Web Analytics Made Easy - Statcounter


اکنون و پس از ۳۴ سال دوری و فراق، شهید نوجوان ۱۳ ساله به وطن بازگشته است تا باز هم یاد و نام ایثارگران ماندگار دفاع مقدس و بویژه شهیدان نوجوان و جوان زنده شود.

خبرگزاری مهر – گروه فرهنگ: این جمله رهبرانقلاب که می‌فرمایند «زنده نگهداشتن نام و یاد شهدا، کمتر از شهادت نیست» خود نشان می‌دهد که اهمیت پاسداشت، ترویج و تعمیق سیره حماسه سازان دفاع مقدس، امری است که هیچ‌گاه نباید به فراموشی سپرده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینگونه است که ثبت حماسه‌های هشت سال دفاع مقدس؛ امری است که تاکنون بسیاری از افراد و از جمله هنرمندان و اهالی قلم را درگیر خود کرده تا با خلق آثاری از منظرهای گوناگون و البته مزیّن به نام شهدا، در این جهاد فرهنگی سهمی داشته باشند.

و این ثبت، همچنان ادامه دارد؛ چراکه همچنان بسیاری از اتفاقات جنگ، ناگفته باقی مانده است؛ اتفاقاتی که باید با یادآوری رزمندگان و ایثارگران از وقایع آن روزها و البته با همت و تلاش شبانه روزی ثبت کنندگان این وقایع، به تاریخ و نسل بعد سپرده و به امانت گذاشته شود.

اما یکی از اقشاری که در ثبت این حماسه‌ها و ایثارها، نقشی غیر قابل انکار دارند؛ هنرمندان عکاس هستند که در ثبت تصویری هشت سال دفاع مقدس اعمّ از عکس و فیلم، کوششی شایسته تقدیر داشته اند.

این، آنان بودند که همراه و همگام با رزمندگان اسلام پیش می‌رفتند و در صورت ضرورت عقب می نشستند تا بتوانند نقشی در ثبت و ضبط وقایع مختلف جنگ و از جمله شیرینی ها و تلخی های گوناگون داشته باشند.

آلفرد یعقوب زاده، یکی از همین عکاسان است؛ هنرمندی که علاوه بر دفاع مقدس، در حوادث دیگر منطقه و از جمله اشغال فلسطین توسط صهیونیستها و بحرانهایی مانند عراق، چچن، سومالی، افغانستان، کوبا، هند، ترکیه و چین حضور داشته و به عکاسی مشغول بوده است؛ او حتی در سال ۱۳۸۴ و در فلسطین اشغالی، گروگان هم گرفته شد که خوشبختانه، این گروگانگیری طول نکشید و وی آزاد شد.

اما یکی از عکسهای ماندگار یعقوب زاده از دفاع مقدس هشت ساله، عکسی سیاه و سفید از یک نوجوان غیور است که با اسلحه ای در دست و البته با نگاهی پُرصلابت، در آبهای گل آلود قدم بر می دارد و به جلو می تازد؛ عکسی که شاید بارها آن را دیده باشیم؛ اما نمی دانستیم که این نوجوان غیور کیست و سرنوشتش چه شده است.

او حسن جنگجو از تبریز است؛ نوجوانی که با آغاز جنگ تحمیلی و با وجود جثّه کوچک و کوتاهی قد، به هر زحمتی که بود؛ خود را با جمعی از دوستان و همکلاسیهایش، به دزفول رساند و در کلاسهای آموزشی شرکت کرد.

آموزش که تمام شد؛ مسئولان جنگ به همان دلیل جثه کوچک، مانع از اعزام او به خط مقدم می شدند و وی را به خدمت در آشپزخانه و تدارکات فرا می خواندند؛ اما او مشتاقانه انتظار می کشید تا بتواند توفیق حضور در خط مقدم جبهه را هم به دست آوَرَد.

در همان روزها بود که حسن، با مصطفی چمران آشنا شد و همین آشنایی سبب شد تا از وی بخواهد، او را با تضمین شخصی، از آشپزخانه به خط مقدم ببرد.

سرانجام این اتفاق افتاد و حسن با فرمانده چمران همراه شد و به آرزوی خود رسید.

شرکت در عملیات‌هایی مانند فتح المبین، مسلم بن عقیل و الفجر چهار، بخش دیگری از توفیقات حسن جنگجو در آن سالهاست.

او در این عملیات‌ها، به توفیق جانبازی هم نائل آمد و در حالیکه در خانه مشغول استراحت و رهایی از این آسیب دیدگیها بود؛ به او خبر رسید که مصطفی چمران به شهادت رسیده است.

حسن با شنیدن این خبر در غم عجیبی فرو رفت و پس از آن، بیش از قبل، انتظار شهادت را می کشید.

سال ۱۳۶۲ بود که وی پس از سپری کردن دوره مرخصی، دوباره عازم جبهه‌ها شد؛ اما پیش از رفتن از خانواده خواست تا اگر شهید شد و پیکرش بازنگشت؛ سیاه نپوشند و ناله و زاری نکنند؛ بلکه هر وقت دلشان تنگ او شد؛ به مزار شهدا بروند و آنان را زیارت کنند.

مدتی بعد بود که پدر و مادر حسن در یک شب، خوابی مشترک دیدند.

آنان در خواب دیده بودند که حسن به درجه رفیع شهادت نائل شده است.

چندی بعد خبر رسید که حسن جنگجو در عملیات خیبر و پس از یک مقاومت کم نظیر، مفقود الاثر شده است؛ سال ۱۳۶۲.

و اکنون در سال ۱۳۹۶ و پس از ۳۴ سال، او به میهن عزیز بازگشته است تا در خاک وطن آرام گیرد و شاهد مراسم یادبود خود باشد؛ شهیدی که از پدر و مادرش خواست تا اگر شهید شد؛ برای او سیاه نپوشند و ناله و زاری نکنند و پدر و مادر هم، چنین کردند.

این سفارش البته در بخشی از متن وصیت نامه وی هم به چشم می‌خورَد؛ آنجا که می‌نویسد: «...اینجانب برای لبّیک گفتن به فرمان امام زمان (عج) و نایب برحقش امام خمینی، به جبهه‌های حق علیه باطل اعزام شدم و از خداوند متعال می‌خواهم که به همه رزمندگان جمهوری اسلامی، پیروزی نصیب کند. از پدر و مادرم می‌خواهم که مرا حلال کنند و اگر شهادت نصیبم شد، برایم گریه نکنند و لباس سیاه نپوشند و سر قبر شهدای دیگر بروند و در آخر هم این دعای همیشگی ملت حزب الله را تکرار کنند که خدایا، خدایا، تو را به جان مهدی، تا انقلاب مهدی، خمینی را نگهدار...»

اکنون مشخص است که دفاع مقدس ما، اگرچه به تعبیر امام راحل عظیم الشأن و پیر و مُراد همه رزمندگان و سلحشوران، یک رهبر ۱۳ ساله یعنی شهید حسین فهمیده داشته است؛ اما نوجوانان دیگری مانند حسن جنگجو هم هستند که در راه دفاع از این آب و خاک، ایثار کرده و جان داده‌اند و با الگو قرار دادن راه شهید فهمیده، خود نیز به چراغی روشن برای ادامه مسیر انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی تبدیل شده‌اند.

این روزها، یکی از همین نوجوانان – که او را «شهید فهمیده آذربایجان» می‌خوانند – در آغوش وطن است تا باز هم یاد و نام عشق شهادت و روح رشادت در جای جای میهن عزیز طنین انداز شود.

و تأمل‌برانگیزتر اینکه مراسم یادبود این شهید بازگشته به میهن، همزمان با مراسم ترحیم مادر گرامی اوست؛ چراکه مادرش پس از زیارت پیکر فرزندش، به او پیوست و وی نیز به دیار باقی شتافت؛ گویی که تنها منتظر بود تا فرزندش، دیگر مفقود الاثر نباشد.


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۶۴۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۵۰ شهید دفاع مقدس تک فرزند خانواده بودند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،  همزمان با بزرگداشت روز معلم، آئین تجلیل از ۳۵شهید معلم و دانش آموز هنرستان فنی و حرفه‌ای رنجبر قائم شهر امروزبرگزار شد.

حجت الاسلام باباپور از وعاظ مازندران، شهدا و خانواده‌های بزرگوار آنها را معلمان معنوی و ارزشی جامعه دانستند که همواره به جامعه درس ایثار و فداکاری و صبر و بردباری و عزت و افتخار می‌آموزند.

او با اشاره به نقش آفرینی معلمان و دانش آموزان در دوران دفاع مقدس گفت: از بیش ۲۰۰هزار شهید جنگ تحمیلی ۳۶ هزار شهید از قشر نوجوان و جوان دانش آموز بودند که در راه دفاع از انقلاب و کیان اسلامی جانشان را تقدیم کردند.

حجت الاسلام باباپور با اشاره به پیشگامی استان مازندران در دفاع مقدس افزود: از ۱۰ هزار و ۷۰۰ شهید استان مازندران دو هزار شهید معلم و دانش آموز بودند.

او اضافه کرد: ۱۰ درصد شهدای استان مازندران نوجوان بودند که به سن تکلیف نرسیده بودند ولی به تکلیف عمل کردند و آنها معلمان واقعی جامعه ما هستند.

حجت الاسلام باباپور با گرامیداشت یاد و خاطره فیلسوف شهید آیت الله استاد مطهری، شهدا را حافظان دین و مملکت دانست و گفت: برای دفاع از آرمان‌های انقلاب و کیان اسلامی ۷۵۰ مادر شهید در کشور تک فرزند بودند و یک مادر ۹ شهید و دو مادر هشت شهید، یک مادر هفت شهید، شش مادر شش شهید، ۵۸ مادر پنج شهید و۱۲۰ مادر کشور چهار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کردند.

در این مراسم ضمن اجرای چند برنامه متنوع فرهنگی و هنری از مقام والای ۳۵ شهید هنرآموز و هنرجوی هنرستان فنی و حرفه‌ای مرحوم رنجبر قائم شهر تجلیل و تکریم شد.

دیگر خبرها

  • تفحص پیکر هشت شهید دفاع مقدس
  • ۷۵۰ شهید دفاع مقدس تک فرزند خانواده بودند
  • تشییع و خاکسپاری پیکر ۲۰ شهید دفاع مقدس در ۹ استان‌
  • تفحص پیکر هشت شهید دفاع مقدس در عراق
  • ورود پیکر ۲ شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس به اهواز
  • عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز
  • شناسایی هویت شهید دفاع مقدس
  • پیکر مطهر ۲ شهید دفاع مقدس پس از ۴۰ سال تفحص شد
  • پیکر شهید جاویدالاثر ایلامی پس از ۴۱ سال شناسایی شد
  • پیکر ۵ شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی والفجر یک تفحص شد