Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛پالایشگاه ستاره خلیج فارس پروژه ای ملی است که بیش از 10 سال به عنوان بزرگترین و مهمترین طرح پالایشی کشور مطرح است. فعالیتهای عملیاتی طرح احداث پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس پس از انجام مطالعات امکان‌سنجی و طراحی پایه از بهمن ماه سال 1385 با ثبت و تأسیس شرکت نفت ستاره خلیج فارس آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه که در شروع دولت یازدهم با سالها تأخیر در اجرا مواجه بود و وزیر نفت از آن به عنوان یک اغتشاش مدیریتی نام می برد، در طول دولت یازدهم بارها با وعده تکمیل و بهره برداری مواجه شد به طوری که طی 4 سال مسئولین دولتی بیش از 50 مرتبه در مورد پالایشگاهی که هنوز ساخته نشده است، سخن گفته‌اند و آن را جزء افتخارات خود دانسته‌اند.

وعده افتتاح فاز اول این پالایشگاه بیش از 5 بار در دولت یازدهم به تعویق افتاد. جدول زیر بخشی از وعده‌های محقق نشده توسط مسئولان دولت را نشان می‌دهد:

وعده‌های راه‌اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس توسط مسئولان وزارت نفت دولت یازدهم

اعلام وعده

مسئول مربوطه

تاریخ اعلامی افتتاح فاز اول

31 مرداد 93

بیژن زنگنه (وزیر نفت)

نیمه اول سال 94

3 شهریور 94

زنگنه

نیمه دوم سال 94

22 اسفند 94

زنگنه

نیمه اول سال 95

3 اسفند 94

کاظمی (معاون وزیر نفت)

نیمه دوم سال 95

23 خرداد 95

کاظمی

ماه مارس 2017 (اسفند 95)

در نهایت در اردیبهشت ماه سال جاری با حضور رئیس جمهور خبر از بهره برداری از فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس داده شد. تصویر زیر متن خبری است که سایت رسمی شرکت نفت ستاره خلیج فارس در این تاریخ منتشر کرده است.

با گذشت بیش از 5 ماه از این تاریخ هنوز فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس تکمیل نشده، در حالی که 5 ماه پیش خبر از افتتاح آن داده اند.

در خبرهای همین تاریخ عنوان شده بود که بخش بنزین سازی فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس با حضور رئیس جمهور افتتاح شده، در حالی که ظرفیت تولید بنزین در فاز نخست این پالایشگاه 12 میلیون لیتر در روز است و در حال حاضر (پس از گذشت 5 ماه) در بیشترین مقدار فقط 6 تا 8 میلیون لیتر بنزین در این واحد تولید می شود. به عبارتی هنوز بخش بنزین سازی فاز نخست نیز به طور کامل به مدار نیامده و تکمیل نشده است.

سایت رسمی اطلاع رسانی وزارت نفت در تاریخ چهارم اردیبهشت ماه سال جاری خبر از خودکفایی در تولید بنزین در روزهای پیش رو داد.

روزنامه رسمی دولت نیز دو روز بعد یعنی در تاریخ ششم اردیبهشت ماه با انتشار گزارشی نوشت: "خودکفایی در تولید بنزین که در روزهای آتی برای آن جشنی به پا خواهد شد. آرزویی دیرینه که این هفته با به تولید رسیدن فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس به حقیقت پیوست ."

خودکفایی اسمی و نه حقیقی بنزین در ماههای پایانی دولت یازدهم، خبری بود که از گزارش نادرست وزارت نفت به مجموعه های لشگری و کشوری و همچنین به هیئت دولت و حتی به رئیس جمهور رسید و عالی ترین مقام اجرایی کشور با استناد به گزارش های وزارت نفت خبر از خودکفایی در تولید بنزین داد.

اکنون که حدود یک ماه از آغاز به کار دولت دوازدهم می گذرد می بینیم که نه تنها در تأمین بنزین خودکفا نشده ایم بلکه از حجم واردات بنزین نیز کاسته نشده است. واردات بنزین با قوت ادامه دارد و برای تأمین مصرف بنزین که به بیش از 86 میلیون لیتر در روز در نیمه دوم تابستان رسیده، واردات این فرآورده نفتی به بیش از 12 میلیون لیتر در روز رسیده است.

وزارت نفت که در آن روزها با گزارش های نادرست خود تمامی کشور را در موضوع دستیابی به خودکفایی در تولید بنزین به اشتباه انداخته بود، در روزهای اخیر با انتشار گزارشی اعلام کرده که "تا پایان پاییز امسال 12 میلیون لیتر بنزین یورو 4 پالایشگاه ستاره خلیج فارس وارد مدار می شود؛ اما بازهم خودکفایی در تولید بنزین با توجه به افزایش حمل و نقل و رشد اقتصادی کشور، به بهره برداری از فاز دوم پالایشگاه ستاره موکول شده است. "

از اینرو با استناد به این اعلام رسمی و اخیر وزارت نفت، و همچنین با استناد به گفته های اخیر «عباس کاظمی» معاون وزیر نفت در خصوص بهره برداری از فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان سال 97، خودکفایی اسمی تولید بنزین در پایان سال 97 به خودکفایی واقعی تبدیل می شود.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

تبدیل خودکفایی اسمی تولید بنزین به خودکفایی واقعی

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۸۱۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط با خلیج فارس نیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری، سید محمد حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور صبح امروز دهم اردیبهشت ماه، در آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره ملی خلیج فارس اظهار داشت: از دولت دهم تاکنون به این جشنواره تعلق خاطر دارم و دوست دارم در این محفل گرم و صمیمی حضور داشته باشم.

وی افزود: درباره بحث خلیج فارس نظریه پردازان از ایام قدیم به علت منابع انرژی به این منطقه هارت لند می‌گفتند و باور داشتند تسلط بر این منطقه یعنی فرمانروایی بر جهان و بر همین مبنا همواره به دنبال حضور در منطقه هستند و امروز تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط به مسئله خلیج فارس نیست.

وی با اشاره به چند سند تاریخی در ارتباط با نام خلیج فارس و تعلق آن به ایرانیان اظهار داشت: یک محقق غربی به نام ژان ژاک پرینی در کتاب خود اعتراف کرده که ملل و طوایف مختلفی بر خلیج فارس استیلا یافتند و فرمانروایی کردند و روزگارشان سپری شد و منقرض شدند اما تنها ایرانی‌ها هستند که با هوش و درایت خود از این میراث‌شان نگهداری کرده و می‌کنند.

حسینی با اشاره به فرهنگ ۸ هزار ساله خلیج فارس نیز گفت: پرتغالی‌ها ۱۱۷ سال بر این منطقه تسلط داشتند اما امام قلی خان با یارانش توانستند این استعمارگران را از منطقه اخراج کنند بر همین مبنا روز ۱۰ اردیبهشت در شورای عالی فرهنگی به نام روز خلیج فارس نامگذاری شد.

وی با اشاره به لزوم شناخت و صیانت از تاریخ و هویت ملی تاکید کرد: استکبار در هر کجا ورود کرد به دنبال تغییر زبان و فرهنگ آن منطقه بود اما ملت ایران در تمام دوره‌ها از هویت ایرانی خود دفاع کردند و استکبار ستیزی خود را نشان دادند.

معاون امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به پیشینه راه‌اندازی جشنواره خلیج فارس گفت: در دولت دهم این جشنواره با محوریت بندرعباس با نگاهی بین المللی ایجاد شد و امید داریم پس از فراز و نشیب‌های برگزاری این جشنواره ابعاد جهانی پیدا کند و ایرانی‌ها در سراسر جهان با آن ارتباط برقرار کنند.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد دریا پایه از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: برای اجرایی شدن این سیاست‌ها، دولت و سایر قوا باید در کنار هم باشند و اقدامات عملی برای بهره وری کامل از ظرفیت ساحل و دریا انجام دهند و توسعه کشور را در سواحل خلیج فارس رقم بزنند.

وی افزود: استان هرمزگان هم برنامه‌های خود را در مورد اجرای این سیاست‌ها به تهران ارسال کند تا با جمع بندی و بررسی و کار کارشناسی در نهایت بتوان از این مزیت خدادادی بهره لازم را برد.

کد خبر 6092080

دیگر خبرها

  • تولید گاز در سکوی شماره ۲۳ پارس جنوبی در خلیج فارس
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • مردم باید ثمره کلنگ زنی ها را ببینند/ لزوم تحقق پروژه ها
  • تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط با خلیج فارس نیست
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین
  • گام عملی برای جهش تولید
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس