Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار جهانی نفت در هفته اخیر و همزمان با هفته نخست سپتامبر شاهد تحولات مثبتی از جمله افزایش سطح پایبندی ها به توافق جهانی کاهش تولید نفت از سوی اعضای اوپک در ماه اوت (مرداد - شهریور) و اعلام آمادگی برخی کشورهای عضو و غیرعضو این سازمان برای تمدید این توافق بود.

اوپک در ماه اوت 2017 (مرداد - شهریور) شاهد پایبندی 89 درصدی اعضای آن به توافق جهانی کاهش تولید بود که کاهش عرضه را بیشتر مدیون لیبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، تولید نفت اعضای این سازمان در مقطع یاد شده با 170 هزار بشکه در روز کاهش، نسبت به بالاترین میزان خود (در ژوئیه 2017 میلادی) به 32 میلیون و 830 هزار بشکه در روز رسید.

بیشتر این کاهش به علت افزایش نا آرامی ها در لیبی و رسیدن تولید نفت آن به میانگین 900 هزار بشکه در روز است.

کاهش عرضه نفت لیبی و سپس نیجریه، عربستان و عراق در مقطع یادشده سبب شد میزان پایبندی اوپک به توافق جهانی کاهش تولید پنج درصد نسبت به ماه ژوئیه افزایش یابد، اما همچنان کمتر از رکورد 90 درصدی در سال جاری میلادی است.

بلومبرگ نیز در گزارشی اعلام کرد که «جبار اللعیبی»، وزیر نفت عراق در حمایت از توافق اوپک گفته است؛ تولید روزانه نفت این کشور در حال حاضر، چهار میلیون و 320 هزار بشکه و کمتر از چهار میلیون و 350 هزار بشکه ای است که در خلال توافق کاهش تولید متعهد به تولید آن شد.

اللعیبی با متعهد خواندن عراق به توافق کاهش تولید گفت: بغداد آمار دقیقی از میزان محموله های اقلیم نیمه خودمختار کردستان که حدود یک دهم تولید این کشور را تشکیل می دهد، ندارد اما طبق آمار رسیده از بلومبرگ تولید نفت این کشور در مجموع در ماه اوت با اندکی کاهش نسبت به ماه پیش از آن، چهار میلیون و 490 هزار بشکه در روز بوده است.

در نشست ماه نوامبر اوپک و غیراوپک قرار است تمدید یا عدم تمدید توافق کاهش تولید بررسی شود.

اللعیبی آمادگی عراق را برای ادامه پایبندی به توافق یادشده در صورت تمدید آن برای پس از ماه مارس 2018 میلادی نیز اعلام کرده است.

از سویی «آرکادی دیوورکوویچ»، معاون نخست وزیر روسیه نیز از احتمال حمایت این کشور از تمدید دوباره توافق کاهش تولید اوپک خبر داده است.

به اعتقاد وی؛ این توافق به توازن بازار نفت کمک کرده است.

دیوورکوویچ احتمال داده توافق اوپک دوباره تمدید شود، گرچه برای اعلام نتجه قطعی زود است و 6 ماه دیگر زمان باقی است اما بر اساس ارزیابی های اولیه، این توافق در بازار موثر واقع شده است و وزارت انرژی روسیه به دقت پایبندی این کشور به تعهد کاهش تولید را نظارت می کند.

ضمن اینکه روسیه به عنوان یک کشور غیراوپکی، همچنان به توافق کاهش تولید پایبند بوده و تولید خود را در ماه اوت (مرداد- شهریور) به 10 میلیون و 910 هزار بشکه در روز رساند که کمترین میزان در یک سال اخیر است.

این در حالی است که این میزان در ماه پیش از آن10 میلیون و 950 هزار بشکه بوده است.

البته علت این کاهش، توقف موقت برداشت نفت «گازپروم نفت» از میدان های فراساحلی قطب در پی تعمیر و نگهداری ذکر شد.

پیش از این، پایین ترین میزان تولید این کشور مربوط به ماه اوت 2016 میلادی با میزان 10 میلیون و 710 هزار بشکه در روز بود.

در این مقطع، اوپک نیز با کاهش صادرات نفت از سوی اعضای خود روبرو شد، عربستان در ماه اوت به وعده محدود کردن صادرات نفت خود به 6 میلیون و 600 هزار بشکه در روز عمل کرده و این سبب شد تا کل صادرات نفت اوپک در ماه گذشته میلادی به 25 میلیون 897 هزار بشکه در روز برسد.

البته همه اعضای اوپک به جز 5 عضو میزان صادرات نفت خود را کاهش داده اند.

صادرات نفت 5 کشور ایران، الجزایر، آنگولا، کویت و نیجریه نیز افزایش داشته است.

صادرات نفت ایران و نیجریه، ماه اوت بیشترین رشد ماهیانه را در سال 2017 داشته است.

**چه چیزی توافق کاهش تولید را تهدید می کند؟

از جمله مسائلی که اوپک و توافق اخیر را تهدید می کند، افزایش ذخایر نفت جهان است. چنانچه چین از یک دهه گذشته، ذخیره سازی راهبردی نفت خام را در دستور کار خود قرار داده است.

بر اساس اعلام یک شرکت فناوری، انتظار می رود چینی ها 600 میلیون بشکه نفت خام تا ماه می سال 2016 میلادی ذخیره کرده باشند که این رقم، بیشترین میزان برآورد از ذخایر نفت خام چین تاکنون است.

همچنین از آن زمان به بعد، میزان انباشت ذخایر نفتی چین رو به افزایش است و احتملا متجاوز از ذخایر استراتژیک نفت آمریکا باشد که رقم 678 میلیون و 900 هزار بشکه تا هجدهم ماه گذشته میلادی ثبت شده است.

در سال جاری میلادی نیز حجم واردات نفت خام به چین رکورد زده و به گفته تحلیلگران بازار، به طور میانگین روزانه حدود 8 میلیون بشکه نفت خام به چین ارسال شده است.

این در حالی است که بیشتر آنها، در مخازن چینی ها ذخیره می شود و به زودی همه مخازن این کشور پر می شود و به نگرانی اوپک در راستای کنترل قیمت منجر خواهد شد.

علاوه بر چین، کره شمالی نیز تصمیم به ایجاد ذخایر راهبردی نفت گرفته است.

منابع دولتی کره شمالی، اعلام کردند که این کشور با پیش بینی افزایش تحریم‌های بین المللی، از آغاز سال جاری میلادی برای ساخت تاسیسات ذخیره سازی با ظرفیت یک میلیون تن (معادل هفت میلیون و 147 هزار بشکه) نفت خام، برنامه ریزی کرده است.

حجم یاد شده، معادل یک دوم تا دو سوم از مجموع واردات سالانه نفت خام کره شمالی است.

کره شمالی سالانه یک میلیون و 500 هزار تا دو میلیون تن نفت وارد می‌کند که 90 درصد آن از چین تامین می‌شود.

با همه این، ذخایر جهانی نفت کاهش یافته است و انتظار می رود که تقاضا و قیمت نفت رو به افزایش برود.

«آمریتا سن»، تحلیلگر ارشد نفت در شرکت «انرژی اسپکتس» بر این عقیده است که تقاضای جهانی برای نفت افزایش و بازار در سه ماه اخیر به شکل قابل توجهی بهبود یافته است.

سن گفت: اگر منتظر رشد تقاضای جهانی برای نفت هستید، اکنون تقاضا برای این کالا واقعا جهش کرده است و برخلاف سطح بالای تولید، قیمت نفت باید بالاتر برود.

وی پیش بینی کرده که افزایش قیمت نفت به این دلیل است که در طول هفته‌ها و ماه‌های گذشته حجم ذخایر انبارهای نفتی با سرعتی باور نکردنی کاهش یافته‌اند.

**تحولات بازار نفت ایران/ رشد تولید نفت

تحقیقات رویترز در هفته گذشته نشان می دهد که تولید روزانه نفت ایران در ماه اوت 2017 میلادی با 10 هزار بشکه افزایش نسبت به ماه پیش از آن به سه میلیون و 790 هزار بشکه رسید.

تولید روزانه نفت ایران در ماه ژوئیه سه میلیون و 780 هزار بشکه بوده است.

**افزایش صدور نفت

بر اساس تحقیقات رویترز؛ بیشترین افزایش صادرات در میان اعضای اوپک در ماه اوت مربوط به ایران بوده که صادراتش با 182 هزار بشکه افزایش نسبت به ماه جولای به 2 میلیون و 698 هزار بشکه در روز رسید.

آمارهای رسمی و داده های حاصل از رصد نفتکش ها نیز نشان داد که صادرات نفت ایران به مشتریان عمده آسیایی اش در ماه ژوئیه (تیر - مرداد) نسبت به ماه ژوئن که به پایین ترین رقم 14 ماه گذشته رسیده بود، افزایش یافت.

میزان خرید نفت کره جنوبی از ایران در این ماه نیز حدود 30 درصد رشد و خرید نفت چین از این کشور اندکی افزایش داشته است که کاهش خرید ژاپن و هند را جبران کرد.

بر اساس این گزارش، چهار کشور چین، هند، کره جنوبی و ژاپن در ماه گذشته میلادی در مجموع، یک میلیون و 620 هزار بشکه نفت در روز از ایران خریداری کرده اند.

هرچند میزان صادرات نفت ایران به این چهار کشور نسبت به ماه گذشته رشد داشته است اما نسبت به مدت مشابه سال پیش افت 7.1 درصدی را نشان می دهد.

ضمن اینکه صدور نفت ایران به ترکیه در نیمه نخست سال جاری میلادی 2.5 برابر شد.

بر اساس آمار جدید موسسه آمار ترکیه، حدود 82 درصد از کل واردات ترکیه از ایران در نیمه این مقطع مربوط به خرید انرژی بود.

جدیدترین آمارهای نهاد نظارت بر بازار انرژی ترکیه نیز نشان می دهد که این کشور در شش ماهه نخست سال 2017 میلادی به طور میانگین روزانه حدود 244 هزار بشکه نفت از ایران خریداری کرده است.

واردات روزانه نفت ترکیه از ایران در مدت مشابه سال گذشته 105 هزار بشکه در روز بود.

بر اساس آمارهای اوپک، قیمت هر بشکه نفت ایران در این بازه زمانی حدود 49 دلار و 91 سنت بوده و این بدان معناست که ایران در این بازه زمانی 2 میلیارد و 100 میلیون دلار نفت به ترکیه صادر کرده است که حدود 55 درصد از کل صادرات ایران به همسایه اش را تشکیل می دهد.

این کشور در مقطع یاد شده حدود 26 میلیون مترمکعب در روز از ایران گاز خریداری کرده که افزایشی 23 درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان می دهد.

در هفته ای که گذشت، بازگشایی تدریجی پالایشگاه های آمریکا و ازسرگیری فعالیت آنها که در پی طوفان هاروی تعطیل شده بودند، سیر کاهشی قیمت جهانی نفت را صعودی کرد.

بر اساس پیش بینی تحلیلگران بازار نفت، از جمله آمریتا سن انتظار می رود که به زودی با کاهش شکاف میان عرضه و تقاضا قیمت این کالا نیز افزایش یابد، زیرا در طول هفته‌ها و ماه‌های گذشته حجم ذخایر انبارهای نفتی جهان با سرعتی باور نکردنی کاهش یافته است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۵۴۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سال هاست موضوع صادارت برق ایران به اروپا مطرح و به نظر می‌رسد دولت برای توسعه تبادلات برقی خود مصمم است و مذاکرات برای رسیدن برق ایران به اروپا به‌طور جدی انجام می‌شود. اواسط فروردین‌ماه، وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران با وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه دیداری داشتند و در این دیدار اعلام شد که تبادل برق ایران و ترکیه وارد فاز عملیاتی شده است. با عملیاتی شدن تبادل برق ایران و ترکیه، برق ایران در مسیر اروپا هم قرار گرفته است.

در همین رابطه آرش نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: زیرساخت‌های شبکه توزیع و انتقال به منظور صادرات برق مناسب نیست و فرسوده است، اما با توجه به اینکه ذائقه دنیا به مرور از مصرف گاز به سمت برق خواهد رفت و سیستم‌های گرمایشی منازل نیز برقی خواهد شد به طور قطع باید فرآیندی تعریف و جلب و جذب سرمایه‌گذاری خارجی صورت گیرد تا بتوان شبکه موجود را برای تولید و انتقال بهتر برق بهبود داد.

ترکیه مسیری برای انتقال و سوآپ برق ایران به اروپا

وی افزود: ترکیه این امکان را دارد که بخشی از برق صادراتی ایران را تجارت کرده و سوآپ کند. اکنون تجاری در کشور ترکیه وجود دارند که ۶۰۰ هزار کنتور برق در کشور‌های اروپای شرقی و مجاور خود دارند و برقی را که تولید کرده یا از ایران و کشور‌های دیگر خریداری می‌کنند به سایر کشور‌ها عرضه می‌کنند.

تجارت معقول برق با کاهش افت شبکه

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: تجارت برق تجارت معقول و مطلوبی است به شرط آنکه میزان افت آن را کاهش دهیم و لات شبکه را کاهش دهیم.

وی بیان کرد: در حال حاضر راندمان تولید بدون شبکه توزیع در نیروگاه‌ها ۳۹ درصد است. این میزان پس از ورود به شبکه توزیع به ۳۵ درصد کاهش می‌یابد و معنای آن این است که به ازای هر مترمکعب گاز ورودی به نیروگاه‌ها اگر ۳ کیلووات برق تولید می‌شود عملا ۲.۴ کیلووات به مصرف‌کننده تحویل می‌شود و مابقی هدر می‌رود که به معنای زیان برای تولید است.

تشریح راهکار‌های افزایش راندمان در صنعت برق

نجفی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که با ارتقای تکنولوژی و تقویت پست‌های تقویت فشار و تعویض کابل‌ها و بازنگری در مدارها، لاین خوبی را برای صادرات برق به عراق، پاکستان و ترکیه تعریف کنیم. ضمن آنکه در ارتباط با برخی از کشور‌ها مانند ارمنستان که مازاد تولید برق دارند می‌توان کار سوآپ برق را انجام داد.

شرکت‌های تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود

وی با بیان اینکه برآورد دقیقی از میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز به منظور بهبود وضعیت موجود در شبکه برق کشور ندارد، عنوان کرد: با توجه به حجم نیروگاه‌های نصب شده در کشور کاملا مقرون به صرفه است که شرکت‌های تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود به شرط آنکه دولت وجه این مقدار افزایش راندمان را به سرمایه‌گذار ارایه دهد، اما دولت‌ها معمولا در این زمینه‌ها کم‌لطف هستند به این معنا که سرمایه‌گذاران هزینه‌هایی انجام می‌دهند که بازدهی لازم را ندارد و موجب بی‌اطمینانی سرمایه‌گذاران می‌شود.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید تغییر ساختار ایجاد شود تا بتوان تولید برق را افزایش داده و هدررفت شبکه انتقال و توزیع را کاهش داد.

نجفی با اشاره به دیدار وزرای انرژی ایران و ترکیه در فروردین سال جاری بیان کرد: می‌توان در ایام غیرپیک صادرات مناسبی از برق را از طریق ترکیه به انجام رساند. ترکیه در نقطه صفر مرزی برق ایران را خریداری می‌کند و ملاکش برقی است که از کنتور مرزی رد می‌شود بنابراین برقی که در شبکه جمع‌آوری و از طریق شبکه توزیع می‌شود باید بیشترین افزایش راندمان را داشته باشد.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید هدررفت در شبکه تولید و توزیع برق را کاهش داد تا صادرات برای کشور صرفه اقتصادی داشته و سود مناسبی را نصیب کشور کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمله به رفح دور اما نزدیک!
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • شولتز: توافق میان باکو و ایروان نزدیک است