Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا-کارشناسان اعتقاد دارند سياست هاي «دونالد ترامپ» در شبه جزيره کره ناهماهنگ و ناکارآمد است به همين دليل ممکن است اظهارات و اقدامات تند وي موجب عميق تر شدن بحران و حتي بروز جنگ شود.

شبه جزيره کره؛ آوردگاه سياست هاي ناهماهنگ ترامپ
تهران- ايرنا- برخي کارشناسان معتقدند: به دليل ناهماهنگي و ناکارآمدي سياست هاي «دونالد ترامپ» در شبه جزيره کره ممکن است اظهارات و اقدامات تند وي موجب عميق تر شدن بحران و حتي بروز جنگ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش گروه پژوهش و تحليل خبري ايرنا، کره شمالي يکشنبه اعلام کرد يک بمب هيدروژني را با موفقيت آزمايش کرده است. البته پيش از آن رسانه هاي جهان از وقوع زلزله بيش از 6 ريشتري در اين کشور خبر داده بودند. کارشناسان به طور تقريبي با اطمينان گفتند که اين زمين لرزه نتيجه يک آزمايش هسته اي بوده است.
بسياري از خبرگزاري ها و شبکه هاي خبري جهان سپس در مورد اين رخداد عنوان داشتند کره شمالي انجام کامل يک آزمايش بمب هيدروژني را اعلام کرده است. پيونگ يانگ ششمين و قدرتمندترين آزمايش هسته اي خود را انجام داد. مقام هاي ژاپن و کره شمالي قدرت اين انفجار را 10 برابر بيشتر از آزمايش هسته اي سال گذشته اين کشور ارزيابي کردند.
روزنامه «ديلي اکسپرس» اقدام اخير کره شمالي در آزمايش بمب هيدروژني را نشانه اي از جنگ جهاني سوم توصيف کرد که موجب زلزله اي بزرگ و واکنش ايالات متحده و ژاپن شد.
اين آزمايش هسته اي يک زمين لرزه 6.3 ريشتري را پديد آورد که 5 برابر بزرگتر از انفجار بمب هسته اي آمريکا در ناکازاکي ژاپن در جنگ جهاني دوم بود. چند ساعت پيش از اين آزمايش «کيم جونگ اون» رهبر کره شمالي به جنگ لفظي خود با رئيس جمهور آمريکا ادامه داد و مدعي شد هر تلاشي از سوي کشورهاي بازيچچه آمريکا در منطقه براي زمين گير کردن برنامه موشکي پيونگ يانگ به نتيجه نخواهد رسيد.
**بلاتکليفي ديپلماسي در رويکرد ترامپ
شدت اظهارات مقام هاي آمريکايي به ويژه «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري اين کشور تا چند هفته پيش بسيار بيشتر بود. وي که در آن زمان از آتش خشم جنگ بي سابقه آمريکا عليه کره شمالي سخت مي گفت اکنون از رويکردهاي ملايم تر حتي مذاکره و دادن برخي امتيازها به اين کشور صحبت مي کند.
خبرگزاري «رويترز» نوشت: کره شمالي اعلام کرده است اين آزمايش را با موفقيت انجام داده است. حال اين بمب هيدروژني شرايط خطرناک ميان اين کشور و ايالات متحده و متحدان آن را وخيم تر مي کند.
ترامپ تنها چند ساعت پيش از آزمايش هسته اي پيونگ يانگ، با «شينزو آبه» نخست وزير ژاپن در مورد تشديد بحران هسته اي در منطقه و ضرورت جلوگيري از اقدامات تهديدکننده کره شمالي سخن گفته بود. چين هم که تاکنون از متحدان اصلي کره شمالي به شمار مي آمد اين آزمايش را محکوم کرد.
آزمايش هسته اي اخير و تهديدهاي زباني دوطرفه رهبران کره شمالي و آمريکا درکنار پرتاب موشک هاي دوربرد و انجام رزمايش، شرايط شبه جزيره کره را به سرحد تقابل و جنگ رسانده است.
تارنماي شبکه خبري «بلومبرگ» نوشت: حق با ترامپ است که اعتقاد دارد مذاکرات هسته اي با کره شمالي هيچ نتيجه اي نخواهد داشت اما اين بدان معني نيست که جنگ تنها گزينه باشد. از طرف ديگر وزيردفاع آمريکا هم اعلام کرد آمريکا هيچگاه راه حل ديپلماتيک را کنار نگذاشته است.
گويا به تازگي ترامپ از شدت حملات خود عليه کره شمالي کم کرد و حتي گفته مي شود تصميم گرفته تا امتيازاتي را براي پيونگ يانگ در نظر بگيرد. آمريکا از نظر فني انتقال کمک هاي غذايي و انرژي به کره شمالي را از سال 2009 متوقف کرد. اگرچه ترامپ اعتقاد دارد گفت وگوي بيشتر با رهبر کره شمالي کفايت نمي کند اما کارشناسان تاکيد مي کنند ترامپ بايد به دنبال گزينه هاي ديگري به جز جنگ باشد.
شبکه خبري بلومبرگ در گزارشي در خصوص ترامپ مي نويسد: او بايد اين ادعاي فانتزي را که گفت وگوهاي بيشتر حکومت کره شمالي را وادار به کنار گذاشتن برنامه هسته اي مي کند به فراموشي بسپارد.
«ترامپ بايد اقدامي را براي کاهش تهديدها در منطقه انجام دهد. اين به مفهوم بي توجهي به ديپلماسي نيست بلکه بايد در کنار استفاده و حضور پررنگ تر نظامي، خط تماس(تلفني) اضطراري را با پيونگ يانگ برقرار کند تا مانع از وقوع فاجعه و جنگ به علت اشتباه محاسبه شود. »
براساس توصيه هاي اين گزارش، ترامپ بايد از رژيم کره شمالي مشروعيت زدايي کند که البته با منزوي سازي اين کشور متفاوت است زيرا کره شمالي اکنون هم منزوي است بلکه بايد با برنامه هاي مخفي خود موانع در مقابل تبادل اطلاعاتي را که حکومت اين کشور عليه شهروندان خود ايجاد کرده است، نابود سازد. دولت اين کشور به شدت از مسموم سازي فرهنگي و ايدئولوژيکي، رسانه هاي خارجي، اطلاعات بين المللي و مبادلات فرهنگي مي ترسد. همچنين آمريکا بايد با چين که حامي اصلي و تامين کننده انرژي و نيازهاي کره شمالي است ارتباط بيشتري را ايجاد کند زيرا افزايش فشار مي تواند به نتايج بهتري منجر شود.
**مخالفان رويکردهاي تند ترامپ
مخالفت با رويکردهاي ترامپ در دوجبهه داخلي و خارجي آمريکا به انتقاد از وي مي پردازند. در داخل ايالات متحده سياست هاي کاخ سفيد ناهماهنگ و در خارج اين کشور تند و بي نتيجه ارزيابي شده است.
روزنامه «واشنگتن پست» که از منتقدان سياست هاي ترامپ به شمار مي رود نوشت: رئيس جمهوري ترامپ، بحران کره شمالي را بدتر مي کند زيرا دولت هيچ راهبرد مشخصي را براي اين منطقه ندارد حتي پيام هاي روشني را هم از خط مشي هاي خود ارائه نمي کند.
به نوشته اين روزنامه آمريکايي در يک سال گذشته کيم جونگ اون با آزمايش هاي موشکي و هسته اي، شرايط را به سطح خطرناکي رسانده است. رهبر پيشين کره شمالي از آزمايش هاي هسته اي براي پيشبرد اهداف کشور و به عنوان پيامي براي مخاطبان خارجي استفاده مي کرد اما پسر وي بيشتر بر مداوم بودن نمايش قدرت براي تضمين سلاح هاي هسته اي و توانايي استفاده از آن تمرکز دارد.
به نوشته اين گزارش در مقابل، دولت ترامپ نظم و انضباطي را در مورد هماهنگي سياست ها در داخل و همکاري با متحدان در خارج نشان نداده است. هماهنگ سازي متحدان بايد بخشي از ماهيت تعامل سياسي آمريکا با مسائل و از جمله بحران کره باشد.
کاخ سفيد ادعا مي کند براي اين تنش يک راهبرد دارد. با اينکه ترامپ مشاوران خود را تغيير داد و سياست هاي خود در مورد کره را تدوين کرد اما به نظر مي رسد تنها مجموعه اي از ابزارها را با هم ترکيب کرده است؛ فشار مسالمت جويانه همچون تحريم هاي چند جانبه در کنار افزايش فشار اقتصادي از سوي مسکو و پکن، تمايل براي مذاکره، سنجش ميزان جدّيت پيونگ يانگ و توجه به گزينه نظامي از جمله سياست هاي دولت بيان شده اند.
نکته اينجاست داشتن يک استراتژي منطقي، خوب است اما اگر تنها روي کاغذ باشد نمي تواند کارساز باشد زيرا اجرا و رسيدن به هدف راهبرد اهميت دارد.
همه طرح هاي بالا نيازمند ديپلماسي ماهرانه و گروهي قوي براي هماهنگي و اجرا هستند ضمن اينکه بايد از بيان سخنان آسيب زا جلوگيري کرد. اطمينان از اجراي تحريم ها و هماهنگي با متحدان مي تواند بسيار کارساز باشد اما اکنون نگاه متحدان آمريکا به کاخ سفيد است. ممکن است کشورهاي ديگر به علت نبود رويکردي آشکار و جامع در ايالات متحده، خود اداره امور را در دست بگيرند. دور شدن ايالات متحده از متحدان ممکن است يکي از اهداف کره شمالي باشد؛ به طور قطع ناتواني در اجراي يک راهبرد هماهنگ درکنار متحدان به نفع پيونگ يانگ خواهد بود.
انتقاد از ترامپ تنها به داخل اين کشور اختصاص ندارد. يکي از منتقدان جدي آمريکا در شبه جزيره کره، روسيه است. «ولاديمير پوتين» رئيس جمهوري روسيه خط مشي هاي ترامپ در اين منطقه را «بيهوده» توصيف کرد. پوتين اعتقاد دارد اگر فشارها بر کره شمالي براي توقف برنامه هسته اي افزايش يابد خطر درگيري گسترده و در مقياس بزرگ در شبه جزيره کره جدي است.
تارنماي نشريه «تايم» در اين زمينه نوشت: رئيس جمهوري روسيه در نامه اي به نشست کشورهاي نشست کشورهاي بريکس (BRICS) اقدامات ترامپ را بي فايده مي داند زيرا اعتقاد دارد چالش هاي منطقه تنها بايد از طريق گفت وگوي مستقيم و بدون پيش شرط حل و فصل شوند. تهديد، فشار، نظامي گري و لفاظي هاي توهين آميز تنها به بن بست منتهي مي شوند.
پژوهشم**9130 **1601**خبرنگار: حسين عباسي نسب** انتشار: شهناز حسني
ايرنا پژوهش، کانالي براي انعکاس تازه ترين تحليل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشي ايران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شويد.
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۳۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901651

دیگر خبرها

  • چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ادعای کره جنوبی درباره ارتباط کره شمالی و جنبش حماس
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود