Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@06:18:34 GMT

روزی که بولدوزر دولت از پالایشگاه آناهیتا رد شد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۱۹۰۵۳

روزی که بولدوزر دولت از پالایشگاه آناهیتا رد شد

کرمانشاه- درحالی که کرمانشاه برای رفع معضلات بزرگش چون بیکاری نیاز به اقدامات اساسی دارد، ابرپروژه هایی چون پالایشگاه آناهیتا در سایه پروژه های تبلیغاتی به فراموشی سپرده شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از دلایل رشد لجام گسیخته شاخص‌های منفی آماری و پسرفت نمودارهای توسعه اقتصادی در کرمانشاه، رکود ملموس در پروژه های کلیدی و اثرگذاری است که سالها درمان دردهای استان به آنها حواله داده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی که ۱۵ کیلومتر از مسیر شهر کرمانشاه به سمت همدان را طی کنید از مجموع همه دشتهایی که در دید شما قرار دارد، ۵۷۱ هکتار مربوط به پالایشگاه آناهیتا است که البته هنوز نمی توان تمایز معنا داری میان زمین اختصاص یافته به این پروژه با سایر دشتهای اطراف قائل شد. اینجا یکی از همان طرح هایی است که ۲۵ درصد جمعیت بی کار استان کرمانشاه سالهاست به آن چشم امید دارد.

در روزهایی که تقریبا همه فراموش کرده اند ۱۱ سال پیش کلنگ این پالایشگاه در کرمانشاه بر زمین زده شد تا آغازی برای رونق و اشتغال باشد، مدیران اجرایی استان کرمانشاه با نگاهی مضطرب ناشی از تغییرات قابل پیشبینی و معمول پس از روی کار آمدن دولت های جدید، پروژه نمایی کرده و با تکیه بی حاصل به رسانه ای کردن پروژه های ملی و روتین عملا صورت مسئله رکود اقتصادی در کرمانشاه را پاک می کنند. انرژی و وقتی که شاید دردی از پالایشگاه خیالی آناهیتا دوا می کرد.

بی توجهی به این گلوگاه های توسعه و پیشرفت در کرمانشاه به اندازه ایست که چندی پیش خبر رسید که حتی فنس کشی های اطراف این زمین بایر هم به سرقت رفته است.

فنس های سرقت شده

دو سال پیش در مهر ماه سال ۹۴ که وزیر کار و رفاه اجتماعی در سفری به کرمانشاه با ژستی مطمئن و امیدوار (در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی) همراه با استاندار کرمانشاه برای کلنگ زنی دوباره پالایشگاه آناهیتا به نشانه یک شروع دوباره بر سر همین زمین بایر حاضر شد.

البته حضور ربیعی اینبار هم تفاوتهایی داشت؛ او به جای کلنگ با بولدوزر برای شروع دوباره احداث پالایشگاه رفت و گفت: ما با بولدوزر آمده ایم تا ثابت کنیم مثل همین بولدوزر کار را پیش خواهیم برد.

ربیعی افزود: ۱۲ هزار میلیارد اعتبار این پروژه از طریق سه صندوق نفت، بازنشستگی و کارگری تامین خواهد شد و در همین ابتدای کار ۵ هزار نفر برای احداث مشغول به کار می شوند.

با اینکه عکاسها و خبرنگاران زیادی با هیجان خاص مشغول ثبت این لحظات بولدوزری بودند، در چهره وزیر کار کمترین شکی درباره حرفهایی که میزد دیده نمیشد اما از آن روز دو سال است که می گذرد و تا کنون از آن بولدوزر روز افتتاح خبری در دست نیست.

سر مردم کلاه گذاشتید

نماینده مردم کرمانشاه در خانه ملت به مهر گفت: وزیر کار آن روز به کرمانشاه آمد و با افتتاح پالایشگاه آناهیتا سوار بر بولدوزر حرف هایی زد که تا کنون کسی اثری از عمل به آنها ندیده است.

عبدالرضا مصری گفت: اینکه با آن روش بیایند و بعد بروند و پشت سر خود را هم نگاه نکنند این کلاه گذاشتن سر مردم است. تکلیف پالایشگاه آناهیتا باید روشن شود و ما این روش را نمی پذیریم.

آغاز دوباره احداث پالایشگاه آناهیتا با بولدوزر در سال ۹۴

وی افزود: استان کرمانشاه پیشتاز در بیکاری است و توجه ویژه به این پروژه ضرورت انکار نا پذیدی است که متاسفانه تا کنون وعده های دولت در باره آن غیر واقعی بوده است.

این نماینده مجلس گفت: اگر باور ندارند وضعیت بیکاری در کرمانشاه به چه شکلی است می توانیم با تمام بیکاران استان در تهران خدمت آقای رییس جمهور برسیم تا از نزدیک وضعیت ما را ببینند.

وعده غیر واقعی حمایت ۱۰۰ درصدی دولت از پالایشگاه آناهیتا

استاندار کرمانشاه سال گذشته در نشستی با حضور مدیران پروژه پالایشگاه آناهیتا گفت: دولت حمایت ۱۰۰ درصدی از این پروژه دارد.

اسدالله رازانی خاطر نشان کرد: روند احداث پالایشگاه آناهیتا شتاب خواهد گرفت و سرمایه گذاران خارجی برای پیشبرد این پروژه وارد استان می شوند.

به گزارش مهر، روند پیشرفت این پروژه از روز ابراز سخنان استاندار کرمانشاه تا کنون تغییری نداشته است.

پالایشگاه فعلی کرمانشاه فرسوده است

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: واحد پالایشگاه موجود در شهر کرمانشاه فرسوده است و نیاز جدی به جا به جایی آن از سوی دولت هم مورد تاکید است.

۵۷۱ هکتار بیابانی که قرار بود امروز پالایشگاه آناهیتا باشد

سید قاسم جاسمی اظهار داشت: اینکه پالایشگاه کنونی کرمانشاه باید پس از احداث پالایشگاه آناهیتا به آنجا الحاق شود یک مقرر قانونی است که با توجه به واقع بودن پالایشگاه فعلی کرمانشاه در مرکز شهر ضرورت آن جدی تر احساس می شود.

کی تصریح کرد: مسئولان کشور به خاطر پالایشگاه آناهیتا به کرمانشاه اجحاف هم کرده اند. همزمانی که پالایشگاه های موجود کشور بودجه نوسازی گرفتند، هیچ بودجه ای به نوسازی پالایشگاه موجود کرمانشاه اختصاص داده نشده به این بهانه که قرار است آناهیتا راه اندازی شود. در حالی که خبری از آناهیتا هم نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، آنچکه مسلم است پیگیری ها و جدیت لازم برای تعیین تکلیف این پروژه عظیم وجود ندارد و حتی وزیر کرمانشاهی نفت هم نتوانسته است روزنه امیدی برای این ابرپروژه باشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۹۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه با اشاره به افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر-کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده استان در دولت قبل، گفت: در مجموع این دو افتتاح نمایشی بیش از ۳۷۰۰ میلیارد تومان هزینه روی دست استان گذاشته است.

محمدطیب صحرایی، عصر امروز (هشتم اردیبهشت) در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان در سال جاری، کتابخانه ها را نیاز ضروری برای داشتن یک جامعه زنده و پویا عنوان کرد و افزود: از هیچ تلاشی برای توسعه کتابخانه ها دریغ نمی کنیم.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و استان گفت: قطعا ساخت کتابخانه یک اولویت ضروری است، اما در شرایط فعلی وقتی در کنار سایر اولویت های دیگر قرار می گیرد شاید نتوانیم آنطور که باید به آن اعتبار اختصاص دهیم.

استاندار کرمانشاه با انتقاد از عملکرد دولت قبل در افتتاح نمایشی پروژه‌ها، گفت: متاسفانه اقداماتی در سال‌های گذشته صورت گرفته که بار مالی آن در حال حاضر به استان تحمیل می‌شود و همین امر موجب شده مجبور شویم این کارهای برزمین مانده و مهم را اولویت قرار دهیم.

صحرایی گفت: بطور مثال در گذشته جشن «پایان بازسازی مناطق زلزله زده» را برگزار کردند، درحالیکه کلی پروژه نیمه کاره از زلزله باقی مانده بود. برپایی این جشن مقارن شد با حذف ردیف اعتباری بازسازی مناطق زلزله استان در بودجه کشور و همین امر موجب شده نتوانیم برای ادامه بازسازی اعتبار بگیریم.

صحرایی گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته برای تکمیل ساختمان‌های دولتی نیمه کاره در این مناطق حداقل به ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و این درحالیست که دستمان در این شرایط به جایی بند نیست.

استاندار کرمانشاه گفت: اقدام دیگر بحث تاخیر در بازسازی فرودگاه کرمانشاه بود. فرودگاهی که می‌توانست با ۸۰ میلیارد تومان بازسازی شود و محلی برای تردد مردم، گردشگران و تجار شود، به دلایل سیاسی و انتخاباتی، انجام کار را به تاخیر انداخته و یک باند مچاله شده برایمان به جا گذاشتند که با وجود اینکه تاکنون ده ها میلیارد تومان خرج آن کرده ایم، اما هنوز کار آن تمام نشده و بازهم اعتبار می‌خواهد.

صحرایی به راه آهن ملایر-کرمانشاه هم اشاره و تصریح کرد: این پروژه هم درحالی افتتاح شد که کلی نواقص در خط آن وجود داشت و قطار به دلیل جوش کاری های نهایی که انجام نشده نمی‌تواند در برخی قسمت های مسیر با سرعت بیشتر از ۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند و برای رفع این نواقص حداقل هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

استاندار کرمانشاه گفت: در این شرایط مجبور به اولویت بندی هستیم تا پروژه های ضروری را به سرانجام برسانیم، اما این به معنی نیست که کتابخانه ها را رها کنیم.

وی همچنین با اشاره به سفر دور دوم هیات دولت به استان، گفت: باید برای این سفر آماده شویم و به نظر می رسد یکی از پروژه های قابل طرح در این سفر، پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشد.

صحرایی از مسئولین نهاد کتابخانه های استان خواست تا پروژه کتابخانه های نیمه کاره در مناطق زلزله‌زده را هم در اولویت های بعدی برای طرح در این سفر قرار دهد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم پیگیری یک رویکرد ترکیبی در حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت: در این رویکرد ترکیبی هم باید به مباحث فیزیکی و عمرانی در حوزه کتاب و کتابخوانی توجه شود و هم به مسائل نرم افزاری این حوزه پرداخت شود.

صحرایی گفت: در رویکرد ترکیبی، بخشی از کار پیگیری پروژه های عمرانی حوزه کتابخانه هاست. در این بخش می توان از ظرفیت سایر مراکز هم استفاده کرد، بطور مثال می‌توان در مناطق زلزله زده از ظرفیت مساجد در حوزه کتاب و کتابخوانی بهره گرفت.

استاندار کرمانشاه گفت: بخش دیگر کار در این حوزه باید در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی متمرکز شود. نباید معطل تکمیل زیرساخت ها باشیم و بعد از آن سراغ ترویج فرهنگ کتابخوانی برویم. باید از همین حالا اقدام کنیم و اگر تعداد مراجعان کتابخانه ها افزایش یابد قطعا مسیر برای ساخت کتابخانه های بیشتر هموار می‌شود.

صحرایی گفت: در این مسیر باید در و دیوار شهر هم فرهنگ کتابخوانی را تبلیغ کند و نیاز است که در این زمینه نهاد کتابخانه‌ها با شهرداری‌ها همکاری ویژه‌ای داشته باشد.

وی افزود: علاوه بر این اقدامات باید رویدادها و مسابقات خاص در حوزه کتاب و کتابخوانی توسعه یابد. همچنین باید چندین کتاب خاص بطور شاخص و از طرق مختلف در طول سال در سطح جامعه معرفی شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • رویکرد دولت سیزدهم خدمت شبانه‌روزی و جهادی به مردم است
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه
  • رفع نواقص پروژه بیمارستان بهارستان به خوبی پیش رفته است
  • پوشش بیمه‌ای برای کودکان زیر 7 سال استان کرمانشاه رایگان شد
  • آغاز عملیات اجرایی واحد‌های مسکن ملی خبرنگاران
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • چه خبر از پروژه مسکن خبرنگاران در کرمانشاه؟