Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایین بودن نسبت سود به هزینه در بانک های خصوصی بیانگر وضعیت بحرانی و پرریسک بانک های مذکور است که باید هر چه سریعتر مورد بررسی قرار گرفته و با مدیریت بانک مرکزی، بهبود یابد.

سایت مقاومتی نیوز در گزارش نوشت: بانکها و موسسات اعتباری برای انجام فعالیت های خود، هزینه هایی انجام می دهند و انتظار دارند متناسب با این هزینه ها، سود کسب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش در ادامه سلسله گزارش های مقاومتی نیوز در خصوص رتبه بندی بانک ها، به بررسی نسبت سود به هزینه بانک های کشور پرداخته شده است.

این نسبت از تقسیم سود بانک بر تمام هزینه ها بدست می آید و بیانگر آن است که بانک و موسسه اعتباری در ازای هر ۱۰۰ واحد هزینه، چه مقدار سود کسب کرده است.

لازم به ذکر است که این هزینه، شامل همه هزینه های بانک اعم از هزینه های حقوق، اداری و عمومی، هزینه مطالبات مشکوک الوصول، هزینه های مالی و سود سپرده ها، هزینه های کارمزد و سایر هزینه ها می شود.

بررسی ۳۲ بانک و موسسه اعتباری با این شاخص
در این گزارش ۵ دسته بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی-تجاری، خصوصی-قرض الحسنه، خصوصی شده-تجاری، دولتی-تخصصی و دولتی-تجاری بررسی می شوند. به دلیل عدم وجود اطلاعات سه موسسه اعتباری توسعه، نور و کاسپین، این سه موسسه در این شاخص بررسی نشده اند.

بانک های خصوصی – تجاری
در گروه بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی-تجاری، به بررسی ۱۸ بانک و موسسه اعتباری در شاخص نسبت سود به هزینه پرداخته شده است. جدول زیر نسبت سود به هزینه بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی-تجاری را نشان می دهد: بانک خصوصی-تجاری نسبت سود به هزینه، درصد، ۱۳۹۴ بانک خاورمیانه ۱۵۰ بانک کارآفرین ۹۸ بانک پاسارگاد ۸۴ بانک سینا ۶۰ بانک شهر ۵۸ موسسه اعتباری ملل (عسگریه) ۴۳ بانک انصار ۴۲ بانک دی ۳۴ موسسه اعتبار کوثر مرکزی ۳۰ بانک پارسیان ۲۶ بانک حکمت ایرانیان ۲۴ بانک اقتصاد نوین ۲۴ بانک سامان ۹ بانک قوامین ۳.۴ بانک آینده ۳ بانک گردشگری ۱.۵ بانک ایران زمین -۱۱ بانک سرمایه -۳۵ میانگین نسبت سود به هزینه گروه ۳۶
در این شاخص بانک خاورمیانه به ازای هر ۱۰۰ واحد هزینه ای که انجام داده، توانسته است ۱۵۰ واحد سود کسب کند. بانک کارآفرین و پاسارگاد نیز به ترتیب با نسبت سود به هزینه ۹۸ و ۸۴ درصد در این شاخص عملکرد خوبی داشته اند. در واقع بانک کارآفرین به ازای هر ۱۰۰ واحد هزینه ای که در سال ۱۳۹۴ انجام داده است، ۹۸ واحد سود کسب کرده است.

پایین بودن این نسبت برای بانک های خصوصی، وضعیت بحرانی و پرریسک این بانک ها را نشان می دهد.

بانک های خصوصی شده

جدول زیر نیز نسبت سود به هزینه بانک های خصوصی شده را نشان می دهد: بانک خصوصی شده-تجاری نسبت سود به هزینه، درصد، ۱۳۹۴ بانک ملت ۲۲ بانک تجارت ۱۶ بانک صادرات ۱۴ بانک رفاه کارگران ۰.۲۲ میانگین نسبت سود به هزینه گروه ۱۳ در بین بانکهای خصوصی شده، بانک ملت بهترین عملکرد را در این شاخص داشته است. این بانک در ازای هر ۱۰۰ تومان هزینه، ۲۲ تومان سود کسب کرده است. بانک تجارت و صادرات نیز عملکرد تقریبا مشابهی را داشته اند.

بانک های تخصصی – دولتی
جدول زیر نسبت سود به هزینه را برای بانک های تخصصی – دولتی نشان می دهد: بانک دولتی-تخصصی و توسعه ای نسبت سود به هزینه، درصد، ۱۳۹۴ بانک صنعت و معدن ۱۵ بانک توسعه صادرات ایران ۱۲ بانک مسکن ۱.۲ بانک کشاورزی ۰.۲۳ بانک توسعه تعاون -۱۸ میانگین نسبت سود به هزینه گروه ۲
در بین بانکهای تخصصی و توسعه ای دولتی، بانک صنعت و معدن عملکرد خوبی را در این شاخص به نمایش گذاشته است و بالاتر از سایر بانکهای این گروه قرار دارد.

بانک های تخصصی و توسعه ای معمولا به ارائه تسهیلات و سرمایه گذاری در بخش های زیربنایی، صنعتی، معدنی و کشاورزی در کشور می پردازند که دیربازده و یا کم بازده هستند. بنابراین پایین بودن نسبت سود به هزینه در این گروه از بانک‌ها در مقایسه با بانکهای خصوصی، به استراتژی و ماهیت فعالیت هایشان باز می گردد و نشان از ضعف این گروه از بانکها نسبت به بانک‌های خصوصی نیست.

بانک های دولتی – تجاری
جدول زیر وضعیت بانک‌های دولتی-تجاری را در شاخص نسبت سود به هزینه نشان می دهد: بانک دولتی-تجاری نسبت سود به هزینه، درصد، ۱۳۹۴ بانک سپه ۱.۲ بانک ملی ۰.۴۴ پست بانک ۰.۲۷ میانگین نسبت سود به هزینه گروه ۰.۶۳
در میان بانکهای دولتی-تجاری، بانک سپه با نسبت ۱.۲ درصدی نسبت سود به هزینه بالاتر از دو بانک دولتی ملی و پست بانک قرار دارد. این بانک در ازای هر ۱۰۰ تومان هزینه، توانسته است ۱.۲ تومان سود کسب کند.

بانک های قرض الحسنه
در جدول زیر نسبت سود به هزینه برای بانک های قرض الحسنه نشان داده شده است: بانک قرض الحسنه نسبت سود به هزینه، درصد، ۱۳۹۴ بانک قرض الحسنه مهر ایران ۱۰۱ بانک قرض الحسنه رسالت ۳
بانک قرض الحسنه مهر ایران، برای سال مالی ۱۳۹۴، عملکرد خوبی را در این شاخص برای خود رقم زده است. این بانک توانسته در ازای هر ۱۰۰ واحد هزینه، بیش از ۱۰۱ واحد سود کسب کند.

شایان ذکر است که دو بانک قرض الحسنه رسالت و بانک قرض الحسنه مهر ایران با توجه به ماهیت قرض الحسنه ای که دارند، به عنوان بانک‌های اجتماعی شناخته می شوند، یعنی برای تسهیلات پرداختی به غیر از کارمزد سودی دریافت نکرده و در مقابل نیز در قبال سپرده ها سودی پرداخت نمی کنند؛ در واقع هدف اصلی این بانک ها سودآوری نیست.

بنابراین این دو بانک برای رتبه بندی نهایی در این شاخص در میان بانک های دیگر لحاظ نشده اند. هرچند بانک قرض الحسنه مهر ایران در این میان سود بیشتری دارد که با توجه به اینکه یک بانک قرض الحسنه است، جای بحث و بررسی دارد.

اما در مورد بانک قرض الحسنه رسالت باید گفت که این بانک به دلیل آنکه استراتژی و ماهیت خود را به عنوان یک بانک کاملا قرض الحسنه و اجتماعی تعریف کرده است، در قبال تسهیلات سودی دریافت نمی کند (به غیر از کارمزد ۲ درصدی) و به ازای سپرده ها نیز سودی پرداخت نمی کند. لذا به همین دلیل، سود این بانک پایین بوده است.

رتبه بندی بانک ها
با توجه به نکات گفته شده و بررسی های صورت گرفته، نمودار زیر رتبه بندی ۳۰ بانک در این زمینه را نشان داده است (به غیر از دو بانک قرض الحسنه):

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۲۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۱۰ امتیاز رتبه‌بندی به ۵۷۰۹ دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان


به گزارش خبرگزاری صداو سیما ، رضامراد صحرایی در ویراستی نوشت: «به منظور تقدیر از اقدام جهادی دانشجو معلمان ورودی ۹۸ و ۹۹ دانشگاه فرهنگیان (که زودتر از فارغ‌التحصیلی به کلاس درس رفتند) در مرحله ارتقای رتبه‌بندی ۱۰ امتیاز ویژه به ایشان تعلق خواهد گرفت. 

در عنوان بخش مشارکت‌ها ۶ امتیاز و در بخش سنوات تجربی ۴ امتیاز به عنوان تقدیر در نظر گرفته شده است.

ارزش کار این عزیزان در کمک به اعتلای نظام تعلیم و تربیت بیش از این است. از تلاش‌ها و زحمات این معلمان جوان صمیمانه تشکر می‌کنم.»

طبق اطلاعاتی که دانشگاه فرهنگیان در اختیار خبرگزاری پانا قرار داده، تعداد ۵۷۰۹ نفر از دانشجو‌ معلمان ورودی ۱۳۹۹ دانشگاه فرهنگیان، در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در تمامی پایه‌های مقطع ابتدایی و دوره اول و دوم متوسطه مشغول به تدریس در مدارس هستند. 

این دانشجو معلمان در تمامی مقاطع تحصیلی مشغول به تدریس هستند و در همه استان‌ها به غیر از استان‌های اردبیل، ایلام، لرستان، خراسان شمالی، سمنان و خراسان رضوی با هدف کمک به رفع بحران کمبود معلم و تربیت آینده‌سازان این مرز و بوم آستین همت بالا زده‌اند.

همچنین طبق اعلام این دانشگاه، استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، خوزستان، تهران، سیستان‌و‌بلوچستان، فارس، کرمان و مازندران بیشترین جذب این گروه از دانشجومعلمان را داشته اند.

دیگر خبرها

  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • ۱۰ امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی
  • اختصاص ۱۰ امتیاز رتبه‌بندی به ۵۷۰۹ دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان
  • جزئیات جدید درباره پرونده امیر تتلو؛ «س. ق» یا «پ. ص»؛ کدام بازیگر زن تتلو را گرفتار کرد؟!
  • «س.ق» یا «پ.ص» ؛ کدام بازیگر زن باعث اغفال امیر تتلو در ترکیه شد؟
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین وام را در سال ۱۴۰۲ پرداخت کرد
  • بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین رشد منابع را رقم زد