Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- رئیس انجمن الکتروفیزیولوژی قلب ایران گفت: بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب یکی از عوامل مهم سکته مغزی است که با افزایش سن به خصوص بعد از 80 سالگی شیوع آن حدود سه برابر می شود.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، زهرا امکانجو، روز شنبه در اولین کنگره فیبریلاسیون دهلیزی قلب در بیمارستان قلب شهید رجایی افزود: آمار دقیقی از میزان شیوع و بروز بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب در کشور وجود ندارد چون ثبت این بیماری و آمارگیری از آن در مراکز محدودی انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: بر اساس تخمین ها و آمارهای جهانی حدود 3 / 1 درصد افراد بین 60 تا 80 سال به بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب مبتلا هستند اما شیوع این بیماری در افراد بالای 80 سال به حدود پنج درصد می رسد و با توجه به افزایش سالمندی در ایران و جهان پیش بینی می شود شیوع این بیماری تا 50 سال آینده در دنیا 5 / 2 برابر بشود.
عضو هیات علمی مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب شهید رجانی افزود: بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب بر اثر اختلالات الکتریکی در قلب موجب بی نظمی ضربان قلب و اختلال در انقباض و ضربان قلب می شود و به همین علت در عروق فرد لخته ،ایجاد می شود و این لخته می تواند در مسیر گردش خون در عروق اختلال ایجاد کند و موجب بروز سکته شود.
وی ادامه داد: بیماری فیبریلاسیون دهلیزی اگر در فرد به موقع و زود تشخیص داده نشود و به موقع درمان شروع نشود در صورت مزمن شدن بیماری، درمان آن دشوار خواهد بود.
امکانجو افزود: گاهی به علت تخریب ساختمان قلب در این بیماری امکان درمان فرد مبتلا وجود ندارد. در این صورت مجبوریم نامنظمی ضربان قلب را بپذیریم و تلاش کنیم که فقط تعداد ضربان قلب در دقیقه کافی باشد، در این صورت فرد همواره با خستگی، سردرد و عوارض این بیماری درگیر خواهد بود.
وی گفت: درمان معمول بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب، استفاده از داروهای رقیق کننده است که البته این درمان نیز عوارض خاص خود را دارد و ممکن است خطر خونریزی به خصوص خونریزی های داخلی را افزایش دهد. گاهی نیز مجبوریم از شوک الکتریکی برای درمان بیمار استفاده کنیم ، درمان ها و داروهای جدیدتری نیز به بازار آمده است که متاسفانه تحت پوشش بیمه نیستند و برای بیمار گران تمام می شود.
امکانجو افزود: یکی از این درمان ها کورکردن قسمت موشکی کنار دهلیز چپ قلب است که معمولا عوارض چندانی ندارد و فرد حتی می تواند داروهای رقیق کننده خون را هم قطع کند اما هنوز این روش در ایران تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است.
وی گفت: علاوه بر فشار خون بالا، چاقی، چربی خون و استعمال دخانیات، تنگی نفس در هنگام خواب نیز از جمله عوامل خطر بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب است. رئیس انجمن الکتروفیزیولوژی قلب ایران تاکید کرد: افرادی که دچار این عارضه هستند باید هر چه سریع تر با مراجعه به کلینیک های درمان اختلال خواب این مشکل را بر طرف کنند در غیر این صورت با افزایش سن خطر بروز بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب در بین آنها بسیار بیشتر می شود.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: لیلا خطیب زاده
اجتمام 3063 ** 1776

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۷۲۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، این آنتی بادی مونوکلونال آزمایشی مانند یک سپر از آسیب به سلول های تولید کننده انسولین محافظت می کند و حتی در برخی موارد طول عمر این سلول ها را افزایش می دهد.

دیابت نوع یک زمانی روی می دهد که سیستم ایمنی بدن بیمار به سلول های بتا در پانکراس حمله می کند. این سلول های مهم انسولین تولید می کنند و بدون این ماده فرد نمی تواند سطح گلوکز خون را مدیریت کند که این روند یه تزریق مادام العمر انسولین منجر می شود و پیامدهایی برای سلامت فرد دارد.

اما محققان دانشگاه جان هاپکینز در پژوهشی جدید راهی نوین برای جلوگیری از آغاز دیابت یا حتی معکوس کردن آن در مراحل اولیه ابتلا یافته اند. یک داروی جدید به نام mAb43 که در حقیقت یک درمان آزمایشی است، برای مقابله با طیفی از بیماری ها نوید بخش بوده است.

آنتی بادی ها در حقیقت پروتئین هایی هستند که سلول هایی خاص و معمول پاتوژن های خارجی رابه یکدیگر پیوند می دهند تا آنها را از بدن پاکسازی کنند. واکسن ها به پروتئین سیستم ایمنی بدن آموزش می دهد تا در مقابل هدف های خاصی آنتی بادی تولید کند. آنتی بادی های مونوکلونال طوری مهندسی شده اند تا با یک هدف خاص بجنگند و به طور یک جا به عنوان واکنشی سریع به یک بیماری خاص مانند عفونت، به بدن منتقل می شوند. این نوع درمان هادر مطالعات اخیر برای مقابله با بیماری هایی مانندمالاریا، کووید۱۹ و غیره کارآمد بوده است.

در این موارد آنتی بادی ها طوری طراحی شدندتا سلول ها را از سیستم ایمنی بدن مخفی کنند. اما mAb43آنها را به پروتئینی کوچک که روی سطح سلول های بتا قرار دارد، پیوند می زندو سپس به عنوان یک سپر یا پوشش عمل می کند تا آنها را در برابر حملات سلول های ایمنی مخفی کند. هنگامیکه این دارو به طور مرتب مصرف شود، سلول های بتا را محافظت می کند و در نتیجه توانایی بیمار برای تولید انسولین نیز حفظ می شود. حتی اگر آسیب هایی به سلول ها وارد شده باشد، این سپر به سلول ها بتا فرصت می دهد تا بازتولید شوند.

محققان این درمان را روی ۶۴ موش مبتلا به دیابت نوع یک آزمایش کردند. موش ها پس از رسیدن به سن ۱۰ هفتگی ،هر هفته دوزهایی از این آنتی بادی را دریافت کردند و پس از ۳۵ هفته بدن تمام آنها عاری از دیابت بود. نکته جالب آنکه یکی از موش ها به طور موقت و پس از نمایان شدن علایم اولیه و قبل از دریافت آنتی بادی به این بیماری مبتلا شد. اما این موش هم پس از دریافت دوزهایی از دارو به مدت ۳۵ هفته درمان شد. همین امر نشان می دهد داروی مذکور می تواند روند ابتلا به دیابت را در مراحل اولیه ابتلا معکوس کند.

تمام موش هایی که این درمان را دریافت کردند تا پایان آزمایش (۷۵ هفته) زنده ماندند که در حقیقت طول عمر بیشتر موش ها نیز همین اندازه است. تحقیق مذکور هم اکنون با استفاده از آنتی بادی موش ها روی همین حیوانات آزمایش شده است. اما پژوهشگران تصمیم دارند در مرحله بعد نسخه انسانی این آنتی بادی را قبل از آزمایش بالینی توسعه دهند. اما یک مانع اصلی هنوز وجود دارد. آنتی بادی های مونوکلونال ممکن است برای مصرف گسترده گرانقیمت باشند.محققان امیدوارند با تحقیقات بیشتر هزینه آنها را کاهش دهند.

این تحقیق در ژورنال دیابت منتشر شده است.

کد خبر 6095397 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)