Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد ایران با بحران جدی بیکاری رو به رو است بنابراین تاسف آوراست که مسئوولین به جای ارائه راهکارهای مناسب برای رفع بیکاری و فقر به دنبال اعلام شاخص هایی باشند که در زندگی مردم بی معنی وغیر قابل باور است.استنباط مردم از این آمارها تنها توجیه سیاست های غلط اقتصادی مسئوولین به جای اجرای سیاست های صحیح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنده به عنوان اقتصاد دان متوجه نمی شوم مرکز آمار چنین آمار وارقامی را برای چه کسانی منتشر می کنند و اصلا این آمار برای چه کسانی مهم است چرا که پیش از هر مساله ای دولت باید در عمل نشان دهد که درکدام حوزه ها رشد اقتصادی داشته ایم؟

قدس آنلاین- دکتر محمدقلی یوسفی اقتصاددانو عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه نمی توان به آمارهای رشد اقتصادی اعلام شده از سوی مرکز آمار استناد کرد به قدس آنلاین گفت:مطابق شواهد می توان به صراحت گفت درهیچ جای دنیا آمارهای علوم اجتماعی آنگونه که درایران مطرح می شود به مخاطبین ارائه داده نمی شود چرا که آمارهای علوم اجتماعی در هیچ جای دنیا ثابت و دقیق نیست و نمی تواند بیانگر یک تغییر دائمی در اقتصاد باشد. از سوی دیگر حتی بر فرض اینکه بگوییم می توان به آمار اعتماد کرد و آمار رشد اقتصادی مطرح شده دقیق و فاقد هر اشکالی است باز هم نمی تواند بیانگر رشد اقتصاد در زندگی مردم باشد. وی ادامه داد: آنچه که نشان می دهد اقتصاد یک کشور رشد داشته است در شاخص ها وعوامل دیگری است که در زندگی مردم جاری و ساری وقابل مشاهده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با طرح چند پرسش از مسئولین تصریح کرد: حال این سوال مطرح می شود مسئولینی که رشد اقتصادی ۶ یا ۷ درصدی را با نفت یا بدون نفت اعلام کرده اند تا کنون از خود پرسیده اند که اعلام رشد اقتصادی برای چه کسی مهم است؟ آیا خانواده هایی که همچنان با بیکاری فرزندانشان روزگار می گذرانند با شنیدن چنین آمارهایی به اشتغال فرزندشان امیدوار می شوند؟ آیا با اعلام رشد اقتصادی ۶ یا ۷ درصدی رفاه اجتماعی خانوارها نیز افزایش یافته که از نزدیک آن را به صورت ملموس درزندگی خود حس کنند؟ آیاچنین آمارهایی برای مردمی که در فقر و تنگدستی زندگی می کنند اهمیتی دارد؟

وی با اشاره به اینکه فقر نسبی درحال تبدیل شدن به فقر مطلق است اظهار داشت: متاسفانه مشاهدات نشان می دهد فقرنسبی در حال تبدیل شدن به فقر مطلق است. اقتصاد ایران با بحران جدی بیکاری رو به رو است بنابراین تاسف آور است که مسئولین به جای ارائه راهکارهای مناسب برای رفع بیکاری و فقر به دنبال اعلام شاخص هایی باشند که در زندگی مردم بی معنی و غیر قابل باور است. استنباط مردم از این آمارها تنها توجیه سیاست های غلط اقتصادی مسئولین به جای اجرای سیاست های صحیح است. یوسفی تصریح کرد: بنده به عنوان اقتصاددان متوجه نمی شوم مرکز آمار چنین آمار و ارقامی را برای چه کسانی منتشر می کنند و اصلا این آمار برای چه کسانی مهم است چرا که پیش از هر مسئله ای دولت باید در عمل نشان دهد که درکدام حوزه ها رشد اقتصادی داشته ایم؟

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تا زمانی که رکود بر کشور حاکم است آمارهای افزایش رشد اقتصادی معنا ندارد اظهار داشت: مسئله مهم این است که آیا افزایش رشد اقتصادی منجر به افزایش اشتغال در کشور شده است؟ آیا درآمد مردم افزایش یافته و رفاه اجتماعی به حدی ارتقاء یافته است که درشان ملت ایران باشد؟ آیا صادرات صنعتی افزایش یافته است؟ اگر هیچ کدام از سوال های مطرح شده پاسخی نداشته باشد و سرمایه گذاری وتولید در کشور همچنان در رکود و بحران باشد بهتر است مسئولین آمارها را برای خود نگاه دارند چرا که انتشار چنین ارقامی بسیار گمراه کننده و فریب دهنده است و باید از انتشار آنها پرهیز کرد.

یوسفی در پایان با بیان اینکه متاسفانه مسئولین از چهار دهه رشد منفی اقتصادی و تجارب پیشین درس نگرفته اند خاطر نشان کرد: بنده چنین آمارها و شاخص هایی را به هیچ وجه قبول ندارم چرا که باید به شاخص هایی اعتنا کنیم که برای مردم مهم، کارآمد و ملموس باشد. رشد اقتصادی رقم ومیانگینی از هزاران قلم کالاست و مشخص نیست این رشد از ترکیب چه عواملی ایجاد شده است. به نظر بنده آن زمان که عده ای ناآگاهانه تمام تمرکزشان را بر روی رشد اقتصادی گذاشتند تا ارقامی را اعلام کنند وکار خود را به لحاظ رشد دادن اقتصاد ایران تمام کنند به پایان رسیده است. وی در پایان اظهار داشت: بنده نزدیک به سه دهه است بر روی این موضوع تحقیق می کنم و بارها به مسئولین عنوان کرده ام که به دنبال آمارسازی نباشید چرا که چیزی بیشتر از اتلاف وقت نیست. بهتر است به جای آمارسازی و ارائه عدد و رقم به فکر راهکارهایی برای حل مسائل اقتصادی و اجتماعی مردم باشید. تا زمانی که مشکلات اقتصادی به طور کامل و ریشه ای حل نشود نمی توان به رشد اقتصادی کشور امیدوار بود. اما متاسفانه ارائه چنین ارقام و آمارهایی بیانگر این است که مسئولین همچنان از مشکلات اقتصادی جامعه درس نگرفته اند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۹۵۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر دولت تا یکشنبه برنامه خود برای مقابله با مشکلات ارزی را ارائه نکند ما این موضوع را در صحن مجلس دنبال خواهیم کرد، تصریح کرد: با اینکه در موضوع ارز با دولت اختلاف سلیقه داشتیم، اما با دولت همراهی کرده‌ایم و اکنون نیز هدف ما این است که در این موضوع بین دو قوه هماهنگی و همصدایی ایجاد شود و در یک برنامه علمی و عملیاتی با تنش‌های ارزی، مقابله شود.

به گزارش ایلنا، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت:، زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد، بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آن‌ها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست، گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

شایان ذکر است؛ در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

دیگر خبرها

  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است