Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@17:50:04 GMT

مالیات در دوقدمی خانه‌های خالی

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۹۱۳۹۵

مالیات در دوقدمی خانه‌های خالی

اقتصاد>مسکن - آخرین خبرها حاکی از این است که چارچوب اصلی سامانه ملی املاک و اسکان آماده شده و بستر فعالیت آن کاملا مهیاست، اما برای انجام موفقیت‌آمیز مأموریتی که برای این سامانه درنظر گرفته شده هنوز راه زیادی باقی مانده و باید اطلاعات حدود ۳۵دستگاه دولتی و حاکمیتی در آن بارگذاری شود تا خروجی موردنظر را به‌دست دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش همشهري، پس از تصويب نهايي لايحه اصلاح قانون ماليات‌هاي مستقيم در تير94، وزارت راه و شهرسازي براساس تبصره 7ماده 169مكرر اين قانون موظف شد در يك مهلت شش‌ماهه، سامانه ملي املاك و اسكان را ايجاد و دسترسي سازمان امور مالياتي به اين سامانه براي دريافت ماليات از خانه‌هاي خالي را فراهم كند.

به گفته مديركل دفتر برنامه‌ريزي و اقتصاد مسكن وزارت راه و شهرسازي هم‌اكنون طراحي ساختار و پلتفرم اصلي اين سامانه تكميل شده و به مرحله بارگيري اطلاعات رسيده است.

علي چگني در گفت‌وگو با همشهري مي‌گويد: آن دسته از اطلاعاتي كه در دسترس بوده، مانند اطلاعات كد ملي، كد پستي، سامانه مسكن مهر، سامانه املاك و مستغلات و ديگر اطلاعات وزارت راه و شهرسازي در اين سامانه بارگيري شده است. با وجود اين، بهره‌برداري نهايي از سامانه، به بارگيري كامل اطلاعات منوط است.

او تصريح مي‌كند: با بارگيري اطلاعات مربوط به كد‌ ملي و كد پستي در سامانه و مرتبط كردن آنها به يكديگر، مقدمات تشخيص هويت ساكن هر خانه پُر فراهم شده اما براي خالي قلمداد كردن يك خانه نمي‌توان فقط به اين اطلاعات استناد كرد بلكه بايد مجموعه اطلاعات از دستگاه‌هاي مختلف با يكديگر تلفيق شود تا خروجي قابل استناد و مستدلي به‌دست بيايد.


براساس اظهارات چگني، اطلاعات مورد نياز سامانه ملي املاك و اسكان به قدري گسترده است كه عملا بالغ بر 35دستگاه دولتي و حاكميتي را درگير مي‌كند؛ البته بخشي از آنها مانند سازمان ثبت، خارج از حوزه اختيار قوه مجريه است. بر همين اساس مديركل دفتر برنامه‌ريزي و اقتصاد مسكن از ارسال نامه‌اي به امضاي وزير راه و شهرسازي خبر مي‌دهد كه حدود يك‌ماه پيش به دستگاه‌هاي صاحب اطلاعات و نيز معاون اول رئيس‌جمهور، رئيس قوه قضاييه و مجلس ارسال شده تا مسير جمع‌آوري اطلاعات مورد نياز سامانه ملي املاك و اسكان را هموار كند.

انتظار براي تولد سامانه شفاف‌ساز

وزارت راه و شهرسازي بيش از 2سال است كه با سامانه ملي املاك و اسكان دست و پنجه نرم مي‌كند و هنوز هم آنگونه كه مديركل دفتر برنامه‌ريزي و اقتصاد مسكن مي‌گويد نمي‌توان زمان دقيقي براي بهره‌برداري كامل سامانه تعيين كرد اما تلاش‌ها براي اخذ مصوبات لازم از شوراي‌عالي انفورماتيك و گرفتن اطلاعات ضروري از برخي دستگاه‌ها ادامه دارد تا دسترسي پايه به سامانه ملي املاك و اسكان در اختيار سازمان امور مالياتي قرار بگيرد و براي شناسايي خانه‌هاي خالي دست به‌كار شود.

دفتر برنامه‌ريزي و اقتصاد مسكن كار خود در فاز دريافت اطلاعات را با همكاري نهاد رياست‌جمهوري و ديگر دستگاه‌هاي دولتي پيش مي‌برد كه گره‌هاي احتمالي در اين مسير را راحت‌تر باز كند؛ گرچه هنوز هيچ‌ كدام از دستگاه‌هاي صاحب اطلاعات از همكاري استنكاف نكرده‌اند؛ با وجود اين وزارت اقتصاد و سازمان امور مالياتي نيز از جمله دستگاه‌هايي است كه اطلاعات ذي‌قيمتي از موديان مالياتي و آمار نقل و انتقال بازار ملك دارد و بايد آنها را به سامانه املاك و اسكان كشور بدهد، اما با وجود اينكه ايجاد اين سامانه با هدف ماليات ستاني از خانه‌هاي خالي در دستور كار قرار گرفته و متولي ماليات‌ستاني نيز سازمان امور مالياتي است، هنوز اين اطلاعات ارائه نشده است.

از سوي ديگر، حدود 6‌ماه از سررسيد آغاز ماليات‌ستاني از خانه‌هاي خالي مي‌گذرد و با معطل ماندن سامانه، اين قانون اجرايي نشده است؛ درحالي‌كه سازمان امور مالياتي با ديگر ابزارهايي كه در اختيار دارد، ازجمله اظهارنامه‌هاي مالياتي موديان و اطلاعات مصرف آب، برق، گاز، تلفن و... مي‌تواند گام‌هاي اوليه در مسير اخذ ماليات از خانه‌هاي خالي را بردارد اما اين كار نيز فعلا در دستور كار قرار نگرفته است.

فرار مالياتي در بازار مسكن سخت مي‌شود

آنچه از گفته‌هاي چگني برمي‌آيد اين است كه فعلا كار طراحي سامانه به پايان رسيده و مسئوليتي كه قانون بر دوش وزارت راه و شهرسازي گذارده بود، ايفا شده است اما از سوي ديگر تغذيه اطلاعاتي اين سامانه كار زمانبر و سنگيني است كه به همراهي چندجانبه و بين‌دستگاهي نياز دارد.

ضمن اينكه راستي‌آزمايي اطلاعات خروجي سامانه نيز پروسه ديگري است كه در دستور كار متوليان ايجاد سامانه قرار گرفته؛ به‌گونه‌اي كه هرگونه اشتباه، سهل‌انگاري و يا تخلف را آشكار كند؛ در اين شرايط كار صاحبان خانه‌هاي خالي براي فرار از ماليات بسيار سخت خواهد بود. علاوه بر اين آنگونه كه چگني مي‌گويد، اگر پس از راه‌اندازي سامانه، اطلاعات گذشته نيز در آن بارگذاري شود، احتمال اينكه اظهارنامه‌هاي خلاف واقع و فرار مالياتي خانه‌هاي خالي پيش از راه‌اندازي سامانه آشكار شود نيز وجود دارد.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۹۱۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خالی کردن حساب با پرسیدن فقط یک سوال

رییس پلیس فتا پایتخت از کشف پرونده کلاهبرداری تلفنی با موضوع برنده شدن در یک مسابقه تلفنی خبر داد.

به گزارش مشرق، سرهنگ داوود معظمی گودرزی رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از کشف پرونده کلاهبرداری تلفنی با موضوع برنده شدن در یک مسابقه تلفنی خبر داد و گفت: مجرمین با این شگرد بیش از پنج میلیارد ریال از شهروندان کلاهبرداری کرده بودند که شناسایی و دستگیر شدند.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در تشریح این خبر اظهار داشت" یکی از شهروندان به این پلیس مراجعه و مدعی شد شخصی با وی تماس گرفته و ضمن معرفی خود به عنوان مجری مسابقه بزرگ تلفنی اظهار داشته فقط با پاسخ به یک سوال می‌تواند برنده‌ی صد میلیون تومان شود که شاکی نیز وسوسه شده و با کلاهبرداران همراهی کرده و در ادامه با دریافت اطلاعات بانکی وی از او کلاهبرداری کرده است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: مجرمین با استفاده از ترفندهای زیرکانه مالباخته را متقاعد کرده که جهت دریافت جایزه خود کدهای مختلفی را که از پشت تلفن به وی اعلام می‌کرده است در مرورگر تلفن همراه خود وارد و اعلام کند، شاکی با یک غفلت ساده در نهایت متوجه سرقت تمامی موجودی حساب‌های بانکی خود می‌شود.
سرهنگ معظمی گودرزی ادامه داد: موضوع در دستور کار متخصصان پلیس فتا پایتخت قرار گرفت و پس از اقدامات تخصصی و تحقیقات سایبری متهمین شناسایی و پس از تشریفات قضائی هر ۴ عضو اصلی این باند دستگیر و به پلیس فتا منتقل شدند.

وی با اشاره به گسترده بودن ابعاد کلاهبرداری این مجرمین افزود: ممکن است شیوه‌های کلاهبرداری این افراد مجرم متفاوت باشد اما در نهایت به یک شیوه عمل می‌کنند و با اعلام برنده شدن مخاطبان، با ترفندهای ماهرانه تمام اطلاعات حساب بانکی افراد را دریافت کرده و با استفاده از آن اقدام به برداشت از حساب افراد می‌کنند.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: همان گونه که به دفعات توسط پلیس هشدار داده شده است به هیچ عنوان جهت دریافت جایزه نیازی به حضور در پای دستگاه عابربانک و یا دادن اطلاعات محرمانه حساب بانکی از جمله اینترنت بانک و همراه بانک نیست و تماس‌هایی که این موارد را از شهروندان درخواست می‌کنند قطعاً کلاهبرداری است، همچنین هیچ سازمان دولتی اعم از صدا و سیما و اپراتورهای تلفن همراه، شرکت مخابرات، سازمان حج و زیارت و … با استفاده از خطوط شخصی و از بستر شبکه‌های اجتماعی با هیچکس تماس نمی‌گیرند و و صرف استفاده از لوگو و یا نشان این سازمان‌ها بر روی پروفایل شخص تماس گیرنده در شبکه‌های اجتماعی دلیلی بر صحت و تأیید منشأ این تماس‌ها نمی‌باشد همچنین شهروندان می‌توانند هرگونه موارد مشکوک را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir اطلاع رسانی کنند.

دیگر خبرها

  • تسهیلات جدید مالیاتی برای طلافروشان
  • رشد ۳۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی در فروردین ۱۴۰۳
  • ۵ مزیت استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی برای اصناف
  • شناسایی ۳۰ هزار خانه خالی در شهرهای جدید
  • شهرهای جدید دیگر بهشت محتکران نخواهد بود
  • جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • دولت در فروردین ۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات گرفت
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • خالی کردن حساب با پرسیدن فقط یک سوال
  • اتصال شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان عملیاتی خواهد شد