Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@02:53:39 GMT

شناسائی چهار میلیون مصرف کننده مواد مخدر در کشور

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۳۰۰۴۴

شناسائی چهار میلیون مصرف کننده مواد مخدر در کشور

به گزارش خبرنگار ایرنا ، فرید براتی سده شامگاه دوشنبه در نشست تخصصی توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد در ساری ، افزود : بر اساس نتایج این پیمایش ملی ، 2 میلیون و 808 هزار نفر مصرف کننده مستمر مواد مخدر یا معتاد هستند و بقیه نیز به صورت تفننی مواد مصرف می کنند .
وی گفت : این افراد نیاز به پوشش درمانی از جمله سم زدایی ، برنامه های حمایتی برای خود و اعضای خانواده و همچنین اجرای برنامه کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد پرخطر دارند و برنامه ریزی بعد از درمان و مهم تر از آن پیشگیری از بازگشت دوباره هم از وظایف بهزیستی در این ارتباط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براتی بر لزوم اجرای برنامه های پیشگیرانه برای تمامی افراد جامعه تاکید کرد و افزود : اصلی ترین سیاست و راهبرد در این مسیر تخصص گرایی و دانش محوری و کار با سند علمی و در کنار آن سیاست های اجتماع محور و مشارکت مردمی است .
**خدمات مشاوره ای به یک میلیون نفر در سال 95
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور همچنین گفت که در سال 95 در کشور به بیش از یک میلیون نفر خدمات مشاوره ای در زمینه سلامت ارائه شد .
براتی ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه سلامت روان را از جمله فعالیت های مهم بهزیستی برشمرد و افزود که این برنامه در پبشگیری از آسیب های اجتماعی بسیار موثر خواهد بود.
وی گفت که هم اکنون حدود 60 مرکز مشاوره دولتی و یکهزار و 800 مرکز غیردولتی در کشور فعال هستند که عملکرد سال گذشته آنها ارائه خدمات مشاوره به بیش از یک میلیون نفر بوده است.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد با تاکید بر دیدگاه سلامت روان محوری ، گفت : باید برای تمامی مشکلات آسیب زا از جمله اختلالات پیش فعالی و یا مشکلات جنسی و نارضایتی از زندگی زناشویی با تعریف محتوا برای مشاوران تبیین شود.
براتی افزود : در بحث مشاوره خدمت خوبی در دولت تدبیر و امید انجام شد که راه اندازی سامانه تلفنی 1480 در تمامی استان ها از این جمله است .
وی همچنین بیان داشت که سال گذشته 800 هزار تماس تلفنی با این خط برقرار شد و اصلی ترین مشکل مطرح شده ، افراد سلامت روان ، افسردگی ، اضطراب و مشکلات زناشویی بود.
** ناچیز بودن اعتبارات پیشگیری
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور اعتبار حوزه پیشگیری را ناچیز دانست و گفت : از کل اعتبار 18 هزار میلیارد ریالی بهزیستی تنها حدود 80 میلیارد ریال سهم حوزه پیشگیری است .
وی پیشگیری را دوای بسیاری از دردهایی دانست که بهزیستی اکنون با آن رو به رو است و تاکید کرد : سازمان بهزیستی به واسطه حجم زیادی از تخصص ، نیروی خدماتی ، تشکیلات و فرصت هایی که در زمینه پیشگیری دارد باید به عنوان اصلی ترین نهاد پیشگیری باشد.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد کشور با بیان اینکه حجم وسیع از کار بدون کمک های نهادهای غیردولتی پیشرفت ندارد ، افزود : 21 هزار موسسه مردم نهاد زیر نظر بهزیستی فعالیت دارند که پنج هزار مورد از آنها در زمینه پیشگیری از اعتیاد فعال هستند .
وی ادامه داد : در بحث درمان نیز یکهزار و 300 کمپ و 21 مرکز تخصصی ترک اعتیاد در کشور خدمات درمان به معتادان ارائه می کنند.
براتی با اشاره به ضرورت کاهش آسیب ناشی از اعتیاد در کشور ، گفت : در این جهت هم 170 مرکز حمایتی در کشور وجود دارد که از این تعداد 80 مرکز سر پناه و 90 مرکز خاص زنان مصرف کننده است .
وی با اشاره به خدمات درمانی ارائه شده برای افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی ، افزود : بیش از 30 باشگاه مثبت جهت خدمات و درمان و توانمند سازی این بیماران در مناطق مختلف کشور فعالیت دارند .
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور اظهار داشت : تعداد مبتلایان به این ویروس در کشور حدود 82 هزار نفر برآورد شده که حدود 40 هزار نفر از آنها شناسایی شده اند .
**آموزش پیش از ازدواج به 300 هزار زوج در سال گذشته
براتی همچنین گفت که در سال 95 بیش از 300 هزار زوج آموزش های پیش از ازدواج و آموزش مهارت زندگی را فرا گرفتند .
وی افزود : در بحث آموزش مهارت های زندگی به زوجین و آموزش های پیش از ازدواج باید توجه خاصی میان دستگاه های متولی صورت گیرد زیرا بخش اساسی طلاق ها در کشور ناشی از ناتوانی افراد در برقراری رابطه و حل مشکلات در پنج سال نخست زندگی است .
سال 95 و 96 در برخی از استان ها به خصوص مازندران طرح آموزش پیش از ازدواج به صورت پایلوت در میان زوج ها و همچنین دختران در سن ازدواج انجام شد.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور راه اندازی پایگاههای سلامت اجتماعی در جهت کاهش آسیب در محلات پرخطر و پر آسیب را از دیگر برنامه ها و اقدامات بهزیستی معرفی کرد .
براتی گفت : در این راستا 530 پایگاه سلامت راه اندازی شد و برنامه ریزی برای افزایش آنها به 580 پایگاه تا آخر امسال در دستور کار این معاونت قرار دارد .
وی افزود : کنار اینها بیش از 700 همیار سلامت روان نیز در جهت کاهش آسیب های اجتماعی در افراد در معرض آسیب فعالیت دارند.
خبرنگار : رضا غلامی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7335/1654

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۳۰۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد شهبازی ظهر سه شنبه در مراسم افتتاحیه طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال که در مجتمع خدمات پیشگیری سلامت زندگی ماهان تحت نظارت این اداره‌کل برگزار شد، اظهار کرد: این طرح به‌منظور افزایش آگاهی عمومی در خصوص بیماری‌های چشمی دوران کودکی اجرا می‌شود.

وی پیشگیری از اختلالات و معلولیت بینایی را از دیگر اهداف اجرای این طرح عنوان کرد و افزود: در این طرح کودکان ۳ تا ۶ ساله، پس از معاینه اگر مشکوک تشخیص داده شوند، به‌صورت رایگان به اپتومتریست ارجاع داده می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه اضافه کرد: در ادامه اگر نیاز به عینک و یا جراحی داشته باشند، توسط سازمان بهزیستی ۷۰ درصد از هزینه درمان آنها پرداخت خواهد شد.

شهبازی خاطر نشان کرد: والدین می‌توانند برای مراجعه به مرکز خدمات پیشگیری سلامت زندگی ماهان و استفاده از این طرح، به آدرس کرمانشاه- چهار راه سنگر در ساعات اداری مراجعه کنند.

کد خبر 6092791

دیگر خبرها

  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • نابودی یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه