Web Analytics Made Easy - Statcounter

درصد تغییرات شاخص کل قیمت تولیدکننده در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ۱۳۹۶ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده) معادل ۷.۵ درصد بوده است.
به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از مرکز آمار ایران، شاخص قیمت تولیدکننده( Producer Price Index) یا (PPI) معیاری برای اندازه­‌گیری تغییرات در میانگین قیمت دریافت شده توسط تولیدکنندگان، به ازای تولید کالا و خدمات در داخل کشور، نسبت به یک دوره زمانی معین (سال پایه) می­باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت، شاخص قیمت تولیدکننده ‌روند تغییرات میانگین قیمت کالاها و خدمات تولید شده در داخل کشور را از دیدگاه تولید­کنندگان نشان می­دهد. این شاخص یکی از معیارهای سنجش عملکرد اقتصادی دولت­ها می­باشد. این شاخص، تأثیر قابل ‌توجهی بر تصمیم‌گیری صاحبان صنایع، سرمایه‌گذاران و حتی سیاستمداران خواهد داشت.
مرکز آمار ایران همواره شاخص قیمت تولیدکننده، به تفکیک بخش­های مختلف اقتصادی، را در قالب طرح­های جداگانه مورد محاسبه قرار داده و نتایج مربوط به این طرح­ها، با عنوان اختصاصی مربوط به آن بخش، در دسترس عموم قرار گرفته­است. با گسترش پوشش فعالیتی طرح­های مشمول در محاسبه این شاخص، دفتر شاخص قیمت­ها مبادرت به تهیه و انتشار شاخص کل قیمت تولیدکننده در ایران نموده است.
در ادامه گزارشی مختصر از نتایج شاخص کل قیمت تولیدکننده و بخش­های اصلی و اختصاصی، در فصل بهار ۱۳۹۶، ارائه شده­است.
۱- شاخص کل قیمت تولیدکننده، در فصل بهار ۱۳۹۶، به عدد ۲۲۲.۴ رسید که نسبت به شاخص فصل قبل (۲۱۴.۶)، ۳.۶ درصد و شاخص فصل مشابه سال قبل (۲۰۲.۷)، ۹.۷ درصد افزایش داشته ­است. درصد تغییرات شاخص کل قیمت تولیدکننده در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ۱۳۹۶ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده) معادل ۷.۵ درصد بوده که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ۱۳۹۵ (۶.۰ درصد) افزایش داشته ­است.
۲- شاخص قیمت تولیدکننده‌ بخش کشاورزی، در فصل بهار ۱۳۹۶، با ۲۰.۵ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل (۲۱۰.۶) به عدد ۲۵۳.۸ رسید. شاخص این بخش در فصل مورد بررسی نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۴.۸ درصد افزایش نشان می­دهد. درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش کشاورزی در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ۱۳۹۶ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده) معادل۶.۰ درصد بوده که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ۱۳۹۵ (۳.۱ درصد) افزایش داشته ­است.
۳- شاخص قیمت تولیدکننده‌ بخش معدن، در فصل بهار ۱۳۹۶، با ۷.۶ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل (۲۰۳.۱) و ۱۴.۱ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل (۱۹۱.۵) به عدد ۲۱۸.۶ رسید. درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ۱۳۹۶ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده) معادل ۲.۷ درصد بوده که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ۱۳۹۵ (۴.۱- درصد) افزایش داشته ­است.
۴- شاخص قیمت تولیدکننده‌ بخش صنعت، در فصل بهار ۱۳۹۶، با ۰.۶ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل (۲۰۹.۱) به عدد ۲۱۰.۳ رسید. شاخص این بخش در فصل مورد بررسی نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل (۱۹۳.۳) ۸.۸ درصد افزایش نشان می­دهد. درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ۱۳۹۶ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده) معادل ۷.۴ درصد بوده که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ۱۳۹۵ (۵.۳ درصد) افزایش داشته ­است.
۵- شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در فصل بهار ۱۳۹۶، با ۸.۰ درصد کاهش نسبت به شاخص فصل قبل (۱۳۳.۴) به عدد ۱۲۲.۷ رسید. شاخص این بخش در فصل مورد بررسی نسبت به فصل مشابه سال قبل ۶.۰ درصد کاهش نشان می­دهد. شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ۱۳۹۶ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده) معادل ۳.۷ درصد کاهش داشته که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ۱۳۹۵( ۴.۵-درصد) افزایش داشته ­است.
۶- شاخص قیمت تولیدکننده بخش اختصاصی خدمات در فصل بهار ۱۳۹۶، با ۲.۱ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل (۲۳۰.۴) به عدد ۲۳۵.۳ رسید ... شاخص این بخش در فصل مورد بررسی نسبت به فصل مشابه سال قبل ۹.۵ درصد افزایش نشان می­دهد. درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش اختصاصی خدمات در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ۱۳۹۶ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده) معادل۸.۸ درصد بوده که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ۱۳۹۵ (۸.۹ درصد) کاهش داشته ­است.
شایان ذکر است، نتایج شاخص قیمت تولیدکننده برای هر یک از بخش­های اصلی و اختصاصی فوق­الذکر، در قالب گزارشات فصلی و سالانه، به­طور جداگانه و تفصیلی در درگاه ملی آمار مرکز آمار ایران منتشر می­شود. برچسب ها: تورم تولیدکننده ، فصل بهار ، مرکز آمار

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۸۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوام ثبات قیمت دلار مبادله‌ای/ یورو کاهشی شد

در معاملات امروز (۶ اردیبهشت) مرکز مبادله طلا و ارز ایران، هر اسکناس دلار آمریکا به ۴۴ هزار و ۳۸ تومان و حواله دلار نیز به ۴۱ هزار و ۱۱۸ تومان رسید.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در معاملات امروز پنجشنبه (۶ اردیبهشت) مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با ثبات نسبت به روز کاری قبل به‌نرخ ۴۴ هزار و ۳۸ تومان و حواله دلار نیز به‌ نرخ ۴۱ هزار و ۱۱۸ تومان معامله می‌شود.

قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با کاهش نسبت به روز کاری قبل به ۴۷ هزار و ۶۰ تومان و نرخ حواله یورو به ۴۳ هزار و ۹۴۰ تومان رسیده است. اسکناس درهم امارات نیز با ثبات نسبت به روز کاری گذشته، ۱۱ هزار و ۹۹۱ تومان ارزش‌گذاری شده است و نرخ حواله درهم نیز ۱۱ هزار و ۱۹۶ تومان است.

دیگر خبرها

  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • تدوام ثبات قیمت دلار مبادله‌ای/ یورو کاهشی شد
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • مقامات آرژانتینی از طرح اتهامات بی پایه نسبت به شهروندان کشورهای دیگر پرهیز کنند
  • افزایش قیمت لوازم خانگی در راه است؟
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۳
  • توضیح رئیس سازمان صمت تهران درباره افزایش قیمت لوازم خانگی
  • ویدیو کامنت| ایران دهمین کشور تولیدکننده پسماند پلاستیکی
  • مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا