Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@14:48:43 GMT

درس‌های جنایت «صبرا و شتیلا»

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۸۲۶۰۵

درس‌های جنایت «صبرا و شتیلا»

جنایت صهیونیست­ ها در اردوگاه­های فلسطینی به‌ اندازه‌ای وحشتناک بود که آن‌ها نتوانستند این موضوع را در پشت پرده نگه‌دارند. بر این اساس رژیم صهیونیستی ناچار شد کمیته­ای در این خصوص تشکیل دهد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از هفته نامه بیت المقدس؛ شانزدهم تا هیجدهم سپتامبر 1982 سالروز یکی از بزرگ­ترین جنایت­های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردوگاه‌های فلسطینی صبرا و شتیلا در لبنان در این تاریخ شاهد جنایات هولناکی بود که صفحات تاریخ تا ابد آن‌را فراموش نخواهد کرد. صبرا و شتیلا خط سرخی برای صفحه تاریخ شده که مسیر جریان­های غرب­گرای منطقه را از مسیر جبهه حق­طلبان جدا ساخته است.

صبرا و شتیلا دو اردوگاه آوارگان فلسطینی در لبنان محسوب می­شوند. لبنان دوازده اردوگاه فلسطینی را در خاک خود جای داده است. این دو بعد از اشغال فلسطین در سال 1948 از جمله اردوگاه­هایی بودند که فلسطینی­ها در آن پناه گرفتند.

این دو اردوگاه روزهای 16 تا 18 سپتامبر 1982 (26 تا 28 شهریور 1361) به مدت سه روز پیاپی جنایت صهیونیست­ها را به چشم خود دید. شهادت 3500 تا 5000 نفر از ساکنان این اردوگاه­ها به دنبال کشتار وحشیانه صهیونیست­ها برآورد شده است. این قتل‌عام به فرماندهی آریل شارون وزیر جنگ وقت رژیم صهیونیستی و مزدوران او در لبنان انجام گرفت. نیروهای فالانژ لبنانی به رهبری سمیر جعجع و ایلی حبیقه نیروهای مزدور صهیونیستی در لبنان را تشکیل می­دادند.

جنایت صهیونیست­ها با همکاری نیروهای فالانژ لبنانی در اردوگاه‌های فلسطینی صبرا و شتیلا در حالی انجام می­گرفت که هیچ منبع خبری مستقل در این منطقه حضور نداشت. این توطئه برنامه‌ریزی‌شده تلاش داشت تا ابعاد این جنایت مبهم باقی بماند.

در حالی سی و پنجمین سالروز این جنایت می­گذرد که برخی از ابعاد این جنایت صهیونیست­ها و نیروهای مزدور آن‌ها در لبنان همچنان در ابهام است.

اردوگاه‌های‌ صبرا و شتیلا مأمن فلسطینیانی بود که بعد از آغاز اشغال فلسطین به لبنان پناه برده بودند. ساکنان‌ مـنطقه «الجـلیل» در شمال فلسطین اشغالی بیشتر آوارگان فلسطینی این اردوگاه­ها را تشکیل می­داد.

نیروهای رژیم صهیونیستی به فرماندهی شخص «آریل شارون» در خردادماه 1361 با عبور از مرزهای لبنان به مرکز بیروت رسیده بود. تجاوز صهیونیست­ها به لبنان باعث شده بود که بیروت به‌طور کامل زیر چکمه نظامیان صهیونیست قرار گیرد. لبنان در زمان تجاوز رژیم صهیونیستی درگیر جنگ­های داخلی بود؛ لذا صهیونیست­ها با استفاده از این فرصت معاهده­ای را بر لبنانی­ها تحمیل کردند. رژیم صهیونیستی ادعا داشت که این توافق به عنوان یک معاهده صلح است. شارون با فریب دادن لبنانی­ها اعلام کرده بود که اشغال بیروت برای بیرون ساختن گروه­های فلسطینی از این کشور انجام گرفت. صهیونیست­ها ادعا کرده بودند که گروه­های فلسطینی منبع تشنج در لبنان هستند. همچنین شارون نابودی ساختار سازمان آزادی‌بخش فـلسطین‌ در لبـنان‌ را دلیل دیگر تجاوز رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود.

یاسر عرفات، رئیس سازمان آزادی‌بخش فـلسطین‌ به دنبال تجاوز رژیم صهیونیستی و فشارهای آمریکا ناچار شد به تونس برود. گرچه عرفات به تونس رفت؛ اما صهیونیست­ها به وعده­های خود پایبند نماندند و به محاصره نظامی بیروت ادامه دادند. رژیم صهیونیستی با نفوذ به گروه­های مزدور خود در لبنان بشیر جمیل را به ریاست جمهوری این کشور رساند؛ اما انفجار بمبی پایان‌بخش حکومت سه‌هفته‌ای وی بود. بشیر جمیل در این انفجار به همراه هجده نفر از اعضای حـزب کـتائب کشته شد. این ماجرا خاتمه بخش تجاوز صهیونیست­ها به لبنان نبود، بلکه جنایت فجیع آن­ها به دنبال این حوادث رخ داد.

رژیم صهیونیستی که به دنبال انتقام از گروه­های فلسطینی بود، فرصت حضور نظامیان خود در بیروت را مناسب دید و قتل‌عام عصر روز 25 شهریور در دو اردوگاه‌ صـبرا و شـتیلا را آغاز کرد. یورش نظامیان صهیونیستی و مزدوران لبنانی آن­ها به این دو اردوگاه جنایتی وحشیانه را رقم زد. آن­ها ساکنان این اردوگاه‌ها را به رگبار بستند. شارون که پس‌ازاین جنایت به «قصاب صبرا و شتیلا» موسوم شد، قاتل هزاران فلسطینی مظلوم است.

صهیونیست­ها و مزدوران آن­ها در مدت سه روز به قتل‌عام خود در این اردوگاه­ها ادامه دادند که بیشتر اجساد فلسطینی­ها در خیابان­ها روی زمین رها شده بودند. بولدوزرهای ارتش صهیونیستی بعد از این جنایت فجیع به اردوگاه وارد شدند و خانه­های آن را تخریب و نابود ساختند. آن‌ها تلاش داشتند اثری از جنایت خود باقی نگذارند. بولدوزرها بیشتر قربانیان این جنایت را به منطقه الناعمه و الدامور منتقل کردند و آن­ها را به دریا انداختند در حالی که برخی از این افراد هنوز زنده بودند.

بیمارستان‌های عکا و غزه نیز از این جنایت در امان نماندند و پزشکان و پرستاران این بیمارستان­ها نیز مورد هجوم قرار گرفتند. برخی از زنان و کودکان به آتش کشیده شدند و بولدوزرها روی آنها خاک ریختند. توصیف برخی از جنایات صهیونیست­ها و فالانژها بسیار سخت است. شکنجه­ها، تجاوزها و کشتار فلسطینی‌ها به فجیع­ترین شکل گوشه­ای از جنایت­های صهیونیست­ها و مزدوران آن­ها در این حادثه غمبار بود.

قربانیان این جنایت در گورهای دسته‌جمعی در منطقه الغبیری بیروت جنوبی و اماکن دیگر مانند «ملعب الریاضی» مدفون شدند. این جنایت وحشتناک در تاریخ منطقه خصوصاً لبنان فراموش نخواهد شد؛ اما نکته مهمی که در پشت پرده این جنایت برای همیشه تاریخ لبنان درس‌آموز است، وابستگی برخی از جریان­های سیاسی لبنانی به غرب و رژیم صهیونیستی است. نقش نیروهای مزدور لبنانی در جنایت صبرا و شتیلا به شکل آشکاری مشاهده می­شود. سمیر جعجع، رئیس حزب نیروهای لبنانی از جمله افرادی است که کارنامه سیاهی در خیانت به مردم لبنان دارد. وی علاوه بر دست داشتن در این جنایت، خیانت­های دیگری را در کارنامه خود دارد. تلاش­های او برای به بن‌بسترسیدن گفت‌وگوهای داخلی ‌از این نمونه­هاست.

جنایت صهیونیست­ها در اردوگاه­های فلسطینی به‌ اندازه‌ای وحشتناک بود که آن‌ها نتوانستند این موضوع را در پشت پرده نگه‌دارند. بر این اساس رژیم صهیونیستی ناچار شد کمیته­ای در این خصوص تشکیل دهد. گرچه این کمیته به صورت نمایشی تشکیل شد اما همین اقدام هم حاکی از حجم فشارها بر رژیم صهیونیستی بود. این کمیته آریل شارون را مقصر شناخت و وی مجبور به استعفا شد. با این حال شارون در سال 2001 به عنوان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی منصوب شد. صوری بودن کمیته مذکور چنان آشکار بود که دادگاه عالی بلژیک نیز که پرونده شارون را موردبررسی قرار می­داد، قرار منع تعقیب وی را صادر کرد. فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی دلیل اصلی این قضیه بود.

عاملان این جنایت وحشیانه به دنبال سکوت مجامع بین­المللی مجازات نشدند؛ این در حالی بود که آنها باید به دیوان کیفری بین‌المللی تحویل می­شدند. نکته حائز اهمیت در این جنایت عبارت بود از اینکه صهیونیست­ها حتی به فلسطینیان در خارج از خاک خود نیز هجوم بردند. حال چگونه ممکن است که رژیم صهیونیستی حقوق فلسطینی­ها را در خاک فلسطین اشغالی رعایت کند؟

انتهای پیام

رامین ولی زاده میدانی

هفته نامه بیت المقدس دوشنبه هر هفته ضمیمه روزنامه قدس منتشر می شود.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۸۲۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله موشکی حزب‌الله لبنان به سربازان صهیونیست در شمال اراضی اشغالی

حزب‌الله لبنان از حمله موشکی به سربازان رژیم صهیونیستی در شمال اراضی اشغالی خبر داد.

به گزارش ایسنا، حزب‌الله لبنان اعلام کرد: محل استقرار سربازان دشمن در غرب شهرک «شومیرا» در منطقه الجلیل غربی را با موشک هدف قرار دادیم.

به نقل از الجزیره، حزب‌الله لبنان تأکید کرد این حمله در راستای حمایت از ملت پایدار فلسطین در نوار غزه و پشتیبانی از مقاومت جسور آن است.

حزب‌الله لبنان در همبستگی با نوار غزه که از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ در معرض حملات ویرانگر رژیم صهیونیستی تحت حمایت آمریکا قرار گرفته است، پایگاه‌های صهیونیستی را هدف قرار می‌دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله نظامیان صهیونیست به کرانه باختری+فیلم
  • بازداشت ۸ هزار و ۵۰۵ فلسطینی در کرانه باختری طی ۲۰۶ روز
  • تیراندازی نظامیان صهیونیست به سوی خودرو فلسطینی در کرانه باختری
  • شهادت اسیر فلسطینی ۱۰ روز بعد از بازداشت توسط نظامیان صهیونیست
  • تداوم تظاهرات صهیونیست‌ها علیه نتانیاهو
  • حمله ترکیبی حزب‌الله لبنان به مقر فرماندهی ارتش صهیونیستی در شمال سرزمین‌های اشغالی
  • درخواست وزیر صهیونیست برای شلیک به فلسطینی‌ها به جای بازداشت آنها
  • حمله موشکی حزب‌الله لبنان به سربازان صهیونیست در شمال اراضی اشغالی
  • مقام صهیونیست: اگر نتانیاهو نبود ظرف چند روز به توافق می‌رسیدیم
  • طوفان ‎الاقصی و جنگ غزه محبوبیت حماس را در لبنان افزایش داده است