Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه صنعت بسته بندی به عنوان یکی از مؤلفه های مهم و تعیین کننده در صادرات غیرنفتی در سال های اخیر با هدف فروش و بازاریابی مناسب در مناطق مختلف جهان، جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است، ولی متأسفانه ضعف این صنعت در ایران باعث شد که کشورهای دیگر محصولات کشاورزی تولید ایران را به صورت فله‌ای و با قیمت بسیار نازل خریداری کنند و عملیات بسته بندی را در کشور خودشان انجام دهند و به این ترتیب محصولات ایرانی را با نام کشور خود با قیمت‌های مضاعف به دیگر کشورها صادر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: امروزه رقابت در سطح اقتصاد جهانی به سمت تنوع‌سازی پیش می‌رود و باید تولیدکنندگان برای رقابت هرچه بیشتر در سطح بازارهای جهانی و محصولات جدید با بسته‌بندی‌های روز به بازار عرضه کنند.

محرمعلی برخورداری خاطرنشان کرد: هدف از بسته بندی کردن مواد غذایی این است که هم زمان نگهداری آنها افزایش یافته و هم مواد غذایی به طور کامل از خطر عوامل فساد درونی و بیرونی و اکسایشی حفظ شده و در ضمن موجب کاهش هزینه و راحتتر شدن حمل و نقل موادغذایی می‌شود.

برخورداری کاهش سطح سلامت مواد غذایی را از علائم ضعف در بسته بندی دانست و ادامه داد: ضعف در بسته بندی مناسب صنایع غذایی و محصولات کشاورزی باعث کاهش کیفیت و سلامت مواد غذایی می‌شود که در نتیجه با مشکل بزرگتر و جدی‌تر از دست دادن بازارهای هدف منجر مواجه می‌شویم.

مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی یادآور شد: برای جلو گیری از ضایعات موادغذایی، نگهداری و عرضه آنها به صورت سالم به مصرف کننده، بسته بندی مناسب الزامی به نظر می‌رسد.

وی از عوارض بی توجهی به صنعت بسته بندی گفت و افزود: بی توجهی به این صنعت در واقع لطمه اصلی را به صنعت کشاورزی وارد می سازد. ایران با منابع و محصولات کشاورزی بسیار بالا، هنوز قادر به نشان دادن ظرفیت های واقعی تولید خود در بخش کشاورزی به سایر کشورها و بازارهای هدف نیست و این می‌تواند به نوعی برای بخش کشاورزی جبران ناپذیر باشد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بسته بندی مواد غذایی و محصولات کشاورزی، به نوعی شناساندن این صنعت و کالاهای تولیدی بخش کشاورزی به خریدار است و مانند پُلی ارتباطی میان خریدار و محصول موردنظر است که به کالا هویت می‌دهد.

جابر سلیمانی با اشاره به ضرورت بسته بندی مناسب محصولات کشاورزی افزود: وجود کاستی‌ها در بسته بندی مناسب محصولات کشاورزی چالش بزرگی در بخش کشاورزی به شمار می رود که توجه به آن می‌تواند گروه‌های زیادی را از این بخش باز کند.

وی خاطرنشان کرد: یک بسته بندی خوب از عناصر مختلفی مانند جذابیت در نام، طراحی زیبا، تبلیغات و قیمت مناسب برای جذب مشتری تشکیل شده است.

سلیمانی بسته بندی نامناسب را در ناتوانی در رقابت با محصولات مشابه تاثیرگذار دانست و ادامه داد: محصولات کشاورزی تولید شده در ایران، بدون اینکه بسته بندی مناسبی داشته باشند، به بازارها عرضه می‌شوند و به همین دلیل هم نمی توانند آنچنان که باید چه از لحاظ حفظ کیفیت و چه رقابت با محصولات مشابه، توفیقی به دست آورند.

وی یادآور شد: بسیاری از محصولات کشاورزی که در کشور ما تولید می‌شوند دارای کیفیتی مرغوب و موردپسند مصرف کنندگان سراسر جهان است که می‌تواند به راحتی جای خود را در بازارهای جهانی باز کند و انواع مشتریان را در طیف‌های مختلف سلیقه ای و با انواع خواسته ها به دست آورد.

وی بااشاره به جاماندن از استفاده از تکنولوژی‌های لازم برای بسته بندی افزود: متأسفانه به دلیل عدم استفاده از تکنولوژی‌های لازم برای بسته بندی از این فرصت طلایی جامانده ایم و با وجود کیفیت بالا و مرغوبیت محصولات کشاورزی مان، بازارهای مصرف را براحتی به رقیبان خود که به لحاظ تنوع و کیفیت تولیداتشان، شاید بسیار با ما فاصله داشته باشند، واگذار می کنیم.

سلیمانی تاکیدکرد: ایران کشوری است با منابع و محصولات کشاورزی بسیار بالا و باکیفیت که به دلیل عدم وجود صنایع تبدیلی مناسب و قوی قادر به نشان دادن ظرفیت واقعی تولید و صادرات خود نیست.

بر اساس این گزارش، مسئولان و دست اندرکاران بخش کشاورزی باید توجه کنند که با ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط و دارای قدرت و رقابت بین المللی می‌توانیم نقش مهمی را در کسب ارزش افزوده محصولات تولیدی کشور داشته باشیم. واقعیت امر آن است که امروزه رقابت در سطح اقتصاد جهانی به سمت تنوع سازی پیش می‌رود و تولیدکنندگان باید برنامه‌های فروش برای رقابت هرچه بیشتر در سطح بازارهای جهانی را داشته باشند و محصولات جدید با بسته بندی های روز به بازار عرضه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۸۱۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با استدلال علمی گفت: نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند.

به گزارش مشرق، معصومه تکلو ضمن تاکید بر سلامت آب‌های آشامیدنی و معدنی بسته بندی، افزود: امکان ندارد ارگان نظارتی مهمی مثل سازمان غذا و دارو بدون مطالعه و لحاظ مسائل فنی و بهداشتی برای فرآورده‌ای مجوز مصرف و پروانه بهداشتی صادر کند کما اینکه عدول از تعهدات توسط شرکت هم می‌تواند موجب ابطال موقت یا دائم مجوز شود.

وی با اشاره به اینکه طرح مباحث فنی و علمی اصولاً در رسانه‌های عمومی نیست، تصریح کرد: گاهی ناچار هستیم برای اطمینان بیشتر مردم نکاتی را گوشزد کنیم مثل اینکه گرانول پلیمر مورد مصرف جهت بسته بندی آب‌های بسته بندی شده، پلیمر پلی اتیلن ترفنالات است که از دو منومر اتیلن گلایکون و اسید ترفتالیک تحت خلأ دما و زمان معین و با ایجاد پیوند کوالانسی بین دو منومر مذکور در راکتور پتروشیمی تولید می‌شود.

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این شرکت پترو شیمی تندگویان دارای گواهی مناسب برای مصرف انسان از آزمایشگاه‌های داخل و خارج کشور است، لذا قرار گرفتن بطری آب در معرض نور آفتاب و یا انجماد آن در فریز، قادر به تخریب بطری‌های یکبار مصرف آب و خروج ترکیبات فتالات از پلیمر نمی‌شود.

تکلو در پایان به مردم این اطمینان را داد که با توجه به کنترل سه سطحی سلامت آب‌های معدنی و آشامیدنی بسته بندی در سازمان غذا و دارو، با خیال راحت از آنها استفاده کنند و بدانند کوچک‌ترین تهدید سلامتی در فرآورده‌های غذای و آشامیدنی در اولین زمان ممکن به اطلاع آنها خواهد رسید.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • ایده‌های برتر رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی محصولات معرفی شدند
  • قیمت تخم مرغ در میادین تره‌بار
  • قیمت تخم مرغ در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد
  • آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟
  • راه اندازی کارخانه فرآوری و بسته‌بندی آبزیان در شهرکرد
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • تحقق ۱۲۸ درصدی آزمون کمیت محصولات پیش بسته بندی
  • اجرای موفقیت‌آمیز آزمون نمونه‌های طرح پیش بسته‌بندی در خراسان جنوبی
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..