Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بولتن نیوز، آیینافتتاحیه پنجمین مسابقه «کتاب و زندگی» با یاد شهید محسن حججی با محوریت رمان «دخیل عشق» اثر مریم بصیری که انتشارات کتاب جمکران آن را منتشر کرده، عصر امروز (یکشنبه 12 شهریور) با حضور چهره‌های فرهنگی در سازمان هنری رسانه‌ای اوج برگزار شد.

*عدم حمایت ارشاد به معنای غفلت از کار فرهنگی خودجوش نیست

میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در این مراسم گفت: پویش «کتاب و زندگی» به همت مرکز رسانه‌ای شیرازه برگزار می‌شود اما دستگاه‌های مختلفی در این طرح مشارکت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نهاد کتابخانه‌های عمومی تا آستان قدس رضوی و نهادهای مردمی در این طرح مشارکت دارند.

وی افزود: ما توقع داریم دستگاه‌های دولتی نیز در این طرح مشارکت کنند و حتی در بحث‌هایی که با وزارت ارشاد داشته‌ایم خواستیم حمایت کنند اما ترجیح دادند فعلاً حمایتی نکنند که با این حال این دلیل نمی‌شود ما هم ساکت بنشینیم و از کار فرهنگی خودجوش غافل شویم و به تعبیر رهبر انقلاب کار آتش به اختیار نکنیم.

*«کتاب و زندگی» و «روشنا» به گفتمان انقلاب کمک می‌کنند

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این مراسم با اشاره به حرکت‌های ترویجی در حوزه کتاب گفت: تمام حرکت‌هایی که برای ترویج فرهنگ انقلابی و مقاومت صورت می‌گیرد اعم از مسابقه «کتاب و زندگی» یا پویش «روشنا» و ... مشعل‌های مختلفی هستند که صرفه‌نظر از گستره شعاع آنها، کمک می‌کنند گفتمان انقلاب ادامه پیدا کند.

وی افزود: امروز هر ایرانی مسلمان دو راه بیشتر ندارد یا انقلابی است و وفادار به انقلاب و آرمان‌های آن است یا انقلابی نیست که البته از تمام حقوق شهروندی برخوردار است اما راهی را انتخاب کرده که سختی کمتری دارد و به تعبیری راه عافیت است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی در پایان گفت: این فضاها فضای تداوم انقلاب است. هدف خواندن کتاب‌ها برای هدف بالاتری به نام تداوم انقلاب است.

*شهید حججی، فعال کتابی که برای دفاع از رازش‌های اسلحه دست گرفت

امین زندگانی بازیگر سینما و تلویزیون در بخشی از این مراسم گفت: خوشحالم که در سومین دوره «کتاب و زندگی» با این مسابقه آشنا شدم. در حالی که سال‌ها خلاء این کار در عرصه آشتی با کتاب وجود داشت.

وی افزود: اتفاق جالبی در این داستان روی می‌دهد و شرایطی را نشان می‌دهد که به آدم گوشزد می‌کند که از چند لحظه دیگر خود خبر ندارد. نمی‌دانم شهید حججی قبل از اسارت به چه فکر می‌کرده و آیا پیش‌بینی آن لحظه را می‌کرده است. این موضوع در کتاب «دخیل عشق» هم دیده می‌شود. من فکر می‌کردم چرا عده‌ای زمان جنگ رفتند و شهید شدند. همیشه برایم سؤال بود تا اینکه در تشییع جنازه شهدای گمنام فهمیدم برای رسیدن به آن جایگاه باید خود را سبک کرد.

زندگانی در پایان گفت: امیدوارم این مسیر با جدیت ادامه پیدا کند و شهید حججی نیز یک فعال کتاب بود که برای دفاع از ارزش‌ها اسلحه دست گرفت.

*امروز که داعش هستباید «هملت» را امروزی کرد

علی سلیمانی از بازیگران تئاتر و تلویزیون با اشاره به نحوه کتابخوان شدن خود گفت: من جایی بزرگ شده‌ام که فاصله‌ام با کتاب بیشتر از فاصله‌ام با مواد مخدر بود و اصلاً کتاب و مسائل فرهنگی مطرح نبود. به همین خاطر در واقع من مطالعه را کشف کردم و اولین کتابی که خواندم رمان «سفر به ماه» اثر ژولور بود که لذت مطالعه را به من چشاند. ای کاش به جای «سفر به ماه» با کتاب یک نویسنده ایرانی مطالعه را کشف کرده بودم.

وی افزود: من بازتاب نسلی هستم که سر از هنر درآورده‌ایم و برای درس خواندن سختی کشیده‌ایم اما باید بگویم «هملت» اثر شکسپیر به چه کار امروز ما می‌آید یا «خشم و هیاهو» اثر فاکنر را باید به امروز آورد که داعش وجود دارد و آنها را باید امروزی کرد.

*هرچه برای من و «دخیل عشق» روی داده لطف امام رضا(ع) بوده است

مریم بصیری نویسنده رمان «دخیل عشق» در این مراسم گفت: هر آنچه برای من و این کتاب اتفاق افتاده لطف امام رضا (ع) بوده است. امیدوارم حضرت کمک حال گردانندگان این پویش باشد.

وی افزود: علاقه‌ای که نوشتن در مورد ائمه داشتم موجب شد این رمان را بنویسم. ایده اصلی این رمان به 15 سال برمی‌گردد که مصاحبه‌ای را دیدم و این ایده در ذهن من شکل گرفت و به این کتاب ختم شد.

بر اساس این گزارش در حاشیه این مراسم که با اجرای «فضه‌سادات حسینی» برگزار شده بود، علی‌محمد مودب از شعرای انقلابی قصیده‌ای در رثای شهید حججی برای حضار قرائت کرد. همچنین در بخش دیگری اکبر قلیچ قطعه‌ای را با یاد شهدا خواند.

در پایان این مراسم از رمان «دخیل عشق» که در پنجمین پویش کتابخوانی «کتاب و زندگی» معرفی شده و انتشارات کتاب جمکران آن را منتشر کرده، با حضور جمعی از اهالی فرهنگ رونمایی شد.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۹۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،وی علاوه بر کتاب‌هایی چون «سه گانه نیویورک»، فیلمنامه نویس «دود» وین وانگ و کارگردان فیلم «لولو روی پل» بود.

آستر با انتشار اولین کتابش با عنوان «اختراع انزوا» با تحسین منتقدان روبه رو شد.

نصرالله شیرین‌آبادی نوازنده پیشکسوت ویولن شامگاه یکشنبه نهم اردیبهشت در سن ۷۵ سالگی بر اثر ایست قلبی جان به جان آفرین تسلیم کرد.

جایگاه او به عنوان یکی از برجسته‌ترین نویسندگان آمریکایی با مجموعه‌ای از سه داستان مرتبط با هم که به عنوان «سه‌گانه نیویورک» منتشر شد، تثبیت شد. این ۳ کتاب شامل «شهر شیشه ای» (۱۹۸۵)، «ارواح» (۱۹۸۶) و «اتاق قفل شده» (۱۹۸۶) هستند. کتاب‌های سه‌گانه برای پرداختن به پرسش‌های اگزیستانسیال، با موضوع رمان پلیسی بازی می‌کنند.

جویس کارول اوتس، رمان‌نویس، در سال ۲۰۱۰ نوشت، آستر برای «داستان‌های پست مدرنیستی بسیار شیک و معمایی‌اش که در آن راوی‌ها بندرت قابل اعتماد هستند و بستر داستان دایم در حال تغییر است، شناخته شد».

داستان های او اغلب با مضامین تصادف، شانس و سرنوشت بازی می کنند. بسیاری از قهرمانان او خود نویسنده هستند و مجموعه آثار او خودارجاعی است و شخصیت‌هایی از رمان‌های اولیه دوباره در رمان‌های بعدی ظاهر می‌شوند.

منتقد مایکل دیردا درباره آثار آستر می‌نویسد: از زمان «شهر شیشه‌ای»، اولین جلد از سه‌گانه‌اش در نیویورک، آستر سبکی شفاف و اعترافی را به کمال رساند، سپس از آن برای نشان دادن قهرمانان سرگردان در دنیایی به ظاهر آشنا استفاده کرد که به تدریج با تهدیدهای مبهم و توهم احتمالی، مملو از ناراحتی فزاینده می‌شوند.

آستر خالق ۱۸ رمان بود که از این میان چندین عنوان به فیلم تبدیل شده اند که «موسیقی شانس» از آن جمله است.

او بعدها خودش فیلمنامه‌هایی نوشت که با فیلمنامه «دود» (۱۹۹۵) با بازی هاروی کایتل، ویلیام هرت و جیانکارلو اسپوزیتو شروع شد. وی با این فیلمنامه جایزه معتبر ایندپندنت اسپرایت را برای بهترین فیلمنامه اول کسب کرد.

همکاری او با وانگ ادامه پیدا کرد و این دو به طور مشترک دنباله‌ای به نام «آبی در چهره» را کارگردانی کردند که دوباره کایتل و اسپوزیتو به همراه لو رید، میرا سوروینو و مدونا در آن بازی کردند. آستر در نوشتن فیلمنامه «مرکز جهان» اثر وانگ نیز نقش دارد.

سال ۱۹۹۸، آستر همراه کایتل، سوروینو و ریچارد ادسون فیلمنامه «لولو روی پل» را نوشت و کارگردانی کرد. او سال ۲۰۰۷ در فیلم «زندگی درونی مارتین فراست» با بازی دیوید تیولیس، ایرنه جاکوب و مایکل ایمپریولی بار دیگر همین وظیفه را انجام داد.

رمان «۴۳۲۱» آستر در سال ۲۰۱۷ در فهرست نهایی جایزه من بوکر قرار گرفت.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901648

دیگر خبرها

  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم
  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • پل آستر درگذشت
  • جواد افهمی با یک رمان در محور مقاومت به نمایشگاه می‌آید
  • «حذف و اضافه» رمانی درباره همه آنچه در دانشگاه‌ها می‌گذرد
  • حاجی‌صادقی: دنیا در برابر عملیات وعده صادق کم آورد