Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارزش‌های اجتماعی در شکاف‌های اجتماعی با برگزاری جشن‌های نامتعارف سقوط کرده است. به گزارش سرویس فضای مجازیخبرگزاری صدا وسیما؛عنوانش جشن است، اما با تصویری که از جشن در ذهن ما وجود دارد، فاصله زیادی دارد. از پوشک گرفتن بچه ممکن است برای پدر و مادر یکی از مراحل مهم زندگی فرزندشان باشد، اما اینکه بخواهند برای چنین فرآیندی جشن و پایکوبی برگزار و مهمان دعوت کنند، دیگر عادی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این‌، جشن از «پوشک‌گیرون» هم به فهرست جشن‌ها و مراسم‌های غیر متعارف و بی‌معنا اضافه شده است و هستند خانواده‌هایی که به چنین مناسبتی جشن و مهمانی ترتیب می‌دهند و عکس و فیلم‌های تهیه‌شده از چنین جشن‌هایی را از طریق شبکه‌های اجتماعی همچون اینستاگرام با همه مردم دنیا به اشتراک می‌گذارند تا به نوعی داشته‌هایشان را به رخ دیگران بکشند.بگذریم از اینکه چنین رفتارهایی بیشتر نداشته‌های اقشار تازه به دوران رسیده را به نمایش می‌گذارد.افزایش شکاف‌های اقتصادی و اجتماعی منجر به شکل‌گیری آسیب‌هایی تازه‌ای شده که در نگاه نخست شاید چندان توجهی را به خود جلب نکند، اما نشانه‌ای از پوک شدن نظام ارزشی جاری در جامعه و بروز و ظهور و نمایش ثروت طبقات نوکیسه به مدد شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی است.یکی از این آسیب‌های نوظهور که به کلی نرم و خزنده در حال شکل‌گیری میان اقشار مرفه اقتصادی و فقیر به لحاظ فرهنگی است،‌جشن‌های نامتعارفی همچون جشن طلاق، جشن دندانی و جشن از پوشک‌گیرون است! روی دیگر این ماجرا گسترش شبکه‌های اجتماعی با شتابی فراتر از رشد فرهنگ متناسب با این شبکه‌هاست.این مسئله موجب‌شده تا هر فردی با در اختیار داشتن یک گوشی تلفن همراه هوشمند و عضویت در شبکه‌های اجتماعی همچون تلگرام، اینستاگرام و توییتر برای خودش یک رسانه مستقل دست و پا کند و از طریق همین رسانه‌های در دسترس رفتارهای غیر متعارفش را با دیگران به اشتراک بگذارد و در عمل به ترویج و عادی‌سازی چنین رخدادهایی بپردازد.سنگ بنای ظهور آسیب‌هادر گشت و گذارهای مجازی در بین صفحات اجتماعی به احتمال زیاد شما هم با تصاویر و موضوعات غیر متعارف به اشتراک گذاشته شده از سوی برخی افراد مواجه شده‌اید. تصاویر مرتبط با جشن از پوشک‌گیرون یا جشن دندونی که گویا به مناسبت دندان درآوردن شیرخوران برگزار می‌شود، نمونه‌ای از این جشن‌هاست.
در عمل حتماً شما هم تصدیق می‌کنید، چنین رفتارهایی نه با جشن و شادی سنخیتی دارد و نه با فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی و شاید در مرحله نخست از نگاه اغلب کاربران شبکه‌های اجتماعی هم رفتارهایی معقولی به نظر نرسد. تنها تکرار چنین رفتارهایی کافی است تا مانند بسیاری از رفتارهای اجتماعی و فرهنگی دیگر جشن‌های نامعقول و نامعمولی همچون « از پوشک گیرون» به یک هنجار تبدیل شود و به عنوان رفتاری معمول در میان آحاد جامعه برای خودش جا باز کند.
در این میان و در برابر چنین رفتارهایی اما اقشار ضعیف اقتصادی که توان تأمین حداقل‌های مورد نیاز برای فرزندانشان را هم ندارند، به لحاظ روانی تحت فشار قرار می‌گیرند و اینجاست که احساس تبعیض به عنوان خشت نخست بسیاری از آسیب‌های اجتماعی گذاشته می‌شود و شکاف‌های طبقاتی میان گروهی که دخل و خرجشان برای دوا و درمان یا تحصیل فرزندانشان هم کفاف نمی‌دهد و گروهی که برای از پوشک گرفتن فرزندشان هم جشن‌های پرهزینه برگزار می‌کنند، همدلی و اتحاد اجتماعی را خدشه‌دار می‌کنند.نفوذ از مجرای جشن‌هاجشن طلاق یکی از نخستین جشن‌های نامتعارفی بود که جسته گریخته در جامعه ما هم رواج پیدا کرده است؛‌جشنی که خاستگاه آن امریکا و تئوری روانشناسان امریکایی برای برگزاری جشن در جهت کم‌کردن زهر طلاق بوده، اما در کشور ما بیشتر به عنوان یک تقلید بی‌هیچ زمینه فکری خاصی راه یافته است.جشن‌های هالوین یا ولنتاین هم با نفوذ فرهنگ غربی در تمام ارکان زندگی ما و به وسیله نمادهایی که بی‌هیچ ضابطه‌ای و به صورت قاچاق وارد کشور شده و به راحتی در هر کوچه و خیابانی به فروش می‌رسد، کم‌کم در میان اقشار خاصی از جامعه ایرانی به عنوان یکی از مراسم‌های رسمی تلقی می‌شود.شاید به باور بسیاری از افراد تقلید از جشن‌های غربی همچون هالوین و متداول شدن جشن‌های عجیب و غریبی و بی‌معنایی همچون جشن دندانی یا جشن از پوشک گیرون به معنای مهمانی‌های بزرگ و مجللی که این روزها در برخی خانواده‌ها برگزار می‌شود، به دلیل فقدان عنصر شادی یا برنامه‌ریزی‌های مناسب برای پر کردن اوقات فراغت باشد، اما در پاسخ به این موضوع باید گفت فرهنگ ایرانی اسلامی خود دارای مناسبت‌ها و جشن‌های متنوعی است، اما اینکه در سال‌های اخیر مرسوم شده بر سر سفره هفت سین ایرانی به عنوان یکی از جشن‌های ملی ما درخت کاج تزیین شده گذاشته می‌شود، نشانه‌ای از نفوذ فرهنگ غربی به جشن‌های ایرانی است.از سوی دیگر شادی احساسی درونی است،‌ممکن است شما با قرار گرفتن در موقعیت یک جشن، ‌بزم و پایکوبی در لحظه به این احساس درونی دست یابید، اما طبیعی است که انسان همیشه نمی‌تواند در جشن‌ها زندگی کند، بلکه دستیابی به احساس رضایت درونی و رسیدن به شادی ماندگار دستاوردی است که با آرامش روحی ناشی از رفتارهای خوب و پرهیز از رفتارهای نادرست به‌دست می‌آید. این درست همان چیزی است که اسلام از آن به شادی حلال تعبیر می‌کند.انتخاب شادیآنطور که جعفر رحیمی، مدیرکل بهداشت و درمان کمیته امداد خبر می‌دهد ۲۰۰ هزار کودک زیر شش سال در ایران سوء‌تغذیه دارند که ۵۰ درصد از این کودکان به علت فقر و ابتلا به سوء‌تغذیه به کمیته امداد معرفی می‌شوند تا از خدمات حمایتی این نهاد بهره‌مند شوند. در کنار این ماجرا شما می‌خواهید کودکتان را از پوشک بگیرید، برگزاری جشن از پوشک‌گیرون شما را شادتر می‌کند یا کمکی برای رفع سوء‌تغذیه این ۲۰۰ هزار کودک؟
منبع:روزنامه جوان

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۴۷۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش عمده پرونده‌های قضایی خانواده‌ها مربوط به طلاق است

به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه کارگروه تخصصی رؤسای شعب دیوان عالی کشور با عنوان بررسی موضوع وکیل در مرحله فرجام‌خواهی با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری، رئیس دیوان عالی کشور، در این جلسه با گرامیداشت روز معلم، به بخشی از سخنان امام راحل (ره) درباره شهید مطهری اشاره کرد و اظهار داشت: "خدمتی که استاد شهید مطهری به نسل جوان و جامعه نموده کم نظیر است. آثاری که از او هست، بی استثنا، همه آثارش خوب است و من کس دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم: «بی استثنا آثارش خوب است». انسان ساز است.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری ادامه داد: کلیات طرح اصلاح موادی از قانون آئین دادرسی مدنی و کیفری در کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس تصویب شده است و پیگیر هستیم که در این مجلس به تصویب نهایی برسد.

وی با تاکید بر لزوم اختصاص بودجه مستقل برای پیشبرد برنامه‌های دیوان عالی کشور، از تصویب ردیف بودجه مستقل برای بخشی از هزینه‌های دیوان عالی کشور خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری با بیان اینکه دیوان عالی کشور در قانون اساسی دو مسئولیت مهم و اساسیِ نظارت بر اجرای صحیح قوانین در محاکم و ایجاد وحدت رویه قضائی را برعهده دارد، اظهار داشت: این دو مسئولیت اطلاق دارد و عملکرد صحیح و ضابطه‌مند در این زمینه، با تعریف درست از نحوه نظارت و یا اصلاح قانون و اصلاح روش‌ها و اصلاح ساختار ممکن خواهد بود، چنانچه قضات در این رابطه پیشنهاداتی به منظور پیشبرد هر چه بهتر امور دارند، ارائه دهند.

وی تصریح کرد: آمار وارده پرونده‌های خانواده مناسب نیست، به طوری که وارده پرونده‌های ما در این زمینه فقط در فروردین ماه بیش از ۸۰۰ فقره بوده است که بخش عمده آن مربوط به اختلافات خانوادگی و طلاق بوده است و باید در این زمینه چاره اندیشی شود.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری با اشاره به تشکیل کارگروه‌های تخصصی چهارگانه حقوقی، خانواده، جرایم ناشی از مواد مخدر و دیگر عناوین کیفری در دیوان عالی کشور و آسیب شناسی پرونده‌های مطروحه اظهار داشت: ان‌شاءالله خروجی این جلسات برای دستگاه قضائی و عموم جامعه مفید به فایده باشد؛ استفاده از نظرات، پیشنهادات و تجربیات همکاران قضائی در رفع اشکالات و مدیریت کلان دیوان عالی کشور مثمر ثمر خواهد بود.

گفتنی است؛ در این جلسه موضوع وکیل در مرحله فرجام‌خواهی در پرونده‌های حقوقی و کیفری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

کد خبر 6097195

دیگر خبرها

  • آمار طلاق در دو سال اخیر کاهش یافته است
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • بخش عمده پرونده‌های قضایی خانواده‌ها مربوط به طلاق است
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده 
  • ۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند