Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، لیلا کرمی گدللو دانشجوی دکتری مهندسی پرتوپزشکی و پژوهشگر مرکز تحقیقات فیزیک این واحد گفت: سرطان معضلی است که به همراه پیشرفت تکنولوژی و صنعتی شدن ،امروزه گریبان بشر را بیش از پیش گرفته است و متاسفانه آمار تعداد و تنوع آن روبه افزایش است. محققان دنیا درحال تلاش برای ابداع روشهای جدید و موثرتر هم درزمینه تشخیص و هم در حیطه درمانی هستند و این پروژه نیز در قالب تز دکترای بنده از سال 1393 و با استاد راهنمایی دکترمحمود قرآن نویس ، در زمینه درمان سرطان تعریف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی داد: به کمک تجهیزات موجود در مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما بخش عملی پروژه دراین مرکز و سپس آزمایشات کلینیکی آن تحت نظر دکتر لیلا عطائی فشتمی (استاد راهنمای دوم) در محل مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران ، روی سلول های سرطانی ریه انسان انجام شد و به مدت سه سال بطول انجامید تا موفق به اثبات ایده این تز شدیم.

کرمی در رابطه با این روش درمانی جدید ادامه داد: تکنیک فتوداینامیک تراپی (PDT) بعنوان یک روش موثر در درمان انواع سرطان ها خصوصا سرطان پوست شناخته شده است. اگرچه روش نسبتا ارزان و غیرتهاجمی است اما اثربخشی آن نسبت به روش های رادیوتراپی کمتراست.

این پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات تصریح کرد: از سوی دیگر ، روش جدیدتری نیز در دنیا و در مرکز تحقیقات فیزیک واحد علوم و تحقیقات در دست اقدام است که از پلاسمای فشار اتمسفری سرد (CAP) برای درمان انواع سرطان به خصوص سرطان پوست استفاده می شود. البته هرکدام ازاین روش ها دارای محدودیت هایی هستند. برای مثال اعمال روش فتوداینامیک تراپی پس از مدت زمانی باعث کاهش اکسیژن در بافتهای تحت تابش می شود، درحالیکه اتم های اکسیژن تولید شده توسط پلاسما در محل تابش بازترکیب شده واکسیژن لازم را تامین می کند.

کرمی افزود: دراین تحقیق که برای اولین بار در دنیا به جامعه علمی معرفی شد با ترکیب دو روش فتوداینامیک تراپی و پلاسمای فشار اتمسفری سرد (CAP) موفق شدیم اثربخشی درمان را تا 37 درصد نسبت به PDT و 41 درصد نسبت به CAP افزایش دهیم .

وی با بیان اینکه در گام بعدی قرار است این پروژه زیرنظر دکتر قرآن نویس ضمن مراعات اخلاق پزشکی برای درمان سرطان ،مستقیما روی بدن انسان استفاده شود ، خاطر نشان ساخت: امروزه فتوداینامیک تراپی به کمک فیبرنوری و پلاسما به کمک پراب سوزنی مینیاتوری برای درمان سرطان های عمیق بدن استفاده می شوند و این بدان معناست که این روش ترکیبی می تواند کارایی بالایی جهت درمان انواع سرطان ها داشته باشند.

لازم به ذکر است نتایج حاصل از این پژوهش در معتبرترین مجله موجود در زمینه تخصصیClinical Plasma Medicine (انتشارات Elsevierبا امتیاز Q1) به چاپ رسیده است.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۳۵۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟

ایتنا - پژوهشگران انگلیسی که اولین واکسن سرطان مبتنی بر فناوری نوآورانه «ام‌آر‌ان‌ای» را برای درمان ملانوم یا سرطان پوست آزمایش کرده‌اند می‌گویند این ماده در درمان دیگر سرطان‌ها نیز آزمایش می‌شود.
کتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، می‌گوید این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن سفارشی که "نئوآنتی ژن درمانی فردی" نامیده می‌شود، برای تحریک سیستم ایمنی بدن طراحی شده تا بتواند با نوع خاص سرطان و تومور هر بیمار به طور جداگانه مقابله کند.

دکتر شاو می‌گوید: "این یک درمان کاملاً فردی است که برای هر بیمار به صورت اختصاصی ساخته می‌شود. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن فرد هماهنگ است."

این واکسن به سیستم ایمنی آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی برای حمله به آنتی‌ژن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی آن، نمونه تومور بیمار برداشته شده و دی‌ان‌ای آن توالی‌یابی می‌شود که در این فرآیند از هوش مصنوعی نیز استفاده می‌شود.

نتایج آزمایش‌های مرحله دوم نشان داد احتمال مرگ یا بازگشت سرطان در افرادی که این واکسن را همراه با درمان ایمونوتراپی دریافت کردند، نسبت به گروه کنترل تقریباً نصف (۴۹ درصد) کاهش یافته است.

در این مرحله نهایی کارآزمایی که توسط بنیاد NHS لندن هدایت می‌شود، بیماران هر سه هفته یک بار یک میلی‌گرم از واکسن ام‌آر‌ان‌ای را به همراه دوز دیگری از ایمونوتراپی برای حدود یک سال دریافت خواهند کرد.

فناوری ام‌آر‌ان‌ای پیش از این در تولید واکسن‌های کرونا نیز استفاده شده بود. اکنون محققان امیدوارند با بهره‌گیری از همین فناوری، بتوانند انقلابی در درمان سرطان‌ها به وجود آورند.

دیگر خبرها

  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • اتمام ۱۵ فعالیت تعمیراتی در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟