Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم - رئیس جامعه المصطفی خواستار توجه نهادهای بین‌المللی به حوادث فاجعه بار انسانی علیه مسلمانان روهینگیا و پایان فوری خشونت‌ها و استقرار آرامش و صلح در میانمار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جامعه المصطفی، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار سفیر کشور پادشاهی تایلند در تهران که در سازمان مرکزی جامعه المصطفی العالمیه برگزار شد، ضمن خوش آمدگویی به آقای «کالایانا ویپاتی پومی پراتس»، سفیر تایلند و هیئت همراه وی، به روابط خوب دو کشور ایران و تایلند در زمینه‌های مختلف علمی، اقتصادی و سیاسی اشاره کرد و گفت: هم اکنون ده ها نفر از دانشجویان تایلندی در ایران و جامعه المصطفی مشغول به تحصیل هستند و همچنین تعدادی از دانشجویان ایرانی نیز در تایلند حضور دارند که از بهترین سفیران برای تعمیق روابط میان دو کشور به شمار می آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، جامعه المصطفی را مروج قرائتی مفید از اسلام برای همه بشریت خواند و ابراز داشت: این قرائت شامل مولفه‌هایی است از جمله اینکه ما پایبند به تفکر عقلانی و اجتهادی هستیم و معتقدیم در استنباط معارف دین، باید با بهره گیری از عقل و اجتهاد و پرهیز از جمود فکری گام برداشت. بر همین اساس، جامعه المصطفی در نظام آموزشی خود، رشته های متعدد علوم عقلی و فلسفی را ارائه می‌نماید.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور افزود: المصطفی در نظام فکری خود بر گفت‌وگوی میان ادیان تأکید دارد و تلاش می‌نماییم دانش پژوهان ما ضمن آشنایی با تمام ادیان، روحیه گفت‌وگو و همزیستی مسالمت آمیز با پیروان سایر ادیان و مذاهب را نیز بیاموزند.

وی با اشاره به دست‌هایی که بشر را به سوی جنگ‌های دینی و مذهبی می‌کشاند، تصریح کرد: حوزه علمیه قم و جامعه المصطفی، مطلقا مخالف هرگونه تعصب بی‌جا و خشونت‌های دینی است و نظام آموزشی ما نیز براساس گفت‌وگو و تعامل میان دینی و میان مذهبی شکل گرفته است.

تلاش برای ایجاد گفتگو میان اسلام و بودیسم

آیت الله اعرافی با اشاره به اهمیت آیین بودیسم در مناطق شرقی آسیا و به ویژه کشور تایلند، خاطرنشان کرد: دانش پژوهان تایلندی المصطفی و دانش آموختگان ایرانی در تایلند، تلاش بسیاری برای ایجاد گفتگو میان اسلام و بودیسم داشته‌اند و امیدواریم زمینه توسعه این تعاملات و گفتگوهای میان ادیانی فراهم گردد.

وی با اشاره به ورود المصطفی به مسائل مشترک بشری در حوزه‌های مختلفی همچون خانواده و محیط زیست، بیان داشت: تلاش جامعه المصطفی برای عرضه علوم اسلامی و دینی، متناسب با نیازهای بشر در دنیای جدید شکل یافته است و بر اساس این دیدگاه، امروز در نظام علمی جامعه المصطفی، طلابی از صد ملیت در رشته های متنوع علوم انسانی و اجتماعی تحصیل می نمایند.

امام جمعه قم در ادامه، با تأکید بر پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف علم و فناوری در سال‌های پس از انقلاب اسلامی، به برخی آمار و ارقام مربوط به دستاوردهای علمی کشور و رشد تولید علم در ایران اشاره نمود.

وی با اعلام آمادگی جامعه المصطفی برای گسترش فعالیت های علمی و آموزشی در تایلند و تأسیس شعبه دانشگاهی در این کشور، اظهار داشت: در شرایطی که مراکز علمی برخی از کشورهای منطقه، مولد تفکر افراط گرایی و خشونت دینی هستند، جامعة المصطفی اعتقاد به همزیستی مسالمت آمیز و حفظ وحدت و یکپارچگی در میان پیروان مذاهب و ادیان مختلف دارد.

آیت الله اعرافی در پایان با ابراز تأسف عمیق از حوادث میانمار و موج خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا، ابراز داشت: اینجانب از سوی جامعه المصطفی العالمیه و حوزه های علمیه و نیز از جانب تمامی علمای قم و مراکز علمی و دینی جمهوری اسلامی ایران، توجه نهادهای بین المللی به این حوادث فاجعه بار انسانی، پایان فوری خشونت ها و استقرار آرامش و صلح در میانمار را درخواست می‌نمایم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: از همه کشورهای منطقه از جمله کشور پادشاهی تایلند تقاضا داریم در جهت پایان دادن به این حوادث دردناک، از هیچ تلاشی کوتاهی ننمایند.

در آیین بودیسم، بهانه های دینی برای قتل پیروان سایر ادیان محکوم است

گفتنی است در ادامه این دیدار، سفیر تایلند در تهران نیز با ابراز خرسندی از حضور در جامعه المصطفی العالمیه و دیدار با آیت الله اعرافی، از خدمات جامعه المصطفی به طلاب و دانش پژوهان تایلندی تقدیر نمود.

وی با اعلام آمادگی سفارت تایلند برای افزایش همکاری در زمینه شکل گیری گفت‌وگو و تعاملات میان ادیانی، از گسترش فعالیت های جامعه المصطفی العالمیه در این کشور استقبال کرد.

آقای «کالایانا ویپاتی پومی پراتس»، همچنین با محکوم نمودن خشونت علیه مسلمانان در میانمار، خاطرنشان کرد: در آیین ما، بهانه های دینی برای خشونت و قتل پیروان سایر ادیان محکوم و ممنوع است و پادشاهی تایلند نیز خواستار پایان درگیری های مذهبی در کشور میانمار است.

سفیر تایلند در پایان خواستار همکاری جامعه المصطفی با این سفارت در زمینه ایجاد ارتباطات با مراکز علمی – دانشگاهی و راه اندازی کتابخانه به زبان تائی شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۶۰۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند/ حجاب از معضلات کف جامعه است

فرارو- مراسم چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله دکتر مرتضی مطهری عصر روز پنجشنبه در مسجد جامع نارمک برگزار شد. در این مراسم که از طرف خانواده شهید مطهری و ستاد سالگرد برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین احمد ناطق نوری، علی، محمد و مجتبی مطهری، علی لاریجانی، محسن هاشمی و اقشار مختلف مردم حضور داشتند. 

به گزارش فرارو، حجت الاسلام سید محمدرضا هاشمی تهرانی در این مراسم سخنرانی خود را با موضوع علم و معرفت و جایگاه عالم دینی در جامعه آغاز کرد و گفت: در سیره امام جعفر صادق (ع) جهل و نادانی بزرگترین مرض بود. انسان در حرف ممکن است ادعای دینداری داشته باشد، اما تا مادامی که نسبت به توحید و ولایت جاهل و نادان باشد و نتواند حق را از باطل تشخیص دهد، دینداری‌اش هم ارزشی نخواهد داشت. 

هاشمی تهرانی با بیان اینکه علم و معرفت یک حقیقتی است که ائمه اطهار مکرراً شیعیان را به آن‌ها توصیه می‌کردند، تصریح کرد: محب و شیعه بی‌سواد و بی‌معرفت، به درد اهل بیت (ع) نمی‌خورد. معارف غنی اهل بیت (ع) غیر از این چیز‌هایی است که ما در کتاب‌های خود می‌خوانیم. اهل بیت (ع) در مقام آموزش شیعیان یک راه خاصی را طی کردند. شیعه و محب بی سوادِ جاهل به چه دردی می‌خورد. 

این سخنران با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های برجسته و منحصربفرد استاد مطهری این بود که تراز منبر را در عالی‌ترین سطح خود حفظ کرد، ادامه داد: استاد مطهری جایی منبر می‌رفت که وقتی پایین می‌آمد منبر و مطالب او کتاب معرفتی شیعه می‌شد. در زمان خود برخی از این کتب به چاپ ۴۰، ۵۰ و ۶۰ می‌رسید. استاد مطهری تراز عالم دینی را حفظ کرد. اینکه ما بنشینیم خواب، خاطره و حکایات شخصی تعریف کنیم به چه دردی می‌خورد. باید از استاد مطهری یاد بگیریم.

این سخنران مذهبی اضافه کرد: هیئت گرفتن و نماز جماعت فوق العاده خوب است، اما آنچه که یکایک ما موظف هستیم این است که معارفت اهل بیت (ع) را ابتدا یاد بگیریم و به نسل بعد خود منتقل کنیم. 

وی با اشاره به اینکه مساله حجاب یکی از معضلات کف جامعه ما امروزه است که خیلی فراگیر است، ابراز کرد: بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند. اگر معارف دینی در سطوح مختلف ارائه می‌شد و با این جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم. آیت الله مطهری با سعه صدر با تمام مخالفین بحث می‌کرد. مباحثات دقیق، بدون اینکه از کوره در برود. اسلام این را می‌خواهد که انسان آن‌چنان قدرت پیدا کند و معرفت عمیق دینی را آن‌چنان ارائه کند و بگوید هر کسی هر چه شبهه دارد بیاورد. این خصیصه مکتب تشیع و امام صادق (ع) است. علمای ربانی دین ما این چنین بودند. 

هاشمی تهرانی گفت: تهران بزرگانی به خود دیده است. مرحوم ابوالحسن رفیعی قزوینی، مرحوم شاه آبادی در تهران منبر‌های عمیق معرفتی می‌رفتند که پامنبری‌ها آن‌ها طلاب و دانشجو نبودند، بازاری‌های تهران بودند. مرحوم آیت الله میرزا عبدالکریم روشن در چهارراه سیروس برای مردم توحید تبیین می‌کرد. 

او با ابراز تأسف از اینکه امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته است، اظهار داشت: علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند. هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد. آقای مداح می‌آید سینه زنی را برگزار می‌کنند و تمام می‌شود.

حجت الاسلام هاشمی تهرانی در پایان گفت: برخی آقایان علم‌شان که بالا می‌رود دیگر ابا دارند که روضه بخوانند. اما شأن جلیل القدر مرحوم آقای مطهری این بود که در اوج حکمت و استاد تمامی حوزه و دانشگاه وقتی منبر می‌خواند بعد از آن در روضه برای سیدالشهدا هق هق می‌کرد که نشان می‌دهد در اوج علم و معرفت هم که باشی تنها راه نجات، راه اختصاصی رحمت واسعه حضرت سیدالشهداء (ع) است.

دیگر خبرها

  • نقش مهم متفکران دینی در ایجاد وحدت
  • علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند/ حجاب از معضلات کف جامعه است
  • فرودگاه بین‌المللی کربلا اوایل 2025 افتتاح می‌ شود
  • افتتاح فرودگاه بین‌المللی کربلا در سال ۲۰۲۵
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • توزیع ۵۰۰ بسته پوشاک در میان فقرا و نیازمندان کردستانی
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر اعلام شد
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد