Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@21:30:46 GMT

آب‌های ساحلی کیش و ابوموسی کانون حوادث موتور لنج‌ها

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۸۶۲۵۸

آب‌های ساحلی کیش و ابوموسی کانون حوادث موتور لنج‌ها

معاون امور دریایی بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: عمده‌ترین کانون خطر این شناورها در آب‌های خلیج فارس پیرامون جزایر کیش و ابوموسی شناسایی شده است.

به گزارش‌ایلنا، مهدی نوفرستی با تشریح گزارشی در خصوص تجزیه و تحلیل‌های آماری سوانح شناورهای سنتی در آب‌های استان هرمزگان مربوط به دوره زمانی ۹۱ تا پایان سال ۹۵ تصریح کرد: تصادم، آبگرفتگی، آتش‌سوزی، به گل نشستن، آدم به دریا و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از جمله سوانحی است که شناورهای سنتی را طی پنج سال اخیر به کام خطر فرستاده است.

وی تعداد سوانح دریایی مربوط به موتور لنج‌ها در آب‌های این استان را ۹۴ مورد عنوان کرد و افزود: علت ۶۰ درصد این سوانح آبگرفتگی و ۲۲ درصد هم آتش سوزی اعلام شده است.

معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به تحلیل‌های آماری صورت گرفته پیرامون دوره زمانی وقوع سوانح نیز خاطرنشان کرد: کمترین حوادث مربوط به لنج‌ها در سال ۹۱ با ثبت ۱۵ مورد و بیشترین سوانح در سال ۹۲ با ثبت ۲۲ مورد به وقوع پیوسته است. همچنین شهریور و آذر نیز به عنوان ماه‌های پرحادثه در سال اعلام شده‌اند.

نوفرستی سهم شناورهای لنج با بدنه چوبی را ۶۲ درصد کل شناورهای سانحه دیده اعلام کرد و افزود: طی پنج سال اخیر، ۲۹ درصد سوانح موتور لنج‌ها در آب‌های جزیره کیش، ۲۸ درصد در حوالی جزیره ابوموسی، ۱۶ درصد در آب‌های بندرلنگه، ۱۱ درصد در حوالی جزیره قشم، ۹درصد در محدوده دریایی جاسک و ۷ درصد در آب‌های ساحلی بندرعباس به ثبت رسیده است.

این مقام مسئول، وجود پمپ‌های روبین بنزینی، سیم کش‌های برقی غیر استاندارد، عدم رعایت نکات ایمنی در مکان‌های مربوط مخازن سوخت شناور، غیرایمن بودن محیط موتورخانه‌ها، استفاده از سیلندرهای گاز و وسایل آشپزی غیراستاندارد، نبود کپسول‌های اطفای حریق و کمبود خدمه بر روی موتور لنج‌ها در زمان سانحه را از جمله عواملی دانست که در بروز سوانح آتش سوزی در شناورهای سنتی بسیار تاثیر گذار است.

وی در بخش دیگری از اظهارتش به راهکارهای مدیریت و کنترل سوانح مربوط به موتورلنج‌ها نیز اشاره کرد و اظهار داشت: برای پیشگیری از بروز سوانح، شرکت‌های تعاونی باید یک نفر متخصص در امر دریایی و ایمنی جهت کنترل ایمنی لنج‌ها مشابه شناورهای مسافری در بندر حقانی را استخدام کنند و همچنین یک موتور لنج کشیک را برای شرکت در گشت امداد رسانی و کنترل نکات ایمنی ملزم آماده بکار داشته باشند.

معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در پایان انجام تمرینات دوره‌ای اطفاء حریق، ممنوعیت استفاده از پمپ‌های بنزینی و جایگزینی آنها با پمپ‌های گازوییلی، بازرسی شناورها برای کنترل حضور حداقل خدمه بر روی لنج‌های مستقر در لنگرگاه و ممنوعیت تعمیرات با تجهیزات گرم در حوضچه بندر از جمله مواردی دانست که می‌تواند در پیشگیری از بروز سوانح دریایی مربوط به شناورهای سنتی بسیار اثرگذار باشد.

لازم به ذکر است، استان هرمزگان به دلیل همجواری با آب‌های خلیج فارس و دریای عمان و قرار گرفتن در کناره تنگه استراتژیک هرمز، ۴۰ درصد نوار ساحلی و مرزهای دریایی کشور را به خود اختصاص داده است و برهمین اساس، به عنوان مهم ترین استان ساحلی و دریایی کشور شناخته می‌شود.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۸۶۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد دز سرریز شد/ بوستان های ساحلی دزفول غرق شدند

آفتاب‌‌نیوز :

عباس صدریان‌فر مدیرکل آب و برق خوزستان اظهار کرد: به دنبال بارش‌های دو روز اخیر ظرفیت سد دز بطور ۱۰۰ درصد تکمیل شد.

وی افزود: دریچه‌های خروجی آب این سد امشب بازگشایی شده‌اند و دبی رودخانه دز افزایش خواهد یافت.

مدیرکل آب و برق خوزستان گفت هم اکنون مخازن سد‌های استان ۸۱ درصد افزایش یافته است این میزان در سد‌های زنجیره‌ای کارون ۹۱ و سد دز ۱۰۰ درصد است. 

شهرداری دزفول در اطلاعیه‌ای اعلام کرد به دلیل باز شدن دریچه‌های سد دز و افزایش دبی رودخانه، تقاضا می‌شود شهروندان از تردد در بستر رودخانه دز خودداری کنند. 

️این اقدام به منظور جلوگیری از هرگونه حادثه در نتیجه افزایش دبی رودخانه ضروری است.

دبی رودخانه دز افزایش یافت و تمامی بوستان‌های ساحلی دزفول به زیر آب رفتند.

شهرداری دزفول درحال تخلیه تمامی بوستان‌های ساحلی و مسدودسازی مسیر‌های ورودی به تفرجگاه‌ها است.

دیگر خبرها

  • این استان رکورد دار آمار حیوان گزیدگی در کشور
  • سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • حوادث هفته گذشته کشور ۱۶۹ کشته و ۳۰۰۰ مصدوم داشت
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • سهم ۴۹ درصدی شهر کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • نیاز مبرم به تأسیس ۵ پایگاه امداد دریایی در بوشهر
  • آب‌های ساحلی خزر مواج و متلاطم
  • سد دز سرریز شد/ بوستان های ساحلی دزفول غرق شدند + فیلم
  • سد دز سرریز شد/ بوستان های ساحلی دزفول غرق شدند
  • ۶۵ درصد تلفات جاده ای گیلان راکب موتورسیکلت و عابران پیاده هستند