Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل در جمع اندیشمندان حوزه هیدرولیک کشور به تشریح وضعیت منابع آبی استان اردبیل پرداخت و گفت: با مسدود کردن 140 حلقه چاه غیر مجاز تا پایان سال کار احیای منابع آبی دشت اردبیل عملا آغاز می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ابصارخبر، اصغر سلیمان‌زاده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل در جمع پژوهشگران حوزه هیدرولیکبا بیان اینکه در چند سال اخیر در کنار انسداد چاه‌های غیرمجاز نصب کنتورهای هوشمند به تعداد 1400مورد و 15 طرح تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی نیز در استان اجرایی و عملیاتی شده است گفت: همه این طرح‌ها در مسیر احیای منابع آب، استفاده بهینه از این منابع و همچنین کنترل اضافه مصرف منابع آب بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلیمان زاده به برنامه 5 ساله ششم اشاره کرد و گفت:با اجرای برنامه تعادل بخشی و به صفر رساندن کسری های سال های گذشته منابع آبی دشت اردبیل به تعادل خواهد رسید.

وی با بیان اینکه 531 حلقه چاه غیر مجاز در اردبیل وجود داشت که منجر به تخلیه 9 میلیون متر مکب آب دشت اردبیل می شد،گفت: از این تعداد391 حلقه چاه حقیقی استخراج و از رده خارج شد.

این کارشناس حوزه آب گفت: اکنون تعداد 140 حلقه چاه غیر مجاز در دشت اردبیل وجود دارد که باید پر شوند تا این دشت احیا شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل به برگزاری همایش‌های مشترک با مجموعه‌های دانشگاهی، محیط زیست، جهاد کشاورزی، نظام مهندسی کشاورزی و معدن و همچنین ارائه برنامه‌های آموزشی ازطریق صدا و سیما و آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: تاکنون 23 جلسه با بهره‌برداران بخش کشاورزی در مساجد برگزار کردیم تا آنها را به نسبت به موضوع بحران آب و چالش‌های پیش‌رو بیشتر حساس تر کنیم. سلیمان‌زاده در ادامه سخنان خود به طول رودخانه‌های استان اردبیل اشاره کرد و گفت: 3400 کیلومتر طول رودخانه های اردبیل است که از این میان 77 کیلومتر ساماندهی شده و 1900 کیلومتر نیز تعیین بستر و حریم سازی شده است. وی از ازادسازی 1000 هکتار از اراضی منطقه طی اجرای طرح‌های تعیین بستر و حریم رودخانه‌ها خبرداد و گفت: تمام تلاشمان بر این بوده تا نقاط حادثه‌خیز را در مسیر رودخانه‌ها و مسیل‌ها از بین ببریم. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل به فعالیت نیروگاه برقی و آبی مغان از دهه 80 اشاره کرد و گفت: این نیروگاه به ظرفیت 13 مگابات در حال احداث است و ما از ظرفیت ارتباط سازنده با مراکز علمی و دانشگاهی بر اساس تفاهمنامه‌های امضا شده استفاده می‌کنیم تا طرح‌های علمی بیشتری را در این بخش اجرایی و عملیاتی کنیم. سلیمان‌زاده ضرورت استفاده از تجربیات و انتقال یافته‌های علمی را در ارتباط و تعامل با مراکز علمی و دانشگاهی و تقویت برنامه‌های پژوهشی به ویژه افزایش بین رشته‌ای در صنعت آب را یادآور شد و گفت: تلاش‌های مستمری در حال انجام است تا نتایج سودمندی در این بخش اتفاق بیفتد. وی در ادامه سخنان خود به وضعیت آب های روان در کشور و به تبع در استان اشاره کرد و گفت: روان آب‌ها 30 تا 40 درصد کاهش پیدا کرده است به طوری که ز میزان آب سطحی حدود 2 میلیارد مترمکعب و بیش از 100 میلیون مترمکعب آب از میزان منابع زیرزمینی کاسته شده است. سلیمان‌زاده با بیان اینکه 85 درصد مصرف آب از منابع سطحی و 15 درصد منابع زیرزمینی است، گفت: 92 درصد آب مصرفی استان در بخش کشاورزی و 8 درصد مابقی در بخش صنعت و شرب است. وی احداث 48 سد با حجم 303 میلیون مترمکعب و بهره‌برداری از 5 شبکه مدرن و نیمه مدرن در استان اردبیل را یادآور شد و گفت: در حال حاضر 13 هزار بهره‌بردار از این شبکه ها استفاده می‌کنند. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل از سد میل مغان بعنوان بزگترین شبکه آبیاری استان نام برد و گفت: از پنج شهرستان استان شبکه آبرسانی مدرن داریم و در برخی شهرستان‌ها نیز طرح آبرسانی با استفاده از منابع آب تعریف شده در حال اجرا است. عضو شورای برنامه‌ریزی استان اردبیل از اختصاص یک میلیارد دلار برای مهار آب‌های مرزی در استان اردبیل خبر داد و گفت: شبکه بزرگ خداآفرین که به مساحت 62 هزار هکتار در حال اجرا است فاز اول آن با 36 هزار هکتار در حال انجام است که تاکنون برای اجرای این پروژه 306 میلیارد تومان هزینه شده و10500 میلیارد تومان دیگر نیز هزینه خواهد شد. وی در پایان سخنان خود از جامعه دانشگاهی خواست تا با پژوهش در حوزه منابع آبی و ارائه راه حل های عملی مجموعه های مرتبط با تامین آب در کشور را یاری کنند. انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۵۳۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت اصلی ساخت و ساز غیرمجاز در مازندران چیست؟

معاون امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران گفت: بی‌تفاوتی شوراهای روستا بر ساخت و ساز غیر مجاز باعث می‌شود دهیاران خودسرانه چشم بر ساخت و ساز غیرمجاز ببندند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، محمد رنجکش معاون امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران در همایش  روز شوراهای روستاها در حسینیه روستای " کریکلا" بخش مرکزی سوادکوه با بیان اینکه هدف ما ارتقاء سطح کیفی زندگی مردم روستا‌ها است، اظهار داشت: خرداد 1375 اولین قانون شوراها تصویب شد و وظیفه خطیری بر عهده شوراها قرار گرفت.

رنجکش داشتن برنامه برای شوراهای روستا را مهم برشمرد و گفت: اگر برنامه و بودجه نباشد از دهیار کاری برنمی‌آید و در برخی نقاط شوراها در زمان تعیین شده برنامه و بودجه ارائه نمی‌دهند، شوراها باید به صورت تخصصی ورود کرده و نظر داده و باتوجه به نیاز مردم روستا موضوعات را بررسی کنند.

معاون امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران نظارت بر عملکرد دهیار را از وظایف  مهم شوراهای روستا برشمرد و تصریح کرد: شوراها به عنوان سیاست‌گذار یک روستا به عنوان ناظر بر عملکرد دهیار اقدام کنند نه اینکه در امور دهیاری دخالت داشته باشند، شورای روستا باید حداقل هر سه ماه از دهیار گزارش عملکرد بخواهد.

رنجکش یکی از مشکلات در مازندران را ساخت و ساز غیر مجاز دانست و ناظر نبودن شوراها بر عملکرد دهیار را یکی از دلایل آن برشمرد و اظهار کرد: غالباً نبود نظارت شورا بر عملکرد دهیار عاملی در ساخت و ساز غیر مجاز در مازندران است، بی‌تفاوتی شوراهای روستا‌ها بر ساخت و ساز غیرمجاز باعث می‌شود دهیاران خودسرانه چشم بر ساخت و ساز غیر مجاز ببندند.

وی افزود: سوادکوه از جمله شهرستان‌‌های مازندران است که در دل منابع طبیعی واقع شده و وظیفه شوراهای سوادکوه نسبت به سایر شهرستان‌ها مهم‌تر است.

رنجکش موضوع پسماند را موضوع مهم دیگر در روستاها عنوان کرد و با تاکید بر ایجاد درآمد پایدار برای پیشبرد اهداف روستاها، گفت: دهیاری یک نهاد غیر دولتی است و با درآمد پایدار باید به خودکفایی برسند، جذب سرمایه‌گذار راهی برای ایجاد درآمد پایدار است و اهالی روستا منتفع خواهند شد و عوارض کاهش می‌یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • علت اصلی ساخت و ساز غیرمجاز در مازندران چیست؟
  • توقیف ۵۲ دستگاه حفار غیر مجاز در سال ۱۴۰۲
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است
  • برخورد با انشعاب‌های غیر مجاز آب در شوشتر
  • واژگونی خودرو بر اثر سرعت غیر مجاز در بزرگراه تهران
  • تلاش برای ایجاد، احیاء، انسجام‌بخشی و توانمندسازی واحدهای روابط عمومی بخش خصوصی
  • خستگی و سرعت غیر مجاز دو عامل تصادفات پایتخت
  • ۹۷۶میلیارد تومان اعتبار به حساب دستگاه های اجرایی اردبیل واریز شد
  • ۹۷۶ میلیارد تومان اعتبار به حساب دستگاه های اجرایی واریز شد