Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو حمیدرضا جانباز تأمین و توزیع آب شرب را به عنوان اصلی‌ترین وظیفه شرکت‌های آب و فاضلاب برشمرد و افزود:‌ با وجود اینکه همواره تلاش شده تا بهترین خدمات به صورت پیوسته به مشترکان ارائه شود، ولی متاسفانه طی سالیان اخیر شاهد بروز خشکسالی‌های متوالی در سطح کشور بوده‌ایم که این امر در کنار برداشت‌های بی‌رویه‌ای که از منابع آب صورت می‌پذیرد، تأمین آب شرب را با چالش‌های جدی مواجه ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای به حداقل رساندن اثرات این خشکسالی در حوزه تأمین و توزیع آب تاکید کرد و افزود: در این راستا ستادهای مدیریت بحران در سطوح مختلف به طور جدی و هدفمند تشکیل شده و به صورت مستمر به برنامه‌ریزی و اجرای پروژهای اضطراری تأمین آب در محورهای مدیریت تقاضا و مصرف آب، افزایش ظرفیت تأمین و انتقال آب، بهبود کیفیت آب شرب و فرهنگ‌سازی در مصرف بهینه آب می‌پردازد.

جانباز ادامه داد:‌ در این ستادها که به صورت بسیار منظم و منسجم تشکیل می‌شود، برنامه‌ریزی‌ها برای مقابله با تنش آبی به نحوی صورت می‌پذیرد که نیاز آبی و پروژه‌های اضطراری تأمین و توزیع آب برای حداقل دو سال مشخص و اجرا شده و ضمن اجرای این پروژه‌های اضطراری، با اجرای پروژهای میان‌مدت و درازمدت، تنش آب شرب به حداقل رسیده و امکان ارائه خدمات آبرسانی پایدار فراهم شود.

افزایش دو تا سه درصدی تقاضای آب شرب برای سال آینده

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به پیش‌بینی‌های مجموعه در قبال افزایش میزان مصرف آب در سال آینده اشاره کرد و گفت:‌ هر ساله به دلیل رشد جمعیت، افزایش تعداد انشعابات آب و توسعه شهرها، نیاز به تأمین آب شرب افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: بنابراین افزایش سالیانه تقاضای آب شرب به میزان دو تا سه درصد مورد انتظار است. البته باید این مورد را در نظر گرفت که هر ساله بخشی از ظرفیت تأمین آب شرب در اثر تدوام خشکسالی و برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب، کاهش یافته و با مدیریت صحیح و نظارت مستمر، جایگزینی آن‌ها صورت می‌پذیرد.

عبور از پیک مصرف آب تابستان با حداقل مشکل/ کاهش شهرهای در معرض تنش آبی

جانباز همچنین از وضعیت تأمین آب شرب شهرها و روستاها در پیک تابستان جاری سخن به میان آورد و افزود:‌ در تابستان امسال ۲۸۹ شهر کشور در معرض تنش آبی قرار داشتند، بدان معنی که ظرفیت تأمین آب و میزان نیاز آبی در نقطه سربه سر قرار می‌گرفت و در ساعات اوج مصرف، با کمبودی بالغ بر ۸.۵ درصد نسبت به نیاز آبی مواجه بودیم که با اجرای پروژه‌های مقابله با خشکسالی و همکاری مشترکان، با حداقل مشکل از پیک مصرف آب عبور کردیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در تکمیل این بخش از سخنان خود، یادآور شد:‌ در تابستان سال گذشته، تعداد شهرهای در معرض تنش آبی بالغ بر ۳۰۱ شهر و میزان کمبود نسبت به نیاز آبی نیز ۸.۶ درصد بود، در حالیکه در این مدت شاهد رشد بازار آب و افزایش جمعیت نیز بوده‌ایم.

جانباز ادامه داد:‌ براساس ارزیابی صورت گرفته در تابستان سال ۱۳۹۴، تعداد ۵۴۷ شهر با کمبود ۲۳.۵ درصدی آب مواجه بودند که با برنامه‌ریزی، جهت‌دهی صحیح، نظارت، ارزیابی مستمر و تمرکز فعالیت‌های شرکت‌های آب و فاضلاب در محورهای مدیریت تقاضا و مصرف آب، افزایش ظرفیت تأمین و انتقال آب، بهبود کیفیت آب شرب و فرهنگ‌سازی در مصرف بهینه آب، شاهد بهبود چشمگیر وضعیت تنش آب شرب در کشور بوده‌ایم.

وی تصریح کرد: در بخش روستایی نیز با اجرای طرح ملی مجتمع‌های آبرسانی روستایی، تعداد روستاهایی که توسط تانکرهای آبرسانی سیار تأمین آب می‌شوند، از شش هزار و 11 روستا به پنج هزار و 382 روستا کاهش یافته است که امیدواریم با تداوم این طرح، شاهد کمتر شدن این تعداد در سال‌های آتی باشیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه در تابستان سال جاری متوسط حداکثر دمای کشور نسبت به متوسط درازمدت در حدود یک تا 1.5 درجه سانتیگراد افزایش یافت، عنوان کرد:‌ از طرفی ما امسال شاهد افزایش طول مدت حداکثر دمای روزانه و همچنین افزایش حداقل دمای شبانه بودیم که این عوامل در کنار رشد بازار آب، سبب افزایش تولید و مصرف آب می‌شود.

رشد 1.7 درصدی تولید آب در سطح کشور

جانباز درباره طرح‌های جدید آبرسانی بیان کرد: اجرای طرح‌های اضطراری تأمین آب شرب و همچنین پروژه‌های آبرسانی به شهرها، ظرفیت تولید آب را افزایش می‌دهد، در چنین شرایطی و در دو ماهه اول فصل تابستان شاهد رشدی در حدود 1.7 درصدی تولید آب در سطح کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوده‌ایم.

وی در پایان خاطرنشان کرد:‌ در غالب استان‌های کشور به غیر از لرستان، مازندران، کرمان، خراسان شمالی، تهران، کرمانشاه و همدان شاهد افزایش تولید آب در دو ماهه اول فصل تابستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۸۲۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی افزایش حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، محمد مهدی طهرانچی در حاشیه اجلاسیه افق تحول دانشگاه ۲ در چالوس در مورد افزایش حقوق هیئت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور با بیان اینکه دولت امسال افزایش حقوق ۲۰ درصدی برای اعضای هیات علمی در نظر گرفته است، گفت: جلسه شورای معاونین دانشگاه برگزار شد و در حال آماده سازی لایحه‌ای برای هیئت امنا هستیم که ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش حقوق دانشگاه آزاد رقم بخورد.

محمد مهدی طهرانچی افزود: آینده آموزش عالی در گرو توجه به حرکت‌هایی است که امروز در قالب انتخاب رشته رخ می‌دهد و آینده کشور را رقم می‌زند.

او ادامه داد: ۱۲۰ هزار نفر هفته گذشته در رشته ریاضی، شش برابر این تعداد در رشته تجربی و سه برابر در دیگر رشته‌ها شرکت کردند که حکایت از ناهنجاری در انتخاب رشته در بین دانش آموزان دارد و اگر این موضوع عالمانه هدایت نشود می‌تواند آینده کشور را به خطر بیندازد.

رئیس دانشگاه آزاد کشور گفت: دانش آموزان بر اساس دریافت خودشان انتخاب رشته می‌کنند، اما دانشگاهیان باید علل این انتخاب و توزیع نامتوازن را بررسی کنند که امروز در این اجلاسیه در حوزه علوم اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و مسائل جدی هم مطرح شد

طهرانچی با بیان اینکه کشور در یک جنگ ترکیبی قرار گرفته است و هنر و رسانه در این جنگ، نقش جدی را بازی می‌کنند، افزود: جامعه شناسی و مخاطب شناسی در هنر و رسانه جایگاه بسیار مهمی دارد که این موضوع از سوی بیش از ۷۰ جامعه شناس از دانشگاه‌های آزاد سراسر کشور در این اجلاسیه پرداخته شد.

در این اجلاسیه مدیران و هیأت‌های علوم اجتماعی دانشگاه‌های آزاد سراسر کشور به مباحثی پیرامون رفتار اجتماعی دانشجویان و دانش آموزان و داوطلبان آموزشی پرداختند

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • افزایش ابر و کاهش نسبی دما از چهارشنبه در گیلان
  • افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی افزایش حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • زیر آب رفتن شهرهای اسپانیا تا ۲۰۵۰
  • زیر آب رفتن شهرهای اسپانیا تا سال ۲۰۵۰
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده