Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-26@21:14:52 GMT

سایه سنگین قاچاق بر بازار عینک آفتابی

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۳۳۳۷۶

سایه سنگین قاچاق بر بازار عینک آفتابی

ایران اکونومیست -

معضل قاچاق آن‌چنان فراگیر و عمیق به نظر می رسد که کمتر حوزه ای از نفوذ و رسوخ این عارضه مصون مانده است.

یکی از بخش های درگیر با این چالش به بازار عینک آفتابی معطوف می‌شود، عرصه ای که به جولانگاه قاچاقچیان و واردکنندگان غیرمجاز عینک آفتابی مبدل شده و متأسفانه در این عرصه، عده‌ای برای کسب سودهای کلان، هیچ ارزشی برای سلامت قوه بینایی، به عنوان یکی از اصلی ترین نیازهای انسان ، قائل نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه برخی صرفاً به جنبه زیبایی عینک های آفتابی توجه می‌کنند اما فراتر از سیمایی که مشتریان عینک آفتابی برای خود متصور هستند، این قدرت بینایی و به تعبیر عوامانه تر، چشمان آنها قربانی کم توجهی و غفلت می شود.

دودی بودن شیشه عینک های آفتابی تقلبی، مسیر آسیب به چشمان را از این اقلام هموار می سازد و این نکته ای است بیشتر مردم به آن بی توجه هستند.

برخورد با عاملان توزیع عینک آفتابی در معابر شهری،سخت و دشوار است

موسی کاظم آبادی، یکی از فعالان اسبق توزیع عینک آفتابی در استان تهران،در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به تکثر و گستردگی انبوه مراکز فروش و توزیع عینک های آفتابی استاندارد اظهار کرد: متأسفانه شاهد حجم انبوهی از افراد و گروه هایی هستیم که در کنار خیابان‌ها و معابر پر تردد شهری، عینک های آفتابی تقلبی را به فروش می رسانند.

وی افزود: بخش قابل توجهی از این عینک ها، توسط دستفروشان عرضه می‌شود و متأسفانه فعالیت این طیف، بازار توزیع عینک های آفتابی استاندارد را نیز دچار مشکل کرده، زیرا تفاوت قیمت عینک‌های استاندارد با غیراستاندارد به میزانی است که عده بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند کالای مورد نظر خود را با قیمت پایین تر و از دستفروشان و یا فروشگاه های غیرمجاز تهیه کنند.

این توزیع‌کننده اسبق عینک آفتابی بیان کرد: برخلاف تصور بسیاری از مردم، مهار،کنترل و برخورد با فروشندگان عینک آفتابی غیراستاندارد (دستفروشان) بسیار سخت و دشوار است زیرا این افراد، مکان و محدوده مشخصی ندارند و بعضاً در شهرها و مناطق پر تردد، بصورت سیار، اقدام به فروش این اقلام می‌کنند.

وی یادآور شد: چشم پزشکان معتقدند استفاده از عینک های تقلبی می‌تواند به عاملی جدی در تهدید سلامت چشم و بینایی و آسیب رسیدن به قرنیه چشم مبدل شود.

قیمت عینک آفتابی استاندارد

یوسف مرفاوی، از اعضای سابق اتحادیه سازندگان و فروشندگان عینک در استان البرز در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژیدر ارتباط با میزان قیمت عینک آفتابی استاندارد گفت: امکان اعلام یک قیمت واحد برای محصول مذکور وجود ندارد و قطعاً جنس فریم ، عدسی‌های کشور تولید کننده و میزان تعرفه واردات در بالا یا پایین رفتن قیمت چنین عینک هایی تأثیرگذار خواهد بود.

وی افزود: تعرفه واردات عینک استاندارد از خارج کشور، بصورت متوسط، قریب به 45 هزار تومان هزینه در بر دارد که با احتساب قیمت محصول تولید شده، حدود 180 تا 200 هزار تومان نرخ یک عینک آفتابی استاندارد خواهد بود که البته می‌تواند بنا به کیفیت و برند عینک آفتابی، این عدد و رقم تا 2 میلیون و 500 هزار تومان نیز افزایش یابد.

این عضو سابق اتحادیه سازندگان و فروشندگان عینک تصریح کرد: برخی از عینک های چینی نیز با قیمتی حدود 100 هزار تومان عرضه می شوند که کیفیت عینک‌های برند و جهانی را ندارد، اما به مراتب از عینک های 20 ،30 و 40 هزار تومانی موجود در بازار با کیفیت تر هستند، اما پیشنهاد برخی از چشم پزشکان به استفاده از عینک های مرغوب تولید شده توسط کشورهای صاحب نام معطوف می شود.

مرفاوی گفت: در سالهای اخیر، عرضه عینک‌های تقلبی به میزان قابل توجهی افزایش یافته و انتظار می رود با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی صحیح، عموم مردم نسبت به عوارض استفاده از چنین عینک هایی آگاه شوند و قطعاً نقش رسانه ها در حصول این امر بسیار نافذ و تعیین کننده خواهد بود.

این عضو سابق اتحادیه فروشندگان و سازندگان عینک در خاتمه یادآور شد: تشدید نظارت ها، بخصوص در مبادی ورودی کشور از دیگر ضروریاتی است که باید با جدیت تمام نسبت به حصول و تحقق آن اقدام شود و با نظارت هر چه بیشتر، امکان مهار و کنترل شایسته تر فروش و عرضه عینک های غیر استاندارد فراهم خواهد شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۳۳۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاق دختران به بهانه مسابقه / دستگیری ۸ زن و ۲ مرد از سرشبکه‌های اصلی پرونده سایه

سخنگوی فراجا جزئیاتی تکان‌دهنده از شبکه‌های فساد و فحشای منهدم شده از سوی پلیس در ماه‌های اخیر را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار سعید منتظرالمهدی در تشریح برخی از دستاوردهای پلیس در مبارزه با انواع جرایم سازمان یافته و شبکه‌ای اظهار کرد: پلیس به عنوان آخرین و مهم‌ترین حلقه در لبه برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی، از آخرین وضعیت زیر پوست شهر مطلع بوده و مطابق آن اقدام و عمل می‌کند.

وی با تاکید بر این که اقدامات و مأموریت‌های پلیس به ویژه پلیس امنیت عمومی فراجا در راستای حفظ سلامت جامعه و ارتقا امنیت و آرامش در دو بخش جرایم آشکار و پنهان پیگیری می‌شود، افزود: در یکی از این جرایم بین بخشی که به شکل نیمه آشکار و نیمه پنهان بود و به پروژه «سرویسِ اسکورت» معروف بود، شاخه خارجی یک باند فساد و فحشاء که اقدام به شناسایی، جذب و انتقال دختران برای خدمات جنسی و قاچاق آنها به خارج از کشور کرده بودند، مورد شناسایی قرار گرفت و منهدم شد، در فاز اول رسیدگی به این پرونده ۲۴ نفر، در فاز دوم ۵۷ نفر دستگیر و در فاز سوم نیز تعداد زیادی شناسایی شده که پرونده آنها در دست اقدام و پیگیری است.

سخنگوی پلیس با اشاره به پروژه دیگری که به پروژه «کینگ» مشهور است، گفت: در این پروژه شبکه‌ای سازمان یافته برای قاچاق زنان به کشورهای ترکیه و گرجستان فعال بود، ارتباطات اعضای این باند با باندهای تجارت مستهجن و غیراخلاقی خارج از کشور مشخص بود و در نهایت نیز اعضای اصلی آن در تهران، البرز، پایانه فرودگاهی و گذرگاه مرزی بازرگان دستگیر و تحویل مراجع قضائی شدند.

منتظرالمهدی با اشاره به پرونده دیگری موسوم به «چَتِر بِیت» گفت: اعضای این باند اقدام به تهیه فیلم‌های مستهجن و مروج فساد به صورت برنامه زنده برای شبکه‌ها و سایت‌های منتشر کننده محتوای غیراخلاقی کرده بودند، برخی از دختران کم سن و سال و جوان که بین ۱۵ تا ۲۶ سال سن داشتند در دام سرکرده شبکه چَتِربِیت که در قالب کارآفرینی برای جوانان در رشته‌های کامپیوتر، زبان انگلیسی، طراحی سایت و شبکه تبلیغ کرده بود، گرفتار شده و پس از شناسایی، ساماندهی و آموزش، اقدام به تولید فیلم‌های جنسی زنده برای مردان با ملیت‌های مختلف آلمانی، فرانسوی، آمریکایی، اوکراینی، روسی و انگلیسی کرده بودند.

وی با اشاره به پرونده بزرگ و چندوجهی «رافائل» تصریح کرد: اعضای این شبکه با هدف تغییر ذائقه فرهنگی مردم به سوی ابتذال و حیا زدایی از جامعه عفیف دختران و زنان ایرانی دست به کار شده بودند، پلیس توانست با انواع اقدامات فنی دو سر شبکه اصلی، پنج پل ارتباط داخل و خارج، هشت عکاس و فیلمبردار فیلم‌های مستهجن و ۵۰ مدل را شناسایی و دستگیر و سکوهای تبلیغاتیِ آنان را مسدود کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا خاطرنشان کرد: البته کار بر روی این پرونده به اتمام نرسیده است؛ رافائل از سرشاخه‌های اصلی خارج از کشور است که تبعه یکی از کشورهای آمریکای جنوبی و ساکن کشورهای همسایه است و تعاملات وسیعی با انواع باندهای فساد، فحشاء و سایت‌های شرط بندی با گردش مالی بالا در خارج کشور دارد و در این سو نیز ارتباط گسترده‌ای با تولیدکنندگان محتواهای مبتذل ایرانی و سطح یک این پرونده که به خارج کشور تردد داشتند، دارد؛ پلیس در این پرونده و به طور خاص از مسیر سازمان جهانی اینترپل و سایرِ راه‌های قانونی و بین‌المللی در حال پیگیری است.

منتظرالمهدی درباره پرونده دیگری به نام «لِوِل آپ دنس» و گفت: در این پرونده گردانندگان به بهانه اجرای مسابقه رقص در کشورهای همسایه اقدام به شناساییِ دختران برای اهداف غیراخلاقی، فیلم‌های مستهجن، قاچاق انسان و تشکیل شبکه‌های فحشاء کرده بودند، پشت پرده برخی از تبلیغات به ظاهر مفرح و کم خطر، اقدامات غیرقانونی و غیراخلاقی گسترده‌ای است که خانواده‌ها را تهدید می‌کند.

وی تصریح کرد: پلیس امنیت عمومی به پرونده سایه یا همان خانه فساد واقع در یکی از مناطق مرفه تهران که زیر شاخه‌های متعددی داشت نیز ورود کرد که پس از رصد و پایش اطلاعاتی دقیق صورت گرفته در فاز یک این پرونده هشت زن و دو مرد از سرشبکه‌های اصلی و دایرکنندگان فحشاء شناسایی، دستگیر و به دستگاه قضا تحویل داده شدند و در فاز دوم که گستردگی جغرافیایی یافته اما تمرکز و عمده فعالیت‌ها در تهران بود نیز پنج زن و یک مرد در تور اطلاعاتی گرفتار و دستگیر شدند.

کد خبر 747452

دیگر خبرها

  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • قیمت جدید دام زنده؛ منتظر این تغییر در بازار گوشت باشید
  • توزیع بیش از ۲۴ تن اقلام اساسی طرح تنظیم بازار در سپیدان
  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • جمیله علم الهدی در پاکستان، «بانوی اول» شد /تصاویری از حضور در مراسم افتتاح با عینک آفتابی
  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد
  • قاچاق دختران به بهانه مسابقه / دستگیری ۸ زن و ۲ مرد از سرشبکه‌های اصلی پرونده سایه
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل