Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوروس ربیعی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: همه ساله برای برخی از گونه‌های جانوری که قابل شکار هستند پروانه شکار صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه براساس دستورالعمل پروانه شکار گراز برای اقلیت‌های دینی اتباع ایرانی صادر می‌شود، اضافه کرد: هر شکارچی مجاز به شکار یک رأس گراز در مناطق آزاد استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسؤول امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه مدت اعتبار پروانه شکار گراز به مدت سه روز است، افزود: شکارچیان تا 10 اسفندماه امسال فرصت دارند نسبت به دریافت پروانه شکار اقدام کنند.

وی درباره صدور پروانه انتفاعی سهره طلایی، بیان کرد: سهره طلایی پرنده‌ای آوازخوان بوده که این پروانه برای زنده‌گیری این پرنده صادر می‌شود.

ربیعی ادامه داد: البته پروانه شکار این پرنده به افرادی که در این زمینه امرار معاش می‌کنند در صورت زنده‌گیری با تور طی سه روز پایانی هفته در مناطق آزاد استان مازندران صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه زمان دریافت پروانه انتفاعی زنده‌گیری سهره طلایی تا پایان مهر ماه است، افزود: افراد با سایر روش‌ها و ادوات شکار نمی‌توانند نسبت به زنده‌گیری این پرنده اقدام کنند.

مسؤول امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با اعلام اینکه امسال سال خشک و کم‌بارانی را سپری کردیم، گفت: توصیه ما به گردشگران و مسافرانی که وارد طبیعت می‌شوند این است که از اتراق و توقف اطراف چشمه‌ها و منابع آبی استان پرهیز کنند تا امنیت زیستی برای گونه‌های جانوری طبیعت برقرار باشد و ناخواسته و اجباراً مجبور به جابه‌جائی نشوند.

انتهای پیام/ج/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۳۸۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۷۸ میلیارد ریالی تخلفات صید و شکار به محیط زیست خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، ابوالفضل شعبانی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۲۰۰ نفر متخلف صید و شکار در استان خراسان رضوی دستگیر شدند که میزان ضرر و زیانی که از این طریق به محیط زیست وارد شد ۷۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال برآورد شده است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بیان کرد: شکار غیرمجاز پستانداران وحشی در استان خراسان رضوی حدود ۲۳۸ رأس بوده که بیشترین شکار غیر مجاز نیز مربوط به قوچ و میش و بعد از آن کل و بز و آهو بوده است.

وی ادامه داد: شکار پرندگان غیرمجاز نیز ۵۱۶ عدد بوده که بیشترین آن کبک و کبوتر چاهی گزارش شده است، همچنین در مورد تخلفات مربوط به صید آبزیان در سطح استان نیز در سال ۱۴۰۲، حدود ۴۹۴ عدد ماهی به صورت غیر مجاز صید شده است.

شعبانی گفت: در خصوص جلوگیری از شروع به شکار اقدامات قابل توجهی انجام شده به طوری که از اقدام به شکار ۹۱ مورد جلوگیری شده است و قبل از اینکه این افراد اقدام به شکار کنند، شناسایی شده، برای آن‌ها پرونده تشکیل و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در بحث کشفیات مربوط به نگهداری، خرید و فروش حیات وحش، تاکسیدرمی و... نیز افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۱۴۴ مورد در این زمینه کشف شد که مهمترین گونه خرس سیاه بوده و بقیه گونه‌ها شامل قرقاول، مینا، لاک‌پشت آبی، طوطی سبز، میمون و ... بوده است.همچنین در خصوص کشفیات سلاح مجاز، غیرمجاز و جنگی و...در کل ۲۲۵ قبضه بوده است.

وی ادامه داد: در خصوص آلودگی‌ها، ۸۱۷ مورد تخلف شناسایی و اخطاریه صادر شد، در زمینه تخریب و تصرف هم ۲۵ مورد تخریب شامل بوته‌کنی، شخم‌زنی برداشت شن و... شناسایی و با متخلفان برخورد شد.

شعبانی خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی، یکی از مهمترین موضوعات نیز تعلیف غیرمجاز دام در مراتع بوده که در این زمینه نیز در سال ۱۴۰۲، از چرای غیرمجاز حدود ۲۵ هزار و ۱۹۳ راس دام سبک که در مراتع به صورت غیر مجاز چرا می‌کردند، جلوگیری شد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی همچنین از برگزاری طرح‌های آموزشی خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۲ محیط‌بانان در سطح مناطق حضور پیدا کرده و حدود ۲۳ هزار و ۵۱۴ نفر ساعت در سطح استان آموزش‌های زیست محیطی برای دانش‌آموزان و مردم محلی حاشیه مناطق برگزار شد.

وی افزود: در سال گذشته ۱۳۰ هکتار از مراتع دچار آتش‌سوزی شد که بیشتر این آتش‌سوزی‌ها در کلات و درگز رخ داد و با اقدامات پیشگیرانه به موقع و برگزاری مانورهای اطفاءحریق و آموزش‌ به مردم، از گسترش آتش‌سوزی جلوگیری شد و در این زمینه سال جاری نیز اقدامات خوبی در دستور کار داریم.

شعبانی با اشاره به پایش‌های موفق در فضای مجازی گفت: در فضای مجازی و سایبری اقدامات خوبی انجام شده و با پایش‌های انجام شده در این بستر، ۱۲ فقره جرم، شامل خرید و فروش پرنده، فروش لاشه حیوانات و ...کشف شد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: آمار مربوط به تخلفات صید و شکار و... در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۵ تا ۱۰ تا درصدی داشته است. در کشفیات سلاح نیز ۲۰ درصد افزایش داشتیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا جریمه‌های مربوط به تخلفات صید و شکار در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایشی داشته یا خواهد داشت، توضیح داد: در این زمینه هنوز دستورالعمل جدیدی صادر نشده است.

شعبانی افزود: به طور کلی در مورد جریمه‌های مربوط به گونه‌های شاخص، جریمه حیوان ماده ۳ برابر حیوان نر است به عنوان مثال جریمه درنظر گرفته شده برای قوچ وحشی نر ۲۵ میلیون تومان و جریمه قوچ ماده ۷۵ میلیون تومان است و چنانچه این حیوان جنینی داشته باشد به همان نسبت میزان جریمه افزایش می‌یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۱۴۴ متخلف زیست محیطی دستگیر شدند
  • لایروبی آبشخور‌های مناطق حفاظت محیط زیست لرستان
  • خسارت ۷۸ میلیارد ریالی به محیط زیست خراسان رضوی
  • هشدار محیط زیست به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان
  • سیلزدگان مراقب تمساح باشند
  • انتقاد استاندار گلستان از صدور مجوز برای تاسیس یا توسعه کارخانه ید
  • خسارت ۷۸ میلیارد ریالی تخلفات صید و شکار به محیط زیست خراسان رضوی
  • انتقاد استاندار گلستان از صدور مجوز برای تاسیس یا توسعه کارخانه ید در گلستان
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در خوزستان در سال گذشته
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در استان خوزستان