Web Analytics Made Easy - Statcounter

ورود 44 نظامی انگلیسی به پایگاه هوایی در غرب عراق، حضور نیروهای نظامی روسیه در شمال غربی سوریه، ادعای بازرسان شیمیایی بین‌المللی علیه ارتش سوریه، اعلام پیروزی بشار اسد توسط دی میستورا و حمله انتحاری در ورودی پایگاه آمریکایی «بگرام» از جمله مهم ترین تحولات و خبرهای 24 ساعت گذشته خاورمیانه بوده اند. در این میان، اعترافات بی سابقه سفیر سابق آمریکا در سوریه در مورد بشار اسد و حزب الله نیز از جمله خبرهای قابل توجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش تابناک، «رابرت فورد» سفیر سابق ایالات متحده آمریکا در سوریه در گفتگو با شبکه المیادین اعلام کرد که مسئولان آمریکایی فکر نمی‌کردند که روسیه برای مبارزه با تروریسم در سوریه به این کشور نیرو اعزام کند، اما دیدیم که اعزام کرد و همه ما در این مورد اشتباه کردیم.

سفیر سابق آمریکا در سوریه تاکید کرد که ترکیه آخرین کشور همسایه سوریه خواهد بود که با این کشور آشتی خواهد کرد.

رابرت فورد همچنین به کردهای سوریه پیشنهاد کرد که بر روی حضور آمریکا در سوریه حساب نکنند، چرا که آن‌ها برای مدت طولانی به حمایت خود ادامه نخواهند داد.

سفیر سابق آمریکا در دمشق افزود: ایران به روس‌ها در کاهش نفوذ آمریکا در منطقه کمک می‌کند.

وی گفت: حزب معارض کُرد صالح مسلم باید با دمشق مذاکره کند و این تصور که آمریکا از منافع کردها دفاع خواهند کرد، اشتباه است.

سفیر سابق آمریکا در دمشق اعلام کرد که دولت آمریکا با ماندن بشار اسد در قدرت مخالفتی ندارد. حزب‌الله برنده جنگ سوریه است. ورود 44 نظامی انگلیسی به پایگاه هوایی در غرب عراقیک فرمانده ارشد نیروهای بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) چهارشنبه شب اعلام کرد: 44 نظامی انگلیسی کارشناس عملیات خنثی سازی مین وارد پایگاه «عین الاسد» در استان الانبار واقع در غرب عراق شدند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، «شیخ قطری العبیدی» در این باره افزود: این نظامیان از گردان مهندسی ارتش سلطنتی انگلیس هستند که وارد پایگاه هوایی عین الاسد در ناحیه البغدادی واقع در 90 کیلومتری غرب شهر الرمادی مرکز استان الانبار شده اند.
این مقام الحشد الشعبی در ادامه آورد: نظامیان انگلیسی با هواپیمای نظامی از مقصد أمان پایتخت اردن وارد عراق شده اند.العبیدی بدون ذکر جزئیات تصریح کرد که این افراد در خنثی سازی مین ها و بسته های انفجاری تخصص دارند و یادآور شد که به احتمال زیاد در عملیات آزاد سازی شهرهای «عنه»، «راوة» و «القائم» از توابع استان الانبار مشارکت خواهند کرد.
وزارت دفاع و مقام های انگلیسی تاکنون نسبت به این خبر هیچ واکنشی نشان نداده اند.
نیروهای ائتلاف ضد داعش به سرکردگی آمریکا از دو پایگاه «عین الاسد» در غرب شهر الرمادی و پایگاه «الحبانیه» در شرق این شهر برای آن چه این نیروها پشتیبانی از ارتش عراق علیه داعش می نامند، استفاده می کنند.
«مایکل فالون» وزیر دفاع انگلیس پنجشنبه گذشته اعلام کرده بود که کشورش یک گروه 44 نفره از گردان مهندسی را به مدت شش ماه برای کمک به نیروهای ائتلاف ضد داعش عازم پایگاه هوایی «عین الاسد» عراق می کند.
براساس گزارش رسانه های عراقی، با استقرار نظامیان جدید انگلیسی در عین الاسد، شمار این نیروها در این پایگاه هوایی به 300 تن و در کل عراق به 600 نظامی رسیده است. حضور نیروهای نظامی روسیه در شمال غربی سوریه «سرگئی رادسکوی» رئیس اداره عملیات اصلی ستاد کل ارتش روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد، نیروهای نظامی روسیه قرار است در منطقه «تل رفعت» در شمال غربی سوریه مستقر شوند.

بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی تأکید کرد که یک منطقه تنش‌زدایی در نزدیکی این شهر سوریه ایجاد شده است و مرکز روسی نظارت بر آتش‌بس سوریه نیز قرار است در این فرایند کمک کند.

این فرمانده روس ادامه داد: «به منظور جلوگیری از تحریکات و درگیری‌های احتمالی میان نیروهای ارتش آزاد سوریه در شمال سوریه و نیروهای کرد، با کمک مرکز روسی نظارت بر آتش‌بس سوریه، یک منطقه تنش‌زدایی در تل رفعت ایجاد شده است.»

رادسکوی همچنین گفت: «در حال حاضر نیروهای ارتش سوریه جایگزین گروه‌های مسلح کرد شده‌اند که این منطقه را ترک کرده‌اند. به منظور جلوگیری از تحریکات احتمالی و حفظ رژیم آتش‌بس، یک یگان از نیروهای نظامی روسیه نیز در این منطقه مستقر خواهند شد».

این فرمانده عالیرتبه ارتش آمریکا همچنین گفت، عملیات در جریان علیه نیروهای داعش و جبهه‌النصره در سوریه نیز تا زمانی که تروریست‌ها به طور کامل نابود شوند ادامه خواهد داشت.

این مقام ستاد کل ارتش روسیه همچنین اشاره کرد که اسناد مربوط به مناطق کاهش تنش در سوریه از جمله ایجاد منطقه چهارم در ادلب در نشست آتی آستانه که سیزدهم تا پانزدهم سپتامبر برگزار خواهد شد، به امضا می‌رسد. ادعای بازرسان شیمیایی بین‌المللی علیه ارتش سوریه هیئت بازرسان بین‌المللی بررسی کاربرد سلاح شیمیایی در سوریه در گزارش خود ادعا کرد که ارتش سوریه مسئول استفاده از گاز سارین در حمله شیمیایی به خان شیخون در استان ادلب سوریه است.

طبق این گزارش، در سوریه تاکنون 33 مرتبه از سلاح شیمیایی استفاده شده است که در بین آن 7 حمله را ارتش سوریه در ماه‌های مارس و جولای انجام داده است.

به ادعای پائولو بنیرو، رئیس هیئت بازرسان بین‌المللی، با ایراد اتهام به دولت سوریه، ادعا کرد که حمله به خان شیخون از سوی هواپیماهای دولت سوریه انجام شده است.

به گفته وی، حمله به خان شیخون گسترده و بی‌سابقه بوده است.

وی البته اذعان کرد که از ابتدای درگیری‌ها در سوریه نتوانسته‌اند وارد سوریه شوند اما از طریق توان کارشناسی خود توانسته‌اند به اطلاعات و نشانه‌هایی دست یابند.

با این حال وی گفته است که درباره تمامی موارد و حملاتی که به کشته‌شدن غیرنظامیان انجامید، تحقیق نکرده‌اند.دی‌میستورا: اسد پیروز شده استفرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه در سخنانی تأکید کرد: معارضان سوری باید واقع بین بوده و درک کنند که در جنگ پیروز نشدند.

به گزارش پایگاه لبنانی النشره، «استفان دی میستورا» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه سخنان تازه ای را در خصوص آخرین تحولات این کشور مطرح کرده است.

بر اساس این گزارش، وی در این خصوص تأکید کرده است: معارضان سوری باید واقع بین باشند و درک کنند که در جنگ پیروز نشدند.

فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در ادامه گفت: دیرالزور اکنون به طور نسبی آزاد شده است و پیش بینی می شود که آزادسازی کامل آن خیلی زود اعلام شود.

وی در ادامه همچنین گفت: دولت سوریه هم باید بداند که نمی تواند از طریق راهکار نظامی، پیروز جنگ شود.

این مقام سازمان ملل متحد در ادامه تصریح کرد: ما برای برقراری آتش بس فراگیر در سوریه تلاش می کنیم.

دی میستورا در اظهاراتش همچنین بر لزوم ازسرگیری مذاکرات و گفتگوهای سیاسی در سوریه تأکید کرد.

گفتنی است، اظهارات دی میستورا درخصوص شکست معارضان در نبرد میدانی، پس از شکسته شدن محاصره دیرالزور طی روز گذشته، مطرح می شود.حمله انتحاری در ورودی پایگاه آمریکایی «بگرام»«بی بی سی»شب گذشته با انتشار یک خبر فوری از حمله انتحاری در ورودی پایگاه آمریکایی «بگرام» واقع در افغانستان خبر داد.

بر اساس گزارش بی‌بی‌سی، پلیس ولایت «پروان» واقع در شمال افغانستان نیز وقوع این حمله انتحاری در ورودی پایگاه آمریکائی «بگرام» را تأئید کرده است.

لازم به ذکر است، پایگاه هوایی «بگرام» مهمترین و بزرگ‌ترین پایگاه نیروهای آمریکایی در افغانستان به شمار می رود.

«عبدلشکور قدوسی» فرماندار منطقه مذکور به بی‌بی‌سی اعلام کرد که یک بمبگذار انتحاری مواد انفجاری خود را در ورودی اصلی پایگاه بگرام منفجر کرده است.

قدوسی همچنین گفت که ۴ غیرنظامی در این حمله زخمی شده اند؛ اما تا کنون گزارشی درباره تلفات نیروهای آمریکایی در این حمله در دست نیست.

طالبان اعلام کرده است که حمله انتحاری کنونی در بگرام به انتقام برگه‌های تبلیغاتی توهین آمیزی است که دیشب از سوی نیروهای ناتو در ولایت پروان پخش شده بود.

گفتنی است، چهارشنه 15 شهریور ماه سال جاری نیز حمله مشابهی به ورودی پایگاه هوایی بگرام در افغانستان به وقوع پیوسته بود.

برچسب ها: تحولات خاورمیانه ، سوریه ، دی میستورا ، اسد ، مخالفان سوری ، پیروزی ، رابرت فورد ، عراق ، روسیه ، بگرام

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۵۵۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زهر چشمی که ایران از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود

ضربه کاری بی‌سابقه‌ای که ایران با وجود اعلام قبلی به پایگاه نظامی نواتیم وارد کرد، به نتانیاهو فهماند که اگر جنگ واقعی آغاز شود، چیزی از امکانات نظامی اسرائیل نخواهد ماند. بنابراین او مجبور شد عقب‌نشینی کند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود به تحلیل روزنامه دنیای اقتصاد اشاره کرده که نوشته است: پس از گذشت دو هفته از حمله ترکیبی موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل، و با انتشار ابعاد تازه‌ای از این حمله، می‌توان ادعا کرد کیفیت حمله بالستیکی ایران به این پایگاه راهبردی، حتی در تصمیم نتانیاهو در خودداری از حمله تلافی‌‌‌جویانه به ایران مؤثر بوده است. پایگاه هوائی نِواتیم متعلق به نیروی هوائی اسرائیل در 15 کیلومتری جنوب شرقی شهر بئرشبع در صحرای نقب قرار دارد. این پایگاه عظیم با سه باند با طول‌‌‌های مختلف پروازی میزبان جت‌‌‌های رادارگریز اف 35، هواپیماهای ترابری، هواپیماهای ‌تانکر و هواگردهای شناسایی و تشخیص الکترونیکی است.

پس از آنکه سخنگوی ارتش اسرائیل، حمله ایران به این پایگاه را کم‌اهمیت و جزئی اعلام کرد، این رسانه‌های آمریکایی بودند که از قول منابع آگاه اعلام کردند، ضربات موشکی ایران، «چیزی بیش از ضربات جزئی اعلام‌شده از سوی اسرائیل بوده است». ما اکنون می‌دانیم که یکی از باندها با صدمه جدی مواجه شده، یکی از هواپیماهای پهن‌پیکر اسرائیلی از نوع سی 130 (که البته این نوع هواپیماها کاربردهای شناسایی - الکترونیکی هم دارد) آسیب دیده و همچنین یک آشیانه اف 35 و یک انبار قطعات یدکی نیز منهدم شده‌اند. در ابتدا، تعداد موشک‌های برخورد کرده به پایگاه، 3 فروند، سپس 5 فروند و بعد 9 فروند اعلام شد. رسانه‌های غربی احتمالا با توافق مقامات پنتاگون با انتشار قطره‌ای اطلاعات قصد دارند تا یک نکته را به مقامات اسرائیل گوشزد کنند: «اگر آمریکا کمک نمی‌کرد چیزی از پایگاه نواتیم باقی نمی‌ماند».

اما چرا حمله به نواتیم، نتانیاهو را از پاسخ جدی باز داشت؟ از مجموع پرتابه‌های ایران، 120 فروند موشک بوده‌اند و رهگیری این نوع موشک‌ها به دلیل شیوه حرکت بسیار سخت است. اگرچه سایر موشک‌ها را هواپیماهای جنگی اسرائیل و متحدانش، سامانه گنبد آهنین یا حتی فلاخن داوود می‌توانند (با‌ درصد زیاد) از بین ببرند، اما این تجهیزات در برابر موشک بالستیک ناتوان از انهدام (و حتی رهگیری) هستند. موشک‌های بالستیک ایران (حتی انواع قدیمی‌تر) از لحظه پرتاب، ظرف دو دقیقه از جو خارج شده، 9 دقیقه خارج از جو به حرکت خود ادامه می‌دهند و در یک دقیقه آخر با سرعت 6تا 8 برابر صوت به سمت هدف حرکت می‌کنند. اسرائیل دربرابر این نوع موشک‌ها با محدودیت مواجه است. تنها سامانه ارو (پیکان) قادر به درگیری با این نوع موشک‌هاست؛ اما این سامانه به دلیل لانچرهای کم‌تعداد، با محدودیت تعداد موشک مواجه است. اطلاعات ارتش آمریکا نشان می‌دهد که اگر حمایت ناوشکن‌های آمریکایی مستقر در مدیترانه از «نواتیم» نبود، احتمالا بیش از 20 موشک به این پایگاه اصابت می‌کرد.

دوباره به شب 25 فروردین باز‌گردیم. اگر ایران حمله را از قبل اطلاع نمی‌داد، به‌جای موشک‌های قدیمی‌تر، از فتاح 2 یا خیبر‌شکن و خرمشهر استفاده می‌کرد و تعداد موشک‌ها را دو برابر می‌کرد، چه رخ می‌داد؟ اسرائیل تعدادی از بهترین دارایی‌های خود نظیر هواپیماهای شناسایی و پیش‌اخطار گلف استریم، سوخت‌رسان‌های 707 و از همه مهم‌تر بخشی از اف35‌ها را از دست می‌داد. پس قدرتی برای حمله متقابل به ایران نمی‌یافت. واقعیت این است که نیروی هوائی اسرائیل برای حملات کوتاه و پر‌تعداد تجهیز شده و برای حمله به کشوری در 1200 کیلومتری، تجهیزات کافی ندارد. اسرائیل تنها از 39 فروند اف 35 برخوردار است و نباید از یاد برد که سایر تجهیزاتش رادار‌گریز نیستند. این تعداد هواپیما برای یک حمله بزرگ کافی نیستند. اسرائیل مشکل کمبود سوخت‌رسان دارد و اگر 707‌های سوخت‌رسانش را که تنها 7 فروند هستند، از دست دهد، حتی قادر به یک حمله محدود به ایران نیز نیست. (به همین دلیل هم بخشی از آنها را به آلمان فرستاد تا از دسترس ایران دور باشد.)

حمله ایران به نواتیم به نتانیاهو نشان داد که هرگز بدون آمریکا حریف جدی برای ایران نیست. ایران بیش از 17پایگاه هوایی، صدها پایگاه موشکی با هزاران سیلوی پرتاب دارد و حمله به چنین اهدافی نیاز به هزاران بمب‌افکن و صدها ‌تانکر سوخت‌رسان دارد. اگر قرار باشد که ایران، سه پایگاه اصلی اسرائیل را زیر بارانی از موشک بالستیک بگیرد، در کمتر از یک هفته توان هوائی اسرائیل به کمتر از نصف کاهش می‌یابد.

به نظر می‌رسد گزارش فرماندهان ستاد مشترک ارتش اسرائیل (که اتفاقا در کابینه جنگ او نقش اساسی دارند) در ممانعت از حمله اسرائیل تاثیر جدی داشته است. سال‌ها قبل یک افسر ارشد سیا در دولت اوباما گفته بود که اسرائیلی‌ها مایلند تا آخرین سرباز آمریکایی با ایران بجنگند، آنها علاقه‌ای به درگیری طولانی نظامی با ایران ندارند. این عملیات به ایران نیز نشان داد که حمایت آمریکا از اسرائیل بی‌چون و چرا نیست و اگر ایران حتی به اسرائیل حمله‌ قانونی داشته باشد، حتی از نتانیاهو و کابینه جنگ‌طلب او نیز کاری ساخته نیست.

منبع: کیهان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پاسخ قاطع سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک
  • سقوط اف ـ۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • اعتراف تل‌آویو به شکست پاتریوت آمریکا در برابر موشک ایرانی
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • پاسخ سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک/ به نسل‌کشی واکنش نشان دهید
  • زهر چشمی که ایران از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • زهر چشمی که ایران در حمله به «نواتیم» از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • طرح ادامه جنگ علیه غزه در ارتش رژیم صهیونیستی تصویب شد