Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@06:44:31 GMT

خوابيدن زياد چه بلايي سر بدن مي آورد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۷۷۷۵۶

خبرگزاري آريا -

هر چه افراد بيشتر بخوابند، بيشتر مستعد اضافه وزن مي گردند
خواب نياز فيزيولوژيک بدن است و باعث بازسازي تعادل جسمي، روحي و حفظ انرژي مي شود. ما به طور متوسط در شبانه‌روز به 7 تا 8 ساعت خواب نيازمنديم.
تحقيقات نشان مي‌دهد خواب کمتر از 3 ساعت و نيم و بيشتر از 8 ساعت و نيم، احتمال مرگ و مير را تا 15 ‌درصد افزايش مي ‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراين کم‌ خوابي و پرخوابي هر دو مي ‌توانند خطرساز باشند. در اين ميان خواب زياد اگرچه بيماري نيست، ولي مي تواند نشانه بيماري باشد به طوري که افرادي که بيش از حد مي‌ خوابند نسبت به ساير افراد، بيشتر در معرض خطر ابتلا به بيماري‌ هايي نظير ديابت و چاقي قرار دارند.
در اينجا 6 عارضه جسمي و رواني ناشي از خواب زياد در شبانه روز معرفي شده است:
خستگي تمام وقت: ساعت بيولوژيکي بدن نياز به برنامه ثابتي دارد. اگر خواب و بيداري تان زمان مشخصي ندارد، کارايي تان را نيز از دست مي دهيد.درست است که آخر هفته ها و روزهاي تعطيل برنامه خواب همه به هم مي ريزد اما با اين حال بايد سعي کنيد زمان خواب و بيداري تان را تنظيم کنيد. نتايج پژوهش هاي اخير نشان مي دهند افرادي که ساعت مشخصي براي خواب و بيداري ندارند حتي اگر زياد هم خوابيده باشند، باز هم احساس خستگي مي کنند.
خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي: بيماري هاي قلبي در حال حاضر علت اصلي مرگ و مير در ايالات متحده است و در اين ميان خواب بيش از 9 ساعت در شبانه روي شانس ابتلا به اين بيماري ها را تا 34 درصد افزايش مي دهد. در اين ميان شانس ابتلاي زنان به بيماري هاي قلبي ناشي از خواب زياد، نسبت به مردان بيشتر است.
افزايش وزن: تحقيقات نشان مي دهد کم خوابي به ميزان 27 درصد و خواب زياد به ميزان 25 درصد خطر ابتلا به چاقي را افزايش مي دهد. مسلما زماني که شما بيشتر مي خوابيد، کمتر تحرک داريد و در نتيجه کالري کمتري هم مي سوزانيد.
خطر ابتلا به ديابت: هر چه افراد بيشتر بخوابند، بيشتر مستعد اضافه وزن مي گردند و اضافه وزن مقاومت به انسولين را افزايش مي دهد که نتيجه آن نيز افزايش خطر ابتلا به ديابت نوع دو است. خواب بيش از حد اختلالاتي را در متابوليسم گلوکز به وجود مي‌ آورد و حساسيت به انسولين را کاهش مي دهد.
کاهش تمرکز: بر اساس تحقيقات انجمن طب سالمندان آمريکا، خواب مزمن و طولاني مدت مي تواند تاثيرات منفي بر روي تمرکز در انجام کارهاي روزمره داشته باشد.
مرگ زودرس: مطالعات اپيدميولوژيک در مقياس بزرگ نشان داده اند که خواب طولاني مدت با مرگ زودرس ارتباط دارد. البته هنوز علت دقيق اين ارتباط مشخص نيست ولي ظاهرا التهاب در اين ميان نقش جدي دارد. افزايش خواب و به تبع آن ابتلا به اضافه وزن و چاقي، التهاب در بدن را افزايش داده و خود عامل خطري براي ابتلا به بيماري هاي قلبي، ديابت و در نهايت مرگ زودرس است.
افسردگي: خواب زياد و افسردگي مي توانند علت و معلول هم باشند به اين معني که هم افسردگي منجر به خواب طولاني مدت مي شود و هم خواب بيش از حد، خطر ابتلا به افسردگي را افزايش مي دهد. افراد مبتلا به پرخوابي دو برابر بيش از سايرين در معرض خطر افسردگي هستند.
منبع:salamatnews.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۷۷۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن

همشهری آنلاین ـ لاله غزالی: کووید ـ ۱۹ و زیرسویه‌های آن حدود ۳ سال جهان را با مخوف‌ترین پاندمی قرن مواجه کرد و جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. اکنون که این بیماری فروکش کرده و آمار ابتلا به آن و تلفاتش کاهش پیدا کرده است، پزشکان و متخصصان در حال پژوهش درباره مسائل مرتبط با آن هستند.

اکنون موضوع مهم درباره کرونا عوارض آن است چراکه محققان براساس مطالعات خود ثابت کرده‌اند این بیماری تبعات و عوارضی دارد که مبتلایان را تا سال‌ها پس از بهبودی هم درگیر خود می‌کند.
عوارض این بیماری برای افراد متفاوت است و فاکتورهایی همچون سابقه بیماری‌ها، ژنتیک، میزان ایمنی بدن و... را دربر می‌گیرد.

کرونا عوارض کوتاه‌مدت و بلندمت دارد و می‌تواند به اندام‌های حیاتی بدن شامل قلب، ریه، مغز، کبد، کلیه و... آسیب بزند و باعث سکته قلبی و مغزی، افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون و آلزایمر، نارسایی کلیه، ریزش مو و بثورات پوستی، مشکلات تنفسی، خستگی مزمن و... شود.

آنچه در این میان به آن کمتر پرداخته شده، عوارض روانی کروناست و حتی شاید فرد بهبودیافته نداند بعضی تغییرات خلقی وی به دلیل کرونا باشد. این در حالی است که پژوهشگران در تحقیقات خود به نشانه‌های متقنی از ارتباط بیماری‌های روانی با کرونا دست یافته‌اند و تاکید می‌کنند افراد درگیر باید از این موضوع آگاه باشند و برای درمان اقدام کنند.

در اینفوگرافیک زیر شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن را مشاهده می‌کنید:

گرافیست: داود سرخوش

کد خبر 846950 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان بیماری روانی روانشناسی

دیگر خبرها

  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید