Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست ؛ تحقق دومین جهش توسعه‌ای صنعت پتروشیمی یکی از برنامه‌های کلیدی «بیژن زنگنه» وزیر نفت است که با اجرای آن پیش بینی می‌شود ارزش تولید محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران به حدود 40 میلیارد دلار در سال افزایش یابد.

وزیر نفت در تشریح ابعاد دومین جهش توسعه صنعت پتروشیمی در ایران با تاکید بر اینکه توسعه پتروشیمی صرفا ساخت واحدهای تولید اوره، آمونیاک، متانول و پلی اتیلن نیست، تاکید می‌کند: وزارت نفت در طول فعالیت دولت دوازدهم به دنبال تکمیل زنجیره‌های ارزش و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر اساس سیاست‌های کلان تعریف شده به منظور تحقق دومین جهش توسعه‌ای صنعت پتروشیمی از سوی وزیر نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی هفته گذشته به طور رسمی برنامه‌ریزی و عملیات اجرایی ایجاد بزرگترین هاب صنایع تکمیلی پتروشیمی کشور در ماهشهر را کلید زد.

مرضیه شاهدائی» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه‌های وزیر نفت برای تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی، گفت: در این راستا، در منطقه ماهشهر با تامین ۱۰۰۰ هکتار زمین بر اساس آمایش سرزمینی و با همکاری سازمان محیط زیست، برنامه جدید توسعه پتروشیمی و صنایع تکمیلی پتروشیمی اجرایی خواهد شد.

در این راستا مقرر شده که بخشی از این زمین‌ها به ساخت و توسعه 70 طرح صنایع تکمیلی پتروشیمی اختصاص یابد و طرح‌های جدید متانسب با تکمیل زنجیره‌های ارزش و محصولات تولید شده در بخش بالادستی و میان دستی صنعت پتروشیمی تعریف و مجوزهای ساخت برای سرمایه گذاران بخش خصوصی صادر شود.

جزییات برنامه توسعه LPG محور پتروشیمی
در شرایط فعلی با توسعه فازهای پارس جنوبی، ظرفیتی برای تولید معادل 7.5 میلیون تن گازمایع شامل پروپان و بوتان ایجاد شده و عملا با احتساب گازمایع تولیدی در صنایع پتروشیمی و سایر پالایشگاه‌های نفت و گاز، ایران با یک ظرفیت مازاد تولید گازمایع روبرو شده است.

بنابراین شرکت ملی صنایع پتروشیمی قصد دارد بخشی از این ظرفیت مازاد را به‌عنوان خوراک و در راستای تکمیل زنجیره‌های ارزش در صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار دهد.

پس از صدور مجوزهای اجرای طرح‌های تبدیل پروپان به پروپیلن و پلی پروپیلن در عسلویه، توسعه صنعت پتروشیمی در بندر ماهشهر هم در راستای تکمیل زنجیره‌های ارزش پروپان و بوتان به عنوان یک برنامه اولویت‌دار در دستور کار قرار گرفته است.

هم اکنون در قالب اجرای 5 طرح جدید، برنامه ریزی و عملیات اجرایی ساخت حدود یک میلیون تن ظرفیت تولید محصولات پلیمری و پتروشیمی به منظور تکمیل زنجیره ارزش پروپان و بوتان در منطقه ماهشهر آغاز شده است.

طرح تبدیل پروپان به پروپیلن و پلی پروپیلن سلمان فارسی با ظرفیت 450 هزار تن، تکمیل زنجیره آکریلات‌ها با ظرفیت 195 هزار تن با خوراک پروپان، اجرای طرح 135 هزار تنی آکرونیتریل با خوراک پروپیلن، اجرای یک طرح عظیم انیدرید مالئیک با 225 هزار تن ظرفیت و در راستای تکمیل زنجیره ارزش بوتان را باید به عنوان پنج طرح کلیدی نام برد که با بهره برداری مرحله به مرحله از آنها عملا امکان تکمیل زنجیره‌های ارزش پروپان و بوتان در صنایع میان دستی پتروشیمی کشور فراهم خواهد شد.

علاوه بر این با تعیین تکلیف اکثر طرح‌های جمع گازهای همراه (NGL) و شتاب ساخت پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس، در منطقه ماهشهر ظرفیت مازاد تولید اتان اتفاق می‌افتد که هم اکنون با حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی ساخت طرح‌های جدید تبدیل اتان و متانول به اتیلن به منظور تولید سایر محصولات پلیمری هم در برنامه اولویت‌دار کاری هلدینگ‌های تخصصی صنعت پتروشیمی قرار گرفته است.

از سوی دیگر هم اکنون با تامین زمین مناسب عملا سایر زیرساخت‌های مرحله جدید توسعه صنایع پتروشیمی در ماهشهر به عنوان قدیمی ترین هاب پتروشیمی ایران فراهم شده و از وجود اسکله، پایانه‌های صادراتی تا مجتمع پتروشیمی فجر به عنوان یوتیلیتی متمرکز می توان به عنوان زیرساخت‌های طلایی توسعه بیشتر صنایع پتروشیمی در این منطقه یاد کرد.

در حال حاضر ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در ماهشهر به حدود 23.6 میلیون تن در سال رسیده و شرکت ملی صنایع پتروشیمی قصد دارد برای ایجاد دست کم 10 طرح جدید پتروشیمی با ظرفیت هشت میلیون تن برنامه‌ریزی کند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۱۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارس با ظرفیت‌های متعدد به اکسپو ۲۰۲۴ ایران می‌رود

استاندار فارس در آخرین جلسه هماهنگی برای حضوری در خور و شایسته استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۱۴۰۳ با مدیران مسئول دستگاه‌های مختلف در این زمینه سخن گفت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری فارس، محمد هادی ایمانیه در نشست پایانی هماهنگی به جهت شرکت در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران با نام اکسپو 2024 که در محل نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار خواهد شد، با تقدیر از فعالیت‌های انجام شده برای معرفی ظرفیت‌های استان فارس به ویژه در حوزه‌های زنجیره ارزش، اظهار داشت: در این نمایشگاه هر تعداد زنجیره‌های ارزش در استان وجود دارد را ارائه کنید؛ ایجاد زنجیره‌های ارزش جدید با مشارکت سایر استان‌ها نیز با هدف وحدت و هم افزایی در دستور کار قرار گیرد.

استاندار فارس با بیان اینکه برای شرکت در این نمایشگاه دو هدف را دنبال می‌کنیم، افزود: اولین هدف شرکت در اکسپو 1403 استفاده غیر فارسی‌ها از تولیدات و محصولات استان است و در مرحله بعد افزایش میزان سرمایه‌گذاری‌هایی است که در فارس پس از برگزاری این رویداد بین‌المللی انجام می‌شود.

وی، ارائه ظرفیت‌های مختلف و متنوع استان به صورت رودررو و چهره به چهره را موثر دانست و خاطرنشان کرد: طبیعتاً به ازای هر جذب سرمایه‌گذاری که منجر به عقد قرارداد و نتیجه نهایی شود باید مشوق‌هایی در نظر گرفت.

ایمانیه پیشنهاد داد تا پنجره واحد الکترونیک طی 5 روز برگزاری نمایشگاه در محل اجرا برپا شود و فرایند سرمایه‌گذاری در استان نیز تسهیل شود.

استاندار فارس از لزوم بهره‌گیری الگو‌های حاضر در این نمایشگاه هم سخن گفت و در پایان بیان کرد: در بیان گزارشات نمایشگاه تمرکز بر اتفاقات 2 ساله اخیر استان و برنامه‌های پیش رو باشد.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • استان فارس ظرفیت‌های قابل توجهی در ایجاد زنجیره‌های ارزش دارد
  • ظرفیت‌های فارس در زمینه ایجاد زنجیره‌های ارزش قابل توجه است
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • شرایط برای عرضه ظرفیت‌های خراسان جنوبی در اکسپو فراهم است
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • فارس با ظرفیت های مختلف خود به اکسپو ۲۰۲۴ ایران می‌رود
  • ‌فرایند سرمایه‌گذاری در فارس تسهیل شود
  • فارس با ظرفیت‌های متعدد به اکسپو ۲۰۲۴ ایران می‌رود