Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@00:13:22 GMT

عرصه فرهنگ و هنر در شهرستان‌ها مظلوم واقع‌شده است

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۵۱۸۴۰

عرصه فرهنگ و هنر در شهرستان‌ها مظلوم واقع‌شده است

نایب‌رئیس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی گفت: آقای وزیر فرهنگ و ارشاد تمرکزگرایی تا چه زمانی ادامه خواهد یافت چرا از جشنواره‌های فرهنگی و هنری شهرستانی همچون اهر حمایت نمی‌کنید؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، احمد رجب پور ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه یازدهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر کوتاه اهر ارسباران بالغ‌بر 170 میلیون تومان هزینه در برداشت، اظهار کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی برای این جشنواره تنها 40 میلیون تومان اعتبار اختصاص داده بود و شهرداری اهر که قول کمک 10 میلیون تومانی داده بود تاکنون محقق نشده و در هاله‌ای ابهام قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شهرستان اهر به‌عنوان مرکز منطقه ارسباران از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است در حالی که حین برگزاری جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران اهر فرماندار نداشت و اکنون‌که بیش از یک ماه از جشنواره می‌گذرد اهر بدون فرماندار است که به اعتقاد بنده بدون فرماندار ماندن شهرستان اهر برای استانداری آذربایجان شرقی و وزارت کشور اهمیتی ندارد.

نایب‌رئیس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی اضافه کرد: آیا در شهرستان اهر مسئولی وجود دارد که بتوانیم مشکلاتمان را با آن در میان بگذاریم و نماینده مردم اهر و هریس که درخواست مساعدت مالی به جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داده بود حتی ریالی تحقق‌نیافته و ما به‌عنوان هنرمند عرصه تئاتر از تلاش‌های آقای عبدالهی قدردانی می‌کنیم.

رجب پور بابیان اینکه بنده تاکنون چندین بار برای پیگیری درخواست نماینده اهر و هریس به وزارت فرهنگ و ارشاد مراجعه کرده‌ام اما تا این لحظه پاسخی دریافت نکرده‌ام، تصریح کرد: به نظر بنده شهر اهر برای مسئولین کشوری اهمیتی ندارد و کسی علاقه‌ای ندارد که آیا این شهرستان مسئول اجرایی دارد یا خیر؟

وی بیان کرد: بنده به‌شخصه با توجه به بدقولی‌های مسئولین و کم‌توجهی آن‌ها نسبت به عرصه فرهنگ و هنر آینده جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران را در هاله‌ای ابهام می‌بینم و اگر روال این‌گونه پیش رود از برگزاری این جشنواره ملی به‌عنوان یک عضو کناره‌گیری می‌کنم به‌طوری که مهم‌ترین بخش برگزاری جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران منابع مالی است که همیشه از این بابت زیر فشار بوده‌ایم.

نایب‌رئیس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی ابراز داشت: شاید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان علاقه‌ای به کمک به جشنواره سراسری تئاتر کوتاه اهر ارسباران داشته باشد اما به دلیل کمبود منابع مالی نمی‌تواند، انتظار داشتیم که سرمایه‌گذاران از جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران حمایت کنند اما متأسفانه باید گفت که شهرستان اهر از لحاظ اهمیت به عرصه فرهنگ و هنر مظلوم واقع‌شده است.

رجب پور با تأکید بر اینکه فرهنگ و هنر یکی از محورهای توسعه هر منطقه، شهرستان و استان است، گفت: متأسفانه در شهر اهر هتل آبرومند هم نداریم که در زمان برگزاری جشنواره تئاتر کوتاه میهمانان را در آن اسکان دهیم بنده تلاش کردم تا از طریق جشنواره تئاتر کوتاه به شهر اهر خدمتی کرده باشم و اگر همدلی و وحدت نباشد جشنواره تئاتر کوتاه روبه فراموشی خواهد رفت و برگزاری آن تنها بر عهده امثال بنده نیست بلکه همت و تلاش تمامی هنرمندان و مسئولین را می‌طلبد.

وی با انتقاد از بدقولی مسئولین شهری، استانی و کشور در قبال جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران، اذعان کرد: شهرداری اهر که برای خود 40 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته چه اشکالی دارد بخش بسیار اندکی در اختیار فعالیت‌های فرهنگی و هنری قرار دهد و نمی‌توانیم بگوییم که چه میزان این بودجه تحقق‌یافته یا نه اما می‌توان مبلغی برای سرپا نگه‌داشتن جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران اختصاص داد.

نایب‌رئیس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی افزود: هنرمندان اهری برای اینکه جشنواره سراسری تئاتر کوتاه اهر ارسباران تداوم یابد نه‌تنها ریالی حق‌الزحمه دریافت نکرده‌اند بلکه از جیب خود نیز برای این جشنواره هزینه کرده‌اند، علاقه داریم که جشنواره تئاتر کوتاه تداوم یابد اما به چه قیمتی؟ برخی شرایطی فراهم آورده‌اند که از ارزش و منزلت این جشنواره کاسته شود.

رجب پور با اشاره به اینکه شهرستان اهر برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اهمیتی ندارد، گفت: وزارت ارشاد که دم از حمایت و تداوم جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران می‌زند تا چه حدی برای آن هزینه کرده، متأسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخیراً برای آیین سنتی یک میلیارد و 500 میلیون تومان پیش از شروع به حسابشان واریز کردند در حالی که وزارتخانه به جشنواره تئاتر کوتاه اهر 20 میلیون کمک مالی می‌کند و ان را هم بعد از دو سال دریافت می‌کنیم.

وی ادامه داد: آقای وزیر فرهنگ و ارشاد تمرکزگرایی تا چه زمانی ادامه خواهد یافت چرا از جشنواره‌های فرهنگی و هنری شهرستانی همچون اهر حمایت نمی‌کنید و هر فعالیت در تهران خوب است به‌طوری که اگر جشنواره ملی در شهرستان‌ها برگزار شود یقیناً برای وزارتخانه هزینه‌ای کمتری نسبت به پایتخت خواهد داشت و کمک‌هایی به شهرستان‌ها و استان‌ها می‌شود که حتی در شان آن‌ها نیست.

انتهای پیام/

R7887/P1377/S6,47/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۵۱۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این فیلم بیش از حد برخاسته از جهان شخصی نیست

«برخی فیلم‌های کوتاه بیش از حد برخاسته از جهان شخصی سازنده‌اش هستند و به همین دلیل بیش از اندازه ایرانی محسوب می‌شود اما این فیلم، زبان و سوژه‌ای دارد که برای همه مردم دنیا، قابل فهم است. »

مهدیه محمدی کارگردان فیلم کوتاه «آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود» همزمان با راه‌یابی این اثر به بیست و پنجمین دوره جشنواره Short Shorts Film Festival & Asia در گفت‌وگویی با ایسنا درباره این اثر توضیح داد: این فیلم یک روایت ملودرام دارد و ایده آن در قالب گفت‌وگویی دوستانه با فیلم‌نامه‌نویس فیلم شکل گرفت. در گفت‌وگوهایی که داشتیم به یک دغدغه مشترک رسیدیم و احساس کردیم این فضای داستانی را دوست داریم. بر همین اساس ایده‌پردازی را شروع کردیم و به فیلم‌نامه نهایی رسیدیم.

وی افزود: دغدغه‌ای که تبدیل به انگیزه ساخت این فیلم کوتاه شد، دغدغه‌ای برخاسته از زندگی شخصی خودم بود. به‌واسطه عزیزان و نزدیکان خودم که درگیر بیماری بودند، فضای پیرامون این بیماران را از نزدیک لمس کرده بودم و پرداختن به همین فضا، دغدغه اصلی‌ام در این فیلم بود.

این کارگردان فیلم کوتاه درباره بازخوردهای نمایش این اثر خود در جشنواره فیلم‌کوتاه تهران گفت: بعد از نمایش فیلم در جشنواره شاهد بازخوردهای مثبت بسیاری بودیم. تقریبا هر کسی که از سالن اکران بیرون می‌آمد، واکنش مثبت داشت. به همین دلیل هم فیلم در آرای مخاطبان جشنواره، در ترکیب پنج فیلم بالای جدول قرار داشت. بعدها در جشنواره‌های بین‌المللی هم شاهد همین بازخوردهای خوب بودیم. فیلم در چند شهر سوئیس هم اکران‌های جشنواره‌ای را تجربه کرد که به‌شدت بازخوردهای خوبی از آن داشتیم.

وی افزود: خیلی از مخاطبان خارجی حتی می‌گفتند که با بسیاری از صحنه‌های فیلم گریه می‌کردیم. احساسم این است که مخاطبان داخلی و خارجی ارتباط احساسی خوبی با این فیلم برقرار کردند و برداشتی که از آن داشتند همان برداشت و پیامی بود که ما مدنظر داشتیم.

محمدی درباره فرآیند تولید فیلم کوتاه «آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود» هم توضیح داد: از حوالی عید نوروز سال گذشته بود که ایده‌پردازی درباره این کار را شروع کردیم و درباره آن صحبت می‌کردیم اما بعد از رسیدن به ایده نهایی و تکمیل فیلم‌نامه، در حوالی مردادماه بود که تصویربرداری در حوالی رامسر صورت گرفت. مجموع تصویربرداری کار هم سه روز طول کشید. از آنجایی که شناختی از تیم‌های شهرستانی نداشتیم هم کل تیم تولید را از تهران با خودمان راهی کردیم.

وی درباره افزایش هزینه‌های تولید فیلم‌کوتاه هم گفت: واقعا هزینه‌های تولید قابل قیاس با سال‌های قبل نیست و ما هم مانند دیگر دوستان فیلمساز در سینمای کوتاه، درگیر این چالش بودیم. بخشی از این هزینه را انجمن سینمای جوانان تقبل کرد و مابقی آن را تهیه‌کننده به‌صورت شخصی تأمین کرد. بخشی از کار هم رفاقتی و با همراهی دوستانه گروه تولید پیش رفت.

کارگردان فیلم کوتاه «آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود»، درباره راه‌یابی این فیلم به جشنواره «Short Shorts Film Festival & Asi» گفت: قطعا این رویداد، جشنواره بسیار معتبری است که یکی از درگاه‌های ورود به جشن اسکار هم محسوب می‌شود. احساس می‌کنم زبان فیلم ما زبانی جهانی بود و احتمالا به همین دلیل هم شاهد راه‌یابی آن به این رویدادهای بین‌المللی هستیم. برخی فیلم‌های کوتاه بیش از حد برخاسته از جهان شخصی سازنده‌اش هستند و به همین دلیل بیش از اندازه ایرانی محسوب می‌شود اما این فیلم، زبان و سوژه‌ای دارد که برای همه مردم دنیا، قابل فهم است. 

وی در پایان گفت: ما در فرآیند تولید تمام تلاش خود را کردیم که این فیلم را به بهترین و درست‌ترین شکل ممکن به تصویر درآوریم و خوشحالیم که حاصل کار مورد توجه رویدادهای بین‌المللی هم قرار گرفته است. متأسفانه امکان حضور در این رویداد را به‌صورت شخصی نداشتم اما امیدوارم برای این فیلم، بهترین اتفاق‌ها رخ بدهد. در ادامه هم پخش‌کننده بین‌المللی ما، برنامه‌ریزی برای حضور در رویدادهای معتبر دیگر، خواهد داشت.
فیلم کوتاه «آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود» در مؤسسه فرهنگی هنری «نگاه آخر» و با حمایت انجمن سینمای جوانان ایران تولید شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • راهیابی ۱۰ پویانمایی کوتاه ایرانی در جشنواره روسیه
  • ۱۰ انیمیشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار رونمایی شد
  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر «بچه‌های مسجد»
  • این فیلم بیش از حد برخاسته از جهان شخصی نیست
  • معرفی هیئت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند