Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشت- مدیرکل بازرسی استان گیلان با بیان اینکه تخلیه زباله در مراتع طبیعی استان گیلان به‌هیچ عنوان قابل قبول نیست گفت: باید با دیدگاهی انقلابی و جهادی به رفع معضل پسماند استان گیلان پرداخت.

به گزارش قدس آنلاین، سیف الله مسرور بیش از ۵۰ درصد از وظایف سازمان بازرسی را مختص نظارت دانست و با اشاره به اینکه آسیب‌شناسی و جلوگیری از وقوع جرم با ارائه راهکار و هشدار برای مسئولان از عمده اقدامات این سازمان است افزود: این امر به‌طور ویژه در سازمان پیگیری می‌شود زیرا رسیدگی به تخلف بعد از وقوع جرم اقدامی دشوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل بازرسی استان گیلان با تاکید بر اینکه برخورد با تخلف در دستگاه‌های دولتی از عمده تکالیف این سازمان و به‌منظور اجرای عدالت است بیان کرد: معضلات و مشکلات در حوزه‌های محیط زیست و منابع طبیعی از عمده‌ترین مباحث سازمان بازرسی در استان گیلان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته به‌طور مطلوب به مباحث زیست‌محیطی و منابع طبیعی در استان گیلان پرداخته نشده است خاطرنشان کرد: امروز مقوله پسماند و آلودگی رودخانه‌های استان گیلان به‌ویژه شهر رشت از دغدغه‌های اساسی سازمان بازرسی استان گیلان است.

مدیرکل بازرسی استان گیلان با بیان اینکه در راستای مقوله مذکور متخلفان شناسایی شدند اما تاکنون نتیجه مطلوبی حاصل نشده است تصریح کرد: در راستای احیاء محیط زیست استان، اعتبارات مطلوب و لازم به استان گیلان تخصیص داده نشده و این امر موجب گسترش معضلات این حوزه شده است.

مسرور حل مشکل پسماند استان گیلان را نیازمند یک حرکت و تصمیم انقلابی عنوان کرد و با بیان اینکه تخلیه زباله در مراتع طبیعی استان گیلان به‌هیچ عنوان قابل قبول نیست افزود: باید با دیدگاهی انقلابی و جهادی به رفع معضل پسماند استان گیلان پرداخت.

وی با بیان اینکه در استان گیلان ۶ شهردار در غرب و مرکز گیلان، ۴ مدیرکل ادوار محیط زیست و ۳ بیمارستان در شهر رشت و تعدادی آزمایشگاه و مطب‌های خصوصی به‌دلیل عدم رعایت مسائل زیست محیطی و جمع آوری پسماند در سال ۹۵ به مراجع قضایی استان احضار شدند گفت: برخورد با متخلفان این حوزه در استان ادامه دارد.

مدیرکل بازرسی استان گیلان با اشاره به اجرای طرح هادی در روستاها و با تاکید بر اینکه این طرح به‌دلیل عدم کارشناسی دقیق به ابزاری برای تخریب روستاها بدل شده است افزود: تغییر وضعیت ظاهری روستاهای استان گیلان امری نگران کننده است.

مسرور از اصلاح ۴۵۴ روستا در کمیته طرح هادی و از بازگشت بیش از ۴۹ هزار اراضی زراعی و باغی استان گیلان به چرخه کشاورزی خبر داد و خاطرنشان کرد: استان گیلان قطب کشاورزی کشور است و ماهیت این امر باید به‌طور ویژه در استان حفظ شود.

وی با بیان اینکه اعمال نظارت تغییرکاربری در استان گیلان به‌طور ویژه انجام شده و در سال ۹۵ این سازمان از تغییر کاربری ۳۸۵ هکتار از اراضی کشاورزی استان جلوگیری کرده است افزود: سازمان بازرسی استان گیلان در تمامی معاملات کلان بالای ۲۰۰ میلیون تومان استان شرکت می‌کند و اینگونه بر معاملات به‌طور ویژه در استان نظارت می‌شود.

مسرور از راه اندازی سامانه ملی معاملات در استان گیلان خبر داد و با تاکید بر اینکه سازمان بازرسی به‌طور آنلاین به این سامانه دسترسی دارد خاطرنشان کرد: افراد متقاضی مناقصه و مزایده در استان گیلان مکلف به ثبت نام در این سامانه هستند.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد ادارات استان گیلان ملزم به انجام معاملات از طریق سامانه "تدارکات الکترونیکی" هستند افزود: استان گیلان نخستین استان کشور در این اقدام است و این امر موجب نظارت الکترونیکی بر فرآیند مبادلات می‌شود.

مدیرکل بازرسی استان گیلان با اشاره به اینکه در سال ۹۵ بیش از هزار و ۴۴۰ معامله در استان گیلان انجام شده است تصریح کرد: ارزش ریالی معاملات مذکور در استان گیلان بیش از ۲ هزار میلیارد تومان است و این معاملات با حضور جدی کارشناسان سازمان بازرسی رصد شده است.

مسرور با بیان اینکه در معاملات انجام شده سال ۹۵، تخلفات به‌طور ویژه پیگیری و رصد شده است افزود: در این معاملات از طریق نظارت الکترونیکی، ۲۵ تذکر شفاهی، ۱۹ تذکر کتبی، ۳۰ تجدید، یک تمدید و ۳ لغو معامله با بررسی و نظارت سازمان بازرسی صورت گرفته است.

وی از ۵۴۶ معامله کلان در دستگاه‌های عمومی، غیردولتی، بانک‌ها و شهرداری‌های استان گیلان در ۵ ماهه نخست امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: در این معاملات ۱۷ تذکر کتبی، ۷ تذکر شفاهی و ۲۷ تجدید معامله صورت گرفته و ارزش ریالی این معاملات بیش از هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۳۸۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند و اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سید اسحاق موسوی؛ یکی از مسائلی که ریشه در عدم مدیریت در دهه‌های قبلی دارد و مدتی زیادی است که به یکی از بحران‌های استان‌های کشور مخصوصا استان‌های شمالی تبدیل شده و در شرایط فعلی این زخم سر باز کرده است بحث پسماند و زباله است؛ در این گزارش قصد داریم بیشتر زوایای مختلف این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم و با ارائه چند راهکار ساده نقشی در حل شدن این مسئله داشته باشیم.

از سال ۱۳۹۰ مسئله زباله و پسماند در سر زبان‌ها افتاد و اگر در گذشته مورد توجه جدی مسئولان قرار می‌گرفت شاید به بحران تبدیل نمی‌شد؛ وقتی از گیلان صحبت می‌کنیم مناطق سرسبز در ذهن متبادر می‌شود و به خیال خود در استان‌های شمالی هیچ مشکلی وجود ندارند، در حالی که بحران پسماند بنا به دلایلی مختلفی مانند عدم فرهنگ‌سازی در حال افزایش است و اگر مسافران در کنار اهالی نباشند در آینده دریا و جنگل از بین خواهد رفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان درباره خطرات عدم توجه به این مهم در آینده‌ای نزدیک اظهار کرد: این حجم زیاد موجبات حجم وسیعی از آلودگی محیط زیست را فراهم می‌آورد و با ادامه این روند رهاسازی زباله در دل طبیعت دیگر جایی برای نشستن و استفاده از مناطق جذاب گردشگری استان باقی نخواهد ماند.

 

 چرا موضوع پسماند و زباله در گیلان به بحران تبدیل شده است؟

عدم توجه به محیط زیست در استان‌های شمالی و جنوبی (پوشش گیاهی، دریا و...) عدم مدیریت در دهه‌های قبلی با اجرای طرح‌های غیرکارشناسی نبود زباله‌سوز و لندفیل‌ استاندار (محل دفن زباله و پسماند) سایت پسماند سراوان تنها و مهم‌ترین دفن‌گاه زباله غیر اصولی بودن سایت پسماند سراوان انباشت زباله در سایت سراوان تفکیک نشدن زباله‌ از مبدا عدم فرهنگ‌سازی

 

اقدامات انجام شده برای حل شدن بحران پسماند در استان گیلان:

ورود رئیس جمهور و وزیر کشور به موضوع تخصیص اعتبار به منظور ساماندهی پسماند سراوان دستور توقف ورود زباله به سایت پسماند سراوان عملیات بهسازی محل دفن زباله سراوان رشت جمع شدن سطل‌های زباله از سطح محلات

 

جمع شدن سطل‌های زباله؛ تفکیک زباله از مبدا توسط اهالی گیلان

شاید خیلی از مسافران این نکته را نمی‌دانند که سطل‌های زباله از بیشتر مناطق گیلان جمع شده و مردم مدت زیادی است که تفکیک از مبدا رو شروع کرده‌‍اند تا حجم ورودی زباله به دفن‌گاه‌ها کم شود و دوباره کوهی از زباله مانند سایت پسماند سراوان به وجود نیاید.

 

تاثیر سایت پسماند سراوان در استان گیلان:

سخت شدن زندگی اهالی با بوی پسماند، افزایش حشرات و... ورود ۱۰ تا ۲۰ لیتر شیرابه در هر ثانیه به منطقه آلوده شدن رودخانه و آب‌های زیرزمینی از بین رفتن جنگل و پوشش گیاهی افزایش بیماری در بین مردم آلوده شدن چرخه غذایی

 

تاثیر مسافران در جمعیت گیلان و تولید زباله!

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند؛ به طور مثال مردم خوب گیلان در نوروز امسال میزبان ۷ میلیون و ۷۸ هزار نفر بودند و حالا اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

روزانه حدود ۵۸ هزار تن زباله در کشور تولید می‌شود که در این میان سهم استان های گردشگر پذیر مانند گیلان، مازندران و گلستان بسیار نگران کننده است؛ در این سه استان در حالت عادی روزانه حدود ۶ هزار تُن پسماند تولید می‌شود که این رقم در ایام نوروز گاه تا سه برابر افزایش می‌یابد.

 

اقداماتی که مسافران باید برای بهتر شدن حال گیلان انجام دهند:

تولید زباله را در سفرها به حداقل برسانیم زباله‌ها را به هیچ عنوان در مناطق مختلف گیلان رها نکنیم تفکیک زباله‌های خشک و تر را انجام دهیم اگر شرایط فراهم بود زباله‌های تر را دفن کنیم در حد امکان زباله‌های خشک را به شهر خودمان برگردانیم در حد توان زباله‌های رها شده دیگر مسافران را از محیط جمع کنیم

 

در ادامه می‌توانید اسلایدشو این گزارش را مشاهده کنید:

دیگر خبرها

  • فرمانده کل سپاه پیام داد
  • رفع محرومیت تنها با عمل انقلابی امکان پذیر است
  • بسیج سازندگی؛ نهالی روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی
  • فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس