Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ در حال حاضر بازار مسکن در وضعیت نامساعدی به سر می برد تا جاییکه اقدامات زیادی جهت خروج مسکن از رکود به کار گرفته شده است اما متاسفانه با وجود تصمیمات اتخاذ شده هنوز با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند.

برخی رکود بازار مسکن را بالا بودن نرخ سود بانکی و جذب سرمایه های سرمایه گذاران در بانک ها و برخی دیگر نیز بالا بودن نرخ بهره بانکی را در این امر دخیل می دانند، در حالیکه مسوولان با تدوین برنامه‌های اصولی می توانند گره کور این صنعت را باز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصالح ساختمانی نیز از دیگر عواملی است که بسیاری از فعالان بازار معتقدند افزایش قیمت این مواد باعث کاهش ساخت و ساز در بازار و نیز افزایش قیمت مسکن شده است، این درحالیست که براساس آمارهای ارائه شده از سوی کارشناسان، نرخ مصالح ساختمانی طی 2 سال گذشته با تغییری همراه نبوده است.

علی محمد بد در گفت و گو با خبرنگار ایسکانیوز، درباره وضعیت بازار سیمان گفت: در حال حاضر تغییر خاصی در بازار سیمان ایجاد نشده و قیمت با ثبات همراه است.

او با اشاره به کاهش ساخت و ساز در کشور گفت: کاهش ساخت و ساز در کشور را نمی توان به قیمت سیمان در بازار مرتبط دانست بلکه این امر وابسته به توجیه سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری در این زمینه است که در حال حاضر شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری افراد در این حوزه فراهم نشده است.

بد در ادامه افزود: آهن، فلز و میلگرد از جمله مصالحی بودند که در حوزه ساخت و ساز افزایش قیمت داشتند و دیگر مصالح تغییر چندانی را تجربه نکردند.

مدیرعامل هلدینگ سیمانی غدیر، به قیمت سیمان در بازار اشاره کرد و گفت: هر تن سیمان با قیمت 110 هزار تومان و کیسه ای 6 هزار و 400 تومان در بازار فروخته می شود.

او افزایش عرضه سیمان نسبت به تقاضا در بازار را دلیل دریگری عنوان کرد و گفت: چند سالی است که تغییر قیمتی در بازار سیمان ایجاد نشده و نرخ آن با ثبات همراه بوده است.

بد به صادرات سیمان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر صادرات به کشورهای پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، روسیه، عراق انجام می شود و به تازگی صادرات به قطر در دستور کار قرار گرفته که بخشی از صادرات کشور را به خود اختصاص داده است.
به گفته مدیرعامل هلدینگ سیمانی غدیر، با توجه به بالابودن میزان عرضه نسبت به تقاضا، صادرات تاثیر چندانی در قیمت این کالا نداشته است.

او به رکوددر بازار مسکن اشاره کرد و گفت: رکود موجود در بازار مسکن وابسته به سیستم بانکی موجود در کشور است، در صورت ادامه کاهش نرخ سود بانکی به طور قطع در بهبود روند بازار تاثیر گذار خواهد بود، سرمایه ها از بانک خارج و به سمت ساخت و ساز سوق پیدا خواهد کرد.

در ادامه محمد آزاد، رییس اتحادیه فروشندگان آهن در گفت و گو با خبرنگار ایسکانیوز، درباره آخرین وضعیت بازار آهن گفت: گرانی قیمت آهن طی مدت اخیر ناشی از افزایش قیمت جهانی بوده است که این موضوع در بازار داخلی هم بی تاثیر نبوده است. با توجه به اینکه سنگ آهن و ذغال سنگ به اندازه کافی در کشور وجود دارد، بنابراین گرانی این مواد تا حدودی در افزایش قیمت آهن تاثیر داشته است.

آزاد با بیان اینکه ایران به عنوان صادر کننده آهن محسوب می شود، گفت: تا حدودی قیمت در داخل کشور با قیمت جهانی برابری کند، اگر قیمت آهن در داخل تنها متاثر از مواد اولیه در داخل کشور بود، با افزایش قیمت 50 درصدی همراه نمی شد زیرا مواد اولیه با چنین افزایشی همراه نمی شد.

رییس اتحادیه فروشندگان آهن اظهار داشت: قیمت آهن نسبت به سال 94 تغییر چندانی نداشته است، آهن کیلویی 2 هزار و 400 تومان بود که در سال 95 تا 1700 تومان نوسان داشت و امسال قیمت آهن در خرداد ماه 1600 تومان بود اما در ماه های تیر و مرداد، رشد قیمت رخ داد و بهانه ای شد تا قیمت داخلی افزایش یابد و به قیمت 2280 تومان برسد.

او اظهار داشت: بنابراین گرانی در زمینه آهن در بازار رخ نداده بلکه پایین بودن قیمت آهن در سال 94 به دلیل پایین بودن قیمت نرخ جهانی بود و در حال حاضر قیمت آهن نرخ معقولی را در بازار دارد.

آزاد با اشاره به صادرات آهن گفت: اکنون صادرات بیشتر به کشورهای همسایه در حال انجام است و تا حدودی به کشورهای اروپایی هم صادرات داریم، عراق بیشترین مشتری آهن ایران است و به نسبت می توان گفت ایران بازار خوبی را از آهن و فولاد دارد.


رییس اتحادیه فروشندگان آهن خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش نرخ سود بانکی می توان امیدی جهت رونق بازار مسکن داشت و سرمایه ها به ساخت و ساز سوق پیدا کنند بنابراین پیش بینی می شود که مسکن در نیمه دوم سال رونق خواهد یافت.

به عقیده فعالان صنعت ساختمان، با رونق گرفتن بازار مسکن به طور مستقیم و غیرمستقیم 60 صنعت مرتبط به حرکت در خواهند آمد و بسیاری از مشکلات اقتصادی و اشتغال کشور رو به بهبود خواهد رفت که البته این دستاوردهای شیرین منوط به ادامه سیاست های بانکی کشور در خصوص کاهش نرخ سود بانکی خواهد بود تا بلکه شاید اسکناس ها از باجه های بانکی به واحدهای ساختمانی نقل مکان کنند.

401

ساخت و ساز رکود مسکن سیمان آهن

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۷۸۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهمترین محورهای زندگی بشریت حول مساله مسکن عنوان شده و با توجه به اهمیت بازار مسکن در کشور به دلیل ارتباط مستقیم با وضعیت معیشت و رفاه زندگی مردم، خبرگزاری مهر قصد دارد در سلسله گزارش‌هایی قیمت خرید، رهن و اجاره واحدهای مسکونی در مناطق مختلف تهران را به صورت مجزا بررسی کند.

در گزارش‌های متعدد اخیر با توجه به افزایش قیمت مسکن در پایان سال (۱۴۰۲)، به بررسی وضعیت نرخ رهن و اجاره «منطقه ۱۳» و «منطقه ۱۴» و «منطقه ۱۵» و «منطقه ۱۶» و «منطقه ۱۷» و «منطقه ۱۸» پرداختیم؛ حال قصد داریم در گزارش پیش رو نرخ رهن و اجاره مسکن در «منطقه ۱۹» تهران را بررسی کنیم.

براساس گفته برخی از کارشناسان فعال این است، تعداد معاملات بیش از هر چیز وابسته به سایر بازارهای سرمایه‌گذاری و به‌ویژه نرخ ارز بود، با افزایش قیمت دلار حجم معاملات مسکن افزایش می‌یافت و با افزایش حجم معاملات مسکن نهایتاً قیمت‌ها در بازار املاک و مستغلات روند صعودی به خود می‌گرفت.

روند معاملات در سال ۱۴۰۲، متفاوت از همیشه شکل گرفت؛ زیرا در بسیاری از ماه‌های سال ۱۴۰۲ تعداد معاملات رسمی کمتر از ۲۰۰۰ یا بعضاً کمتر از ۱۰۰۰ معامله در ماه بود. حتی افزایش قیمت دلار در ماه های پایانی سال نتوانست تکانه جدی در حجم معاملات ایجاد کند.

کاهش قدرت خرید مسکن و افزایش مداوم قیمت‌ها در صنعت ساختمان موجب تعمیق رکود در بازار شده است.

یک آپارتمان ۸۲ متری دوخوابه در منطقه ۱۹ محله «خانی‌آباد نو» تهران با پرداخت ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه و کرایه ماهیانه ۳ میلیون تومان قابل اجاره و این واحد ساخت (۱۳۸۲) است.

همچنین برای رهن کامل یک واحد آپارتمان ۸۰ متری دوخوابه، ۲ سال ساخت در همین منطقه در محله «عبدل‌آباد» تهران، نیازمند ۶۰۰ میلیون تومان ودیعه خواهید بود.

قیمت رهن واحدهای دیگر در منطقه ۱۹ تهران را در جدول زیر بررسی کنید؛

محله و خیابان (منطقه ۱۹)

متراژ ساختمان

قیمت اجاره (تومان)

قیمت رهن (تومان)

اسفندیاری - بوستان ۶۳ ۱,۵۰۰,۰۰۰ ۵۵۰,۰۰۰,۰۰۰
بهمن‌یار ۶۰ ۲,۰۰۰,۰۰۰ ۳۵۰,۰۰۰,۰۰۰
خانی‌آباد نو ۸۲ ۳,۰۰۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰
دولت‌خواه ۸۰ _ ۵۵۰,۰۰۰,۰۰۰
عبدل‌آباد ۸۰ _ ۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰
نعمت‌آباد ۸۲ ۳,۵۰۰,۰۰۰ ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰
شهرک شریعتی ۸۵ ۳,۰۰۰,۰۰۰ ۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰
کد خبر 6092329 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد