Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا ، ابوالفضل عالی سرپرست کاوش معدن چهرآباد در نشست گزارش به همکار که به‌همت پژوهشکده باستان‌شناسی در محل پژوهشگاه برگزار شد، به کشف اشیای زیادی در این معدن اشاره کرد که بیشتر آن‌ها یافته‌های ارگانیک و به‌ویژه بقایای گیاهی بوده‌اند.

او گفت: «در دو دوره اصلی کار در این معدن یعنی دوران هخامنشی و ساسانی، ریزش‌هایی در تونل‌های معدن روی داده که مرگ معدنکاران را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

عالی با اشاره به نخستین کشفیات باستانشناسی در معدن چهرآباد گفت: «در سال 1372معدن‌کارها به‌صورت تصادفی بقایای مرد نمکی یک را یافتند که پژوهش‌های مختصری در آن زمان در معدن انجام شد

او به کشف مجدد بقایای انسانی در سال 1382 اشاره کرد و گفت: «آزمایش سال‌یابی نشان داد، تعدادی از بقایای انسانی مربوط به دوره ساسانی و تعدادی متعلق به دوره هخامنشی هستند. در سال 84، چهار ترانشه باز شد و بخش‌هایی از آن‌ها در دو فصل کاوش شد.»

این باستان‌شناس تصریح کرد: «در سال 90، طی تفاهم‌نامه‌ای با موزه و دانشگاه بوخوم آلمان، بار دیگر پژوهش‌های باستان‌شناسی در معدن چهرآباد زنجان انجام شد و نتایج نشان داد این معدن از اوایل تا اواخر دوران هخامنشی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.»

او با اشاره به این که شواهد زیادی از دوره اشکانی در این معدن به‌دست نیامده است، گفت: «در دوره ساسانی و دوره متأخر اسلامی در این محل فعالیت‌های معدن کاوی انجام شده است.»

عالی با اشاره به انجام فصل سوم و فصل چهارم کاوش با همکاری هیئتی از آلمان به ترتیب در پاییز سال گذشته و اردیبهشت 96 گفت: «در بررسی و شناسایی منطقه، 18 محوطه تاریخی از دوره‌های مختلف، نوسنگی، مس و سنگ، عصر برنز، ساسانی، هخامنشی و اسلامی شناسایی شد.»

او در ادامه به انجام مطالعات زمین‌شناسی و ژئومرفولوژی اشاره کرد و یکی از اهداف اصلی را مطالعات گیاه‌شناسی و گرده‌شناسی اعلام کرد و افزود: «تاکنون شواهدی از استقرار در دوران هخامنشی در اطراف معدن چهرآباد به‌دست نیامده و برای نتایج مطالعات زمین باستان‌شناسی ‌واند در این زمینه کمک کند.»

سرپرست کاوش معدن چهرآباد به دست آوردن آگاهی بیشتر از فعالیت‌های معدن‌کاوی و نیز پی بردن به چگونگی ارتباط بخش‌های مختلف معدن در دوره هخامنشی و ساسانی و آگاهی از فعالیت‌های معدن‌کاوی ادوار احتمالی قدیمی‌تر از هخامنشی را از اهداف کاوش باستان‌شناسی اعلام کرد.

او با اشاره به وجود لایه‌های آواری دوره اسلامی، ساسانی و هخامنشی، ماهیت این لایه‌ها را با لایه‌های معدن‌کاوی متفاوت دانست و افزود: «بیشتر یافته‌ها در لایه‌های مربوط به معدن‌کاوی به دست آمده است. در این فصل در چهار محدوده دیواره شمالی، زیر سوله فلزی، ناحیه شمال غرب و کولوک کاوش انجام شد.»

عالی با اشاره به کشف آثار دوره اسلامی و بقایای محدودی از دوره هخامنشی و ساسانی در دیواره شمالی گفت: «حدود 15 تا 20 متر در این قسمت لایه‌های آواری و پرشدگی‌ها دوره اسلامی (قاجار و پهلوی) وجود داشت. در ناحیه شمال غرب سوله برای نخستین‌بار آثاری از دوره میانی اسلامی کشف شد که احتمالا مربوط به زمان سلجوقیان است.»

او در ادامه از کشف آثاری از دوره هخامنشی، ساسانی و اسلامی در کولوک خبر داد و گفت: «به نظر می‌رسد این منطقه بخش استقراری در پایین معدن بوده و احتمالا کارگاه کوچک فلزگری و استراحتگاه موقت در اینجا وجود داشته است.»

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۴۷۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسداران باید قدر فرصت حضور و خدمت در سپاه را بدانند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علی خاتمی ظهر شنبه در دیدار با جمعی از کارکنان سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان که به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در محل سپاه استان، گفت: عنایت خداوند متعال و فکر و اندیشه بلند امام راحل سبب تشکیل و عزت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.

وی اظهار کرد: تشکیل نهاد نمایندگی در سپاه خردمندانه و هوشیارانه بو د و فلسفه وجودی نمایندگی ولی فقیه در سپاه، ساخت یک سپاه معنوی با روحیه جهادی و انقلابی است. نماینده ولی فقیه در استان زنجان، گفت: سپاه مولود انقلاب و بسیج مولود سپاه است و این نهاد به دلیل عملکرد فکری و بصیرتی، نزدیک‌ترین نهادها به نظرات مقام معظم رهبری است.

خاتمی، به اقتدار و عزت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کرد و بیان داشت: مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان، موجب عزت و سربلندی می‌شود اما عقب نشینی در برابر آنان مایه ننگ و ذلت است.

وی افزود: سپاه یک نهاد انقلابی همه جانبه برای حراست و حفاظت از دستاوردهای انقلاب است و پاسداران باید قدر فرصت حضور و خدمت در سپاه را بدانند چرا که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهادی مقدس است.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان، با بیان اینکه امروز بالاترین سطح اقتدار و عزت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در کنار سایر نیروهای مسلح شاهد هستیم، تصریح کرد: سپاه در دوران دفاع مقدس و پس از آن خوش درخشیده و تمامی این فعالیت‌ها و خدمات رسانی می‌بایست برای نسل جوان تشریح و تبیین شود.

کد خبر 6089860

دیگر خبرها

  • سپاه نزدیکترین نهاد به مواضع رهبری است
  • شبکه تلویزیونی آمریکایی درباره چین به بلینکن خط داد!
  • پاسداران باید قدر فرصت حضور و خدمت در سپاه را بدانند
  • باز شدن گره‌های چند دهه شهر یزد در شورای ششم
  • محمدسیفی بار دیگر طلای ووشو جهان را تصاحب کرد
  • گنج داریوش سوم هخامنشی؛ گنجینه‌ای عظیم که هنوز پیدا نشده است
  • گنج داریوش سوم هخامنشی؛ گنجینه ای عظیم که هنوز پیدا نشده است
  • اجساد فلسطینیان شواهدی از اعدام و شکنجه را نشان می‌دهد
  • ممنوع شدن صید ماهی مرکب
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد