Web Analytics Made Easy - Statcounter

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

آخرین دستاوردهای کاوش باستان‌شناختی غار کلدر بیانگر این است که ایران در زمره نخستین زادگاه‌های انسان هوشمند در غرب قاره آسیاست.

به‌گزارش گروه اجتماع یبی باک، بهروز بازگیر - سرپرست کاوش باستان‌شناختی غار کلدر اظهار داشت: «تا قبل از کاوش‌های غار کلدر، همه توجهات روی منطقه شامات متمرکز بود اما کاوش‌های غار کلدر با 54هزار و 400 سال قدمت، منجر به تاریخ‌نگاری لایه‌های پارینه‌سنگی تازه‌ای شد.»

وی با ذکر پیشینه‌ای درباره تکامل بشر و مسیرهای مهاجرتی انسان‌های هوشمند، توضیح داد که گونه‌های انسان‌های هوشمند چگونه و از چه مسیرهایی به قاره اروپا رسیده‌اند.

بازگیر از تنگه جبل‌الطارق، سیسیلی، کریدور فلسطین و باب‌المندب به‌عنوان چهار مسیر احتمالی پراکنش و مهاجرت انسان‌های هوشمند (هموساپین‌ها) نام برد و به دو موج مهاجرتی انسان‌های هوشمند اشاره کرد.

وی افزود: «نخستین موج و اولین داده‌های موجود درباره انسان‌های هوشمند، قدمت حضور این انسان‌ها در قاره آفریقا را مربوط به 195هزار سال پیش اعلام کرده است.»

این باستان‌شناس در ادامه از کشف شواهد 60هزار ساله در استرالیا، پناهگاه صخره‌ای قفذه در منطقه شامات و غار فویان در چین با قدمت‌های 80 تا 120هزار سال خبر داد. نخستین شواهد به‌دست‌آمده از حضور انسان هوشمند در قاره اروپا مربوط به 40 تا 43‌هزار سال پیش است.»

کشف محوطه 300هزار ساله در مراکش

وی درباره موج دوم، به کشف محوطه‌ای در مراکش با قدمت 300هزار سال و وجود سایت‌های متعدد از موج دوم مهاجرت انسان هوشمند در منطقه شامات و قاره آسیا اشاره کرد و گفت: «سایت کسار اکیل در لبنان با قدمت 48هزار سال، منوت در فلسطین اشغالی با 49هزار سال و غار کلدر در خرم آباد از مهم‌ترین این سایت‌ها هستند.»

بازگیر تصریح کرد: «تا قبل از کاوش‌های غار کلدر، همه توجهات روی منطقه شامات متمرکز بود اما کاوش‌های غار کلدر با 54هزار و 400 سال قدمت، منجر به تاریخ‌نگاری لایه‌های پارینه‌سنگی تازه‌ای شد.»

وی با اشاره به انجام مطالعات منطقه‌ای قبل از شروع کاوش غار کلدر گفت: «فصل دوم کاوش غار کلدر با هدف تاریخ‌نگاری و لایه‌نگاری دقیق انجام شد.»

سرپرست کاوش باستان‌شناختی غار کلدر در ادامه به شناسایی توالی پارینه‌سنگی میانه و جدید در غار کلدر اشاره کرد و از کشف ابزارهای انسان‌های نئاندرتال و هموساپین در این غار خبر داد و گفت: «در لایه‌نگاری انجام شده، چهار تاریخ ترمونومینسانس و سه مورد کرین 14 به‌دست آمد.»

وی افزود: «در لایه چهارم آثار و شواهد انسان‌های هوشمند (پارینه‌سنگی جدید) شناسایی شد که با توجه به آنالیزهای ترمونومینسانس، تاریخ‌های 23هزار و 100 سال، 25هزار و 500 سال، 26هزار سال و 29 هزار و 400 سال به‌دست آمد.»

بازگیر در ادامه به نتایج آزمایش‌های کربن 14 اشاره کرد و گفت: «این نتایج تاریخ‌های 38هزار و 650 سال، 44هزار و 200 سال و 54هزار و 400 سال را در قسمت پایینی لایه پارینه‌سنگی جدید نشان داد. این تاریخ نقطه‌عطفی در زمینه حضور انسان‌های هوشمند در ایران و غرب قاره آسیا بود.»

کشف قدیمی‌ترین شواهد استفاده از قیر طبیعی در ایران و غرب قاره آسیا

وی از کشف قدیمی‌ترین شواهد استفاده از قیر طبیعی در ایران و غرب قاره آسیا خبر داد و گفت: «در قسمت جاگذاری سرپیکان‌ها بر روی چوب از مواد چسبنده طبیعی استفاده می‌کردند.»

این باستان‌شناس با اشاره به قدمت 54هزار ساله لایه پارینه‌سنگی جدید غار کلدر، گفت: «در نزدیکی محوطه یک منبع مواد خام پیدا شد که به‌نوعی منبع قیرطبیعی است.»

وی از مقایسه همه محوطه‌های مهم پارینه‌سنگی زاگرس را از لحاظ کورونولوژی بعد از اکتشافات غار کلدر خبر داد و گفت: «غار شنیدار در اربیل کردستان عراق، غار کوبه در استان کرمانشاه، غار یافته و کلدر در لرستان، غار بوف در نقش رستم شیراز مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. در حال حاضر غار کلدر با 5هزار و 400 سال قدمت بیشتر، قدیمی‌ترین غار در زاگرس محسوب می‌شود.»

بازگیر از چاپ کرنولوژی غار کلدر به‌صورت رسمی در یکی از معتبرترین مجلات دنیا خبر داد و در ادامه به چاپ مقالات منتشر شده از نتایج کاوش غار کلدر در مجلات معتبر داخلی و بین‌المللی اشاره کرد و گفت: «در نشریه معتبر نشنال جئوگرافی، ایران به‌عنوان نخستین انسان‌های هوشمند در غرب قاره آسیا معرفی شد.»

وی با اشاره به این که به‌رغم پتانسیل موجود متأسفانه ایران تا پیش از این در مطالعات پارینه‌سنگی جهان جایگاهی نداشته است، گفت: «ما تاریخ شروع پارینه‌سنگی قدیم را به‌درستی نمی‌دانستیم و پارینه‌سنگی میانه را در ایران بین 200 تا 40‌هزار سال برآورد شده بود اما هیچ مستنداتی در این زمینه وجود نداشت و پایان این دوره را هم نمی‌دانستیم. برای پارینه‌سنگی جدید هم تاریخی بیشتر از 40 هزار سال نداشتیم. با تاریخ‌نگاری انجام شده نه‌تنها موفق شدیم پایان پارینه‌سنگی میانه را به‌دست آوریم بلکه آغاز پارینه‌سنگی جدید نیز مشخص شد.»

سرپرست کاوش باستان‌شناختی غار کلدر با اشاره به این که هنوز جایگاه ایران از نظر کرونولوژی پارینه‌سنگی قدیم مشخص نیست، یافتن محوطه‌های پارینه‌سنگی قدیم در محوطه را یکی از برنامه‌ها آتی اعلام کرد.

پیشنهاد راه‌اندازی اکوکمپ گردشگری

وی در ادامه پیشنهاد راه‌اندازی سایت موزه و اکوکمپ گردشگری را مطرح کرد و گفت: «برنامه مقدماتی آماده و طرح اولیه به استاندار استان لرستان ارائه شده است و امیدواریم با آماده‌سازی زیرساخت‌ها و کمک سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اقدامات لازم برای ثبت جهانی محوطه را انجام دهیم.»

به گفته بازگیر، با راه‌اندازی موزه و مرکز پژوهشی، سایت موزه و اکوکمپ گردشگری در این محوطه حدود 1080 شغل در شهرستان خرم‌آباد ایجاد خواهد شد.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۴۰۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مدال ایران قطعی شد

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از فدراسیون بوکس، رقابت‌های قهرمانی جوانان و امید آسیا از روز شنبه (هشتم اردیبهشت‌) آغاز ‌شده و تا هجدهم همین ماه ادامه خواهد داشت. تیم‌های جوانان و امید ایران در مجموع با ۱۸ بوکسور راهی قزاقستان شده‌اند.

امروز دوشنبه، رقابت‌های رده‌ سنی جوانان برگزار شد و دو نماینده ایران به مصاف حریفان خود رفتند.

در وزن ۵۴ کیلوگرم، مهدی (امیررضا) سلطانی که ابتدا استراحت داشت، برابر دلگون‌سایخان از مغولستان قرار گرفت و در حالی‌که راند نخست را باخته بود در دو راند بعدی با کوچ مناسب کادرفنی و عملکردی جانانه، به برتری دست یافت تا با صعود به نیمه‌نهایی، نخستین مدال ایران را قطعی کند. وی در نیمه‌نهایی با آمانتور ژومایف از قرقیزستان مصاف می‌دهد.

در وزن ۴۸ کیلوگرم، مهدی شعبان برابر رابرت مالنوک‌ از فیلیپین شکست خورد و از دور مسابقات کنار رفت.

همچنین فردا سه‌شنبه رقابت‌های رده‌سنی «امید» پیگیری می‌شود و چهار بوکسور کشورمان به مصاف حریفان می‌روند.

در وزن ۴۸ کیلوگرم، آرشام حسنی که پیش از این مقابل لی‌ جونگ‌ هو از کره‌جنوبی پیروز شده بود به مصاف ویشوانا از هند می‌رود.

در وزن ۶۰ کیلوگرم، آرمان عبادی با گانباتار گان‌اردنه از مغلوستان دیدار می‌کند.

در وزن ۶۷ کیلوگرم، علی گرجی پس از استراحت در دور نخست به مصاف سویونبایف از قزاقستان می‌رود.

در وزن ۷۵ کیلوگرم نیز، محمد محشری با گورپاد از هند روبه‌رو خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره «طنز پهلو» در زادگاه پدر طنز معاصر ایران
  • ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار
  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)
  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)
  • عجیب‌ترین استادیوم فوتبال جهان بر روی صخره‌های سنگی (فیلم)
  • ماشین دودی ؛ نخستین لکوموتیو ایران
  • نخستین مدال ایران قطعی شد