Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمار و اطلاعات با داشتن ضریب صحت و دقت بالا اکثر نیازهای کشور در زمینه‌های برنامه‌ریزی، ارزیابی عملکردها و مدیریت در سطح سازمان و یا برنامه ریزی کلان کشور را مرتفع می کند.

صادق اکبری رئیس گروه آمارهای ثبتی سازمان مدیریت گیلان در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه موفقیت‌ برنامه‌های‌ توسعه‌ در کلیه‌ جوامع‌، بستگی‌ به‌ کیفیت‌ آمار و اطلاعات‌ موجود در آن‌ دارد گفت: این اطلاعات در صورت رعایت ضوابط و معیارهای مشخص در فرآیند تولید می‌تواند با داشتن ضریب صحت و دقت بالا اکثر نیازهای کشور در زمینه‌های برنامه‌ریزی، ارزیابی عملکردها و مدیریت در سطح سازمان و یا برنامه ریزی کلان کشور را مرتفع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه سازمان های‌ دولتی‌ را می‌توان‌ مهمترین‌ منبع‌ تولید کننده‌ آمار هر کشور محسوب‌ کرد ادامه داد: بخش‌ بزرگی‌ از آمارهایی‌ که‌ توسط دولت‌ تهیه‌ می‌شود، براساس‌ اسناد و مدارکی‌ است‌ که‌ همه‌ روزه‌ در حین‌ انجام‌ فعالیت‌ها و وظایف‌ جاری‌ هر سازمان‌ تکمیل‌ شده‌ و در آنها کمیت‌هایی‌ از فعالیت‌های‌ مربوط به‌ سازمان‌ ثبت‌ می‌شود.

رئیس گروه آمارهای ثبتی، فرابری و پردازش داده‌های آماری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان اظهار کرد: معاونت آمار و اطلاعات این سازمان هر ساله در راستای انجام وظایف سازمانی علاوه بر اجرای طرح‌های مختلف آماری، اقدام به تهیه و انتشار آمارهای ثبتی و بالا بردن فرهنگ آماری مبنا می کند.

این مقام مسئول نظارت و ارزیابی نظام آمارهای ثبتی دستگاه‌های اجرایی و پردازش و فرابری داده‌ها را از مهم‌ترین اقدامات گروه آمارهای ثبتی عنوان کرد و متذکر شد: مسئولیت جمع‌آوری آمارهای ثبتی مربوط به سازمان‌های اداری استان در چارچوب نظام آمارهای ثبتی کشور، نظارت بر آمارهای ثبتی تولید شده، جمع‌آوری و تدوین نیازهای اطلاعاتی پایگاه اطلاعات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان و انتشار سالنامه آماری استان و سایر نشریات تخصصی در قالب ضوابط، تعاریف و مفاهیم استاندارد شده مرکز آمار ایران از دیگر وظایف عمده گروه آمارهای ثبتی، فرابری و پردازش داده‌ها می‌باشد.

اکبری عنوان کرد: گروه آمارهای ثبتی هر ساله بر اساس موارد فوق اقدام به تهیه نشریات سالنامه آماری و آمارنامه استان گیلان(پیوست سالنامه آماری)، گزیده شاخص‌ها و نماگرهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی سال و فصلی استان، تهیه گزارشات مورد نیاز مدیران ارشد استان، برآوردهای جمعیتی و... پرداخته و در اجرای سرشماری و طرح‌های آماری فعالیت گسترده دارد.

وی با بیان اینکه سالنامه آماری یکی از منابع اصلی آمارهای ثبتی کشور می‌باشد که هر ساله همراه با سایر استان‌ها در استان انتشار می‌یابد اضافه کرد: این نشریه آماری از سال 1355 تا سال 1381 تحت عنوان آمارنامه استان تهیه و منتشر می‌گردید اما از سال 1381 به منظور ساماندهی نظام آمارهای ثبتی کشور تغییراتی در ساختار آن داده شد و بر اساس الگوی واحد که به صورت هماهنگ در سطح کشور و از سوی مرکز آمار ایران ارائه گردیده تهیه و تدوین می‌شود.

رئیس گروه آمارهای ثبتی، فرابری و پردازش داده‌های آماری سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان خاطرنشان کرد: مجموعه سالنامه آماری استان حاوی مجموعه‌ای از آخرین اطلاعات آماری موجود در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که برای تامین نیازهای آماری تصمیم‌گیران، برنامه‌ریزان و مجریان طرح‌های توسعه و عمران منطقه‌ای در سطح شهرستان ضروری است.

وی به منابع آماری این نشریه اشاره کرد و افزود: آمارهای ثبتی تولید شده در دستگاه‌های اجرایی استان، نتایج سرشماری‌ها و آمارگیری‌های نمونه‌ای اجرا شده توسط مرکز آمار ایران از منابع آماری نشریه سالنامه آماری است.

اکبری با بیان اینکه روش جمع‌آوری آمارهای ثبتی تولید شده در دستگاه‌های اجرایی به روش مکانیزه انجام می‌شود ادامه داد: در این روش براساس پایگاه اطلاعاتی ویژه سالنامه آماری که تحت وب است، فرم‌های جمع‌آوری اطلاعات و اقلام آماری هر دستگاه اجرایی متناسب با تفکیک و سطوح جغرافیایی مورد نظر طراحی می‌گردد و مجوز دسترسی به فرم‌های مربوط در اختیار رابط آماری و مدیر دستگاه قرار می‌گیرد.

رئیس گروه آمارهای ثبتی، فرابری و پردازش داده‌های آماری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان تصریح کرد: این فرم‌ها توسط کارشناس مربوطه در دستگاه اجرایی(رابط آماری) تکمیل و سپس توسط مدیر دستگاه می بایست تایید گردد. فرم‌های تایید شده دستگاه توسط همکاران دفتر آمار و اطلاعات مورد بررسی فنی قرار گرفته و پس از تایید نهایی در سالنامه آماری و آمارنامه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: از سال 1380 به منظور رفع نیازهای آماری برنامه‌ریزان، مجریان و پژوهشگران استان که متقاضی آمارهای دیگری به جز آمارهای موجود در سالنامه آماری می‌باشند، مجموعه تحت عنوان آمارنامه استان گیلان(پیوست سالنامه آماری سال) به منظور ارائه آمار و اطلاعات تکمیلی تهیه و تدوین می‌گردد. این مجموعه از سال 1380 هرساله همراه با سالنامه آماری منتشر شده و انتشار آن با استقبال فراوان مخاطبین مواجه شده است.

اکبری در خصوص تهیه و تدوین نشریه شاخص‌ها و نماگرهای کلان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گفت: این نشریه به صورت فصلی و سالانه به منظور آگاهی مسئولان از اطلاعات آماری بهنگام استان ارائه می‌گردد.

رئیس گروه آمارهای ثبتی، فرابری و پردازش داده‌های آماری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان افزود: این نشریه شامل گزیده شاخص‌ها و نماگرهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان می‌باشد که بر اساس الگوی واحد که به صورت هماهنگ در سطح کشور و از سوی مرکز آمار ایران ارائه گردیده و با هدف ارائه فصلی و سالانه برخی از مهمترین شاخص ها تهیه می‌شود. همچنین ارزیابی سیستم های اطلاعاتی – عملیاتی دستگاه‌های اجرایی و تعدادی از اقلام آماری تولید شده را از دیگر فعالیت‌های گروه آمارهای ثبتیاست.

وی با بیان اینکه در دنیای امروز با داده های بسیار زیادی روبرو هستیم که به دلیل عدم طبقه بندی صحیح، ثبت نادرست، عدم شفافیت و تعاریف و مفاهیم و... مورد استفاده قرار نمی گیرند ادامه داد: به منظور ساماندهی نظام آمارهای ثبتی، افزایش بازدهی و کارایی و دقت با توجه به اصل شفافیت، صرفه‌جویی در هزینه و زمان در تولید و انتشار اطلاعات، افزایش کارایی و بهره‌وری سازمانی، روش‌های کنترل و صحت سنجی اطلاعات جهت کاهش اشتباهات و خطاهای ناشی از مرحله انتقال اطلاعات توسط کارمندان و نظام یکپارچه‌سازی اطلاعات آماری، معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان با محوریت گروه آمارهای ثبتی اقدام به ایجاد سامانه آمار و اطلاعات تحت عنوان ساوانا(سامانه آمار و اطلاعات نوین آریا) نمود.

اکبری تصریح کرد: ساوانا یک سیستم پیشرفته جهت پوشش کامل فرآیندهای آماری از قبیل مکانیزه کردن تولید، جمع آوری و انتشار آمارهای ثبتی، تجمیع، تحلیل و انتشار گزارش‌ها و نمودارها به روش هوشمند به منظور پیاده سازی و عملیاتی ‌سازی سیستم آماری فراگیر فی ‌ما بین سه راس اصلی این فرآیند(معاونت آمار و اطلاعات سازمان، دستگاه‌های تولید کننده آمار و اطلاعات ثبتی و مخاطبین آمار و اطلاعات نظیر مدیران، تصمیم‌گیران، محققان و اندیشمندان و کابران عمومی دیگر) است.

رئیس گروه آمارهای ثبتی، فرابری و پردازش داده‌های آماری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان از بروزرسانی شاخص ها و نماگرهای مربوط به سری زمانی را از جمله فعالیت های این گروه در سال 1395 برشمرد و گفت: بالغ بر 170 جدول که حاوی این شاخص ها و نماگرها طی دوره سال های 1394 – 1355 می‌باشد تهیه و بروز رسانی شده است.

وی با بیان اینکه به دلیل غنای بالای کارشناسی، استان گیلان همواره طی سال های اخیر بر اساس ارزیابی مرکز آمار ایران جزو برترین‌های کشور بوده است به برنامه‌ریزی فعالیت‌های 1396 گروه آمارهای ثبتی، فرابری و پردازش داده‌ها اشاره کرد و افزود: تهیه شاخص‌ها و نماگرهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی 1395، مکاتبه با بالغ بر 150 دستگاه اجرایی، نمادها و شرکت‌های دولت جهت دریافت آمار و اطلاعات به منظور تهیه و تدوین سالنامه آماری، آمارنامه استان گیلان، ساخت جداول در سامانه آمار و اطلاعات، بررسی اطلاعات دریافت شده، داده آمایی و تایپ اطلاعات تایید شده و بروز اطلاعات سری زمانی از جمله برنامه‌های در دست اقدام گروه است.

اکبری با بیان اینکه تغذیه سامانه اطلاعات آماری استان گیلان(sdi.mpogl.ir) نیز از فعایت های مهم سال 1396 می‌باشد، تاکید کرد: این سامانه با هدف کاهش استفاده از کاغذ و افزایش سرعت دقت و اعتبار داده در جهت ارائه مورد نیاز کاربران و محققان به صورت کاملا سهل و مکانیزه بوده و حاوی آخرین داده‌های آماری مندرج در سالنامه های آماری، آمارنامه در استان، سری زمانی، شاخص‌ها و نماگرهای آماری سالانه و فصلی، نتایج سرشماری و فرهنگ آبادی، گزارش‌های تولید شده، نقشه و اطلاعات مکانی، مقالات و گزارش‌های آماری و نتایج برخی طرح های آماری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۴۸۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد-هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، اظهار داشت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

جعفر رحمانی در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه(طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ از نتایج اجرایی نشدن کامل برنامه ششم توسعه  مانند عدم تحقق رشد اقتصادی در دهه 90 شمسی سخن گفت.

وی در این نشست با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط 30 درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده  و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است.

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در 5 سال آینده بدهد.

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگتر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بسترها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است.

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جزء اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد.

 

دیگر خبرها

  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه
  • وقف به عنوان یک سنت حسنه با دانش‌های جدید آمیخته شده است
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی
  • آماری ویژه برای پیکان؛ جای پیرمردان در فوتبال نیست!
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک
  • پیشرفت پروژه‌های آبی کردستان به تعامل تمامی واحدها بستگی دارد