Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - استدلال اصلي مسئولان وزارت صنعت در دفاع از حذف قيمت مصرف‌کننده از روي برخي کالاهاي مصرفي، قيمتگذاري ناعادلانه محصولات کارخانجات است که سود آن به جيب توزيع‌کنندگان مي‌رود.
سرويس اقتصاد مشرق - محمدرضا نعمت زاده وزير صنعت، معدن و تجارت دولت يازدهم در آخرين ابلاغيه مهم خود، الزام توليدکنندگان به درج قيمت مصرف‌کننده بر روي کالاهاي مصرفي چون بيسکويت، شيريني، کيک و شکلات، انواع چيپس و اسنک و محصولات صنايع سلولزي و بهداشتي را برداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با روي کارآمدن محمد شريعتمداري به عنوان وزير جديد صنعت، دايره محصولاتي که شامل درج قيمت نمي‌شوند وسيع تر شد و وي با صدور ابلاغيه اي انواع محصولات کارخانه‌اي، کنسرو، کمپوت، سس، ترشي، شور، مربا و عسل داراي بسته‌بندي را نيز از بند درج قيمت مصرف کننده رها کرد.
بر اساس ابلاغيه موجود، قرار است اين طرح از ابتداي مهر ماه در کشور اجرا شود و اجراي آن نگراني‌هايي را بابت افزايش قيمت محصولات مصرفي مردم ايجاد کرده است.
با اين وجود، انتقادات از بخشنامه اخير وزارت صنعت براي حذف برچسب برخي کالاهاي مصرفي از ابتداي مهرماه ادامه دارد.
* استدلال دولتي ها چيست؟
اما نکته مهم آن است که استدلال تصميم‌گيران اين بخشنامه چيست؟

يدالله صادقي معاون وزير صنعت در اين باره گفته است:‌
گاه ممکن است توليد کنندگان براساس شرايط، قيمت درج شده روي کالا را رقمي بالا اعلام کنند. تاکنون نيز اين اتفاق در موارد متعدد رخ داده و به عنوان مثال در حوزه محصولات سلولزي شاهد بوده‌ايم که فروشنده نهايي تخفيف‌هايي بالا ارائه مي‌کند.
معاون امور اقتصادي و بازرگاني وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در شرايط کلي توليد کننده موظف است براساس قيمت تمام شده و شرايط رقابتي بازار، قيمتي براي کالاي خود تعيين کرده و آن را روي محصول درج کند، اما گاه شاهد بوديم اگر توليد کننده‌اي قيمت تمام شده خود را پايين تر از سايرين عنوان مي‌کرد واحدهاي خرده فروش خريد از او را در اولويت قرار نداده و براي دستيابي به حاشيه سود بيشتر او را از بازار خود حذف مي‌کردند. برهمين اساس توليد کنندگان مجبور بودند در فضاي رقابتي هيچ گاه قيمت خود را پايين نياورند تا حاشيه سود توزيع‌ کننده محفوظ بماند.
معاون امور اقتصادي و بازرگاني وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنين عنوان کرد: طي سال‌هاي گذشته دستگاه‌هاي نظارتي نتوانسته‌اند به طور قطعي وضعيت قيمت گذاري را مشخص کرده و به شرايط مطلوب در اين حوزه دست يابند. بر همين اساس لازم است تغيير در شرايط عرضه کالاها ايجاد شود تا منجر به رفاه بيشتر توليد کننده و مصرف کننده شود. البته دستيابي به اين هدف مستلزم توجه چند نکته خواهد بود.
لبّ کلام دولتي‌ها اين است که شرايط قيمتگذاري فعلي کالاها، عادلانه نيست و بعضا برخي کالاها با قيمت‌هايي بسيار بالاتر از قيمت تمام‌شده + سود منطقي، قيمتگذاري شده و به بازار عرضه مي‌شوند.
به همين دليل، برخي فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي تخفيف‌هايي گاه تا 50 درصد هم روي اين محصولات مي‌دهند؛ يعني قيمت مصوب اين کالاها بيش از دو برابر قيمت واقعي است که حتي با تخفيف 50 درصدي هم براي فروشنده، سود دارد. اما اکثر فروشگاه‌ها و مغازه‌ها چنين تخفيفي به مردم نمي‌دهند و مردم مجبورند کالاها را با قيمت گران مصوب تهيه کنند.
مسئولان دولتي مي‌گويند با اتخاذ شيوه جديد و حذف قيمت مصرف‌کننده، به علت ايجاد رقابت در بخش توزيع، قيمت‌ها واقعي‌تر مي‌شود و مردم کالاها را ارزان‌تر مي‌خرند.
هرچند ظاهر استدلال دولتي‌ها حاوي نکات مثبتي به نفع مردم است، اما باطن آن نشان از ناکارآمدي سيستم قيمتگذاري دولت است. سوال مهمي که مسئولان وزارت صنعت بايد پاسخ دهند اين است که چه سازماني مسئول قيمت‌گذاري اين کالاها است؟ پاسخ، مشخص است: سازمان حمايت مصرف‌کنندگان و توليدکنندگان که زيرمجموعه وزارت صنعت است.
اگر مسئولان وزارت صنعت مدعي هستند که در قيمتگذاري کنوني کالاها ايراد وجود دارد و کالاها با نرخ‌هاي غيرواقعي و حبابي قيمتگذاري مي‌شوند که سود آن به جيب دلالان، ‌واسطه‌ها و توزيع‌کنندگان مي‌رود، بايد به اين سوال، پاسخ دهند چرا سازمان حمايت چنين نرخ‌گذاري غيرواقعي را انجام مي‌دهد؟
آيا نمي‌شد به جاي بخشنامه پرريسک حذف قيمت مصرف‌کننده که به احتمال زياد موجب زيان مردم مي‌شود، ساختار سازمان حمايت را اصلاح کرد تا کالاها را قيمتگذاري غيرواقعي و به ضرر مردم نکند؟
اساسا مسئولان، کارشناسان و بدنه سازمان حمايت براي اين از بيت‌المال، حقوق مي‌گيرند که با قيمتگذاري منطقي و درست کالاها مانع تضييع حقوق مردم به عنوان مصرف‌کنندگان شوند. اما بخشنامه اخير وزارت صنعت و استدلال‌هاي مسئولان دولتي اينگونه القا مي‌کند که سازمان حمايت دردي از مردم دوا نکرده و قيمتگذاري‌هايش به ضرر مردم بوده است.
مسئولان وزارت صنعت بايد به آسيب‌شناسي ساختار سازمان حمايت بپردازند و مشخص کنند چرا قيمت‌هاي حبابي در اين نهاد، تصويب شده است.
البته براي اصحاب فن، ريشه‌هاي اين مشکل مشخص است، اما مسئولان وزارت صنعت به جاي اعتراف به آن، تلاش کرده‌اند با رويکردي جديد در عرصه قيمتگذاري، صورت مسئله را حل کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۸۳۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت الکترود در سال ۱۴۰۳

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، یکی از مهمترین قطعات جوشکاری، الکترود است. معمولا از قطعات مختلفی برای جوشکاری استفاده می‌شود اما الکترود پرکاربرد و رایج‌ترین آنها است. البته خود الکترود هم به انواع مختلفی تقسیم شده و هر کدام از آنها را می‌توان در صنعت خاصی مورد استفاده قرار داد.

وقتی می‌خواهیم به قیمت الکترود بپردازیم باید به این مورد دقت داشته باشیم که هر کدام از انواع آن ارزش متفاوتی دارند. یعنی پارامترهای مختلفی در تعیین قیمت الکترود موثر است و نمی‌توانیم برای همه انواع مختلف آن قیمت یکسانی تعیین نماییم. اگر می‌خواهید برای نیاز خودتان یک الکترود با کیفیت و با قیمت عالی خریداری کنید، باید پارامترهای موثر در کیفیت آن را بشناسید. 

قیمت الکترود مصرفی بالاتر است یا غیرمصرفی؟

به طور کلی الکترود به دو دسته مصرفی و غیرمصرفی تقسیم می‌شود. طبیعتاً اینکه کدام یک از آنها را خریداری کنید در قیمت الکترود تاثیر مستقیم می‌گذارد. با این دو دسته اصلی الکترود آشنا می‌شویم:

مصرفی:الکترود مصرفی مشخصات واضحی دارد و از نقطه ذوب پایینی برخوردار می‌باشد. معمولاً الکترود مصرفی را از جنس فولاد نرم یا نیکل تولید می‌کنند. دلیل نامگذاری این مدل الکترود آن است که در حین جوشکاری به اتمام می‌رسد. هر کدام از انواع روکش‌دار یا بدون روکش الکترود مصرفی قیمت متفاوتی در بازار خواهند داشت. غیرمصرفی:دسته دوم از الکترودهای جوشکاری مصرف نشدنی هستند. آنها در برابر دما و ذوب مقاومت بسیار خوبی نشان می‌دهند. اگر در بازار نام الکترود نسوز را شنیده‌اید باید بدانید که نسوز نام دیگر همین محصول است. دلیل نامگذاری آن هم مشخص است. الکترود غیر مصرفی در طول جوشکاری ذوب نشده و تمام نمی‌گردد. جنس الکترود چقدر در قیمت آن اثر می‌گذارد؟

پارامتر دیگری که در قیمت الکترود موثر است، جنس این محصول می‌باشد.  از نظر این پارامتر می‌توانیم الکترود را به دسته‌های زیر تقسیم بندی کنیم:

قلیایی:در الکترودهای قلیایی معمولاً مواد اولیه مختلفی ترکیب می‌شوند. از جمله مواد اولیه موجود در این محصول می‌توانیم به فلورید کلسیم، کربنات منیزیم و کربنات کلسیم اشاره کنیم. الکترودهای قلیایی معمولاً جنس مناسبی محسوب می‌شوند و از کیفیت بالایی برخوردارند. چدن:این مدل الکترود نیز از آلیاژ‌های آهنی تشکیل شده و دارای جنس‌های متنوعی است. احتمال دارد از فولاد نرم، نیکل خالص یا آلومینیوم در تولید آن بهره برده شود. البته الکترودهای چدنی یک ایراد بزرگ دارند و آن هم ایجاد ترک هنگام جوشکاری است. این مشکل می‌تواند قیمت این الکترودها را پایین بیاورد. پلاستیک:الکترودهای پلاستیکی مقاومت خوبی در برابر سایش از خود نشان می‌دهند. این محصولات در ضخامت‌های گوناگونی تولید می‌شوند و در برابر رطوبت هم مقاومت خوبی دارند. معمولا از الکترود پلاستیکی در تولید لوازم خانگی یا قطعات هواپیما کمک گرفته می‌شود. تنگسن:الکترودهایی که از جنس تنگستن باشند مصرف نشدنی هستند. الکترود تنگستن به خوبی می‌تواند در برابر ذوب و دمای بالا مقاومت کند. در تولید این مدل الکترود معمولاً از آلیاژ‌های مختلف در کنار فلزات بهره برده می‌شود. پلی اتیلن:الکترودی که از جنس پلی اتیلن باشد کاربردهای مختلفی دارد. از این محصول می‌توان برای نصب و ایزولاسیون استفاده کرد. البته باید توجه داشته باشید که الکترود پلی اتیلن معمولاً در ضخامت‌های گوناگونی تولید می‌گردد.

قیمت الکترود چقدر به روش ساخت آن وابسته است؟

ویژگی جالب الکترود آن است که با روش‌های مختلفی تولید می‌گردد. طبیعتاً هرچه روش به کار رفته در تولید این محصول دقیق‌تر و مناسب‌تر باشد، قیمت الکترود بالاتر می‌رود. مهمترین روش‌های تولید الکترود را با هم مرور خواهیم کرد:

کم هیدروژن:آن دسته از الکترودهایی که با پوشش هیدروژن کم تولید می‌شوند کاربردهای محدودی دارند. معمولا از این مدل الکترودها بیشتر در جوشکاری‌های فولادی استفاده می‌شود. طبیعتاً کاربرد محدود سبب می‌شود تا قیمت این الکترود متفاوت از دیگر الکترودها باشد. انجماد سریع:الکترودهایی که به صورت انجماد سریع تولید شوند معمولاً دارای کدهای E6010 و E6011 هستند. بهره بردن از روش انجماد سریع باعث می‌شود الکترود قابلیت‌های مختلفی هنگام جوشکاری داشته باشد. مثلاً الکترودهایی که به این سبک تولید شده باشند هنگام جوشکاری قوس قوی می‌توانند ایجاد نمایند. انجماد پر شده:این مدل الکترود معمولاً پوشش سنگین و مقاومی دارد. روش تولید به کار رفته در آنها کمک می‌کند تا در هنگام جوشکاری الکترود کارایی بیشتری داشته باشد. الکترودهای انجماد پر شده معمولاً می‌توانند جوش یکدست در فضای مورد نظر جوشکار ایجاد کنند. چسبان سریع: الکترودهایی که با سبک چسبان سریع تولید شده‌اند معمولاً دارای پوشش‌های مختلفی هستند. تعدد پوشش در این محصولات اتفاق چندان بدی نیست. در واقع پوشش‌های زیاد این الکترود کمک می‌کند تا نرخ رسوب گذاری آن هم سرعت بیشتری پیدا کند. تمامی این ویژگی‌ها در قیمت الکترود چسبان سریع تاثیر مستقیم خواهند داشت.

بهترین الکترود بر اساس کدام استاندارد تولید می‌گردد؟

یکی از پارامترهایی که روی قیمت الکترود تاثیر مستقیم دارد، بررسی استاندارد آن می‌باشد. استانداردهای مختلف کیفیت متفاوتی برای محصول را تضمین می‌کنند و طبیعتاً روی قیمت آن تاثیر مستقیم می‌گذارند. به طور کلی استاندارد الکترودها بر اساس عبارت مخفف  A.W.S تعیین می‌گردند. برای پاسخگویی به ذهن کنجکاو شما باید بگوییم که این عبارت مخفف انجمن جوشکاری آمریکا است. بر اساس این استاندارد حرف E مخفف واژه الکترود است که در تمام محصولات تولید شده قابل مشاهده می‌باشد. بعد از این حرف معمولاً دو یا سه رقم جود دارد که می‌تواند نشان دهنده سنجش مقاومت جوش باشد. طبیعتاً هرچه مقاومت بیشتر باشد، قیمت هم بالاتر می‌رود. اعداد بعدی نیز نشان دهنده جنس پوشش و منبع تغذیه هستند. براساس استانداردی که الکترود دارد به راحتی می‌توان متوجه کیفیت و قیمت آن شد.

پایین‌ترین قیمت الکترود را کجا پیدا کنیم؟

اگر می‌خواهید در سال ۱۴۰۳ با پایین‌ترین قیمت الکترود خریداری کنید باید دنبال یک فروشنده معتبر بگردید. این محصول از نظر کیفیت به صورت متنوع تولید می‌گردد. شما باید ابتدا یک فروشنده معتبر را پیدا کنید و در مورد خرید الکترود با او مشورت نمایید. شاید یک الکترود گران قیمت با وجود کیفیت بالایی که دارد نتواند نیاز شما را به خوبی برطرف سازد. پس نباید لزوماً روی کیفیت بالا در خرید الکترود حساس شوید. شما ابتدا باید روی کاربرد این محصول تمرکز کنید و گزینه‌ای را انتخاب نمایید که نیاز شما را به بهترین شکل برطرف سازد. اگر به یک فروشنده معتبر مراجعه کنید قطعاً با قیمت مناسبی الکترود را خریداری خواهید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش بینی قیمت الکترود در سال ۱۴۰۳
  • اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد
  • اختصاص ۶۵ میلیارد ریال جایزه کم‌مصرفی به مشترکان کاشانی
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی
  • جایگزینی یک‌سوم آب مصرفی صنایع یزد با آب نامتعارف
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد