Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش>دانش - همشهری آنلاین:
بر اساس گزارش پایگاه ISI، سهم ایران از کل مقالات ریاضیات کل دنیا از ۲.۳ درصد در سال ۲۰۱۱ به ۳.۳ درصد در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدجواد دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) از نمایه‌سازی 484 نشریه از معتبرترین نشریات علمی دنیا در حوزه ریاضیات از سوی پایگاه استنادی ISI خبر داد و گفت: نگاهی به میزان مشارکت پژوهشگران ایرانی در این مجلات بین‌المللی نشان می‌دهد سهم جمهوری اسلامی ایران از کل مقالات ریاضیات دنیا از 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 درصد در سال 2011 میلادی به 3.3 درصد در سال 2017 رسیده است.

وی با بیان این‌که تعداد مدارک ایران در رشته موضوعی ریاضیات در سال 2013 به 2.5 درصد رسیده است، خاطر نشان کرد: این رقم در سال 2014 به 2.7 درصد و در سال 2015 به 2.8 درصد افزایش یافت.

دهقانی تاکید کرد: در سال 2016 سهم ایران از کل مقالات ریاضیات دنیا به 2.9 درصد رسیده است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ادامه داد: نگاهی به مقالات ریاضیات کشور حاکی از آن است که علاوه بر سهم ایران از مقالات ریاضیات دنیا، تعداد مقالات نیز افزایش یافته است. تعداد مقالات ریاضیات ایران در خلال سال‌های 2011 تا 2016 میلادی به ترتیب 864، 961، 993، 1076، 1176 و 1270 مورد بوده است.

وی خاطر نشان کرد: اطلاعات سال 2017 میلادی هنوز کامل نشده است، اما تعداد مقالات کشور تا 10 شهریورماه جاری برابر با 897 مورد است.

دهقانی اضافه کرد: بر همین اساس جایگاه کشور در سطح بین‌المللی در رشته ریاضیات در چند سال اخیر نیز ارتقاء یافته است، به گونه‌ای که از نظر کمیت در سال 2011 میلادی رتبه ایران در حوزه ریاضیات به لحاظ تعداد مقالات 14 بود که در سال 2016 میلادی به 12 رسید و در سال 2017 تا حال حاضر رتبه 11 را کسب کرده است.

به گفته وی، اطلاعات سال 2017 هنوز کامل نشده است و نمی‌توان به رتبه اعلام شده به صورت قطعی اتکا کرد.

سرپرست ISC با بیان اینکه علاوه بر کمیت مقالات، کیفیت مقالات نیز افزایش یافته است، یادآور شد: مهمترین شاخص سنجش کیفیت تحقیقات استنادها هستند که بر این اساس در کنار چاپ مقاله در مجلات بین‌المللی، توجه به تعداد استنادها، نشان‌دهنده مرجعیت بیشتر کشور در حوزه مربوط خواهد بود.

دهقانی اضافه کرد: در حالی که یک درصد از مقالات دنیا 18 درصد از استنادهای دنیا را دریافت می‌کند، 20 درصد از مقالات دنیا 73 درصد از استنادها را دریافت کرده است. بنابراین توجه به مقالات یک درصد برتر در هر حوزه موضوعی بسیار مهم است.

وی با تاکید بر اینکه بررسی اخیر نشان از رشد سهم مقالات یک درصد برتر از کل مقالات در حوزه ریاضیات دارد، افزود: در سال 2011 سهم ریاضیات کشور از مقالات یک درصد برتر دنیا حدود 2.5 درصد بود که این میزان در سال 2016 به 3.2 درصد رسیده است.

دهقانی تاکید کرد: در 10 سال اخیر از لحاظ تعداد مقالات کیفی پژوهشگران ریاضی کشور بعد از پژوهشگران مهندسی، شیمی و فیزیک بیشترین تعداد مقالات یک درصد برتر دنیا را تولید کرده‌اند.

وی یادآور شد: در 10 سال اخیر به طور متوسط، ایران 2.7 درصد از کل مقالات یک درصد برتر دنیا در حوزه ریاضیات را تولید کرده است و به لحاظ سهمی بعد از مهندسی بیشترین سهم از مقالات یک درصد برتر دنیا در بین رشته‌های موضوعی به ریاضیات تعلق دارد.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۷۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان

ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است.   به گزارش تسنیم، از تعداد فوت های ثبت شده در سال ۱۴۰۲، ۵۵/۶ درصد مرد و۴۴/۴ درصد زن بوده‌اند.   در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت ها را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.   همچنین آمارهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند.   بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با تعداد ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت شده، ۵/۶ درصد افزایش داشته است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • احداث پروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان
  • شرکت ملی نفت منطقه تربت‌حیدریه افزون‌ بر ۷۰۰ بازدید انجام داد
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان