Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@12:49:15 GMT

ویروس جدید بیماری تب برفکی در کمین دام های استان مرکزی

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۲۱۳۸۲

ویروس جدید بیماری تب برفکی در کمین دام های استان مرکزی

دکتر محمد فتاحی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: وضعیت بیماری تب برفکی در سال جاری در بین دام های استان مرکزی روند طبیعی داشته است و به غیر از دو تا سه کانون در ماه های اخیر در شهرستان های اراک و ساوه، لکه آلوده دیگری در سطح شهرستان های استان مشاهده نشده است.
وی ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس جدید بیماری تب برفکی در برخی استان های کشور و استان های همسایه استان مرکزی، نیاز است دامداران برای جلوگیری از شیوع این بیماری در استان موارد بهداشتی، انجام واکسیناسیون دام ها و ضد عفونی جایگاه دام در دامداری ها و روستاها را جدی گرفته و از نقل و انتقال دام به صورت غیر بهداشتی و بدون هماهنگی با دامپزشکی استان به شدت خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطر نشان کرد: بیماری تب برفکی جزء بیماری های مشترک بین انسان و دام محسوب نمی شود ولی شیوع این بیماری در سطح کشور و استان خسارت های اقتصادی جبران ناپذیری را برای دامداران و استان به همراه دارد.
دکتر فتاحی با یادآوری برگزاری ستاد بیماری تب برفکی در استان مرکزی گفت: این ستاد برای بهره گیری از ظرفیت سایر دستگاه ها از جمله نیروی انتظامی برای جلوگیری از نقل و انتقال و ورود دام به استان و جلوگیری از شیوع این بیماری در استان برگزار شده است.
وی ادامه داد: جلوگیری از نقل و انتقال دام به استان در کنار اجرای طرح های واکسیناسیون و ضد عفونی دامدارای ها تاثیر بسزایی در جلوگیری از شیوع این بیماری در استان برعهده دارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی یاد آور شد: 160 هزار دام سنگین و 308 هزار دام سبک امسال با اجرای 2 طرح واکسیناسیون بیماری تب برفکی در بین جمعیت دامی استان واکسینه شده اند و پیش بنیی می شود با توجه به شیوع ویروس جدید این بیماری در کشور و با تهیه واکسن این ویروس سومین مرحله از طرح واکسیناسیون مقابله با شیوع این بیماری در بین جمعیت دامی استان تا پایان سال جاری اجرا شود.
وی گفت: اجرای طرح پایش فعال توسط نیروهای دامپزشکی استان مرکزی و غیر فعال توسط بخش خصوصی و دامداران، آموزش دامداران برای دفن بهداشتی دام های تلف شده و جلوگیری از رهاسازی دام های تلف شده در طبیعت، هماهنگی با دهیاران برای دفن بهداشتی و تهیه سمپاش برای سم پاشی جایگاه دام ها و دامداری ها در سطح روستاهای استان از دیگر برنامه های این اداره کل برای مقابله با شیوع ویروس جدید این بیماری در استان است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: با توجه به شیوع بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در سال های گذشته در این استان، امسال 177 هزار راس دام سبک علیه این بیماری واکسینه شده اند که بیشتر این واکسیناسیون در اطراف مناطق حفاظت شده همانند هفتاد قله انجام شده است.
استان مرکزی با 12 شهرستان، و یک هزار و 539 روستا، دارای 622 واحد مرغداری صنعتی، 491 واحد گاوداری صنعتی و 191 واحد کارگاه پرورش آبزیان است.
1955/6013/خبرنگار:مهدی عظیمی***انتشاردهنده:مژگان حیدری

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۱۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک نشانه مهم زوال عقل

مطالعه‌ای که به تازگی توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در بلومبرگ انجام شده، نشان می‌دهد که احتمال زوال عقل در افراد مسن با شدت بالای کم‌شنوایی بیشتر است، اما این احتمال در بین کسانی که از سمعک استفاده می‌کنند پایین‌تر است.

نتایج حاصل از این مطالعات (روی بیش از ۲۴۰۰ سالمند)، بیانگر این است که کاهش شنوایی ممکن است عاملی در افزایش خطر زوال عقل باشد و بر همین اساس، درمان کم‌شنوایی می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. کاهش شنوایی یک مسئله حیاتی در زمینه سلامت عمومی است و این خطرِ روبه‌رشد (که کاهش شنوایی ممکن است با خطر زوال عقل مرتبط باشد]، میلیون‌ها نفر را در جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این مطالعه، ۲۴۱۳ نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که حدود نیمی از آنها بالای ۸۰ سال داشتند و طی همین بررسی‌ها ارتباط واضحی بین شدت کم‌شنوایی و زوال عقل در آنها مشاهده شد؛ شیوع زوال عقل در میان شرکت‌کنندگان با کم شنوایی متوسط تا شدید، ۶۱ درصد بیشتر از شرکت‌کنندگانی بود که شنوایی نرمال داشتند. شیوع زوال عقل در ۸۵۳ شرکت‌کننده کم‌شنوا که از سمعک استفاده می‌کردند نیز تا ۳۲ درصد کمتر بود.

چگونگی ارتباط کم شنوایی با زوال عقل هنوز به طور قطع مشخص نیست، اما نتایج این تحقیقات به مجموعه اطلاعاتی که حاصل از بررسی ارتباط جرئی بین کم‌شنوایی و زوال عقل است، اضافه می‌کند.

امید بر این است که به تدریج، اطلاعات کامل‌تری از تأثیر کم‌شنوایی بر عملکرد شناختی و زوال عقل در سالمندان حاصل شود و داده‌های موجود در این زمینه تکامل یابند.

منابع: upi ، neurosciencenews

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901098

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند