Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین در علوم(یوسرن) ایجاد تبادل بین دانشمندان یک درصد برتر دنیا با دانشجویان و فرهیختگان مازندرانی و گامی به سوی توسعه علم و فناوری این استان به‌دنبال آورد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، مازندران با برنامه‌ریزی‌های چند ماهه ریاست و مسئولان دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین شهرستان آمل با وزارت علوم میزبانی اولین کنفرانس بین‌المللی فناوری‌های نوین در علوم با اسم یوسرن برعهده گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همایشی سه روز که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی با حضور دانشمندان یک درصد برتر دنیا و اساتید علم و دانش دانشگاه‌های معتبر دنیا و همراهی دانشجویان و فرهیختگان علم و دانش دانشگاه‌های ایران دستور کار قرار گرفت.

دبیر اجرایی همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین در علوم برگزاری این همایش را به منظور ایجاد تبادل بین دانشمندان یک درصد برتر دنیا با دانشجویان ایرانی بیان و عنوان کرد: در این همایش از اساتید مهم علم و فناوری چون دکتر صابری مقدم از دانشگاه لوزان سوئیس، دکتر زمان ضیا بخش از دانشگاه دلف هلند همراهی کردند.

فرید صمصامی‌ خداداد این کنفرانس را ایجاد فضایی برای پژوهش‌های کارآفرین و سرمایه‌گذاری مطرح کرد و گفت: برای این کنفرانس هزار مقاله ارسال شده که 450 مقاله مورد تایید و طی این سه روز ارائه شده است.

وی یادآور شد: این مقالات در سه حوزه فناوری مهندسی با 200 مقاله، علوم پایه با 105 مقاله و سلامت کشاورزی با 120 مقاله بوده که با برگزاری چهار نشست علمی و پنج موضوع متنوع و سخنرانی علمی ارائه می‌شود.

وجود 238 دانشمند یک درصد برتر دنیا در ایران

رئیس انجمن شیمی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در آمل با اشاره به برگزاری این همایش بیان کرد: حضور دانشمندان یک درصد برتر دنیا بسیار مناسب و حرکت خوبی است تا دانشجویان از این فرصت استفاده بهینه ببرند.

مجتبی شمسی‌پور با بیان اینکه در سال 96 میلادی در ایران یک نفر از این دانشمندان در داخل کشور نبودند و وجود امثال ما در مملکت اولین‌ها بوده است، افزود: امروزه تعداد دانشمندان ما به 238 نفر رسیده است و افرادهای جدید زیادی به این مجموعه آمدند و این نشاندهنده پیشرفت و توسعه علم و دانش ایران در دنیا است.

وی با اشاره به اینکه برگزاری کنفرانس یوسرن یک هم‌صدایی و هماهنگی در علم ایجاد می‌کند تا خدمات بیشتری جهت توسعه علم و فناوری در کشور فراهم کند، تصریح کرد: شهرستان آمل مرکز علما و بزرگان در تاریخ بوده که با برگزاری چنین همایشی پیش‌قدمی برای ایجاد شرایط بهتر نسل‌های آینده کشور شود.

شمسی‌پور در زمینه پیشرفت و توسعه علم و دانش ایران طی این 40 سال عنوان کرد: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی رشد کم‌نظیر علم در ایران بوده که با وجود بحبوحه جنگ تحمیلی یکی از برکات این نظام بوده است.

استاد شیمی دانشگاه کرمانشاه با تاکید براینکه در آن زمان با وجود کاستی و امکانات ناچیز تحولی در علوم پایه و مهندسی ایجاد شده و عده‌ای به‌فکر ارائه راهکار بر توسعه علم و دانش در کشور زدند، گفت : این تحول با مرکزیت شیراز نتیجه‌ای بر توسعه علوم و پیشرفت علم و دانش در کشور شد به گونه‌ای که با وجود قرار گرفتن زیر پنج صدم درصد تولید علم در دنیا و هم ردیفی با کشور عراق، از سال 2011 تا به امروز ردیف بیستم دنیا و به رشد 1.5 درصدی تولید علم در دنیا برسیم.

وی با بیان اینکه تولید علم ما در سخت‌ترین مقاطع حیات مملکت و دوران فشارها، تحریم‌ها، نگاه سیاسی‌ به رشد معجزه‌آسایی دست یافته است، گفت: امروزه در همه زمینه‌ها چون غنی‌سازی، صنایع موشکی، هوافضا، ماهواره و سلول‌های بنیادی توسعه یافتیم و با وجود مشکلات ساخت یک فشنگ در دوران جنگ تحمیلی با وجود شهیدانی چون تهرانی‌مقدم به ساخت موشک‌های پیشرفته موفق شدیم.

شمسی‌پور با اشاره به پیشرفت علمی شیمی در کشور یادآور شد: ایرانی که سال‌های سال می‌گذشت تا به تعداد هزار مقاله شیمی دهد در سال 2016 توانست 6 هزار مقاله ارائه دهد و این به روند رشد این علم در داخل کشور را می‌رساند.

رئیس انجمن شیمی ایران با اعلام اینکه امروزه نظام ما باید از خام‌فروشی فاصله گرفته و آن به فرموده مقام معظم رهبری به عنوان سرمایه استفاده ببرند، عنوان کرد: مسئولان نظام، دولتمردان و مجلس باید به سمت سرمایه‌گذاری صنعت هدایت شوند و از وجود جوانان بسیار با استعداد نظام و بدنه قوی کشور بهره گیرند.

وی وجود 50 هزار دکترای Ph.Dبیکار در نظام را بر اساس آمار وزارت علوم مناسب شانیت انقلاب اسلامی ندانست و گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری با ارائه راهبردها و برنامه‌ها مدیران باید بر معیار آن عمل کنند.

یوسرن گامی برای توسعه پژوهش‌های علمی دانشجویان

استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم برگزاری این همایش را یک ابداع جدید به منظور ایجاد تبادل دانشجویان ممتاز و برخی دانشمندان برتر دنیا بیان و مطرح کرد: برگزاری چنین سمیناری آشنایی بین دو نسل می‌شود تا مقالات و پژوهش‌های خود را با یکدیگر ایجاد تبادل کنند.

محمود تاج‌بخش با بیان اینکه روند پیشرفت علم و دانش امروزه در کشور ما خیلی خوب است و به لحاظ مقایسه‌ای با دانشجویان و اساتید در سطح جهان حرفی برای گفتن داریم، افزود: در توسعه این امر باید امکانات و توجه بیشتری برای تحقیقات و پژوهش‌های علمی در کشور فراهم شود تا با وجود بروزرسانی علم در دنیا عقب نباشیم.

وی با اشاره به آموزش رشته‌ها در دانشگاه‌ها بر مبنی نیاز استان‌ها را برنامه و ایده مناسبی برای کشور عنوان کرد و گفت: استان مازندران به لحاظ نعمات فراوان و وجود دریا، گردشگری، شیلات و کشاورزی می‌تواند به جذب رشته‌های مرتبط به این بخش‌ها در دانشگاه بپردازند تا توسعه‌ای بر استان شود منتهی با تلاش مسئولان نظام، به این سمت گام اساسی برداشته نشده است.

تاج‌بخش با تاکید بر اینکه فرار مغزها از ایران به سمت دانشگاه‌های معتبر یکی از مهمترین مورد به ترس از بیکاری در داخل نظام‌شان برمی‌گردد، خاطرنشان کرد: اگر چه برخی از این دانشجویان با ازدواج‌شان در آن کشورها می‌مانند اما با وجود امکانات رفاهی و کار مطمئنا به کشور خود برگشت می‌کنند و این موجب توسعه علم و دانش نظام ما در دنیا می‌شود.

گزارش از کبریا مقدس

انتهای پیام/

R41358/P1486/S6,74/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۵۹۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم در سی و یکمین آیین تجلیل از اعضای هیات علمی نمونه کشوری که ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی برگزار شد، اظهار کرد: بزرگ‌ترین سرمایه هر جامعه‌ای فرهنگ آن جامعه و سرمایه جاودان آن جامعه است. جامعه فهیم دانشگاهی، پویش و پالایش دانشگاهی را مدنظر خود قرار داده و همواره فرهنگ‌های جدیدی را خلق کرده است.

بیشتر بخوانید: فرآیند ثبت اختراع و حفاظت از مالکیت فکری زمان‌بر و پرهزینه‌ است

وی افزود: همانطور که کلمات و جملات جدید به زبان هر کشور اضافه می شود، علم و فناوری و نوآوری جدید همراه خود فرهنگ جدیدی را خلق می کند. استادان فرهنگ ساز و امید افرین، الگو و اسطوره برای نسل های فعلی و آینده ایران هستد و نسل های بعدی باید بدانند که قدردان پیشینیان خود باشیم.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: در هر منطقه‌ای که استاد دانشگاهی ساکن شود، آن منطقه و محله ارزش بیشتری می یاید. کوی دانشگاهیان در هر شهری ارزش بیشتری دارد. بنابراین سرمایه های نمادین کشور باید قدر ببینند و بر صدر بنشینند.

زلفی گل با بیان اینکه تجلیل از استادان نمونه کشوری، در راستای ارتقای مرجعیت علمی است، یادآور شد: هر کدام از استادانی که امروز تجلیل می شوند در رشته خود سرآمد هستند. انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است. وقتی این فرایند طی می شود می خواهیم شاخص های افراد مرجع را به نمایش بگذاریم.

وی همچنین گفت: تعداد دانشمندان یک درصد و ۲ درصد بین الملل روز به روز افزایش می یابد و نشان می دهد مسیر جامعه علمی ما درست است.

وزیر علوم به بیانات رهبر معظم انقلاب درمورد وظیفه دانشگاه ها اشاره کرد و افزود: تولید علم، تربیت عالم و جهت دهی به علم و عالم وظیفه دانشگاه‌ها است.

زلفی گل ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور یعنی عملیات وعده صادق در سطح بین المللی نشان دهنده مرجعیت علمی است که اولویت وزارت علوم است.

وی یادآور شد: در قوانین وزارت علوم سعی کردیم برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه اجرایی داشته باشیم، همچنین از ظرفیت برنامه هفتم توسعه استفاده کردیم و این قوانین را در احکام برنامه گنجاندیم، از جمله این اقدامات که انجام شده و در برنامه هفتم توسعه نیز قید شده است، دستور العمل اعطای پژوهانه جامع، دستور العمل تعاملات علمی ملی و بین المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش است.

وزیر علوم افزود: امروز دنیا دنبال جنگ و صلح ارزان است، کشور گشایی مشروع از طریق علم و فناوری مقدور و مشروع است‌ وقتی دانشمندان و استادان نمونه کشوری دانشی تولید می کنند و بروندادهای علمی بین المللی دارند، این کتاب در هر جای دنیا تدریس شود یعنی ما در آن کشور نفوذ کرده و آن کشور را تسخیر کرده ایم.

زلفی گل تاکید کرد: بهترین و موفق ترین سربازان کشورگشای ایران اسلامی استادان هستند که کشورگشایی از طریق آنها محبوب و معمول است. این موفقیت قدرت نرم است، جامعه فهیم و فرهیخته دانشگاهی به قدری توانمند است که هم قدرت سخت و هم قدرت نرم را می تواند ایجاد کند. از این جهت است که همه هزینه ها برای علم و فناوری بهترین سرمایه گذاری برای کشور است.

وی از استادان برگزیده خواست تلاش کنند تا نسلی بهتر و توانمندتر از خود تحویل جامعه دهند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1229016 برچسب‌ها وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

دیگر خبرها

  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور