Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@22:26:25 GMT

تعطیلی 70 درصد از موتورسازی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۲۳۸۹۹

تعطیلی 70 درصد از موتورسازی‌ها

پول‌نیوز - عضو انجمن صنعت موتورسیکلت ایران از تعطیلی ۷۰ درصدی واحدهای تولیدی موتورسیکلت در ایران خبر داد و اعلام کرد: در حالی تعداد کارخانه‌های موتورسیلکت سازی در دهه ۸۰ در ایران حدود ۲۲۰ واحد بوده است. در حال حاضر تعداد آنها به ۳۰ کارخانه کاهش پیدا کرده است.

ابوالفضل حجازی امروز (دوشنبه) در نشستی خبری به منظور تشریح واردات قطعات موتورسیلکت، موتورسیلکت‌های برقی، دلیل تعطیلی واحدهای تولیدی و راهکارهای مقابله با آن اظهار کرد: در دهه ۸۰ حدود ۲۲۰ کارخانه موتورسیکلت‌سازی در ایران وجود داشت که امروزه تعداد آنها به ۳۰ کارخانه در داخل کشور کاهش یافته است و این در حالی است که حدود ۷۰ درصد از واحدهای تولیدی در این بخش تعطیل هستند و حدود ۹۰ درصد از تولید کنندگان قطعات موتورسیلکت نیز با تعطیلی واحدهای تولیدی مواجه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ادامه از تخلف پلاک گذاری موتورسیلکت‌های کاربراتوری به جای موتورسیلکت انژکتوری خبر داد و تصریح کرد: هیات وزیران در سال ۱۳۹۴ مصوبه‌ای داشت که براساس آن قرار بود از ابتدای مهرماه سال ۱۳۹۵ منع پلاک‌گذاری موتورسیلکت‌های کاربراتوری در دستور کار قرار گیرد، اما متاسفانه علی‌رغم وجود این مصوبه کماکان شاهد پلاک‌گذاری موتورسیلکت‌های کاربراتوری هستیم.

پلاک‌گذاری موتورهای کاربراتوری به جای انژکتوری

عضو انجمن صنعت موتورسیکلت ایران افزود: ما شنیده‌ایم موتورسیکلت‌های کاربراتوری به جای موتورسیلکت‌های انژکتوری پلاک‌گذاری می‌شود و این شماره گذاری توسط پلیس راهور صورت می‌گیرد. مساله‌ای که وجود دارد این است که با تغییراتی در مرحله پلاک‌گذاری از سوی دارندگان موتورسیکلت همراه هستیم و علی‌رغم درخواست‌هایی که از سازمان استاندارد داشته‌ایم متاسفانه پاسخی در جهت رفع این مشکل دریافت نکرده‌ایم، چرا که در این خصوص ضعف قانونی وجود دارد و با تغییراتی که در قطعات موتورسیکلت ایجاد می‌شود شاهد بروز خطا در تشخیص انژکتوری یا کاربراتوری بودن موتورسیکلت‌ها مواجه می‌شویم.

حجازی با بیان این که نیاز سالانه موتورسیکلت در کشور ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار دستگاه است، گفت: سال گذشته ۸۰۰ هزار دستگاه موتورسیلکت در کشور تولید شد که همگی موتورسیلکت‌های کاربراتوری بودند و همین مساله باعث شده با مشکلاتی در سال جاری مواجه شویم و ۷۰ درصد کلیه واحدهای تولیدی با تعطیلی مواجه شوند و در شش ماهه اول سال تعداد موتورهای انژکتوری نیز به ۴۰ هزار مورد نرسد.

وی با انتقاد از عدم وجود نظارت و کنترل‌های لازم و نیز باز بودن مراحل ثبت سفارش موتورسیکلت‌های کاربراتوری عنوان کرد: به چه علت در حال حاضر امکان ثبت سفارش چنین موتورسیکلت‌هایی وجود دارد و چه کسی باید بر قانون و مصوبه‌های آن نظارت کند. زمانی که موتورسیکلت کاربراتوری با قیمت ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان ارزان‌تر در اختیار مردم قرار می‌گیرد قطعا آنها به موتورسیکلت انژکتوری روی نمی‌آورند.

عضو انجمن صنعت موتورسیکلت ایران در بخش دیگری از صحبت‌هایش به طرح شکست خورده شهرداری در ارتباط با موتورسیکلت هیبریدی اشاره و بیان کرد: قیمت این موتورسیکلت‌ها ۱۲ میلیون تومان در نظر گرفته و قرار شد ۲.۵ میلیون تومان کمک خرید نیز لحاظ شود، اما عملا شاهد شکست خورده بودن این طرح در اجرا بودیم. ما به عنوان انجمن صنعت موتورسیکلت کشور آمادگی داریم موتورهای برقی را با مبالغ بلاعوض در اختیار مردم قرار دهیم و موتورهای فرسوده را نیز با موتورهای نو تعویض کنیم. علاوه بر این باید تسهیلات ارزان به واحدهای تولیدی در دستور کار قرار گیرد تا بتوان موتورهای برقی را جایگزین موتورهای کاربراتوری کرد. بحث آلایندگی بحثی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت و به طور حتم عدم توجه به آن هزینه‌های سنگینی را برای کشور در بر خواهد داشت.

فروش قطعات چینی‌ در بازار افغانستان به نام "ایرانی"!

حجازی از دولت درخواست کرد که در ابتدای امر خرید موتورسیکلت‌های کاربراتوری را برای خود ممنوع کند و طی برنامه‌ای پنج ساله جایگزینی موتورسیکلت‌های انژکتوری را به جای موتورسیکلت‌های کاربراتوری در دستور کار قرار دهد.

وی افزود: سوال دیگری که وجود دارد این است که به چه علت موتورسیکلت‌های برقی و انژکتوری باید به روستاها برود. ما در روستاها با مساله آلایندگی مواجه نیستیم و ضرورتی ندارد که یک روستایی ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان موتورسیکلت خود را گران‌تر خریداری کند و ۱۲۰ دلار ارز به خارج از کشور فرستاده شود.

عضو انجمن صنعت موتورسیکلت ایران در ادامه با بیان این که در گذشته دو الی سه درصد از سهم بازار را موتورسیکلت وارداتی تشکیل می‌دادند، اعلام کرد: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از سهم بازار ایران را موتورسیکلت‌های وارداتی تشکیل می‌دهند. امیدواریم روزی به موتور ملی در ایران دست یابیم هرچند که شرایط به گونه‌ای پیش رفته که تولید کنندگان میدان را خالی کرده‌اند و عرصه کار به واردات واگذار شده است.

حجازی با تمجید از کیفیت موتورسیکلت‌های ایرانی تولید شده یادآور شد: موتورسیکلت‌های ایرانی از نظر قطعات بسیار با کیفیت هستند و در حال حاضر شاهد هستیم که قطعات چینی‌ها در بازار افغانستان به نام قطعات ایرانی به فروش می‌رسد و کسی در این زمینه پاسخگو نیست و صنعگران نمی‌توانند از حقوق خود دفاع کنند.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۳۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات دریافت گواهینامه یک‌روزه موتور

پلیس راهور برای گواهینامه دار کردن حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار موتور سوار بدون گواهینامه در حال اجرای طرح ویژه ای است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، یکی از معضلات ترافیکی شهر تهران موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه هستند. طی سالیان گذشته ازسوی پلیس راهور تهران بزرگ برای کنترل این موضوع طرح‌های مختلفی اجرا شده است که هرچند بی‌تأثیر نبوده، اما علاج کار هم نبوده است. بخش زیادی از راکبان موتورسیکلت با وجود داشتن مهارت کافی و لازم برای اخذ گواهینامه، مواردی، چون هزینه بالا و زمان‌بر بودن فرایند گرفتن گواهینامه را دلیل مقاومت‌شان برای گرفتن گواهینامه عنوان می‌کنند.

در همین راستا مدتی است که طرح جالبی توسط مرکز صدور گواهینامه فراجا در چند شهر کشور از جمله تهران اجرا می‌شود که طی آن دارندگان موتورسیکلت فاقد گواهینامه د رصورت داشتن مهارت کافی و احراز شرایط، می‌توانند با پرداخت مبلغی بسیار کمتر از آنچه باید در فرایند دریافت گواهینامه عادی پرداخت کنند، یک‌روزه صاحب گواهینامه شوند.

۱۰۵ هزار ثبت‌نام، حدود ۱۰۰ هزار صدور گواهینامه

رئیس مرکز صدورگواهینامه راهور فراجا در خصوص تعداد افراد متقاضی و میزان گواهینامه‌های صادر شده در قالب این طرح برای موتورسیکلت‌سواران تهرانی هم گفت: «درخصوص این طرح و میزان موفقیت آن ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که اگر قرار بود با استفاده از همان روش قدیمی صدور گواهینامه برای گواهینامه‌دار کردن راکبان موتورسیکلت فاقد گواهینامه اقدام کنیم، بدون درنظر گرفتن افرادی که در ادامه اضافه می‌شوند و با فرض ثابت ماندن این عدد، با درنظر گرفتن مواردی، چون ظرفیت پذیرش و زمان آموزش و هزینه‌ها، این کار حدود ۴۹ سال زمان می‌برد.»

سرهنگ کرمی‌اسد در ادامه افزود: «تا به امروز ۱۰۵ هزار نفر از شهر تهران در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند. از این تعداد تا به امروز ۹۹ هزار و ۷۴۵ جلد گواهینامه برای موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه صادر شده است.»

طرحی ویژه موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه

سرهنگ احمد کرمی‌اسد، رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا درخصوص این طرح می‌گوید: «طرح یک‌روزه گواهینامه با عنوان «طرح ویژه صدور گواهینامه برای موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه» از حدود یک‌سال قبل درحال اجراست. در این طرح فقط موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه می‌توانند با ورود به سایت و ثبت‌نام در مدت یک‌روز با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف معاینه پزشکی، تأیید مهارت و آزمون نظری و عملی گواهینامه خود را دریافت کنند. به‌عبارت دیگر شرط اصلی برای پذیرش فرد این است که درحال حاضر موتورسوار باشد؛ یعنی موتورسیکلتی که مشخصات آن در سامانه ثبت می‌شود، باید به نام فرد متقاضی یا والدین او باشد. سایر افراد باید از طریق همان روش معمول برای گرفتن گواهینامه اقدام کنند. تمام مراحل این طرح به‌صورت سیستمی و بدون دخالت عامل دستی بوده و دیگر خبری از کاغذبازی و بایگانی و مواردی از این دست نیست.»

۱۲۵۰۰۰۰ موتورسیکلت‌سوار فاقد گواهینامه در پایتخت

رئیس مرکز صدورگواهینامه راهور فراجا درخصوص تعداد موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه در شهر تهران افزود: «طبق ارزیابی صورت گرفته در مرداد سال گذشته که زمان آغاز طرح است، یک‌میلیون‌و ۲۵۰ هزار نفر موتورسیکلت‌سوار فاقد گواهینامه رانندگی موتورسیکلت در تهران حضور دارند.»

سرهنگ کرمی‌اسد درخصوص میانگین روزانه مراجعه موتورسیکلت‌سواران تهرانی فاقد گواهینامه نیز می‌گوید: «به‌طور میانگین و با توجه به ظرفیت موجود، در قالب این طرح روزانه به حدود ۲ هزارمتقاضی تهرانی خدمات ارائه می‌شود.»

اجرای طرح از مرداد ۱۴۰۲ در تهران

رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا در خصوص زمان آغاز اجرای این طرح افزود: «اردیبهشت سال ۱۴۰۲ یعنی حدود یک‌سال قبل بود که این طرح به‌صورت آزمایشی در یکی از آموزشگاه‌های شهر تهران اجرا شد و بازخورد‌های خوبی از آن دریافت کردیم. بعد از اجرای این طرح آزمایشی به‌مدت یک تا ۲‌ماه در یکی از آموزشگاه‌های شهر تهران، این طرح به‌صورت آزمایشی در استان سمنان اجرا شد تا در سطحی کلان‌تر مشکلات و نواقص احتمالی مربوط به آن احصا شود. در ادامه طرح در استان‌های مختلف اجرا شد تا اینکه در مرداد ۱۴۰۲ نوبت به شهر تهران رسید.»

مشارکت ۱۴ آموزشگاه شهر تهران در اجرای طرح

سرهنگ احمد کرمی‌اسد درباره اجرای این طرح در شهر تهران، گفت: «برای اجرای طرح همایشی با حضور تمام آموزشگاه‌های موتورسیکلت در سراسر کشور برگزار شد که حدودا شامل ۱۷۰ آموزشگاه بود. در این همایش با توضیح درخصوص نحوه اجرای طرح، از آموزشگاه‌هایی که تمایل به همکاری داشتند دعوت به عمل آمد تا در اجرای طرح مشارکت کنند که در مجموع حدود ۹۰ آموزشگاه اعلام آمادگی کردند. در ادامه با توجه به استقبال خوبی که از سوی موتورسیکلت‌سواران صورت گرفت، امروز ۱۴ آموزشگاه موتورسیکلت شهر تهران در اجرای این طرح مشارکت دارند.»

دیگر خبرها

  • مشکلات پیش روی طرح راه آهن خراسان جنوبی روی میز بررسی
  • هیچ یک از قطعات راه آهن استان نباید معطل بماند
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • جزئیات دریافت گواهینامه یک‌روزه موتور
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است
  • ۶۵ درصد تلفات جاده ای گیلان راکب موتورسیکلت و عابران پیاده هستند