Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@09:39:44 GMT

قاچاق پیاز زعفران ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۸۲۸۰۲

قاچاق پیاز زعفران ادامه دارد

عضو شورای ملی زعفران، با اشاره به اینکه قاچاق پیاز زعفران همچنان ادامه دارد؛ بر لزوم حفظ و حراست از این سرمایه ملی تاکید کرد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از صدا و سیما، علی حسینی گفت: اقداماتی که وزارت جهاد کشاورزی در حوزه زعفران به ویژه پیاز طلای سرخ کرده، لازم بوده است؛ اما کافی نیست.

وی اظهار داشت: کشف و ضبط پیاز زعفران در مرزهای کشور بیانگر این است که روند خروج این محصول به صورت قاچاق همچنان به قوت خود باقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو شورای ملی زعفران، با بیان اینکه پیاز زعفران سرمایه ملی ایران است، گفت: قدمت کشت زعفران در کشور به بیش از سه هزار سال می رسد و مردمان این سرزمین، به طور شایسته توانسته اند از این گیاه با ازش افزوده بالا در بخش کشاورزی حراست و حفاظت کنند.

وی افزود: برای بخش عمده ای از روستانشینان شرق کشور که هم اکنون با بحران شدید کم آبی مواجه هستند؛ تنها محصولی که می تواند معاش زندگی آنان را تامین و مانع از مهاجرت روستایی شود، گیاه زعفران است.

حسینی در پاسخ به این پرسش که چرا روستائیان پیاز زعفران را در اختیار دلالان قرار می دهند تا این سرمایه ملی به صورت قاچاق از مرزهای کشور خارج شود، گفت: کشاورز وقتی پیاز زعفران را برداشت می کند تا اینکه بتواند مزرعه خود را جایگزین یا توسعه دهد، پیاز مازاد دارد.

وی افزود: جهاد کشاورزی باید پیاز مازاد کشاورزان را خریداری و پس از درجه بندی و کدگذاری در دسترس سایر کشاورزان کشور که دارای اراضی مستعد کشت زعفران هستند، قرار دهد.

عضو شورای ملی زعفران درباره نگهداری پیاز زعفران نیز اظهار داشت: امکان نگهداری این محصول برای مدت زمان طولانی مقدور نیست بلکه پس از بیرون کشیدن از خاک باید در فاصله کوتاهی در اراضی دیگر جایگزین شود.

وی افزود: نگهداری طولانی مدت و غیراستاندارد، قدرت جوانه زنی پیاز را به شدت کاهش می دهد.

حسینی یادآور شد : جهاد کشاورزی باید بموقع پیاز زعفران را از کشاورزان خریداری، درجه بندی، کدگذاری و در زمان مناسب به کشاورزان داخلی جهت کاشت عرضه کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۸۲۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل نوسان قیمت پیاز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.
وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.
وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.
وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.
به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.
گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • طرز تهیه لوبیا پلوی اصیل شیرازی را اینجا بخوانید
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • معاون وزیر جهاد کشاورزی از چه می ترسد؟
  • قیمت زعفران نجومی شد