج‌های دروازه ارغون شاه و ممکن است قدمت آن‌ها نیز به پیش از اسلام برسد.

این پژوهشگر و باستان‌شناس خراسانی اظهار کرد: در عمق تنگه نفته بقایای اندک دروازه آجری پل مانندی با پنج چشمه مانند دروازه ارغون شاه که از گزند سیل مصون مانده نیز قابل تشخیص است. «دروازه نفته» در ۲۳ فروردین ۱۳۴۶ به شماره ۶۶۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • قدمت «دروازه نفته» ممکن است به پیش از اسلام برسد
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ضرورت توسعه صاردات سیمان
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد