Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنجان-استان زنجان همواره حوادث طبیعی متعددی را تجربه کرده از زلزله سال ۶۹ طارم تا سیل و دیگر حوادث طبیعی که باید بنا بر این شرایط مقاوم سازی واحدهای مسکونی جدی گرفته شود.

خبرگزاری مهر-گروه استانها-زهرا مقدمی: از زلزله سهمگین سال ۱۳۶۹ طارم تا سیل وتگرگ حوادث طبیعی ناگواری بوده اند که استان زنجان با ان مواجه شده است و از این رو لزوم برنامه ریزی برای کاهش اثرات مخرب این حوادث باید با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان زنجان در مجموع ۷۲۰ هکتار بافت فرسوده دارد که بیشترین مساحت آن بالغ‌بر ۵۱۷ هکتار مربوط به شهر زنجان است به گونه ای که در حال حال حاضر با وجود تاکیدات مسئولان استقبال خوبی برای بهسازی و مقاوم سازی بافت فرسوده از سوی مردم صورت نمی گیرد.

زنجان در محاصره ۴۲ گسل

مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان با بیان اینکه استان زنجان همواره حوادث طبیعی متعددی را تجربه کرده است، گفت: ۱۸ حادثه طبیعی تاکنون در استان زنجان بوقع پیوسته است.

کرامتی با بیان اینکه زلزله یکی از حوادثی است که احتمال وقوع آن در سطح استان زنجان وجود دارد، افزود: در داخل استان زنجان ۲ گسل اصلی شامل گسل های زنجان و سلطانیه وجود دارد.

علاوه بر ۲ گسل زنجان و سلطانیه ۴۰ گسل دیگر نیز در پیرامون استان زنجان وجود داردوی ادامه داد: علاوه بر ۲ گسل زنجان و سلطانیه ۴۰ گسل دیگر نیز در پیرامون استان زنجان وجود دارد که استان زنجان را تهدید می کنند.

کرامتی با تاکید بر لزوم توجه به مبحث مقاوم سازی در ساخت واحدهای مسکونی، گفت: مردم در ساخت واحدهای مسکونی بخصوص در مناطق روستایی نسبت به رعایت مقاوم سازی واحدهای مسکونی توجه ویژه داشته باشند.

توجه به بهسازی بافت فرسوده یکی از نیازهای اصلی شهرهای زنجان است

مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان ادامه داد: نخستین گام برای مواجهه با حوادثی همچون زلزله، مقاوم کردن ساختمان‌های تصمیم‌گیر و خدمات‌رسان است.

کرامتی با بیان این که بافت فرسوده در سطح شهرها موجب آسیب پذیر شدن آنها در زمان بروز حادثه می‌شود، خاطرنشان ‌کرد: توجه به بهسازی بافت فرسوده یکی از نیازهای اصلی شهرهای استان است و در این زمینه نیازمند فرهنگ سازی هستیم.

وی تصریح کرد: تسهیلات مناسبی برای احیای بافت فرسوده در نظر گرفته شده است که شهروندان باید از آن استقبال کنند تا روند احیای این مناطق تسریع شود.

مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان با اشاره به اینکه شهرداری‌ها باید نسبت به بازگشایی معابر در محدوده بافت فرسوده برای ترغیب شهروندان جهت بازسازی منازل خود اقدام کنند، افزود: بی‌توجهی به بافت فرسوده خطرات فراوانی را برای سلامت شهروندان به همراه دارد.

نوسازی بافت روستایی یکی از اقدامات جدی برای کاهش آسیب‌پذیری این مناطق در مواجهه با بلایای طبیعی از جمله زلزله است کرامتی به مقاوم‌سازی واحد مسکونی روستایی طی سال‌های گذشته اشاره کرده و خاطرنشان کرد: نوسازی بافت روستایی یکی از اقدامات جدی برای کاهش آسیب‌پذیری این مناطق در مواجهه با بلایای طبیعی از جمله زلزله است و در این خصوص تاکنون به موفقیت‌هایی نائل شده‌ایم.

وی تصریح کرد: دولت بستر مناسبی برای مقاوم‌سازی ساختمان‌های جدیدالتاسیس را فراهم کرده است و شهروندان باید با آگاهی نسبت به مزایای این کار، به رعایت استانداردهای ساخت و ساز دقت نظر لازم را داشته باشند.

مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان مقاوم‌سازی منازل را برنامه‌ ای زمان بر عنوان کرد و گفت: تجربه برخی کشورها نشان می‌دهد که با سرمایه‌گذاری دراین بخش می‌توان از بروز فجایع انسانی در زمان حادثه پیشگیری کرد.

وی، عدم استقبال روستائیان از طرح مقاوم‌سازی منازل را از جمله مشکلات پیش روی این طرح عنوان‌کرد و افزود: باید دیدگاه روستائیان نسبت به این موضوع تغییر یابد تا شاهد بازسازی منازل باقی مانده در روستاها باشیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان توجه به رعایت استانداردهای اعلام شده در ساخت ساختمان‌ها را نیز ضروری عنوان کرد و گفت: با توجه به حجم بالای ساخت مسکن مهر شاهد رعایت این موارد هستیم و بر اساس اعلام نظر کارشناسان، این واحدها در برابر حوادث مقاوم هستند.

توجه به مقاوم‌سازی تاسیسات و زیرساخت‌های شهری

کرامتی با اشاره به اهمیت توجه به مقاوم‌سازی تاسیسات و زیرساخت‌های شهری، افزود: در همین راستا مطالعات پراکنش مراکز آتش‌نشانی، هلال‌احمر و فوریت‌های پزشکی در سطح شهر زنجان صورت گرفته و کمبودها در این خصوص استحصال شده است.

کرامتی پیشگیری را مهم‌ترین اصل در مواجهه با حوادث و بلایای طبیعی عنوان کرد و یادآور شد: تجهیز آتش‌نشانی‌ها و احداث سالن‌های چند منظوره، خرید دستگاه بسته‌بندی آب و نانوایی سیار برای مناطق مختلف از جمله اقداماتی است که در زمینه پیشگیری در استان انجام شده است.

اگر ساخت و سازها براساس معیارها و اصول ساختمان سازی نظام مهندسی ساختمان استان زنجان صورت بگیرید قطعا در مقابل حوادث احتمالی شاهد تلافات جانی نخواهیم بودوی با بیان اینکه شهروندان در زمینه ساخت واحدهای مسکونی باید اصول و مقررات نظام مهندسی استان زنجان را مدنظر داشته باشند، گفت: اگر ساخت و سازها براساس معیارها و اصول ساختمان سازی نظام مهندسی ساختمان استان زنجان صورت بگیرید قطعا در مقابل حوادث احتمالی شاهد تلافات جانی نخواهیم بود.

مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان با بیان اینکه رعایت اصول و مقررات ساختمان سازی مدنظر نظام مهندسی در سطح شهرهای استان مطلوب شده است، گفت: باید آگاهی و مطالبه شهروندان از ناظرین ساخت واحدهای مسکونی باید بیشتر شود و در این ساخت واحدهای مسکونی مقاوم باید مطالبه صورت بگیرید.

کرامتی افزود: شهروندان از ناظرین واحدهای مسکونی بخواهند که واحدهای مسکنوی آنها را بادقت بیشتر مورد نظارت و بررسی قرار بدهند.

وی با بیان اینکه ساختمان های مقاوم در برابر سیل نیز مقاومت و استحکام لازم را نیز دارد، گفت: در سیل اخیر که در شهرستانهای استان صورت گرفت ساختمان های خشتی بیشترین آسیب را دیدند ولی ساختمان هایی که مقاوم سازی شده بودند کمترین آسیب را دیدند.

واحدهای مقاوم شده طرح ویژه بهسازی ۳۸ هزار و ۵۰۱ مورد است

در این میان مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: واحدهای مقاوم سازی شده طرح ویژه بهسازی ۳۸ هزار و ۵۰۱ مورد است و مجموع واحدهای مقاوم سازی شده ۵۰ هزار و ۵۰ موردمعادل ۵۵ درصد است.

سجاد صنعتی منفرد در گفتگو با خبرنگار مهر تعداد واحدهای مسکونی روستایی در استان زنجان را ۸۲ هزار و ۴۳۵ واحد اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۳۲ هزار و ۴۹۳ واحد غیر مقاوم هستند.

وی تعداد واحدهای مسکونی روستایی مقاوم سازی شده تا سال ۸۴ را ۱۱ هزار و ۵۴۹ مورد اعلام کرد.

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان تعداد واحدهای مسکونی مقاوم سازی شده طرح ویژه بهسازی شهری را ۴ هزار و ۶۴۰ مورد واحدهای مسکونی مقاوم سازی شده طرح ویژه بهسازی روستایی را ۳۳ هزار و ۸۶۱ مورد عنوان کرد.

صنعتی منفرد واحدهای مقاوم سازی شده طرح ویژه بهسازی را ۳۸ هزار و ۵۰۱ مورد اعلام کرد و گفت:مجموع واحدهای مقاوم سازی شده ۵۰ هزار و ۵۰ مورد بوده که در مجموع ۵۵ درصد واحدهای مسکونی روستایی مقاوم سازی شده است.

مجموع واحدهای مقاوم سازی شده ۵۰ هزار و ۵۰ مورد بوده که در مجموع ۵۵ درصد واحدهای مسکونی روستایی مقاوم سازی شده استوی تاکید کرد: بعد از تشکیل بنیاد مسکن به فرمان امام خمینی(ره) این ارگان در زمینه به‌سازی مسکن روستایی، احداث مسکن مهر در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، احداث مسکن روستایی، اجرای طرح هادی و دیگر زمینه‎ها فعالیت می‌کند.

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب استان زنجان تصریح کرد: بنیاد مسکن یک نهاد انقلابی، غیر دولتی عمومی است که به فرمان حضرت امام خمینی (ره) در راستای محرومیت زدایی تشکیل شد.

وی یاد آورشد: در بحث مسکن شهری و روستایی بنیاد مسکن طرحهای خوبی را در دولت تدبیر و امید را انجام داده است.

صنعتی منفرد افزود: بنیاد مسکن استان زنجان نسبت به مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی برنامه ریزی لازم را دارد و تاکنون هم در این امر موفق بوده است.

وی یکی از مهم‌ترین موضوعات در حوزه شهری زنجان، نحوه برخورد با بافت فرسوده است که باید نسبت به آن اهتمام بیشتری صورت گیرد و بدون مداخله دولت و مدیریت شهری در بافت فرسوده، مشکل این حوزه حل نخواهد شد.

صنعتی منفرد افزود: بافت فرسوده احیاء نمی‌شود مگر با مشارکت مردم و حمایت جدی دولت که باید در سال‌های آتی نسبت به عملیاتی کردن این موضوع اقدامات اجرایی صورت گیرد.

مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: این اداره کل نظارت ویژه و دقیق در زمینه مقاوم سازی واحدهای مسکونی چه در سطح شهرها و چه در سطح مناطق روستایی دارد و در این زمینه تاکنون گام های خوبی برداشته شده است.

کلیم الله وثوق با تاکید بر اینکه ساخت واحدهای مسکونی مقاوم و دارای اصول و مقرارات ساختمانی نقش مهمی در کاهش تلفات ناشی از بلایای طبیعی دارد، افزود: توجه به امر مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی از بروزخسارت های جانی و مالی به مردم جلوگیری می کند و درصد خسارتها را تا حد زیادی کاهش می دهد.

وی با بیان اینکه ناظران فنی مهندسی در روستاها بر ساخت و ساز ها نظارت جدی دارند، ادامه داد: راه و شهرسازی تاکید ویژه بر مقاوم سازی واحدهای مسکونی دارد چرا که آمار ها نشان می دهد در واحدهای مسکونی که ساخت و سازها اصولی بوده خسارت جانی و مالی بسیار کمتر بوده است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان متذکر شد: سازمان راه و شهرسازی در دو کار گروه حمل و نقل و مخاطرات زلزله عضو است و در زمینه زلزله این کار گروه بسیار فعال بوده و در دو شهرستان طارم و زنجان بافت های فرسوده را مورد بررسی قرار داده است.

براساس مطالعات انجام گرفته ۳۱ نوع بلای طبیعی در ایران و ۱۸ نوع در زنجان ثبت شده که باید آمادگی لازم برای مقابله با این بلایا را داشته باشیموثوق افزود: براساس مطالعات انجام گرفته ۳۱ نوع بلای طبیعی در ایران و ۱۸ نوع در زنجان ثبت شده که باید آمادگی لازم برای مقابله با این بلایا را داشته باشیم.

همچنین رئیس بهسازی شهری راه و شهرسازی استان زنجان از شناسایی ۸۳ هکتار بافت فرسوده در ابهر و ۲۷ هکتار در شهر قیدار خبر داد وگفت:۵.۳ میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های محرک توسعه در بافت‌های ناکارآمد شهری استان زنجان اختصاص یافت.

صمد هاشملو با اشاره به انجام مطالعات برای شناسایی بافت‌های ناکارآمد شهری و بافت فرسودهاظهار داشت: ۲۷ هکتار از اراضی شهر قیدار بافت فرسوده محسوب می‌شود و به تأیید مراجع قانونی رسیده است.

وی با بیان اینکه سکونتگاه‌های غیررسمی شهر قیدار به تصویب ستاد شهرستانی رسیده و نقشه های آنترسیم شده است، گفت: باید این نقشه‌ها به تأیید ستاد استانی برسد تا بتوانیم تهیه‌ طرح را انجام دهیم.

رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان به بافت فرسوده ۸۳هکتاری شهر ابهر اشاره کرد و گفت: این محدوده به تصویب مراجع قانونی رسیده است وسکونتگاه‌های غیررسمی شهر ابهر شناسایی شده و نقشه جدید ترسیم شده ولی هنوز به تأیید ستاد استانی نرسیده است.

هاشملو با اعلام اینکه بافت فرسوده شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت مورد مطالعه قرار می‌گیرد، گفت: شناسایی بافت فرسوده شهرهایی مانند ماهنشان، هیدج و صائین‌قلعه به‌دلیل کوچک بودن و کم‌جمعیت بودن در دستور کار قرار ندارد.

رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان راجع به اقدامات انجام‌شده در شهر زنجان برای ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی ابراز کرد: در محله‌های اسلام‌آباد و نجف‌آباد کتابخانه با مشارکت شهرداری استقرار می‌یابد تا هم به‌لحاظ کالبدی و هم به‌لحاظ فرهنگی و اجتماعی غنی‌سازی انجام شود.

هاشملو با اشاره به اینکه ۱۱ پروژه محرک توسعه در بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی استان زنجان در دستور کار قرار گرفته است، گفت: برای این ۱۱ پروژه که در شهرهای زنجان، ابهر و قیدار انجام می‌شود اعتباری به‌میزان۵ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان از محل منابع ملی درنظر گرفته شده است.

بی شک توجه به بهسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی همواره به عنوان یک اصل مهم باید مورد توجه قرار بگیرید و در این میان ساخت های واحدهای مسکونی مقاوم توسط مهندسان به عنوان یک مطالبه از سوی مردم مطرح باشد و نظارت جامع در این زمینه اعمال شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۳۴۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو» ژاپن می‌گویند باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آن ها را تجزیه و تحلیل کردند.

آن ها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آن ها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این  نخستین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آن ها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و سبب شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

ساتو تویوتاکا، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آن ها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و دیگر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ موجب مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تحویل واحدهای مسکن ملی به متقاضیان تا پایان امسال
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان
  • معرفی بیش از ۹۷۰۰ گیلانی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی
  • پنج هزار و ۵۵۸ متقاضی واحدهای مسکن ملی در زنجان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند
  • ۵۵۵۸متقاضی واحدهای مسکن ملی درزنجان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند
  • ۱۱۰۰ قطعه زمین نهضت ملی مسکن به متقاضیان گنابادی واگذار شد
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر