Web Analytics Made Easy - Statcounter

به یاد گرامیداشت یاد نخستین امام شیعیان حضرت علی(ع) عاشقان و به ویژه سادات آن حضرت در شهرستان‌های میناب و حاجی‌آباد به خاندان پیامبراکرم(ص) ابراز ارادات می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس،18 ذی‌الحجهپیامبراسلام (ص)در بازگشت از آخرین حج خود همه مسلمانانی که در حج شرکت داشتند را در غدیر خم جمع کرد در آنجا علی بن ابی‌طالب را به‌عنوان وصی و برادر و جانشین خود از جانب الله معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند که«اکرام کنید خوبان ذریه مرا از برای خدا و بدان ایشان را برای من»نقل شده است که امام حسن(ع)روز عید غدیر در کوفه مهمانی بزرگی برپا می‌داشتند. امام علی علیه‌السلام با فرزندان و گروهی از پیروانش بعد از نماز برای شرکت در مجلس به منزل امام حسن علیه‌السلام می‌رفتند. و پس از اتمام مهمانی امام حسن علیه‌السلام هدایایی به مردم اعطا می‌فرمود. لذا این حرکت امام حسن علیه‌السلام موجب شد مردم به روز عید غدیر عادت کنند.

یکی از سنت‌های حسنه احترام به سادات یعنی فرزندان رسول الله است و بسیاری از مردم به دیدن سادات می‌روند و از این طریق احترام خود را به سادات ابراز می‌کنند و از این رسوم و آداب شیعیان نسبت به سادات از دیرباز تاکنون ادامه داشته است هرچند که عید غدیر عید همه شیعیان است چون عیدالله الاکبر شیعیان سراسر دنیاست.

خانواده‌های سادات هرسال در ایام عید غدیر به خاطر نسبتی که با حضرت علی (علیه‌السلام)دارند و نواده ایشان محسوب می‌شوند، حال و هوای خانه‌هایشان رنگ و بوی دیگری دارد. هرمزگانی‌ها نیز همچون سایر شیعیان و سادات عید غدیر را یکی از اعیاد بزرگ دینی خود می‌دانند و مراسم و آیین‌های خاص این روز را با حضور در تکایا، مساجد و امامزادگان جشن می‌گیرند.

برپایی حجله امام علی(ع) در میناب

از عید قربان در شهرهای مختلف هرمزگان نیز برنامه‌های مختلفی از سوی سازمان‌های مختلف فرهنگی ازجمله سازمان فرهنگی-ورزشی شهرداری بندرعباس، بسیج محلات، کانون‌های مساجد وسایر ارگان‌های فرهنگی درمحلات و مساجد درحال برگزاری است. نمونه‌های آن را می‌توان به جشن‌های عید غدیر در کوی آیت الله غفاری و شهرک پیامبراعظم بندرعباس، برپایی کرسی تلاوت رضوی از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری ذکر کرد که با شور و نشاط خوبی درحال برگزاری است.

این جشن‌ها البته به برنامه‌های روتین سازمان‌ها اختصاص ندارد بلکه برخی از سادات از جمله سید عباس موسوی از سادات معروف شهرستان میناب نیزهرساله روز عید غدیر در منزل خود جشن عید را با حضور همسایگان واقوام خود برپا می‌کنند.

وی که یکی از جانبازان شیمیایی و اعصاب و روان دوران هشت سال دفاع مقدس می‌باشد، به لحاظ ارادت خالصانه‌ای که به امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام دارد، و هرساله در روز عید غدیر در منزل خود برای اقوام و همسایگان جشن می‌گیرد.

پیاده روی حاجی آبادی‌ها تا امامزاده سید محمد در صبح عید غدیر

خواندن اذکار مخصوص روز عید غدیر، پخش شیرینی و شربت، پخت شله‌زرد نذری و به هم زدن آن توسط تمامی اعضای خانواده و مهمان‌ها، پختن آش و نخود و غذاهای نذری به یاد گرامیداشت یاد نخستین امام شیعیان حضرت علی(ع) هرساله در منزل سید عباس موسوی برگزار می‌شود.

از دیگر رسومات مردم میناب درصبح عید غدیر برپایی حجله امام علی(ع) است، در این حجله مردم و از جمله سادات مینابی به مولودی خوانی و آیین شادی و کف زدن‌های ممتد و به شیوه سنتی می‌پردازند که از میدان ولایت تا مسجد امام میناب به فاصله یک کیلومتر می‌باشد.

زیارت در قدمگاه امیرالمؤمنین(ع) از رسومات قدیمی مردم حاجی آباد در روز عید غدیر می‌باشد. از دیگر رسوم مردم این شهرستان که بیش‌ترامروزی‌ها آن را دنبال می‌کنند پیاده روی تا امامزاده سید محمد و امیر نظام الدین دو تن از نوادگان امام موسی کاظم(ع) در حوالی شهر حاجی آباد به همراه بزرگان شهر از جمله امام جمعه می‌باشد. و پس از زیارت مردم در همان محل صبحانه را صرف کرده و سپس راهی منازل سیدها برای گرفتن هدیه و به اصطلاح مژدگانی می‌شوند.

انتهای پیام/

R7720/P1357/S6,58/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۶۴۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • عاقبت رؤیافروشی؛ واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به ابراز ندامت اشکان خطیبی
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • اولین محفل شعر ارادت رضوی در هویزه برگزار شد
  • اعلام همبستگی دانشجویان هرمزگانی با دانشگاهیان سراسر جهان در دفاع از مردم غزه
  • همبستگی دانشگاهیان هرمزگانی با دانشگاهیان سراسر جهان در دفاع از مردم غزه
  • خاندانی از تبار و نوادگان حذیفه‌بن‌یمان در طرشت
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • بازهم سرعت غیر مجاز حادثه آفرید/ فوت جوان ۱۷ ساله قمی در بلوار غدیر
  • منافع مردم سادات محمودی اولویت مسئله سد «خرسان ۳» است
  • منافع مردم سادات محمودی اولویت مسئله سد خرسان است