Web Analytics Made Easy - Statcounter

«غلامرضا کریمی» عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درباره تحولات میانمار و جنایاتی که در این کشور در جریان است گفت: اقلیت‌های مسلمان در میانمار از یک شرایط خاصی برخوردار هستند. و پیچیدگی‌هایی به لحاظ هویت شهروندی میان بوداییان و مسلمانان روهینگیایی به وجود آمده است و شاهد هستیم بعد از اقدامات ایذایی از پیش‌طراحی شده و از روی عمد گروه کوچک مسلمانان افراطی، علیه بوداییان، آتش جنگ و کینه و نسل‌کشی شعله‌ور می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


توجه به وضعیت اسف‌بار مسلمانان میانمار یک وظیفه انسانی است
وی گف: امروز بر اثر شرایط به وجود آمده، بیشترین تضییع حق در خصوص مسلمانان در حال انجام است و انتظار می‌رود جوامع حقوق بشری فارغ از آن‌که مذهبشان چیست، در جایگاه یک انسان به این فجایع و نسل‌کشی‌ها واکنش قابل توجه‌ای از خود نشان دهند.کارشناس مسائل بین‌الملل درباره عدم توجه جوامع جهانی به نسل‌کشی‌ مسلمانان روهینگیایی یادآور شد: بنگلادش موطن اصلی مسلمانان بود و مجبور به مهاجرت شدند اما میانمار، مسلمانان روهینگیایی را مورد پذیرش قرار نداد و هویت آن‌ها را شناسایی نکرد لذا در جوامع بین‌المللی این موضوع خیلی به عنوان موضوع مهم در مورد توجه قرار نگرفت.
آمریکا و رژیم صهیونیستی؛ مانع رسانه‌ای شدن هرچه بیشتر این نسل‌کشی‌ها هستند
وی ادامه داد: به هر حال کشورهای اسلامی آن‌طور که باید و شاید، به کشتار مسلمانان میانمار واکنش نشان نداده‌اند و موضوع در سطح بین‌المللی به طور برجسته مطرح نشده است. هر چند ما شاهد هستیم که اخیراً با شدت یافتن وضعیت اسف‌بار مسلمان روهینگیایی، در رسانه‌ها از نسل‌کشی‌های اخیر کم و بیش اطلا‌ع‌رسانی می‌شود و این اطلاع‌رسانی هم بیشتر از جانب رسانه‌های مستقل صورت گرفته است اما کافی نیست. و دلیل دیگر این امر هم خواست آمریکا و رژیم صهیونیستی است که این جنایت‌ها به صورت گسترده رسانه‌ای نشوند.کریمی افزود: جمهوری اسلامی ایران در مراودات خود با میانمار به دنبال این بود تا مسلمانان روهینگیایی به عنوان شهروند در این کشور مورد پذیرش واقع گردند. لذا در ابتدا در کنار محکوم کردن این اقدامات، از ابزار تعامل و مذاکره با هدف شناسایی هویت مسلمانان روهینگیایی از جانب دولت میانمار استفاده کرد.استاد دانشگاه تأکید کرد: اخیراً با فعالیت‌هایی که ارتش میانمار علیه غیرنظامیان مسلمان انجام می‌دهد، وضعیت مسلمانان این کشور را بسیار بحرانی کرده است و در نهایت منجر شد تا جمعیت قابل توجه‌ای از مسلمانان به سمت مرزهای بنگلادش فرار کنند اما بنگلادش بر خلاف موازین حقوق بشر، این اقلیت بی‌پناه را مورد پذیرش قرار نداده است. که خروجی این اقدامات، مشاهده صحنه‌های ضدحقوق بشری، غم‌انگیز و تأسف‌بار هستند.
برنده جایزه صلح نوبل؛ به منفعل‌ترین شخصیت سیاسی میانمار تبدیل شده است
کارشناس مسائل سیاسی افزود: از آن‌جا که کشورهای غربی برای کوچک‌ترین تحرکات، واکنش‌های گسترده‌ای نشان می‌دهند اما ما شاهد هستیم که نسبت به فجایع بزرگ علیه مسلمانان میانمار، هیچ ‌گونه واکنش جدی‌ای از خود نشان نداده‌اند و افرادی که تحت عناوین مختلف جایزه صلح نوبل را دریافت کرده‌اند امروز به منفعل‌ترین اشخاص بدل گشته‌اند که یکی از این افراد منفعل، «آنگ سان سوچی» است.وی ادامه داد: طبیعتاً انتظار بیشتری از فردی که جایزه صلح نوبل را دریافت کرده می‌رود و به تبع آن توقع مجامع مستقل جهانی هم نسبت به «آنگ سان سوچی»، گواه این حقیقت است. خانم «سوچی» به عنوان رهبر این کشور باید برای توقف این نسل‌کشی‌ها اقدامات جدی و فوری را انجام دهد ولی متأسفانه اقدامات دولت میانمار همسو با این نسل‌کشی است.غلامرضا کریمی افزود: این نسل‌کشی نشان داد که جایگاه خانم «سوچی» از لحاظ معیارهای حقوق بشری زیر سوال رفته و جایزه صلح نوبل ایشان هم ارزش خودش را از دست داده است. چون امروز ایشان در مقام حاکم و رهبر میانمار باید از تمامی قومیت‌ها و حفظ شأن و انسانیت آن‌ها حمایت کند نه این‌که در برابر این نسل‌کشی هیچ اقدامی انجام ندهد.وی در پایان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران از آغاز این نسل‌کشی تا به امروز اعتراضات خود را اعلام کرده و آمادگی خود رابرای کمک‌های بشردوستانه به مسلمانان میانمار و توقف این کشتارها به گوش دولت میانمار رسانده است. اما شدت این نسل‌کشی به حدی است که ما شاهد پاکسازی قومی و مذهبی در این کشور هستیم.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۵۵۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر

 عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه کشورهای غربی سال‌ها تلاش کرده بودند که مسئله فلسطین بازتاب جهانی نداشته باشد، گفت: با عملیات طوفان الاقصی نه تنها مسئله فلسطین بازتاب جهانی پیدا نکرد بلکه مقاومت مردم غزه به یک الگوی جهانی تبدیل شد و از همه مهمتر اینکه ماهیت اصلی و شعاری حقوق بشر غربی نمایان شد و افکار عمومی دنیا با جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های بی‌دریغ دولت‌های غربی از آن مطلع شدند.

وی افزود: خیزش دانشگاهیان آمریکا نشان داد دوران موضوعی به نام جهانی شدن از دریچه نگاه مقامات آمریکایی گذشته و امروز تمدن غرب به یک چالش بزرگ برخورده و لذا باید سیاستمداران غربی در نگاه و رفتار خود به جهان اسلام، مسئله فلسطین و ادامه حمایت‌هایشان از صهیونیست‌های کودک‌کش تجدیدنظر کنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها با در پیش گرفتن استانداردهای دوگانه عملاً دموکراسی و حقوق بشر غربی را زیر سؤال بردند، گفت: در این هفت ماه غرب به جای اینکه موضع عملی و محکمی علیه جنایات رژیم صهیونیستی اتخاذ کند مدام از طریق قدرت رسانه‌ای خود، واقعیت‌های موجود را کتمان و جانب رژیم صهیونیستی را گرفته و از سوی دیگر انواع و اقسام حمایت‌های مادی و نظامی را از رژیم اشغالگر قدس به عمل آورده است.

مقتدایی ادامه داد: اما امروز ملت‌های جهان آگاه و هوشیار هستند و با چشمان خود می‌بینند و با عقلشان درک می‌کنند که چه اتفاقات دردناکی در اراضی اشغالی در جریان است که نمونه آن در خیزش اساتید و دانشجویان آمریکا ظهور و بروز پیدا کرده و از این خیزش می‌توان صدای تنفر از جنایات رژیم صهیونیستی را شنید. 

وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی تمام کنوانسیون‌های بین‌المللی اعم از کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو را نقض کرده و قوانین مرتبط با حقوق بشر دوستانه را زیر پا گذاشته و از سوی دیگر از سلاح‌های ممنوعه علیه مردم مظلوم غزه بهره برده است. در چنین شرایطی هیچ انسان آگاه و صلح‌طلب و آزاده‌ای نمی‌تواند سکوت کند و معلوم است افرادی همانند دانشگاهیان آمریکا دست به خیزش علیه سیاست‌های حمایت‌گونه ایالات متحده آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی می‌زنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها می‌خواهند جای جلاد و شهید را در تحولات غزه تغییر دهند، گفت: ولی غرب در این پروژه موفق نخواهد شد و با خیزش‌هایی که در اروپا و آمریکا آغاز شده این هدف به شکست کشانده خواهد شد. مردم دنیا آگاه شده‌اند و در عصری که ابزارهای ارتباطاتی روز به روز گسترش و توسعه پیدا می‌کنند کتمان حقیقت و تحریف واقعیت‌های ناشدنی است.

مقتدایی با اشاره به اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم اشغالگر قدس گفت: رژیم صهیونیستی باید تنبیه می‌شد و حساب کار دستش می‌آمد که نباید پایش را از گلیمش درازتر کند. جمهوری اسلامی ایران تنها حکومتی در جهان است که استوار و قاطع از آرمان‌های مردم فلسطین دفاع می‌کند و درصدد تنویر افکار عمومی جهان نسبت به اتفاقاتی که در غزه در جریان است برآمده و به همین دلیل اقدامات روشنگرانه جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در آشنایی افکار عمومی نخبگان علمی و دانشگاهی دنیا در این رابطه داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساماندهی مسجد یوردشاهی ارومیه
  • دستگاه‌های خدمات‌رسان آذربایجان‌غربی به حالت آماده‌باش درآمدند
  • تاسف عمیق رئیسی درباره شکستن حرمت دانشجو در خاک امریکا! | فیلم
  • رئیسی: در غرب شاهد تقابل شرافت و شرارت هستیم
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • شاهد تقابل جریان شرافت و شرارت در غرب هستیم
  • رئیسی: تقابل آشکار جریان شرافت و شرارت در غرب
  • تمجید رئیسی از اعتراضات در دانشگاه‌های غربی
  • در غرب شاهد تقابل جریان شرافت با شرارت هستیم